Nyolcan fognak szónokolni a január 2-re meghirdetett tüntetésen. A MostMi: Új országot építünk! nevet viselő civil szerveződés az Operaházhoz péntek délután 6 órára hívja demonstrálni az embereket. Ahogy írják a Facebook-oldalukon: „szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.”

A MostMi közleménye:

A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján demonstrációt szervezünk az Operaház elé.

Összeállt a tüntetés programja, mutatjuk!

Felszólalnak:

Várady Zsolt – a MostMi társadalmi kezdeményezés egyik elindítója
Somody Bernadette – az Eötvös Károly Intézet igazgatója
Udvarhelyi Tessza – a Közélet Iskolája egyik alapítója
Csizi Zsolt – A Város Mindekié aktivistája
Madarász Csaba – részvételi demokrácia szakértő
Vágó Gábor – magyar állampolgár
Kálmán László – nyelvész
Takács Bori – a MostMi társadalmi kezdeményezés másik elindítója

A tüntetés rendőrségi bejelentői: Takács Bori és Takács Flóra

A tüntetés szervezői köre: Kováts Virág, Kóczán Andrea, Lang András, Szalai-Szabó István, Takács Bori, Várady Zsolt

Szolgálati_Közlemény_1: Az Oktogon felől gyertek, arra fog nézni a színpad, a földalatti nem fog megállni az Operánál!

Szolgálati_Közlemény_2: A tüntetés költségeihez hozzá tudtok járulni, ha elutaltok valamennyi, akármennyi pénzt erre a bankszámlára:

Takács Borbála, 16200106-11551328 / külföldről IBAN: HU10 1620 0106 1155 1328 0000 0000 és SWIFT: HBWEHUHB

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segít összedobni azt a pénzt, amibe a rendezvény kerül, az elszámolásunk természetesen nyilvános lesz.

Szolgálati_Közlemény_3: Nem áll módunkban moderálni a sok bejegyzést és kommentet, ami a facebook-on érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy ne határolódnánk el az összes szélsőséges hangnemben vagy tartalommal megszólaló embertársunk véleményétől nagyon határozottan.

2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne, praktizáló és véleményformáló többségük gondolattalansága, reflektálatlansága és felelőtlensége kiábrándító. A társadalom elfordult a közügyektől, kiábrándult a politikából, az együttműködés és az egymásért tevés értékei elvétve mutatkoznak csak, az atomizálódás és izolálódás folyamatai zajlanak.

Az idei három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.

MostMi! Most, mert ha most nem, félő, hogy nem éljük már meg, hogy az ország megváltozzon. És mi, azaz mindannyian, akik ezt a változást szeretnénk, mert 25 éve hiába várjuk ennek a munkának az elvégzését azoktól, akik a képviseletünkre jelentkeztek.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Gyerekek!
Én még pénzt is utalok, csak arra kérlek benneteket nagy tisztelettel, hogy fogalmazzatok mindenki számára érthetően!
Sőt, találjatok ki olyan egyszerű szlogent, mint pl. a "Folytatjuk!"
Valamit nagyon tud ám a nyomorult fidesz! Nem olyan bonyolult ám, amit az a maffiaszervezet tud, kérdezzetek már meg hozzáértő embereket.
Ha nem kapjátok össze magatokat a kommunkáció terén, soha, de soha az életben nem fogtok elérni semmi komolyat.
Szóval sürgősen tessék megtanulni az emberekhez szólni, nem olyan bonyolult dolog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@Anna Mária: Meg fogom venni, de már előre félek, hogy egy Debreczeni féle esettel találom szembe magam.Nem tudja az Orbán vagyon Magyar Forbesben hányadik helyen szerepel, s ezen vagyonok taglalása miért nem szerepel a külföldi sajtóban, pedig nagy bizonyítéka lenne a diktatúrának, országos korrupcióknak, mutyiknak.Nem tudom , birtokában vannak a 8 év alatti Orbán család vagyonosodásának vizsgálati anyagainak? Volt egy pár.
Desischado
@spu00: A szakértői kormány azt jelenti, hogy szakemberekből állna össze, és nem rablókból. Ami pedig a segélyeket illeti, rengetegen nem fognak kapni, mert az önkormányzatok nem fogják győzni. A közmunka pedig a bérezése és más okok folytán a segély alternatívája, ergo: Rabszolgamunka és totális kiszolgáltatottság éhbérért, rendes munka lehetősége nélkül. De ön csak nyugodtan lelkesedjen tovább a kormányért. Ne adja az ég, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, hogy talán még sem olyan csodás minden, ahogy azt képzeli.
papa.49
@Desischado: Már ne haragudj miért ne érezze a ,,fórumtárs,, a saját epidermiszén a kormány intézkedéseit, ÉREZZE CSAK TÖMÉNYEN, AHOGY ÉRZED TE IS ÉN IS MEG MÉG VAGY 4 MILLIÓAN...
Ne a kiváltságosok pódiumán ücsörögve hintse az ,,okosságait,, szálljon le a nyomor bugyraiba és ott éltesse a kontár elkurmány valamennyi fax törvényét rendelkezését, ja lehet kap néhány szemrehányást a nincstelenektől, de legalább megismeri a nyomor véleményét is...
Desischado
@papa.49: Erre csak azt mondhatom, hogy jogos az észrevételed. Könnyű annak osztani az észt, akinek halvány lila fogalma sincs, milyen a gödörben vagy a szakadék szélén ücsörögni. Csak nem akartam gonosz lenni, de azért szivesen kipróbáltatnám minddel, aki ennyire élteti a kormány "rendelkezéseit", milyen, mikor nem a felső részén vagyunk a piramisnak, hanem a legalján. Jól mondod, ha szegény, onnan éltesse a rablóbandát. Meg kéne tudnia, milyen a közmunka, aztán szivesen befizetnék rá, hogy mit mondana.
Anna Mária
@spu00: Engem rohadtul nem érdekel, hogy melyik listán hányadik leggazdagabb az Orbán. Ha a fidesz korrupciója részleteiben érdekel, kutakodj magad, egy könyvtippet kaptál hozzá.
spu00
@Anna Mária: Én is, de olyant ami konkrétumokon alapul. Korrupcióban megvárom az egyedüli igazságot hangoztató Amerikát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.