A Proszektúra blog szerkesztője vette észre, hogy Áder János szilveszteri beszédét ugyanazzal a költői fordulattal vezette be, mint 2011-es szilveszteri köszöntőjét Schmitt Pál. Azért minden magyarok legnagyobb plagizátorát plagizálni, az sem akármilyen teljesítmény!

Amikor Áder János újévi köszöntőjében jókedvet, bőséget kívánt, a tőle megszokott mufurc, Savanya Jóska stílusban a magyaroknak, és miközben lélekben kezet nyújtott minden magyarnak, patetikusan kijelentette: „Ezekben a percekben, amikor Kányádi szép szavával élve kezet fog múlttal a jövendő…”

Ekkor ugrott be, hogy a szép emlékű (mint tudjuk, nem ellensúly, nem fék, sőt még csak nem is doktor, hanem motor) Schmitt Pál elnök úr a 2011-et köszöntő újévi beszédét valahogy szintén így kezdte: „Ahogy Kányádi Sándor írja egy helyütt: éjfélkor férfiasan kezet fog múlttal a jövendő.”

Természetesen mindenkinek joga van ugyanattól a költőtől ugyanazon versrészletet idézni egy köztársasági elnöki újévi köszöntőben. Ám azért az mégis csak nagyfokú leszaromságra vall, hogy Orbán egykori kollégiumi diáktársa nem tudott valami más hasonlóan frappáns és szép versidézetet találni ezer év magyar költészetéből, hanem egyszerűen csak kikopizta elődje szavait.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Se türelmem,se szolidalitás érzékenységem nincs,csalók és bábként viselkedő fidessnyikkhajok irányába!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
kinek lehet gratulálni, aki ezt észrevette?
bakegya
Se türelmem,se szolidalitás érzékenységem nincs,csalók és bábként viselkedő fidessnyikkhajok irányába!
nezelodo
Megtartották a fijjuk a Paja bá' beszédíróját, az meg látva mindent túl lehet élni egy hosszú nyelvvel és ennyire rövid ésszel, újra beleírta. Nyilván nagyon tetszik neki saját zöngeménye.
volvós
A csornai Charles Bronson hozta a formáját !!
De hol volt a first Lady, hogy a szöke tolmáccsal
koccintgatott ??? Semmit nem mondott " sajátból "
Toby
Ez a belterjes plagizálás ! Nincs is annál szebb, amikor egymástól idéznek a patkányok !
papa.49
Mit vártatok, ennyire futja neki, oszt. jónapot...
kukac50
Ő is csak egy Fideszes,aki magasról szarik a Népre!
levi
Ha lemásolsz egy hülyét akkor te is hülye leszel, vagy alapból az vagy ezért másolod? Ez a 40 milliós kérdés.
Cicamama55
Nem volt ezzel a beszéddel semmi baj szerintem! Őt azzal illetni, hogy plagizált a "penge doktortól" egyszerűen butaság. Klasszis különbségek vannak köztük szürke állomány terén! Szimpatikus, s nem csak a bajsza miatt! :D
m.macskosz
Ádernek adtam esélyt, amikor elvállalta a köztársasági elnöki beosztást, hogy különb lesz, mint skiccpalkó..tévedtem, de nem ma hajnalban. Ha rajtam múlna,eltörölném a köztársasági elnöki pozíciót, ugyanis ...
... le...om a bánáti bazsarózsát, a tőrvívókat, a nagy ho-ho-horgászokat...!
Talán EMBER KELLENE a köztársasági elnöki pozícióba!
Desischado
@kukac50: Pontosan ez az én véleményem is! Ő is egy fideszes nyalonc pártkatona, semmi több!
papa.49
@Desischado: Ugyan az a ,,fészekalja,, és eléggé az ALJA!!!
Szimba
Mindegy mit plagizált.
De mondta:"Hozzon könnyebbséget az új esztendő a szükséget szenvedőknek"
te, mondod, aki aláírta: A rendszeres szociális segély, mint ellátási forma megszűnik, helyette márciustól az önkormányzatok dönthetik el, kinek adnak támogatást. Ugyanígy törli a szociális törvény kötelező segélyei közül a kormány a lakásfenntartási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást is.”
papa.49
@Szimba: Majd ha ő vagy bármelyik másik takony politikus aki kibukik a hatalomból beáll közmunkásnak, na akkor lesz egyenlőség ebben az országban!!!
Szimba
"A személyes fogadalmak pillanataiban ne csak a mellettünk lévő barátainknak és szeretteinknek szorítsuk meg a kezét, de lélekben nyújtsunk kezet minden magyarnak -.Ti nem csak a fogadalmak pillanatában, és nem csak szorítjátok a barátaitok és szeretteik kezét, hanem megtömitek pénzzel. Minden magyarnak, de legfőképp a Mo.-on élőknek ne lélekben nyújtsatok kezet, hanem adjatok munkát, amiből pénzük van és a pénzből vehetnek élelmet maguknak, családjuknak. És ne gyere a közmunkával, mert annak az értéke csak meghosszabbítja a családok éhen haldoklását.
JAJMÁR
Püff... nem plagizált itt senki, csak a szövegírónak már nincsenek új ötletei. -Azért gáz, mer' lehet, hogy nem közmunkás bért kap-
Vagy valaki úgy gondolja, hogy az Elnök Úr leül asztalához, és levelét megírja? -:D
Szimba
"Miért ne törekedhetnénk az előttünk álló esztendő minden napján arra, hogy nagyobb tisztelettel legyünk a másik iránt, hogy jobban megbecsüljük egymás teljesítményét? Minden jóravaló és jóra törekvő magyar ember személyes erőfeszítését"- na és miért nem törekedtek? Nálatok a jóravaló a tifajtátok.
Szimba
" jobban megbecsüljük egymás teljesítményét"-"Az orvosét, aki gyógyít és életet ment"- hát miért nem becsülitek meg? Miért megy annyi orvos külföldre? Hadoválsz vazze.
Szimba
"A tanárét, aki jó szóval oktat, de játszani is enged"- jó szóval? Amikor ilyenek vannak a tankönyvben, mint"„Hasonló, de látványosabb szépséghiba a lányoknál az arcon, az alkaron és a lábszáron megjelenő erőteljesebb szőrnövekedés. A nem kívánatos látványt a szőrszálak színtelenítésével vagy időleges eltávolításával (gyantázás, epilálás) lehet megszüntetni."
Desischado
@Szimba: Én szivesen nyújtom a kezem, de orbánéknak nem! Fizessenek meg a rengeteg bűnűkért, amit az országgal és az emberekkel tettek! A többit illetően osztom a véleményed!
Szimba
"A földet megművelőkét, a kétkezi munkából élőkét" - ja, a napszámost, a zsellért, aki műveli a földjeit mészárosnak, simicskának, kun péternek, a hortobágyi földbérletpályázaton ötszáz hektárt nyert egy cégnek, amelyet csak a pályázat kiírása után két héttel jegyeztek be, és csaknem négyszáz hektárt egy másik kft., amely a kiíráskor még nem is létezett.
Lévai Anikó -orbán neje- tulajdonát képező 38 ingatlanból 14 Szolnokon, egy pedig Parádon található (ezekhez öröklés útján jutott). 18 fekszik Felcsút, 2 a szomszédos Bicske határában, jórészt termőföldek: szántók, rétek, legelők. Ez mindösszesen 105, 5 hektár. Ezeket se anikó, se viktor műveli.
Yoda69
Hat akiknek olyan tanacsadoik vannak, mint habony koztorvenyes arpad, azoktol csodat ne varjunk.
Szimba
"nagyobb tisztelettel legyünk ... A szülőkét, akiknek gondoskodása nélkül az ifjabb generációk nem tudnák a szabadság adta lehetőségeiket kibontakoztatni- pl. tekintsünk Szijjártó Péter szülői segítséggel vett 167 milliós luxusvillájára? Vagy lázár "családi összefogás volt a lakás- és az ingatlanvásárlás fedezete - (60-70 millió forint piaci értékű budai luxuslakása van Lázár János 10 éves kisfiának)
Szerencsés fideszesek, akik ilyen tehetős szülei vannak.
Szimba
"Miért ne tehetnénk olyan fogadalmat, hogy az előttünk álló esztendőben még az eddiginél is jobban tiszteljük egymásban az embert, a magyart? "- tegyed, és ne (csak) tiszteld, hanem segíts neki élni, ha már munkát nem tudsz neki adni, akkor ne vedd el tőle a rendszeres szociális segélyt, a lakásfenntartási támogatást és az adósságkezelési szolgáltatást.
A magyar emberektől behajtott egyre több adót ne a kormány fenntartására, orbán várba költözésére, a lovarda újjáépítésére fordítsátok, hanem a rászoruló magyar emberek megsegítésére.
A tiszeteletből még senki nem élt meg.
spu00
Nem tudják, ez a Kányádi csak Schmittnek írta, vagy ne talán tán könyvben is megjelent. tehát mindenkihez szól?
Azért elég szegény a képzeletük, vagy a forrásuk.
nezelodo
"Yoda69
Hat akiknek olyan tanacsadoik vannak, mint habony koztorvenyes arpad, azoktol csodat ne varjunk.
Tetszik4 Válasz erre Jelentem ma, 19:37"

Hacsak a csoda újabb dézsma formájában nem érkezik meg... Mert hasonszőrű a tanácsadó, mint aki vevő a tanácsára.
Szimba
@papa.49: Na ez a gond: "Majd ha" Mikor is?
bretagne
A beszédíró nyilván arra gondolt, Áder úgy sem olvasta a Schmitt-beszédet, minek találjon ki újat? Ilyen egyszerű ez.
papa.49
@Szimba: Ezt szoktam én is kérdezni magamtól, mikor lesz az hogy a viselt dolgai, miatt nem csak a közember, hanem a politikus is megkapja méltó jutalmát...
bakegya
@Szimba: nincs más dolgunk,mint beállni a sorvégére OTT AHOL LÉVAI NACCSÁGA JÓ SZOLGÁLATTAL KÖVET DOB ELÉNK-VEGYÉTEK ÉS EGYÉTEK!!!-a barmok akik ezeket hatalomra juttatták!
mate03
@Szimba: Nem értelek benneteket!? Ti mind mazochisták vagytok? Hogy tudtatok ennyi semmit végighallgatni? Kár lett volna a szilveszteri,lencselevesért, mert biztos kihánytam volna!
panellproli
Nem kell csodálkozni azon hogy mindnyájan egy dumát fújnak. Ha nem látom ki beszél, akkor is tudom hogy ez fideszes, mert a szófordulatok, a hanglejtés, lassan már a hangszín is egy és ugyanaz az elv-társaknál. Szerintem állandóan a fülükben van a mikroport ,amin keresztül folyamatosan megy az agymosó duma évek óta.Így aztán könnyen előszökkennek a megszokott mondatok.
Szimba
@mate03: Dehogy hallgattam végig. Elolvastam, úgy könnyebb volt.
Bercifiu
@bretagne: Elvégre takarékosságot hirdettek!!!
bretagne
@Bercifiu: Ez így van. Mindennel kell spórolni, még a plagizálással is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.