Na, miért nincs és nem is igen lesz egy darabig magyar Charlie Hebdo? A 444.hu a magyar szólás- és sajtószabadság helyzetét elemzi a franciaországi terrorcselekmények kapcsán.

"Magyarországon elég, ha egy művész baseballsapkás koronát rajzol Kossuth Lajos fejére, mert akkor a pólót áruló boltot megfenyegetik, hogy majd jól odamennek bakancsban toporogni, mire az üzletlánc fogja magát, és leveszi a pólót a polcról.

Másvalaki koronát rajzol Darth Vader fejére, mire az ország belügyminisztere közli, hogy a rendőrség “fokozott ügyészi felügyelet mellett a Btk. 334: §-ba ütköző nemzeti jelkép megsértésének vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást” az ügyben.

Magyarországon túlbuzgó, a szólásszabadságot semmibe vevő médiatulajdonosok újságírókat fenyítenek meg vagy rúgatnak ki egy-egy szerintük rossz vicc miatt, és Magyarországon jogerősen el lehet ítélni valakit azért, mert azt írja egy polgármesterről, hogy ronda, vagy azt írja egy borról, hogy szar.

(...)

De bakancsban toporgóktól beszarni, azt nem kéne. A véleménye miatt bárkit bíróság elé rángatni, azt nem kéne. Ártatlan karikatúra miatt rendőrségi eljárást indítani, azt nem kéne. Alkotmányba hülyeséget írni nem kéne. Középkori törvények alapján újságírókat elítélni nem kéne.

És persze, Kalasnyikovval fejbe lőni meg végképp senkit nem kéne. De ahhoz, hogy büszkén elmondhassuk: “Je suis Charlie”, ahhoz még nagyon sok minden kéne."

Miért nincs magyar Charlie Hebdo?

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@tivoli: Közben elgondolkodtam rajta, hogy valóban jó lenne itt is egy "Charlie Hebdo"!
Abban minden bizonnyal, lehetne szabadon "rikárdózni" is!
keresztapa
@hetöndöe:17:23-ra Értem én, hogy sugározna az értelem belőled, csak most alvó állapotba helyezted. a billentyűzeten a betűk felismerése meg túlzottan kevert állapotba vannak.
hetöndöe
@keresztapa: Értem én,hogy áramszünet van a fejedben de akkor miért nem alszol?
Az egód magasságában nem szoktál szédülni?Vigyázz nehogy lezuhanj az IQ szintedre,mert azonnal szörnyet halsz.
keresztapa
@hetöndöe: Látom mintha felébredtél volna,de a betűket a billentyűzeten továbbra sem látod tisztán. Kérj meg valakit, hogy siessen segítségedre, mert látásod a sötétségbe eltévedett. Különben művelődnöd nem szégyen, csak igen kellemetlen. Amikor műveltségi szinted eléri a társalgásra alkalmas szintet, akkor megszólíthatsz, de addig kíméljél meg a megszólítástól. Köszönöm!
hetöndöe
@keresztapa: Szíves örömest megteszem és viszont is elvárom.
iteo
A Jobbik pedig koronamásolat, hamisítvány előtt tesz le esküt. Az a gyalázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.