Január elsejével több településen jelentősen megemelkedtek a kéményseprési díjak. Ezen Németh Szilárd rezsibiztos is erősen meglepődött.

Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Sopron, Veszprém vagy Hódmezővásárhely  - valmamint vonzáskörzetük január elsejétől drasztikusan megemelt kéményseprési díjakkal dolgozik – számolt be a Népszabadság.

A cikk szerint a fővárosi díjak átlagosan  28 százalékkal emelkedtek, amit a BVK Holdinghoz tartozó Budapesti Városüzemeltetési Központnál azzal indokoltak, hogy a kéményseprők kötelezően ellátandó feladatai is 43 százalékkal bővültek, így a többletfeladatok létszámbővítést és szerszámtöbbletet is igényelnek.

A cég leszögezte, a díjtételek megfelelnek a kéményseprőtörvény vonatkozó paragrafusának. A lap felidézi, hogy a  Németh Szilárd fideszes rezsibiztos által megfogalmazott passzus szerint a közszolgáltatásért nem kérhető a 2012 végi és a 2013 közepi díj 90 százalékánál több. Az is igaz, hogy egy másik szabály a korábbi maximális díjat megfelezte. A rezsibiztos a rezsifórumokhoz hasonló ünnepélyes hangvételű tájékoztatóin is rendre az utóbbit emlegeti.

Németh Szilárd egyébként a jelek szerint lemaradt a változásokról, mint mondta: „bejelenteni bármit lehet, de realizálni ezt nagyon nehéz lesz”.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Lenyúlta a Tesco, azt meg a Gyurcsány! :))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Magáncégnek nem írhatja elő, hogy mennyi lehet a szolgáltatás díja, ha annyiból nem tud gazdálkodni.
Legyen állami cég a kéményseprés!
Papuska1
Van egy érvényes törvény, azt be kell tartatni! Minden törvény annyit ér, amit betartanak belőle. A települések szabad adókivetése nem vonatkozik a közszolgáltatások árára. Azt nálunk hatóság határozza meg. Aki ez ellen vét, kemény büntetést kell, hogy kapjon!
Papuska1
@1magyar: A közszolgáltatás díja hatósági áras! Miért ne határozhatná meg. A cég abban dönthet, hogy Ő látja el, vagy átengedi másnak!
Cicamama55
Lenyúlta a Tesco, azt meg a Gyurcsány! :))
troppauerhumer
@magyarbakancs: Aha, és ez onnan látszik a legjobban, hogy húszezerért vásárolsz kaját -már aki kevés megteheti-/ nem kaviár,sőt nem is sonka / és elfér egy fél szatyorban, de amúgy minden fäsza! A hívők hiszik csak el,hisz ők az"élő isten Viktor!"-ból tápálkoznak.
Inflációs számokra hivatkozni -hááát nem is tudom, a boltokat járva nem tűnik fel az áresés, csak az üzemanyagnál de!? - nem hiszem, hogy ez húzna ki a slamasztikából. Na meg az az 1,8%-os nyögdíjemelés!
Csak annyi mondanák, hogy 2014 évben a nyögdíj ért 414,- eurót most a "nagy emelés" után 2015-ben 396,-eurót! na mennyi is az annyi?
Annak a statisztikának hiszek amelyiket magam hamisítottam...
Különben meg nem ez a lényeg, hanem az, hogy csak a féldemokratikus Balkánon reklámozzák magukat a "sikeres" kormányok fizetett hirdetésben.
A svájci gazdasági adatok nem ilyen jók (papíron) mégis "kicsivel" jobban élnek.
Európában az életminőség szempontjából már csak Bulgáriát előzzük meg.
A visegrádi négyek meg már fényévekre vannak tőlünk.
A KIRÁJI KSH ezek után tehet egy szívességet.
De van egy országos ismerősünk, gázszerelő. Először másoknak dolgozott majd saját magának, amiből gyönyörű helyen vett telket és hatalmas házat épített. Nagyon meggazdagodott.
pbalage
ha magasabb az ár, több a megtakarítás is, mert az százalékban van kikalkulálva.
Most végre örülhetnek az állampolgárok, hogy megint mennyivel többet takarítottak meg.
Pfff..
miazavalami
@troppauerhumer: Nem mindegy hol gázszerelő! Dógozik a' a pinzíírt! Mostanság a felcsúti stadionban szereli a gázat...
Toby
Megmondtam, hogy a rezsi parasztvakítás, csak választási parasztvakítás ! Még mindig kételkednek egyesek ? A nyalogányok ?
1magyar
Minden boltban áremelés van. Ez biztos.
Dr. Felipe
A rezsicsökkentés dumát már csak a legprimitívebb 6 elemis emberek hiszik el. Abban igaza van a jobbiknak hogy ezeket a primitív embereket nem kellene engedni szavazni mert torzul a választói akarat.
human
Még Vásárhelyen is? Majd Lázár megy és rendet tesz.
nezelodo
Ha jól emlékszem 2010-ben szóba került a 15 000 Ft körüli kéményseprői mérnöki óradíj, amit 2015 januárig jegeltek. Nem erről van szó kis tudatlan rezsitábornokunk? Amiről meg nem beszélnek, hogy egy építésnél felújításnál a kéményseprői szakvélemény díja az engedélyekhez 3000 Ft/folyóméter rezsicsökkentve.
Arról is kussolnak, hogy a GYES alatti, bizonyos határig adómentesen végezhető munkavégzés adómentességét pedig fű alatt megnyesték az érintettek nagy örömére. Gondolom a következő választásig nem felejtik el ezeknek a grál lovagoknak a mostani agyontámogatott kismamák.
Vajon hány ilyen, korában nagy hanggal bejelentett "adományt" töröltek a tőlük megszokott sunyi módon az éjszakai salátatörvény megszavazásakor?
Szanya
Németh Szilárd és a rezsicsökkenés: kéményseprésben a gyakorlat: váratlanul becsenget, elő a tömb, "kérek xxxxx forintot, a kéménnyel ugye semmi gond..." - fizetek, nyugta, bátortalan kérdés: és ha nem kérek ilyen szolgáltatást? Köteles vagyok, akkor majd a tűzoltónak pár tízezret... Ez kis túlzással rablás, de az életben pénzbehajtásnak tartom. És mindez nem több öt percnél. Hallja N. Szilárd Úr? Miért kell hülyének látszatni?
Desischado
Nem mondtam én is, hogy parasztvakítás az egész, és a választások után vége lesz! Hát így nyerjek a lottón is!
human
@Szanya: Édesanyám is fizetett mint a katonatiszt, de azért megkérdezte, hogy a kéményt nem is akarja megnézni? Hát ha gondolja megnézhetem, szólt a válasz.
Fradigege
Előbb-utóbb a fingásból beszarás lesz.
kkalman
Szilárdka is jobban járna, ha csendben maradna. Akkor legalább nem látszana annak, ami valójában. 1 bites nagyon hülyének.
nezelodo
"Szanya
Szilárd Úr? Miért kell hülyének látszatni?"

Nem ő hülye, ő csak jó pénzért kiszolgálója egy hordószónoknak. Viszont hülyének néznek egy fél országot, a másik felének meg megfelel, hogy kilóra megvették őket.
mate03
@Dr. Felipe: Ezek a primitív emberek csak akkor mennek szavazni,ha a Fidesz Vagy a Jobbik,gulyás partit csinál nekik,meg egy két ezer forinttal megvásárolja őket!
Jankó123
@mate03: Nem kellenek hozzá ezrek!
Kis hazánkban vásároltak már birkát 300ft-os darabáron is!
:-)))
nezelodo
"mate03
@Dr. Felipe: Ezek a primitív emberek csak akkor mennek szavazni,ha a Fidesz Vagy a Jobbik,gulyás partit csinál nekik,meg egy két ezer forinttal megvásárolja őket!"

Amikor a Torgyán királycsinálói státuszt kapott, amire később érdem szerint rá is faragott, lejárt szavatosságú konzervet osztogattak a reménybeli rajuk szavazó tesóknak a Nyírségben. Hát ilyen fapados módon is fel lehet kapaszkodni a hatalom csúcsára.
Erre emlékezve a naaaagy kubai vezér jut eszembe, ott sem élte túl egyetlen harcostárs sem a közösen kivívott elsöprő győzelmet.
kukac50
A rezsicsökkentés az csak duma.a szegény réteg felé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok