Drámai helyzetképet fest a kormány oktatáspolitikájával foglalkozó mai cikkében a Népszabadság.

Az írásból kiderül, hogy az előző ciklusban ötven százalékkal növekedett az egyházak által fenntartott iskolák száma. A lap szerint az állam egyfajta egyházi iskolahálózatot akar létrehozni – idemenekítheti a gyerekét a felső középosztály a tudatosan lebutított állami köznevelésből.

Ha a szülő biztosítani akarja azt, hogy gyereke eljusson az érettségiig, akkor a kialakított rendszer miatt, inkább egyházi iskolába íratja.

Szüdi János jogász, közoktatási szakértő rámutatott, hogy az egyházi iskoláknak a fenntartó saját kerettantervet hagyathat jóvá. Így paradox módon pont ők lesznek a liberálisabb szellemű intézmények, mert felmentést kapnak a kötelező kerettantervek alól, eltérhetnek a központi tananyagtól, ennek megfelelően az állami iskolák számára kötelezővé tett, drasztikusan szűkített tankönyvjegyzék sem vonatkozik rájuk, olyan tankönyvből tanítanak, amilyenből csak akarnak.

Szüdi szerint minden adott, hogy létrejöjjön az elitképzés az egyházakon keresztül.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kevés dolog van amit jobban utálok az egyháznál...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Kevés dolog van amit jobban utálok az egyháznál...
Hellcat
@tivoli: :) Félreértés ne essék, nem a vallással van gondom, hanem az egyházzal. A legkártékonyabb dolog a föld utolsó 2-3000 évében. Szerintem.
silber13
@Hellcat: Nincs ezzel a névvel semmi baj. Azt azért mégsem írhatod a Hellcat helyett, hogy " Grumman F6F " Hülyén nézne ki. Pedig az volt, és remek gép volt!
Hellcat
@silber13: 2 jármű is Hellcat névre volt keresztelve a második világháborúban az amcsiknál.
en.wikipedia.org/wiki/M18_Hellcat
Én róla vettem a nevem nem a repcsiről. :)
silber13
@Hellcat: A harckocsit nem ismerem, pár tipust leszámitva, nekem a Grumman ugrik be azonnal.
Hellcat
@silber13: Én meg inkább a harckocsikban vagyok otthon. Repülőkben annyira nem.
silber13
@Hellcat: De köszi, mindig okosodik az ember!
Mobil123
@Hellcat: @silber13: Na! Egyik repülős a másik harckocsis . Nem ám beálltok a setét vezír mögé harcolni!:-D
Mobil123
@Hellcat: Majd tekesek összeszednek benneteket a tudományotok miatt. (mert a tudás hatalom és itt kibeszélitek miben vagytok otthon :-D )
73
Amint már pár hozzászólásomban már leírtam;vissza a középkorba.Megint lesz tized,első éjszaka joga,stb.De akkor lesz fő és jószág vesztés is!És ott ti lesztek a vérpadon mocskos fityesz-kdnp-s köcsögök!
Hellcat
@Mobil123: Stratégiai játékkal se játsszak akkor inkább? :D
soljanka
Nem szokásom a magam dolgával nyavajogni, de röviden leírom, mert idetartozik:

2013. szeptemberétől az iskolát átvette az egyház. 2014. májusában kirúgtak kb 20 embert. A munkaviszonyunk 10 hónap lett - ezután kaptunk végkielégítést. A 26 évi közalkalmazotti jogviszony helyett. Van akinek ez 31 év volt.
Másfél millió forintokat vettek ki emberek - zömmel ötven felettiek- zsebéből.
Aztán - én elvetemült eltévedek német oldalakra is - olvasom ám, hogy a Magyarországi Kolping Alapítvány büszkén számol be májusban az anyaintézménynek, hogy sikeres gazdasági évet zárt.
Azóta van akit közmunkában visszafoglalkoztatnak, jogi ismereteket tanít a hittan tanár, középfokú nyelvvizsgával tanítanak nyelvet, és még a titkárnő is kapott órákat.
Az ellenőrzésen meg hogy-hogy nem mindent rendben találnak...
Clavigo
@soljanka: Ezt inkább nem "like" -olom.
EGO
@soljanka: KOLPING JÓSKÁT ismered??? Na, ő az aki presbiter, de volt KISZ-titkár!!!
soljanka
@EGO: Én - mi- csak egy emberrel találkoztunk. Olyan autócsodával érkezett, hogy az országgyűlési képviselő meg a polgi autója háromkerekű bicajnak tűnt mellette.
Nem is ez a lényeg, hanem, hogy milyen álságosak. Hogy aki be sem tette a lábát templomba, sőt MSZP színekben indult a választáson, az hirtelen hithű katolikus lett - és büszkén meséli, hogy az ő fia Jobbikos. ( Persze azóta vezető)
Én hívő vagyok, de soha nem bírtam a papokat. Nemhiába.
Feraj49
Az már számomra régóta egyértelmű ,hogy államilag szándékosan megy a gyermekeink ,unokáink lebutítása.Az unokáim egy 6000-fős községben laknak.Az önkormányzatnak át kellett adni mind az iskolát, mind az óvodákat az egyháznak mert lényegesen több ÁLLAMI támogatást kapnak,mintha önkormányzati iskola,és óvodaként működtek volna.A gyerekek reggel IMÁVAL kezdik a napot,amit délután megismételnek.Sajnálatos ebben,hogy nem is tud választani,mert a környék összes iskolája az egyház kezében van,ami ugye Római Katolikus.Mi van ha a gyerek szülei Reformátusok, vagy más vallásúak.Akkor is ide kell járnia ,vagy viheti a szülő naponta 60 km-rel arrébb a nagyvárosba.Köszönjük a két semmire kelőnek, semmijen zsóóótinak,meg a haragos petikének,hogy törné ki nyavaja mind a kettőt.Akkor is ha jön a TEK értem. Miért is kapnak kevesebb állami támogatást az állami iskolák mint az egyházi ???
Azt olvastam,hogy a buta emberek könnyebben elfogadják és nem is ismerik a törvényeket,ezért könnyebben irányíthatóak,kevésbé lázonganak,nem tudnak összefogni.
Na ezért is tanul OV.lánya,és még sok más politikus gyermeke külföldön.
levi
Nálunk a Szakképzőt vette át az egyház, röhögtünk nagyon anno gimisek, amikor a bicskás romák reggel imádkoztak délben meg kaszával meg kapával verték egymást . Ennyit erről.
Mobil123
@Hellcat: Hát ne add világ tudtára hogy milyen fifikás vagy a harc mezején:-)))
Hellcat
@Mobil123: Járt itt egy fekete BMW. Elvitték a háborús könyveim :D:D:D
Mobil123
@Hellcat: Remélem kiolvastad őket:-))))
tivoli
Szerintem ez az ország mindig is le volt butítva, miért pont most lenne másképp? Ennyi buta ember mint amennyi itt él, nehéz volna összeszedni egész Európából.
Desischado
A nép butuljon, mert akkor könnyebben lehet irányítani! Vissza a középkorba, buta jobbágyok kellenek, erről van itt szó! Amúgy én sem birom a papokat, tisztelet a kivételnek. (pl. Iványi Gábor)
EGO
@soljanka: Én reformátusról beszélek, de mindegy, mert a ROMLOTT / RÓMAI katolikus is csak egy keresztény!
EGO
@soljanka: + 20 évesen keresztelkedtek, együtt a nagy család... a TSZ elnök apuka, aki párttikkár is volt egyben!
papa.49
@soljanka: Látod az én unokám meg egy református iskolába jár pedig katolikus, nem jó ez így miért nem határozhatja meg a szülő milyen iskolába akarja járatni a gyermekét,
Egyébként a '45 előtti református iskola mellé a szocializmus idejében társadalmi munkában építettünk egy akkor modernnek számító 8 tantermes sulit, na abban az építésben rendesen kivettem a részem, aztán most 2010 után szépen a református egyház lenyúlta a sulit...
soljanka
@papa.49: A hittan mindenkinek felekezet szerint van. A reggeli áhítat pedig bibliai idézet.
Nem is lenne ezzel baj, ha önkéntes alapon menne , de ahol egy iskola van, és nincs más lehetőség, ott tényleg szomorú. A gyerekek nem ettől lesznek hívők.
De mit várunk olyan "keresztényektől", akik azt hiszik, hogy a nép lecseréli a Tescot a templomra...
radios45
@tivoli: az biztos,sajnos én is tapasztalom, nap mint nap, egy iskolában dolgozok.
papa.49
@soljanka: Mivel a község kb. 80 % református így ott nincs felekezet szerint...
kkalman
Adtak, adnak az esélyegyenlőségnek, a vallásszabadságnak egy-egy hatalmas pofont, vagy inkább jobb horgot, Mindkettő padlót fogott, rájuk számoltak, és a süllyesztő lett a sorsuk, kizárólag az orbáni demokrácia jegyében. Az nem zavarja ezt az álkeresztény bagázst, hogy mint mindig a saját szájukból csináltak\nak segget.
Mert volt ugye a "Csuhások térdre!", most meg van, ugyanazoknak fényes a hátsó fele.
Juhász István
Az Átkosban, az iskolák KIVÁLÓAK voltak. Az én gimimben működött az ország egyik legkomolyabb szimf. zenekara, minden évben 5 tanuló nyert állami ösztöndijat, külföldi egyetemre, rengeteg országos tanulm. verseny volt, az első 10. felvételi nélkül juthatott be az egyetemre. Ami ma van, ill. készül, az huszonöt lépés HÁTRAFELÉ...
gödörben
@Juhász István: Sajnos . És mindezt meg lehet itt tenni kiművelt és okos emberek szeme láttára. Senkit nem érdekel a jővő??? A gyerekeink unokáink jövője,???
human
Ha tudást akarsz, akkor egyházi iskola. Ha egészséget akarsz, akkor magánkórház. Ez az Orbán által álmodott jövő.
papa.49
@human: Én viszont egyszerűsíteném a dolgot ,,ÉLNI AKARSZ, ORBÁN NÉLKÜLI MAGYARORSZÁGOT,, !!!
human
@papa.49: Az hogy egy Orbán populista szövegével hatalmon tud maradni sajnos arra is utal, hogy az ország lakosainak fejében sincs minden a helyén.
papa.49
@human: Ez is igaz de azt is vedd számításba, hogy hány éven keresztöl etették a népet, evvel ,,most még egy évig nehéz lesz, aztán itt a kánaán, elvtársak húzzuk meg a derékszíjat,, hát nem lett se jobb se könnyebb...
Azok akik nem látnak mást az orbitális fütyiszes hazugságokat soha nem is gyógyulnak ki ebből, sajnos...
Végül is '90. ben NEM TÖRTÉNT VALÓDI RENDSZERVÁLTÁS, CSUPÁN GENGSZTERVÁLTÁS VOLT, ugyanannak a pártnak az emberei maradtak hatalomba, mint akik előtte voltak...
Ezért kellett volna az teljes ,,tabularáza,, mert így bárki, aki eltudta tüntetni a rá terhelő adatokat folytathatta tovább ,,a Lenini úton,, és ebben volt az Antall kormány legnagyobb felelőssége...
öcsi55
Sajnos ez van ! Amikor egy olyan párt aminek még a parlament környékén sem lenne semmi keresni valója, a választási eredményei alapján. Sajnos a népet terrorizálhatja.Nagyon jó példa erre a kötelező hittan a boltok vasárnapi bezárása stb.Nem vagyok ellene az egyházi iskoláknak ha egyformák a feltételek az állami iskolákkal. Sajnos a játékszabályok nem egyenlőek , amíg az egyházi iskolákat állami támogatás mellett a felekezetük is támogatja (hisz ez az érdekük) addig az állami csak költségvetési pénzt kap .
gödörben
Hát már nagyon időszerű lenne a söprés és az elszámoltatás.
mate03
@kkalman: Nem tudom hogy mikor hazudnak! Lassan már úgy érzem, hogy akkor is amikor kérdeznek!
KERKA
@human: 11.53 sajnos, csak 1 tecciket tudok adni:))
kkalman
@mate03: Amikor mozog a szájuk, akkor hazudnak. Minden más esetben, csak nem mondanak igazat.
m.macskosz
Nem akarok megfosztani senkit ettől a tündéri borzalomtól:
nemkutya.com/like/87554
Na, én pucolok, jó éjt!
Gyuri Géderről
Tiszta horthysta oktatási rendszer. Az országot ki akarják szolgáltatni a Vatikán uralmának, és a katolikus ideológiának. Cél: mennél butább az ország lakosságának többsége, annál könnyebb irányítani. Minden olyan szövetség, amely egyházzal köttetett, az ország nyomorba döntését eredményezte. Van rá történelmi példa bőven. Jelen helyzet, Fidesz - kdmp = nyomor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.