Egy székelyföldi nemzetközi repülőtér megvalósíthatósági tanulmányát mutatta be keddi székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. A Hargita nemzetközi repülőtér a Hargita hegység lábainál, a Székelyudvarhelytől mintegy 12 kilométerre fekvő Cekend tetőn épülhetne meg – derült ki abból a megvalósíthatósági tanulmányból, amelyet Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke mutatott be kedden. A kutatóintézet fejlécével megjelent tanulmányt az Aeropartner Kft. készítette. A dokumentumban szereplő 2500 méter hosszú, 45 méter széles aszfaltozott futópálya Airbus A320-as típusú és ennél kisebb gépek fogadására lenne alkalmas. A tanulmány készítői romániai, magyarországi és más új európai regionális repülőterek adatai alapján arra a következtetésre jutottak, hogy ha rendelkezésre áll a megfelelő méretű terület, az alapinfrastruktúra mintegy 15 millió eurós költséggel, azaz 4,6 milliárd forint megépíthető.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
egy kis ajándék megint a székelyföldieknek...elvégre ez nekik jár és a kormány is erre kapta a felhatalmazást...
hetöndöe
Oszt az nem úgy van ám,hogy csak úgy építgetünk egy másik ország területén,mert én úgy gondoltam.
karma1
Gyerekek, kicsit sem zavar benneteket, hogy Szekelyold Romaniaban van??? Megkerdeztetek az ottaniakat is, vagy csak jatszadoztok a pocsotokkel a homokozoban, a magyar adofizetok penzen?
Azt hittem, hogy ez a nemzetstrategiai lotusz-faktusz intezmeny MAGYAR, ha mar itt verik a heret benne a lebecolo magyar megelhetesi politikusok? Nem kene elobb itthon rendet teremteni? Mondjuk a sajat hazunktajan soprogetni? Vo'na mit
bundi
@karma1: hát gondolom amit a tesco-tól és a többi multitól beszednek pluszban azt valahol el kell verni...onnan meg ugye könnyebb így vagy úgy saját számlára terelni a beruházási pénzeket mint otthon...
gondolom én...
de a jelek szerint van ott pénz...és a jelek szerint inkább erre mint gyerekétkeztetésre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.