Január elsejével több településen jelentősen megemelkedtek a kéményseprési díjak. Ezen Németh Szilárd rezsibiztos is erősen meglepődött.

Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Sopron, Veszprém vagy Hódmezővásárhely  - valmamint vonzáskörzetük január elsejétől drasztikusan megemelt kéményseprési díjakkal dolgozik – számolt be a Népszabadság.

A cikk szerint a fővárosi díjak átlagosan  28 százalékkal emelkedtek, amit a BVK Holdinghoz tartozó Budapesti Városüzemeltetési Központnál azzal indokoltak, hogy a kéményseprők kötelezően ellátandó feladatai is 43 százalékkal bővültek, így a többletfeladatok létszámbővítést és szerszámtöbbletet is igényelnek.

A cég leszögezte, a díjtételek megfelelnek a kéményseprőtörvény vonatkozó paragrafusának. A lap felidézi, hogy a  Németh Szilárd fideszes rezsibiztos által megfogalmazott passzus szerint a közszolgáltatásért nem kérhető a 2012 végi és a 2013 közepi díj 90 százalékánál több. Az is igaz, hogy egy másik szabály a korábbi maximális díjat megfelezte. A rezsibiztos a rezsifórumokhoz hasonló ünnepélyes hangvételű tájékoztatóin is rendre az utóbbit emlegeti.

Németh Szilárd egyébként a jelek szerint lemaradt a változásokról, mint mondta: „bejelenteni bármit lehet, de realizálni ezt nagyon nehéz lesz”.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Lenyúlta a Tesco, azt meg a Gyurcsány! :))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Szilárdka is jobban járna, ha csendben maradna. Akkor legalább nem látszana annak, ami valójában. 1 bites nagyon hülyének.
nezelodo
"Szanya
Szilárd Úr? Miért kell hülyének látszatni?"

Nem ő hülye, ő csak jó pénzért kiszolgálója egy hordószónoknak. Viszont hülyének néznek egy fél országot, a másik felének meg megfelel, hogy kilóra megvették őket.
mate03
@Dr. Felipe: Ezek a primitív emberek csak akkor mennek szavazni,ha a Fidesz Vagy a Jobbik,gulyás partit csinál nekik,meg egy két ezer forinttal megvásárolja őket!
Jankó123
@mate03: Nem kellenek hozzá ezrek!
Kis hazánkban vásároltak már birkát 300ft-os darabáron is!
:-)))
nezelodo
"mate03
@Dr. Felipe: Ezek a primitív emberek csak akkor mennek szavazni,ha a Fidesz Vagy a Jobbik,gulyás partit csinál nekik,meg egy két ezer forinttal megvásárolja őket!"

Amikor a Torgyán királycsinálói státuszt kapott, amire később érdem szerint rá is faragott, lejárt szavatosságú konzervet osztogattak a reménybeli rajuk szavazó tesóknak a Nyírségben. Hát ilyen fapados módon is fel lehet kapaszkodni a hatalom csúcsára.
Erre emlékezve a naaaagy kubai vezér jut eszembe, ott sem élte túl egyetlen harcostárs sem a közösen kivívott elsöprő győzelmet.
kukac50
A rezsicsökkentés az csak duma.a szegény réteg felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.