Nyolcan fognak szónokolni a január 2-re meghirdetett tüntetésen. A MostMi: Új országot építünk! nevet viselő civil szerveződés az Operaházhoz péntek délután 6 órára hívja demonstrálni az embereket. Ahogy írják a Facebook-oldalukon: „szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.”

A MostMi közleménye:

A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján demonstrációt szervezünk az Operaház elé.

Összeállt a tüntetés programja, mutatjuk!

Felszólalnak:

Várady Zsolt – a MostMi társadalmi kezdeményezés egyik elindítója
Somody Bernadette – az Eötvös Károly Intézet igazgatója
Udvarhelyi Tessza – a Közélet Iskolája egyik alapítója
Csizi Zsolt – A Város Mindekié aktivistája
Madarász Csaba – részvételi demokrácia szakértő
Vágó Gábor – magyar állampolgár
Kálmán László – nyelvész
Takács Bori – a MostMi társadalmi kezdeményezés másik elindítója

A tüntetés rendőrségi bejelentői: Takács Bori és Takács Flóra

A tüntetés szervezői köre: Kováts Virág, Kóczán Andrea, Lang András, Szalai-Szabó István, Takács Bori, Várady Zsolt

Szolgálati_Közlemény_1: Az Oktogon felől gyertek, arra fog nézni a színpad, a földalatti nem fog megállni az Operánál!

Szolgálati_Közlemény_2: A tüntetés költségeihez hozzá tudtok járulni, ha elutaltok valamennyi, akármennyi pénzt erre a bankszámlára:

Takács Borbála, 16200106-11551328 / külföldről IBAN: HU10 1620 0106 1155 1328 0000 0000 és SWIFT: HBWEHUHB

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segít összedobni azt a pénzt, amibe a rendezvény kerül, az elszámolásunk természetesen nyilvános lesz.

Szolgálati_Közlemény_3: Nem áll módunkban moderálni a sok bejegyzést és kommentet, ami a facebook-on érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy ne határolódnánk el az összes szélsőséges hangnemben vagy tartalommal megszólaló embertársunk véleményétől nagyon határozottan.

2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne, praktizáló és véleményformáló többségük gondolattalansága, reflektálatlansága és felelőtlensége kiábrándító. A társadalom elfordult a közügyektől, kiábrándult a politikából, az együttműködés és az egymásért tevés értékei elvétve mutatkoznak csak, az atomizálódás és izolálódás folyamatai zajlanak.

Az idei három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.

MostMi! Most, mert ha most nem, félő, hogy nem éljük már meg, hogy az ország megváltozzon. És mi, azaz mindannyian, akik ezt a változást szeretnénk, mert 25 éve hiába várjuk ennek a munkának az elvégzését azoktól, akik a képviseletünkre jelentkeztek.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Gyerekek!
Én még pénzt is utalok, csak arra kérlek benneteket nagy tisztelettel, hogy fogalmazzatok mindenki számára érthetően!
Sőt, találjatok ki olyan egyszerű szlogent, mint pl. a "Folytatjuk!"
Valamit nagyon tud ám a nyomorult fidesz! Nem olyan bonyolult ám, amit az a maffiaszervezet tud, kérdezzetek már meg hozzáértő embereket.
Ha nem kapjátok össze magatokat a kommunkáció terén, soha, de soha az életben nem fogtok elérni semmi komolyat.
Szóval sürgősen tessék megtanulni az emberekhez szólni, nem olyan bonyolult dolog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Praktizáló reflektálatlansága atomizálódás izolálódás, aha!

Na, akkor majd ha tudtok épeszűen fogalmazni, gyertek vissza. Addig meg lehet szabadbölcsészkedni szűk baráti körben, esetleg néha színpadon is, de az még úgy is csak annyi.

A tömegek pont leszarják az atomizálódás izolálását kérlek, nekik annyi kell, hogy "rezsicsökkentés". Ezt az egyet kellett volna csak megértenie annak, aki itt kormányt akar váltani.
freemanpetya
Majd az elkényeztetett, romkocsmás, norvégozó bölcsészek mutatják meg nekünk a káoszból kivezető utat...
bretagne
Remélem, hogy méltó lesz ez a gyülekezés. Csak ne lenne ilyen hideg. De ez ne riasszon el senkit!!!
Sziszifusz
@freemanpetya: 03:18
Azt, hogy a káoszból kivezető után kik mutatják meg, most még nem tudni.
Valami elkezdődött, amiből először egy mozgalom létrejötte, majd a jelenlegi kormány leváltása következhet. A potens vezetők csak az értelmiségi fiatalok köréből kell hogy
választódhatnak ki. Tanulatlan vezető nem képes egy mozgalmat irányítani.
Most még csak az elején vagyunk a történéseknek. Folyik az útkeresés, kiválasztódás.
A helyzet olyan mint amikor a kisbaba járni tanul. Eleinte botladozik, időnként megbotlik elesik, de pár hónap után már gyorsan tud szaladni.
Anna Mária
Gyerekek!
Én még pénzt is utalok, csak arra kérlek benneteket nagy tisztelettel, hogy fogalmazzatok mindenki számára érthetően!
Sőt, találjatok ki olyan egyszerű szlogent, mint pl. a "Folytatjuk!"
Valamit nagyon tud ám a nyomorult fidesz! Nem olyan bonyolult ám, amit az a maffiaszervezet tud, kérdezzetek már meg hozzáértő embereket.
Ha nem kapjátok össze magatokat a kommunkáció terén, soha, de soha az életben nem fogtok elérni semmi komolyat.
Szóval sürgősen tessék megtanulni az emberekhez szólni, nem olyan bonyolult dolog.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Állíts magadon, vagy ki leszel vágva innen, itt nem ez a stílus...
wagabund
@Anna Mária: (9:24) azt írod kb... valamit nagyon tud ám a fidesz...

Azt szeretném kérdezni, hogy ez miért van? A nem fidesz, az miért nem tud nagyon? elgondolkozott-e valaki, hogy a nem fidesz az miért olyan tutyimutyi...nem, ez nem jó, mert benne van a mutyi.. akkor inkább legyen galamblekű..ez jobb...
...töprengésre késztet ez a fura kiválasztódás... hol vannak a született orátorok? mert vannak... azok is a fidesznél? ... a jó szövegírók, a brilliáns szlogenírók? ...és az agyaúrt jogászok, akik nem nyúlnak mellé...

szóval?

persze nem kell válaszolni, csak reszelgetem a körmöm, közben hülyeségeket beszélek...
wagabund
például... a nyelvész az kakukktojás ...hogy orátornak halvány, az biztos...pláne papír nélkül.

szerintem.
moiszikf
@Toby: Amit leírtál, az nagyjából fedi a "terrorizmus" fogalmát.
wagabund
Arról már nem is beszélve, hogy némely, magát sokeszűnek valló, azt erőlteti, hogy ne vigyenek az emberek pártjelvényeket...ugyanmá...mé?
Akkor válik el a szar a májtól, akkor lehet látni igazán hányadán áll a társadalom...gyanús ez a nagy.. öö..ö..sunyiság...
Félnek, netán kiderül,- látván a zászlókat, jelvényeket,- hogy ki-kivel van?
A csak civil, tábla nélkül, csendben, köldöknézve... az igen álságos "bíztatás".
Felemelt fejjel, táblákkal, zászlókkal...aztán ki-ki meglátja a kedvencét, és oda áll...
A DK már viszakozott.. .. ezt beszopták... ami nagy hiba...a (titkos)forgatókönyv szerint ha nem lesz DK-s zászló , akkor nagyhirtelen előkerül igensok lmp, vagy akármi más..a DK meg ott áll, és (bután)néz.
csak tessenek sasolni..

ki van ez találva..
Ja, hogy ügyesebbek a kártyát keverők.. hát ettől nyerő a bank!
Csizmás Kond
Akinek nincs valaki akit most meglátogathat, akinek nincs gyereke unokája, hogy elvigye szánkózni, akit nem gyötör másnaposság, hogy elmenjen egy sörre a közeli kocsmába, aki nem akarja végigaludni az egész napot, aki csak úgy nem tud sétálni egyet ebben a szép téli időben, azok akiknek nincs senkije és úgy érzi hogy csak így tud valakihez tartozni hát az menejen tüntetni...
Boldog Újesztendőt mindenkinek !
JAJMÁR
@wagabund: 10:41 Ezért nincsenek pártzászlók, mert akkor az ellenzék versengésévé válna ez a megmozdulás is. Az ellenség végletesen megosztott. Összefogásra akkor lenne remény, ha úgymond: egy zászló alatt, de akár zászló nélkül is megtalálnák a közös érdekpontokat. Addig, amíg valamelyik párt akarja magához ragadni, reménytelen.
Valami remény mégis van, de csak azért, mert mintha a nagy fides is kezdene megosztódni... az ő sikerük is az egységben rejlik, a kommunikáció másodlagos. Ha ott vitáznának a jobboldalon a megosztott pártocskák, mondhatnának bármit.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 10:56 Köszi ! Ja, és akinek ebédet kell főzni azoknak, akik éppen még alszanak, vagy elmennek a kocsmába egy sörre... azok is itt vannak :)

BÚÉK Neked és a családodnak :)
Anna Mária
@wagabund: A fidesz "kommunikálni" tényleg tud. Baromi manipulatívak, mások hasába lyukat beszélők, másokat "leugatók". Szemrebbenés nélkül tudnak hazudni: ebben mindenkit ver Szííjártó meg Lázár. Na és a fideszesek kínosan vigyáznak arra, hogy a lehető legritkábban kerüljenek szembe olyan partnerral, aki szellemileg fölöttük áll. (Lásd: Orbán soha nem hajlandó semmiféle vitára, interjút sem ad előre nem kontrollált kérdésekkel.)
A módszereiket természetesen nem szabad eltanulni, de azt igen, hogy egyszerűen és érthetően kell szólni az összes, de az összes emberhez, jó, pozitív csengésű szlogeneket kell sürgősen kitalálni! Vannak az országban kiváló marketingesek - miért ne dolgozhatnának egy jobb országért?
Anna Mária
@freemanpetya: Nem kellene ám lenézned a tüntetőket.
Azt még te is, az előítéletes nyavalygó is beláthatja, hogy a tüntetők az aktív, valóban változást kívánó társadalmi réteghez tartoznak, nem pedig a mindenbe beletörődőkébe.
egyeneskifli
Örülök a tüntetésnek és hogy végre történik valami.
Megint elmondja mind a 8 a beszédjét fagyoskodik ott a tömeg úgy másfél órát aztán menjetek haza, vége a rendezvénynek.
elmondják,hogy Orbán takarodj azt kész.
A qrmányunk meg röhög egyet s behozták az útdíjat a nullásra.
És még hazudtak is egy jó nagyot mondván az unió akarta.
Amit Brüsszel cáfolt.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:22 Na, jó, a menü... van lencse, de készítek mellé húspogácsákat, meg sütőtök levest... a maradék nálunk egyébként sem jellemző.
(Nem én eszem meg mindet... :-D)
pbalage
@Csizmás Kond: azért ez a tüntetésesdi nem olyan egyszerű ügy ám, mint ahogy a fidesz ezt terjeszteni kívánja.
Csizmás Kond
@pbalage: ..a fidesz terjeszti ???...hm...még szédül a fejem...
pbalage
@JAJMÁR: a sütőtök leves az felétek hagyományos népi étel? A Kisalföldön (errefelé) nem nagyon csinálnak ilyesmit. Mondjuk errefelé a borsólevesbe is kapor dukál. (azt nagyon szeretem, nekem bejön az édes-édeshangsúlyozó)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...ahol nem marad ott valaki éhesen marad...:)
pbalage
@Csizmás Kond: oké, de akkor ki a franc terjeszti?
soljanka
@Anna Mária: Nekem az a bajom a tüntetésekkel, hogy szelektálnak. Ezzel a mi tüntink-ti tüntitekkel ténylegesen leminősítik a megmozdulásokat. És kirekesztenek.
Én is ellene vagyok a megélhetési politizálásnak, de nem hiszem, hogy nincsenek a pártokban ténylegesen tenni akaró, közért szolgálni szándékozó politikusok.
Igen is vannak ilyenek a Fideszben, az MSZP-ben, az LMP-ben, a DK-ban,az Együtt-ben stb. A Jobbikot is említhetném, bár számomre egy olyan párt, ami eleve kirekesztésen alapul teljes mértékben elfogadhatatlan, de hallottam már nagyon értelmes felszólalást az ő köreikből is.
A nagy változásokat mindig is fiatalok indították el, és ezért jogos lenne, hogy figyelembe vegyük az ő igényüket is.
DE! A jelenlegi helyzetben nincs lehetőség finnyákolásra!
Vagy meg akarjuk szüntetni ezt a rémálmot, vagy nem.
Ha igen, akkor mindenkinek, aki ezt akarja egyszerre és együtt kell lépnie.
Már most azon vitatkozni, hogy ki kerüljön a mézesbödön közelébe - mert ha így viselkednek, akkor a mézesbödönről van szó- semmi értelme: hiszen ott most vannak elegen.
Tehát talán az első lépést kellene először meglépni, nem a lépcső közepével kezdeni.
Csizmás Kond
@pbalage: ..szerintem aki meghírdette...
JAJMÁR
@pbalage: 11:36 A kapor nálam is nagyon fontos fűszer, a zöldbabhoz különösen jól illik, de levesnek és mártásnak is szeretem. Nem hagyomány a sütőtökleves, de van sütőtökünk, sok benne a vitamin és sütve már nem nagyon fogy.. Újév napja van, ezért most azt főzök :)
pbalage
@soljanka: jó, hát Orbánnak sem sikerült elsőre megdönteni a rendszert, de másodszorra már azért csak sikerült nagyjából visszaépítenie. (némi változtatásokkal, persze)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:37...azér' főzök, hogy ne maradjanak éhen.. :)
Na, szia :)
pbalage
Várjatok csak, mindjárt belököm a CÖF közleményét arról, hogy mi a pöcsért szar itt minden.
Önmagában is megállja a helyét a Saskabaré műfajában, és még meg is írták, hogy az ellenzék ne is piszkálja a közleményt, mert úgy jó, ahogy van.
pbalage
na, oda is biggyesztettem az elejére, persze nyilván nem valami népszerű közlemény, de tök vicces, ehun e:
propeller.hu/itthon/3041322-nem-kellett-sokat-varni-2015
Anna Mária
@soljanka: Szerintem abszolút lehet jelvények meg zászlók nélkül is lépni. A társadalom nagyobbik részének ugyanis teljesen tele van a hócipője a pártokkal és látni sem akarja őket, nem óhajtja, hogy bármilyen párt képviselje. Ha valaki tényleg komolyan gondolja a változtatás szükségességét, az kimegy jelvények nélkül is.
Minden pártnak van lehetősége saját tüntetést szervezni, hát csinálják, ha akarják.
soljanka
@Anna Mária: " teljesen tele van a hócipője a pártokkal és látni sem akarja őket, nem óhajtja, hogy bármilyen párt képviselje."
Akkor ki, és mi képviselje? Mert ugye a tömegre nem lehet szavazni.
A civilek, meg azért civilek, mert nem párt.
Én is civil vagyok, meg a jobbikos szimpatizáns, meg a fideszes szimpatizáns meg a többi is. de mindannyian - már a tudatosabb része - elmentünk szavazni.
Számomra sokkal szimpatikusabb, ha vállalom, hogy hova tartozom egy csoporton belül is. Ha egy a cél. Mert, az első közös nevezővel másis közelebb kerülhetnek egymáshoz a mást és mást képviselők, és úgy sokkal könnyebb lehet majd építkezni, mint állandó ellenségeskedéssel.
pbalage
@Anna Mária: ez a gáz, mert ez az anarchiához vezet. (egyébként a vitya pont azt szeretné, hogy ne legyen ellenzék, csak mindenféle Kovács néni a 5/b -ből)
Na ez a rész nem fog menni, mert az országot irányítani kell és az is kell, hogy szóba álljanak velünk a világban.
És nem csak az Azerbajdzsán Alsó, vagy a Gumiparti Demokratikus Köztársaság B terminálján fogadják a küldöttségeinket.
Törölt felhasználó
@Anna Mária: Egyáltalán nem gáz , hogy most zéró ellenzék van "még". Így a fidesz fő kommunikációs eleme a külső-belső ellenségkép egyszerűen hatástalan... Ezért az emberek nem a cirkuszra figyelnek, hanem a bűvész kezére...még jobb oldalon is... Egy ideig szerintem kifejezetten előnyős ez a helyzet.
Anna Mária
@pbalage: Egyáltalán nem gáz. Semmi nem megy egyik napról a másikra. Ennek az új mozgalomnak ki fog alakulni egy vezető rétege, lehet belőle párt is. Pártok persze csak akkor léteznek, ha vannak támogatóik is. (Kivétel: a kdnp :)
A fideszesek sem fideszesnek születtek, hanem csináltak egy pártot. (Bár mindenkinek jobb lett volna rajtuk kívül, ha fociznak inkább.)
Anna Mária
@soljanka: Egyelőre semmiféle szavazásról nincs szó. Addig még sok víz folyik le a Dunán.
Lehet, hogy neked szimpatikusabb, ha vállalod, hogy hova tartozol egy csoporton belül is.
Mások pedig másképp gondolják, vagy nem találnak olyan pártot, amihez gusztusuk lenne tartozni, vagy rá szavazni.
Dr. Felipe
Azért remélem idén már megtalálja az m1 híradó a tüntetőket mert tavaly nem sikerült.
Talán már most szólni kellene nekik hogy induljon a közvetítő kocsi. Had lássa a sok agymosott muzsik az m1 en hogy vannak még akik nem hódolnak be vicctor aljas rendszerének.
Anna Mária
@ziziplanet: Szerintem is kifejezetten előnyös az új formációk kialakulása szempontjából, hogy az ellenzék gyakorlatilag halott. Már csak egy maroknyi csoport ugrik a "libsibolsizásra" és hasonló baromságokra.
Sajna a bárkikre is ráhúzható "idegen pénzeket kaszáló ügynöközést" a szokásos magyar irigység miatt elég sikeresen alkalmazza a fidesz.
Dr. Felipe
@Anna Mária: Ebben igazad van de azért már nem ártana tudni hogy ki lesz a civilek miniszterelnök jelöltje mert fel kell építeni 2018 ra. 2018 ban ugyanis pártokra szavazunk és nem civilekre. Láthattuk hogy mi lett az utolsó pillanatban előrángatott Falus Ferenccel. Csak a szerencsétlenkedés volt és beszarás lett a vége.
Az ellenzéki miniszterelnök személyét még az idén meg kell nevezni és felfuttatni 2018 ra egy jó programmal. Sőt, ha vicctor belefullad a saját szarába akkor még előbb is szükség lehet rá.
Anna Mária
@Dr. Felipe: Majd meglátjuk, képes-e a magyar társadalom kitermelni önmagából alkalmas embereket.
Eddig nem sikerült. A rendszerváltozás óta nagyon kevés kivétellel csak és kizárólag nem politikusok, nem államférfiak és -nők - egész jól hangzana az államnő :) -, hanem csak politikai kalandorok vetődtek a felszínre.
soljanka
@Anna Mária: "Egyelőre semmiféle szavazásról nincs szó."
Nos ez az. Egyelőre ott tartunk, hogy nem is lehet semmiféle szavazás.
És ha így folytatjuk nem is lesz.
Váradynak igaza van, hogy egy új ellenzéket kell létrehozni.
Tuareg Szabó Gábornak meg abban van igaza, hogy meg kell buktatni mielőbb Orbánt.
Nos itt kellene konszenzusra jutni.
Nekem az a meglátásom, hogy ez az ország nem bírja ki 2018-ig.
Tudod a zsidók is mindig azt mondogatták, hogy jó-jó, ez a törvény, belemegyünk, aztán békén hagynak bennünket.
Még a sárga csillagnál is úgy gondolták, hogy csak nem lesz rosszabb...
Anna Mária
@soljanka: Igen, teljesen új ellenzéket kellene létrehozni. És az is igaz, hogy Orbánt meg kellene buktatni. Mert Orbán ennek az egész iszonyatnak a működtetője, nélküle a fidesz-építmény összeroskadna, de legalábbis nagyon megváltozna.
A tüntetők - bármennyire is kalap le előttük, hogy egyáltalán tüntetnek - egyelőre tényleg ott tartanak, hogy egy épeszű, a céljaikat világosan meghatározó, mindenki számára érthető közleményt sem tudnak megfogalmazni.
Sajnos a mostani "sárga csillagok": pl. a "mindenki annyit ér, amennyije van", az oktatás központosítása stb., a gyermekéhezés stb. sem érik el a tömegek ingerküszöbét, de nem érik el egyes, esetleg politikai szerepre tényleg alkalmas személyekét sem.
De minden változhat, mégpedig gyorsan.
picike
@Anna Mária: nem kell a te kis szöveged nem kell bukta süssél magadnak levárost az jó legalább neked és egyél ha éhes vagy !
nusika
@Dr. Felipe: 2018-ra??? Akkor már a kirekesztettek országa lesz!!
Cicamama55
@soljanka: Maximálisan egyet értek Önnel!
picike
@Anna Mária: csak nyugodtan tudok pihenni én
spu00
Valójában tudja valaki, hogy miért, mi ellen akarnak tüntetni az e,berek? Egyáltalán mivel vannak tisztában, min akarnak javítani, vagy javítani akarnak csak nem tudják miért, s azon hogy lehet segíteni?
Én azt látom, hogy az emberek alapvetően nincsenek tisztában az ország gazdasági helyzetével, lehetőségeivel, csak vágyaik vannak, s az oda vezető utat, az elvégzendő feladatokról fogalmuk sincs. Mindenki osztrák jólétet akar, de nem veszik, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy ott nem voltak 45 évig oroszok, nem volt kommunista kormányzat, s azok jogutódai 4+8 évig hatalmon.Nincsenek tisztában, hogy az állami vagyon 80%-t eladták, privatizálták, az állami tulajdonú földeket / 600.000 hektárt/ 600 egyénnek vállalatnak adták bérbe 10-20-30 évre, melyből csak 250.000 került eddig vissza. 1990-től a magyar ipar / multik kivételével/ nem tudott eladható terméket,/ külföldön / eladni, tehát majd nulláról kellett indulni.Tehát az országnak nem volt, s most sincs olyan lehetősége, hogy a szomszédok életszínvonalát biztosítani tudja, csak nagyon nehezen , lassan, a gazdasági és pénzügyi önállóság fokozatos biztosításával lehet tovább lépni. Gyors rövid távú eredmény elérése képtelenség, s a jelenlegi ellenzék állandó tüntetés, elégedetlenség szervezésével még hátrább teszi a kibontakozás lehetőségét. Próbáljanak meg egy átlagos piaci árus asztalát az árukkal együtt kivinni, Bécsbe, Münchenbe, mit gondolnak mennyit és mennyiért tudnák azokat eladni? Semmit és semennyiért. jelenleg sincs eladható termékeink, ezért kell a multikat fogadnunk, hogy munkahelyet, gazdasági számokat produkáljanak az ország elfogadhatósága részére biztosítani. Országunk egyik legszegényebb Európában, s ez csak lassan munkák tömegével változtathatjuk meg, s ezért érthetetlen a tudatlan nép utcára vitele. Ilyen tevékenységgel É-Korea szintjére vihető az ország, de a vezető elvtársak jól fognak élni. Ha ezért akarnak harcolni tegyék, de nem biztos, hogy a többség is ezt szeretné, s ha rájönnek, akkor Önök...
Desischado
VILÁGOS, MEGFOGALMAZOTT KÖVETELÉSEKRE VAN SZÜKSÉG, ÉS AZONNALI RADIKÁLIS MEGMOZDULÁSRA! DE KELLENÉNEK NAGYON A SZAKÉRTŐI KORMÁNYBA DELEGÁLHATÓ ÉRTELMES JELÖLTEK ÉS SZAKEMBEREK. ÉS A LEGFONTOSABB, ÖSSZE KELL FOGNI, NEM SZÁMÍT, KINEK MILYEN A PÁRTKÖTŐDÉSE! HA NEM LESZ EGYSÉGES ÖSSZEFOGÁS, NEM ÉRHETÜNK CÉLT!
kisangyalom13
A nyugdíjasokért ki fog szónokolni kedveseim, 1,8% emelést, beteg nyugdíjasok mire költsék?
Anna Mária
@spu00: @spu00: Az embereknek nem dolguk, hogy mindent tudjanak.a gazdasági bajok minden részletével tisztában legyenek.
De azt tudják, hogy a kormány rendszerszintű korrupciót működtet, hogy a kormányagok és a kormányközeliek észveszejtő sebességgel gazdagodnak, hogy rohamosan nő a szegénység, hogy ilyen-olyan elmebeteg adókat akarnak bevezetni stb. Tehát az emberek nemcsak úgy sétálós kedvükben vonulnak az utcára és nem olyan tudatlanok, mint te azt gondolod. Mindenkinek joga van tüntetni, szóval kár ilyen sejtelmes félmondattal befejezned, mint "de nem biztos, hogy a többség is ezt szeretné, s ha rájönnek, akkor Önök..." Ehh...
Pityu
Arra szeretném felhívni a tüntetők figyelmét, hogy a jelenlegi ellenzék fikázásával nem lehet elzavarni Orbánt. A sok mocskot, amit létrehozott, csak egy ÚJ KÉTHARMAD képes eltakarítani, ehhez pedig fintorgás nélkül a lehető legszélesebb körű összefogásra van szükség.
Logogrif
"Mai korunkban is igaz,hogy a társadalom akkor jár jól,ha a hatalom élén olyanok váltják egymást,akik nem vágynak történelmi szerepre,és megelégszenek avval,hogy a népük első szolgái maradjanak- sőt eleve erre alkalmatlanok ! - Nálunk/M.o. nehéz elfogadni,hogy ne olyan ember vezessen,akire nem kell felnéznie,aki mindenben nem az első...Még a hatalomra került törpét is óriásnak akarjuk látni. Furcsa de megdöbbentő az,hogy O.V. nem csak egy Kossuth jelenség,de mennyi a hasonlóság Tisza István és O.V. kora és politikai stratégiája között !-O.V. politikai "tehetsége" : súlyos egyéniségtorzulás - és szakmai tévedés az,amikor az egyén számára a siker hamarébb bekövetkezik,mint az alanya megérik,kellő élettapasztalattal rendelkezik, azaz bölccsé válik.A legnagyobb baj,ha a politikai képességeit - "karizmáját" a politikai élet előbb fedezi fel,mintsem az adott egyén megérett volna!"- Ezt Kopátsy Sándor írta le 2006-ban...olvastuk ?-tanultunk belőle ???- Nem mindig kell szín újat kitalálni,- tanulni kell a hibáinkból!-S.Beauvoir mondta: nem szabad a politikát a politikusokra hagyni !- Sajnos vagy sem egy kicsit azzá kell válnunk! Mindezeken gondolkozzon el, aki előtérbe kerül manapság.
mate03
@Anna Mária: Köszönöm! helyettem is válaszoltál,(spu00-nak!
bra048
A fenti szolgálati közleménynek a magyar értelmiségre vonatkozó része sajnos nagyon
találó. Ez az állítólagos értelmiség nagyrészt a Kádár- rendszerben szocializálódott, megalkuvó, motiválatlan emberekből tevődik össze. Összességében a magyar értelmiség a politikai a kulturális tetszhalál állapotában van. Ezzel az értelmiséggel egy társadalmi forradalomhoz közeli állapotot nagyon nehéz sikerre vinni, az csaknem lehetetlen. Naponta beszélek a jobb oldali ismerőseimmel. Sajnos még most sem
ismerték fel, hogy milyen a mai demokráciánk állapota, közömbösek, mások sorsa
egyáltalán nem érdekli őket, A szolidaritás társadalmunkban nagy hiányosságokat
mutat. Látszik, hogy a "polgár" mint fogalom ismeretlen, ezért volt sikeres a fideszes "várjobbágyok" választásokhoz közeli mozgósítása. A lecsúszott rétegekben pedig
eluralkodott a minden mindegy szemlélet, Addig, amíg nem vállalunk felelősséget
a mindennapjaink minőségéért ebben változás nem várható.
Toby
@moiszikf: - A "nagyjából fedi" minősítés meglehetősen pontatlan, határozatlan ezért kezelhetetlen !

- A "terrorizmus" kinek a képernyőjén az ?
spu00
@Anna Mária: ...akkor mit fognak mondani nekik? Miért vezették félre őket?
Sajnos lemaradt a folytatás, s nem figyeltem ,hogy a teljes szöveg elmenjen.
Ha Ön korrekt ember, s miért ne lenne az, akkor tegye meg már azt a szívességet, hogy nevesítse már meg azt a kormányzati korrupciót amiről mostanában állandóan beszélnek, írnak. Csak úgy levegőbe beszélni. véleményezni, hogy ennyi idő után senki sem tud egy értelmes adatot letenni, s még ez után komoly , figyelembe veendő tényezőként szerepeltetik magukat? Nem érzik ennek azt a diszkrét báját, hogy egy külföldi diplomata beetette az Önökhöz hasonló embereket, felbolygatta az álló vizet, s élvezi eredményét.Ha bele gondol, egy ekkora állam vezető diplomatája elereszt egy témát, s válasz nélkül kihátrál, anélkül, hogy a szabályoknak megfelelően konkrétumokkal lezárná az ügyet, fordított helyzetben mi történne velünk Washingtonban? Ugye nem kell válaszolnom?
De érdekes, hogy többi témára nem válaszolt, pedig érdekelne véleménye
spu00
@kisangyalom13: Ön mire költötte volna 2010-ben Bajnai által törvénybe iktatott 10%-s nyugdíj csökkentést, melyet Orbán Viktor első ténykedése alapján vissza vonatot? Ez csak egyike volt az IMF követelésének, Az 1,8 több, mint duplája az inflációnak. Ki emelt ennyi nyugdíjat? Ezt csak a hozzá állása miatt írtam.
spu00
@Desischado: Látja, pont ez volt a probléma a 4+8 éves kormányzásnak, s ez hozta a 2/3-s eredményeket. Nem vette észre, hogy nincs egy megfelelő szakember se a másik oldalon? csak véleményezni tudnak, utólag, indítványozni, azt nem. Mit gondol, Matolcsy miért hozza létre a közgazdasági intézetét? A jelenlegi nem a legjobb, de nincs jobb, s egy előnyük van, hogy megy a szekér, s nem hátra, előre.
Miért nem veszik elő az adott időszakokra vonatkozó számokat, s vetik egybe, s mindjárt láthatják az irányokat.Pl.98-2002 között O.V duplájára emelte a minimál nyugdíjat, minimálbért, tud valami hasonlót a többieknél? ez csak egy példa, de van sok más a hasonló szinten élőkre.
moiszikf
@Toby: Nem tudlak pontosan idézni, mert törölték a hozzászólásodat. Valami olyasmit írtál, hogy a kormányt félelemben kell tartani, hogy elhúzzanak. Az erőszakkal történő félelemkeltés és félelemben tartás, az terrorizmus. Pártfüggetlenül. Ezért merült fel a 2006-os rendőrattakokkal kapcsolatban is, mert aránytalanul széleskörű és nagy erejű erőszakot alkalmaztak. Az egyszeri, békés demonstráló sem mert többet az utcára menni, mert FÉLT, hogy komoly baja esik, akkor is, ha csak ácsorog egy zászlóval.
Desischado
@spu00: Én szakértői kormányt szeretnék. Arról mi a véleménye, hogy elveszik a segélyeket és minden más juttatást? Vagy a nyugdíjasok 1.8 %-os "emelése"? Vagy az, hogy a téli szünetre szóló gyermekétkeztetést LESZAVAZTÁK? Kiváncsian várom a válaszát.
kisangyalom13
@spu00: BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!
Toby
@moiszikf: Az a gondom, hogy már én sem tudom, mi verte ki a biztit a modernél, ergo ppontosasn mit írtam ! Nem szoktam elmenteni. Az indulat számos esetben meglehetősen túlvezérel, ez történhetett a kérdéses esetben is.
Azt továbra is tartom, hogy egy ilyen rezsimet meg kell dönteni, nem csokival és nem puszikákkal !
moiszikf
@Toby: Csak halkan jegyzem meg, "demokráciában" határozottan tilos rendszer-kormányt döntögetni. Zászlólengetni,kiabálni szabad, meg négyévente szavazni és kifújt. Ha úgy érzed ez kevés, akkor van egy rossz hírem, nem vagy "demokrata".
moiszikf
@Toby: Apropó! Nem tudod, hogy miért nem tudok semmit beküldeni hetek óta? Mindig azt kapom, hogy elértem a limitet.
Toby
Egyet értünk. Demokráciában "tilos" - de ahol rezsim van, ott nincs demokrácia, ergo: kő-kövön ne maradjon projekt indul...
qxy
Nekem jobb ötletem lenne. Nem tüntetni kellene hanem el menni Orbánért és kilökni az utcára a nép elé. meg nézném ki az a 2 harmad aki nem taposná meg.
Anna Mária
@spu00: Ajánlom Ferenczi Krisztina Narancsbőr című könyvét. Nagyon érdekes, az Orbán-vagyonokról és az ún. "mutyikról" szól.
Goodfriend úr kiválóan csinálja a dolgát, pontosan lehet tudni, mit miért tesz úgy, ahogy, tehát én inkább nem vesztegetnék időt erre a témára. Remek cikkeket-elemzéseket lehet olvasni a történetről, ajánlom azokat.
spu00
@Desischado: Önnek mit jelent a szakértői kormány? A segélyek helyett lett a közmunka. A segélyek nem szűntek meg, csak átkerültek az Önkormányzatok kezelésébe, mivel ott jobban tisztában vannak az emberek helyzetével, s aki tudna dolgozni az közmunkát kap, s nem segélyt. A téli szüneti étkezésről nem tudok, így véleményem sem lehet, de utána nézek.
spu00
@Anna Mária: Meg fogom venni, de már előre félek, hogy egy Debreczeni féle esettel találom szembe magam.Nem tudja az Orbán vagyon Magyar Forbesben hányadik helyen szerepel, s ezen vagyonok taglalása miért nem szerepel a külföldi sajtóban, pedig nagy bizonyítéka lenne a diktatúrának, országos korrupcióknak, mutyiknak.Nem tudom , birtokában vannak a 8 év alatti Orbán család vagyonosodásának vizsgálati anyagainak? Volt egy pár.
Desischado
@spu00: A szakértői kormány azt jelenti, hogy szakemberekből állna össze, és nem rablókból. Ami pedig a segélyeket illeti, rengetegen nem fognak kapni, mert az önkormányzatok nem fogják győzni. A közmunka pedig a bérezése és más okok folytán a segély alternatívája, ergo: Rabszolgamunka és totális kiszolgáltatottság éhbérért, rendes munka lehetősége nélkül. De ön csak nyugodtan lelkesedjen tovább a kormányért. Ne adja az ég, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, hogy talán még sem olyan csodás minden, ahogy azt képzeli.
papa.49
@Desischado: Már ne haragudj miért ne érezze a ,,fórumtárs,, a saját epidermiszén a kormány intézkedéseit, ÉREZZE CSAK TÖMÉNYEN, AHOGY ÉRZED TE IS ÉN IS MEG MÉG VAGY 4 MILLIÓAN...
Ne a kiváltságosok pódiumán ücsörögve hintse az ,,okosságait,, szálljon le a nyomor bugyraiba és ott éltesse a kontár elkurmány valamennyi fax törvényét rendelkezését, ja lehet kap néhány szemrehányást a nincstelenektől, de legalább megismeri a nyomor véleményét is...
Desischado
@papa.49: Erre csak azt mondhatom, hogy jogos az észrevételed. Könnyű annak osztani az észt, akinek halvány lila fogalma sincs, milyen a gödörben vagy a szakadék szélén ücsörögni. Csak nem akartam gonosz lenni, de azért szivesen kipróbáltatnám minddel, aki ennyire élteti a kormány "rendelkezéseit", milyen, mikor nem a felső részén vagyunk a piramisnak, hanem a legalján. Jól mondod, ha szegény, onnan éltesse a rablóbandát. Meg kéne tudnia, milyen a közmunka, aztán szivesen befizetnék rá, hogy mit mondana.
Anna Mária
@spu00: Engem rohadtul nem érdekel, hogy melyik listán hányadik leggazdagabb az Orbán. Ha a fidesz korrupciója részleteiben érdekel, kutakodj magad, egy könyvtippet kaptál hozzá.
spu00
@Anna Mária: Én is, de olyant ami konkrétumokon alapul. Korrupcióban megvárom az egyedüli igazságot hangoztató Amerikát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.