Az ellenzéki pártok szerint felháborító, hogy a kormány a gyermekétkeztetéstől csoportosított át 2,6 milliárd forintot az önkormányzatok megsegítésére. Az MSZP-nél azt mondják: ebből a pénzből biztosítani lehetett volna az étkezést a rászoruló gyerekeknek a téli szünetben. Az egészségügyi államtitkár szerint: az átcsoportosítás elsőre valóban nem hangzik jól; de ennek az az oka, hogy mindig túltervezik a gyermekétkeztetésre szánt összeget.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ok! Átcsoportosítottak, mert túl lett tervezve, és már most tudják, hogy jövőre is túl lesz tervezve. és pont a gyermekétkeztetés -- bizonyos önkormányzatokat meg egyszerűen nem lehet se túl, se ki, elégíteni?
Érdekes...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Túltervezték, igen. Még nem elég gyerek éhezik.
nyanya001
Még hányszor mentik meg az önkormányzatokat ?
Persze csakis a barna nyelvűeket !
Linna
@nemkati: Ja.
"mindig túltervezik a gyermekétkeztetésre szánt összeget." Ezt biztosan tudják?
tivoli
Ellenzéki gumicsont, közösbe dobva, hogy lássuk, ők dolgoznak. Legalábbis figyelnek. legalábbis kavarnak.
Konstruktív ellenzék kéne, ne csak a népidegesítés legyen a programjuk.
JAJMÁR
Ok! Átcsoportosítottak, mert túl lett tervezve, és már most tudják, hogy jövőre is túl lesz tervezve. és pont a gyermekétkeztetés -- bizonyos önkormányzatokat meg egyszerűen nem lehet se túl, se ki, elégíteni?
Érdekes...
JAJMÁR
@JAJMÁR: Egyébként ezt egyszerűen nem lehet ennyivel túltervezni, mert adott a gyereklétszám, kötött a normatíva amit az állam ad, - benne van a költségvetésben, és minden intézmény leadja hozzá az adatokat - a térítési díjak is eléggé kiszámíthatók.
papa.49
@JAJMÁR: @nemkati: Tudnák, ha tudnának számolni de még ahhoz is sötétek...
Az ő gyermekeik nem éheznek a ,,közrabszolgák,, gyermekei meg nem érdekesek!!!
Hogy maradna bennük amit megesznek...
nemkati
@Linna: @papa.49: ' a ,,közrabszolgák,, gyermekei meg nem érdekesek!!!', vagy inkább nem éhesek, megmondta a nagyeszű Fábián Barna és Harrach Péter kontrázott, hogy nem éhesek, nem szoktak reggelizni, mert a szüleiktől ezt tanulják, merthogy azok se éhesek reggel. Valószínűleg van ilyen is, ami nem helyes, de mi van azokkal a nagyon sokakkal, akiknek nem is telik reggelire? Meg uzsonnára meg ebédre?
tivoli
@nemkati: ma, 19:38
Naná, hogy az evés is csak egy rossz szokás, úri passzió. A szegények csak ne urizáljanak.
:-((
nemkati
@tivoli: És a legszörnyűbb ebben, hogy ha valakinek van is mit ennie, van ruhája, és van hol laknia, az még életnek nem nevezhető, az csak vegetálás. De ha százezreknek még ez sincs, az meg mi???
tivoli
@nemkati: ma, 19:53
Ez komoly dilemma, mert ha élünk is, meg is etetjük magunkat és családunkat, mi végre vagyunk még e földön?
nemkati
@tivoli: Enni legalább azért eszünk, mert az létfeltétel. Igaz, hogy a kulináris élvezetek megléte már egy magasabb életminőség. A ruha és az odu az időjárás miatt kell. Minden más, ami ezeken felül jut az embernek, azok a dolgok, amikért érdemes élni. Én nem látom más értelmét az életnek, mint az itt a Földön eltöltött néhány évtizedet boldogságban leélni, és hát ebbe is nagyon sok minden beletartozik, egyénenként más, hogy kinek mi a boldogság.
tivoli
@nemkati: ma, 20:40
Van akinek boldogság egy új ruha, egy találkozás, egy tál meleg étel.
Van akit nem vidít fel egy egész gardrób se, se a riói karnevál, se a világ legjobb szakácsai által összeállított ételsor.
A boldogság nem mérhető pénzzel.
papa.49
@nemkati: Ne pazarold az idődet erre a ,,valakire,, meggyőzni nem tudod mert mindig kibújik a kérdések alól, csupán ,,trollkodik,, itt, meg bosszantja akit lehet, egyébként a takony harrach pont azt értette a kijelentésén hogy ,,úri passzióból,, nem reggeliznek a gyermekek, pedig sokkal prózaibb az oka NINCS KAJA OTTHON!!!
nemkati
@tivoli: Néha elgondolkozom azon, hogy erénynek kell-e tartani azt, ha valakinek az okoz örömet, hogy másokon segít, másoknak okoz boldogságot: mint pl Teréz anya. Ez egyszerűen egy adottság, egy tulajdonság, ami jó, ha van ilyen, de aki ilyen, az se tehet róla, hogy mit kapott örökségül a születésekor vagy mit kapott nevelésben a környezetétől. Mint ahogy a gonosz is egy ártatlan, édes kis csecsemőnek született, és ki tudja, mi tette azzá, amivé vált.
JAJMÁR
@nemkati: @papa.49: @tivoli: Bocsi, hogy beleszólok. Biztosan ismeritek Maslow piramisát?
users2.ml.mindenkilapja.hu/users/grafologia/uploads/Maslow-piramis.jpg

Mi mást akarna az ember, mint boldog lenni, szeretni és szeretve lenni, és megtalálni a helyét a világban, megvalósítani önmagát?

Ha valaki nem jut feljebb a legalsó szintnél, annak ez nyilván nem sikerül.
papa.49
@JAJMÁR: Ismerem, de annak akinek az alsó szint eléréséhez sem adják meg a lehetőséget, HOGYAN TUDNA AKÁR EGY FOKOT IS FELJEBB LÉPNI...
Ebben az esetben itt ez az igazi paradoxon...
JAJMÁR
@papa.49: 21:29 Igen, ez a lényeg, hogy még azért is küzdeni kell sok embernek, nemhogy onnan tovább lépni nem tud, de még az a szint is veszélyben van.

Azért ideírom, hátha valaki nem ismeri, a legalsó szint: Fiziológiai szükségletek: víz, étel, levegő, alvás, biztonságérzet, -vagyis az otthon megléte- szex :)))
nemkati
@JAJMÁR: Egyszer már láttam ezt a piramist, csak elfelejtettem. :)
De én is valahogy így képzelem az élet értelmét, célját, minőségét.

@papa.49: Ez nem paradoxon, ez egyszerűen lehetetlen. A legalsó szinten, szinteken élők nyilvánvalóan nem tudnak a saját erejükből feljebb lépni. Erre van a közösség, a társadalom, ami meg tudná adni azt a segítséget nekik, amivel el tudnak mozdulni ebből a lehetetlen helyzetből.
nemkati
@JAJMÁR: Na ez az utolsó, ez nagyon fontos, tanusíthatom! :)
papa.49
@JAJMÁR: Pont ezért írtam az előbbit, akiknek a napi ennivaló biztosítása, az ,,odu,, a ruhák megléte, vagy hiánya, leküzdhetetlen gondot okoz az még a második szintre se tud fellépni segítség nélkül...
Jelenleg a kormány pont azon ,,munkálkodik,, hogy lehetőleg ne 1-2 millió, hanem 4-5 millió embernek ez legyen a gondja, a segítséget úgy ,,adja,, hogy NE TUD IGÉNYBE VENNI ebben ez a BORZASZTÓ!!!
tivoli
@nemkati: ma, 21:13
Bizony nem vagyunk egyformák. Ahány ember, annyiféle, és mindegyik szinte megfejthetetlen a másik számára.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 21:23
Érdekes a piramis és nagyon valós.
Szerintem (nem biztos, hogy így van, tehát csak szerintem) ahhoz, hogy valaki a legfelső, az önmegvalósítás stádiumáig eljusson, semmi mással nem szabad foglalkoznia csak a céllal, ami alatta van azt mind másoknak kell biztosítania számára. Ha leragad valamely alacsonyabb szükségleti fokon, soha nem jut el a piramis csúcsára.
JAJMÁR
@tivoli: 22:08 Nem, ez nem arról szól, hogy vannak kiemelkedő tehetségek, akiknek az életművéhez, hivatásához alá kell dolgozni az "ejtőernyő-hajtogatóknak".

Ez a piramis azt jelzi, hogy ha az alapvető szükségletek hosszan hiányoznak, - depriváció - azok az emberek már nem tudnak saját maguktól abból a helyzetből kilépni, feljebb lépni, mert el vannak foglalva a létszükségletek megszerzésével.
Ők a szegények, és sokan vannak Mo.-n és nincsenek a helyükön.
Minden ember képes megvalósítani önmagát, de van aki "ejtőernyő-hajtogatónak" született, és van aki "ejtőernyősnek", vagy "pilótának" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.