Na, miért nincs és nem is igen lesz egy darabig magyar Charlie Hebdo? A 444.hu a magyar szólás- és sajtószabadság helyzetét elemzi a franciaországi terrorcselekmények kapcsán.

"Magyarországon elég, ha egy művész baseballsapkás koronát rajzol Kossuth Lajos fejére, mert akkor a pólót áruló boltot megfenyegetik, hogy majd jól odamennek bakancsban toporogni, mire az üzletlánc fogja magát, és leveszi a pólót a polcról.

Másvalaki koronát rajzol Darth Vader fejére, mire az ország belügyminisztere közli, hogy a rendőrség “fokozott ügyészi felügyelet mellett a Btk. 334: §-ba ütköző nemzeti jelkép megsértésének vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást” az ügyben.

Magyarországon túlbuzgó, a szólásszabadságot semmibe vevő médiatulajdonosok újságírókat fenyítenek meg vagy rúgatnak ki egy-egy szerintük rossz vicc miatt, és Magyarországon jogerősen el lehet ítélni valakit azért, mert azt írja egy polgármesterről, hogy ronda, vagy azt írja egy borról, hogy szar.

(...)

De bakancsban toporgóktól beszarni, azt nem kéne. A véleménye miatt bárkit bíróság elé rángatni, azt nem kéne. Ártatlan karikatúra miatt rendőrségi eljárást indítani, azt nem kéne. Alkotmányba hülyeséget írni nem kéne. Középkori törvények alapján újságírókat elítélni nem kéne.

És persze, Kalasnyikovval fejbe lőni meg végképp senkit nem kéne. De ahhoz, hogy büszkén elmondhassuk: “Je suis Charlie”, ahhoz még nagyon sok minden kéne."

Miért nincs magyar Charlie Hebdo?

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levi
Egyrészt, a francia lap nem francia történelmi személyekről készített karikatúrát.
Másrészt, nem is baj, hogy nincs, nem hiányzik nekünk néhány felbaszott muszlim...vagy igen? Akkor kedves 444. kezdje csak el, majd mehet temetni.

Mondjuk kezdjünk egyből egy Jézus karikatúrával, aztán Szűz Mária is jöhet.
muszalyherkules
Remélhetőleg itt nem lenne olyan igény erre a szennylapra mint a felvilágosult Franciáknál...,
Sokan azt felejtik azt hogy szólásszabadság meg egyebek joguk van hozzá de ezt lehet kulturált keretek között is vagy talán tévedek?
hetöndöe
Valaki vegye már a fáradtságot és nézze meg,hogy kiket is gúnyoltak még ki ebben az újságban.
Jézust,a kereszténységet,a Pápát,Obamát, a zsidókat stb...
Csak egyik sem volt olyan retek,hogy géppisztollyal vegyen elégtételt.
tivoli
@hetöndöe: ma, 10:08
Szóval nem tiszteletek se Istent, se Embert!
Hát milyen emberek voltak ezek?
hetöndöe
@tivoli: Az iszlamista csürhénél biztosan különbek,nekik ugyanis csupán annyi is elég a gyilkoláshoz,hogy keresztény vagy,még karikatúra sem kell hozzá.
tivoli
@hetöndöe: ma, 10:47
Csak ezt hallja meg az "iszlamista csürhe", rögtön meggyőznek, hogy nincs igazad! :-))
keresztapa
@hetöndöe: A felvilágosult Franciák a demokrácia égisze alatt, karikatúrák tömkelegével gúnyolódnak vallásukra érzékeny emberekkel, akik vallásukat
többre becsülik érzelmileg, mint az életet. A muszlimok kérték őket szépen, aztánkevésbé szépen, hogy hagyják abba, ezek meg kinevették őket, hogy úgysem tudnak tenni semmit a nagy francia felvilágosult szellemi tevékenységet folytató, Charlie Hebdo karikaturistáival szemben. Mert a francia rendőrség égisze alatt tökéletes biztonságba érzik magukat. Tévedtek a szellemi tevékenységgel szemben, a fizikai tevékenységet nem vették komolyan. Egyszerűen nem szabad lett volna ezeket, de másokat se a karikatúrákkal, a gúnyolás tárgyává tenni! Nem egy gúny rajz a bűnük hanem,éveken át tartó, folyamatos provokáció, hogy ez megérte nekik, úgy látszik igen. Provokációjuk emberi életeket követelt, vagy nekik a példány szám növelése a lényeg, nem pedig az élet. Ha vicces formátummal nem tudnak humort ábrázolni, akkor ezek mindenre valók, csak nem karikatúra cím viselésre.
hetöndöe
@tivoli: Képzeld el,mi lenne ha mindenki géppisztollyal adna súlyt a véleményének,már senki nem élne.
Aki meg egyenlőségjelet kíván tenni egy karikatúra és egy erőszakos gyilkoló vallásterjeszkedés közt,annak nagyon nagy a baj az értékítéletével.
hetöndöe
@keresztapa: A muszlimok soha nem voltak arról híresek,hogy kérni szoktak,ők világuralomra törnek,ez semmi kétség és aki nem ért egyet velük,azt könyörtelenül lemészárolják.Csak azon csodálkozom,hogy demokráciában nevelkedett emberek védenek egy ilyen álattá sűllyedt népet.

katolikus-honlap.freeweb.hu/regi1_elemei/Page1014.htm
tivoli
@keresztapa: ma, 10:57
Tökéletes meglátás!

Államilag kellett volna betiltani ezt a szennylapot, nem még támogatni is, ami ugye olaj a tűzre.
S a lap tulajdonosai most még példányszámot is növelnek, hogy meglovagolva a malőrt plusz anyagi haszonra tegyenek szert.
Mi ez, ha nem további provokáció?
hetöndöe
@tivoli: "Egy jeruzsálemi kolostor személyzete közt volt – vagy tán még ma is van – egy arab háztartási alkalmazott, egy muzulmán, barátságos, békés ember, kit a szerzetesek nagyon becsültek, s ki a szerzeteseket nagyra értékelte, ki egy napon szomorúan ezt közölte munkaadóival: „Összejöttek vezetőink, és elhatározták, hogy minden hitetlent meg kell ölni. De ti ne féljetek, mert én személyesen foglak benneteket megölni, úgy, hogy ne kelljen szenvedjetek.” "
lópicigáspár
A szólásszabadságba minden belefér legyen az szent meg nemzeti meg amit akar az ember. Akinek nem tetszik ne nézze és szerintem idióta törvényekkel csak hergelni lehet a népet. Különben is! Azonnal meg kell támadnunk Szlovákiát! www.numismatika-ostrava.cz/cz/thumb/slovensko-100-euro-2012-korunovacia-karola-iii-/M012921.jpg?w=1000&h=600 , static.gcoins.net/blog/image/1019/1_copy.jpg
Hogy merészelik ők a mi szent koronánkat csak úgy a pénzükre verni!
tivoli
@hetöndöe: ma, 11:13
Na igen. Ilyen ez. A legbékésebb emberből is lehet könyörtelen terrorista, csak megbízatás kell hozzá.
Keleten Allah nevében.
Nyugaton zsoldért.
zolobacsi111
@hetöndöe: ez nekem ugy hangzik, mint egy vasarnap delelotti agymosas (mise) peldabeszede. Meg tudnad esetleg nevezni a kolostort, a szerzetesrendet, az esemeny idejet, esetleg az illeto nevet? Mert az "Egszer volt, hol nem volt..." kezdes valahonnan mashonnan ismeros nekem. Honnan is...Jaa, meg is van, a nepmesekbol.
mekkelek
@keresztapa: Maximálisan egyetértek veled.
tivoli
@zolobacsi111: ma, 11:45
Ha valamiről nem hallottál, az nem azt jelenti, hogy nincs is.
pbalage
Most egy filmet ajánlok, akinek kedve van hozzá, és a drámát szereti, szerezze meg valahonnan.

Monsieur Ibrahim és a korán virágai

A 13 éves Momo (Pierre Boulanger) szomorú sorsú párizsi zsidó kisfiú. Anyja régen elhagyta, és aztán az apja is odébbáll. Kiszolgáltatott, egyedül érzi magát, s csak a Kék utca prostituáltjai nyújtanak neki némi vigaszt. Egy igaz barátja mégis akad, Monsieur Ibrahim (Omar Sharif), az öreg muzulmán fűszeres, aki még azt is elnézi neki, hogy olykor lop a boltjából. Miközben Monsieur Ibrahim kevés szóval, csendes bölcsességgel az életre tanítja Momót, gondoskodó figyelme megváltoztatja a fiú életét. S mivel mindent, amit adunk vissza is kapjuk, Ibrahim élete is megváltozik a Momotól kapott szeretettől...

a Jó filmek közé soroltam be egyszer.

www.youtube.com/watch?v=O7bdlSNYUA0
zolobacsi111
@tivoli: ebben egyet ertunk. De forditva vajon hany hasonlo tortenet lenne? A keresztes haboruk idejebol, az inkvizicio idejebol? Akar a jelen korbol is, amikor a vallas es politika tokeletesen egybefonodik, annyi elteressel, hogy a jelenben az ilyen dontesek mar a szinfalak mogott zajlanak.
zolobacsi111
@pbalage: koszonom, mindenkepp meg fogom nezni. en is ajanlanek, mindjart kettot is: Mennyei kiralysag es A kiralysag. Tanulsagos mindketto, ha az ember nem csak a latvanyra figyel.
keresztapa
@hetöndöe: Én is csodálkozok azon, hogy egy majdnem demokráciában nevelt személy hogyan lehet egysíkú, hacsak nem liberális! PL. Ha a cigánynak, vagy zsidónak azt mondom ami, akkor rasszista vagyok. A liberálisok azt mondják, hogy a szólásszabadságba ez nem fér bele! A magyarra a cigány, zsidó, mondhatja, hogy magyar, az nem rasszista, belefér a szólásszabadságba, miért is? De belefér bármi hazugság, sértés, gyalázkodás, gúnyolódás! Ezt mindenkinek tűrnie kell! Akit megsértenek az meg azt mondja. Ő ezt nem tűri tovább, a liberális ezt retorzióként elítéli!! Ki a hunyó?
A liberalizmus a legálszentebb, legmocskosabb eszme! Tisztelet egymás iránt, tolerencia, megbecsülés, tisztesség, becsületesség, őszinteség, megszűnt fogalmak!! A liberalizmusnak nincs szüksége ezekre. Az általa előidézett okra, csak ő hívatott intézkedésre ítélkezésre, mások ettől a jogtól megvannak fosztva. Legpiszkosabb tevékenység egyike a minden vallással való szórakozásnak indított karikatúra, évek óta tartó kigúnyolása!
mekkelek
@hetöndöe: "Csak azon csodálkozom, hogy demokráciában nevelkedett emberek védenek egy ilyen álattá sűllyedt népet."
Te most kirôl is beszélsz? A "demokráciában nevelkedett emberek" lerombolták és totális káoszba döntötték irakot egy hazugságon alapuló háborúval (a middle east egyetlen demokráciájának a kedvéért), ahol millió körüli az ádozatok és még több a földönfutók száma. Aztán Afganisztán, Líbia, Szíria, Jemen stb. hogy a palesztínokat meg se említsük. A "demokráciában nevelkedett emberek" a legmodernebb fegyvereket használva terjesztik a demokráciát, drónokkal végeznek ki akit csak akarnak a világ bármely pontján (néha terroristának gondolva egy egyész lakodalmi menetet), fehér foszfor bombákat szórnak a palesztínokra gázában, de az mind rendben van mert a demokrácia védelmében teszik. Az áldozatul esett gyerekek, nôk csak kolletarális áldozatok, és ugye a muszlimok jönnének a sivatagból a tevéikkel és világuralomra törnének.
Nem értek egyet az erôszak semmilyen formájával sem, éppúgy mint mások gúnyolásával, provokációjával, sértegetésével vallásuk/bôrszínük/szexuális identitásuk stb. miatt, aminek semmi köze a szólásszabadsághoz, szabad véleménnyilvánításhoz. Ez a provokáció most tragédiához vezetett, mert néhány ôrültnél elpattant a húr. Persze most csúcsra lehet az iszlamofóbiát járatni, mert ugye ezek állatok.

(Csak a példa kedvéért, a 77 embert meggyilkoló norvég fickió vagy az iskolában 28-at kivégzô az amcsi gyerek keresztények voltak...)
tivoli
@zolobacsi111: ma, 12:05
Én is úgy gondolom, hogy a döntések mindig a háttérben születnek. Aztán a megfelelő embereket kiképezik, felfegyverzik, és már mehetnek is gyilkolni. A küldetés végeztével hősi halált halnak, jöhet a következő garnitúra. Új feladat, új cél, a régi bevált módszer.
hetöndöe
@zolobacsi111: Az ISIS vajon mit csinál szerinted?...az is csak népmese?
Keresztényeket gyílkolnak halomra,csupán a létezésük okán.
hetöndöe
@tivoli: @mekkelek: @keresztapa: A kereszténység ugyanezt követte el,csak pár száz évvel ezelőtt,jelen pillanatban a 21. században élünk és nem a barbár középkorban,ha pár nép meg is ragadt azon a szinten.
Az iszlám maga az erőszak és ez nem vita tárgya,hanem puszta tény.
keresztapa
@hetöndöe: Csak azt is fel kellene már egyszer ismerni, hogy a kereszténység hit erőssége meg sem közelíti az iszlám hitét. A kereszténység hite erodálódott a fene nagy demokrácia hittében, még az iszlám erősítette hitét mert hisznek benne. Miért várjuk az iszlámtól, hogy minket megértsenek, mikor mink a magukat fejlettebbnek tartottak, csak szenvedést, halált hoztunk rájuk, amit ők nem igényeltek, de egyéb gazdasági okok miatt az áldemokráciánkat meg kell védenünk , ami (röhejes fejlettségüket összehasonlítva) feljogosít minden aljas cselekedetre, mert a gyarmatosító hatalmak ezt kitalálták, @mekkelek: ezt elég érthetően vázolta fel, a 21. századot meg nem kellene érintened "mert a demokráciában nevelkedett emberek" a" legmodernebb fegyvereket használva terjesztik a demokráciát"
persze az ő demokráciájukat amit sajátosan értelmezve terjesztik, a szolgalelkek legnagyobb megértésével. Minden erőszakkal végrehajtott halál, elítélendő és a bűnelkövetés legnagyobbja, amit törvénynek törvényes keretek közt kell elítélni. Persze nem hatalmi érdekek szolgálatában, hanem a társadalom igazságérzetét hívatott igazságszolgálatnak.
levi
Na majd rajzolok akkor a 12 halott franciáról egy fasza kis karikatúrát...de nevetni ám!!!
hetöndöe
@keresztapa: cink.hu/miert-szabad-tisztelni-barki-vallasi-erzekenyseget-1678677906

Itt be is fejeztem a vitát,költözz közéjük,ott még király is lehetsz akár...egy golyóval a fejedben.
hetöndöe
@tivoli: Svájcnak nagyon komoly hadserege és fegyverei vannak,még sem használják gyílkolásra,csak úgy mondom.:-)))
tivoli
@hetöndöe: ma, 17:24
Nekem ugyanazok a betűk vannak a billentyűzetemen mint másoknak, mégsem szoktam viccesen trágár szöveget írni.
hetöndöe
@tivoli: Most ez komoly?
Hol a trágárság szerinted?
bencemacska
Aki érti a humort, mindent tud - Aki nem, mindenre képes.
73
Ha mi Magyarok viccet csinálnák az egyházból,szentségtörést követnénk el.Holott megérdemelnék a papok,mert nagyon sok szemétséget követtek el az elmúlt majd' 2000 évben.Ha a zsidókat vagy cigányokat gúnyoljuk ki,akkor szemét rasszisták vagyunk.Viszont ki lehet gúnyolni azt,aki dolgozik.adót fizet és becsületesen él.Ui;nem vagyok rasszista a gyengébbek kedvéért.
tivoli
@moiszikf: tegnap, 21:14
A melák terrorista!
(csak mert visszaütött)
moiszikf
@tivoli: Közben elgondolkodtam rajta, hogy valóban jó lenne itt is egy "Charlie Hebdo"!
Abban minden bizonnyal, lehetne szabadon "rikárdózni" is!
keresztapa
@hetöndöe:17:23-ra Értem én, hogy sugározna az értelem belőled, csak most alvó állapotba helyezted. a billentyűzeten a betűk felismerése meg túlzottan kevert állapotba vannak.
hetöndöe
@keresztapa: Értem én,hogy áramszünet van a fejedben de akkor miért nem alszol?
Az egód magasságában nem szoktál szédülni?Vigyázz nehogy lezuhanj az IQ szintedre,mert azonnal szörnyet halsz.
keresztapa
@hetöndöe: Látom mintha felébredtél volna,de a betűket a billentyűzeten továbbra sem látod tisztán. Kérj meg valakit, hogy siessen segítségedre, mert látásod a sötétségbe eltévedett. Különben művelődnöd nem szégyen, csak igen kellemetlen. Amikor műveltségi szinted eléri a társalgásra alkalmas szintet, akkor megszólíthatsz, de addig kíméljél meg a megszólítástól. Köszönöm!
hetöndöe
@keresztapa: Szíves örömest megteszem és viszont is elvárom.
iteo
A Jobbik pedig koronamásolat, hamisítvány előtt tesz le esküt. Az a gyalázat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.