A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásával szemben ma a legmélyebb szegénységben élőknek is segítő kezet nyújt a kormány.

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP több olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyekkel szerintük csökkenthető lenne a magyarországi szegénység, ezek egyike egy olyan állami átvevő és továbbértékesítő hálózat létrehozása, amely minden településen megvásárolná a háztáji terményeket.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal mélyszegénységbe és reménytelenségbe taszította családok százezreit, a családokat a sorozatos megszorításokkal elszegényítette, és tömegeket ítélt segélyre.

Rámutattak: Magyarország mára maga mögött hagyta a kudarcokkal teli korszakot, az ország tartós növekedési pályára állt, és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor megduplázták a munkanélküliséget.

Ma a legnehezebb helyzetben lévők is segély helyett munkát és érte fizetést kapnak. A legszegényebb családokat ingyenes gyermekétkeztetéssel és ingyenes tankönyvellátással segítik. A családi adórendszer az idén is 230 milliárd forintot hagy a gyermeket nevelők zsebében és jövő évtől több lépcsőben megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét – sorolták az intézkedéseket.

A közleményben hangsúlyozták: megőrzik a rezsicsökkentést, soha többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, ahogy az a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt volt. A bankok elszámoltatásával és a forintosítással 1,3 millió családot szabadítanak meg a devizahitel-csapdától, amit szintén a szocialisták okoztak – emlékeztetnek.

A Fidesz közölte, a 2010-es kormányváltás óta a nyugdíjak és fizetések értéke nő, a magyarok bérét továbbra is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli, és az idén is folytatják a béremelési programokat a pedagógusoknál, a rendőröknél és a katonáknál.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Az Orbán kondának nem rohad le a bőr a pofájáról,,egy ilyen "közlemény " kiadása után ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Megszüntetni kellene a szegénységet és nem szalmaszálakat nyújtani az elesetteknek.
Clavigo
Az Orbán kondának nem rohad le a bőr a pofájáról,,egy ilyen "közlemény " kiadása után ???
pbalage
szerintem a findesz minden szava igaz, ráadásul még az is a színtiszta valóság, amit kérdeznek.
1magyar
Igen a segélyeket 4,5 év alatt 28-ról 22-re most meg 17 ezerre akarják csökkenteni havonta.
De ez az aktív korúak segélyezése ami x idő munka után jár. Mi lesz a többivel, akinek még ennyi munkaviszonya sem volt?
Senara
Fidesz: a kormány a legmélyebb szegénységben élőknek is segítséget nyújt...Főnök megint mondtam egy nagy semmit ...így kell holnap is mond hátha elhiszik :-(((
nemjoezigy
@coyote, 3ma, 15:16+ @pbalage, ma, 15:21: Ugye ezek humorok voltak?
1. Minden intézkedésük a szegényeket a mély-szegénység irányába nyomják.
2. még mindig az mszp hibáira-eredményeire hivatkoznak. Ja ez olyan, mint a 3 nap alatt rendet teszünk, megszüntetjük a bűnözést.
3. Meg kell nézni (csak) a Balti államokat. Mind megelőztek minket, pedig nagyon-nagyon le voltak maradva. Akkor melyik ország kormánya teljesít jól?
4. Minden intézkedésük, inkább ígéretük , ami egy egy réteg megélhetését, lehetőségét javítaná, (bér és/vagy juttatások emelése) csak arra jó, hogy a többiek ellenszenvesek legyenek a "jutalmazottakkal" szemben. Mert pl: mire jó egy 1,8%os nyugdíj emelés? (a kis és átlagnyugdíjasoknak) Ezzel szemben milyen sok a háborgó e miatt. Vagy: a tanárok, a rendvédelmiek bérrendezése. Meg kell kérdezni az érintetteket mit kaptak. Ezzel szemben a többiek ellenszenvesek lettek velük szemben.
Olyan "juttatásokat ad", amit nem lehet igénybe venni. Pl adókedvezmény, gyerekek után járó kedvezmény. Akiknek igazán szükségük lenne rá azok az alacsony kereset miatt nem tudják igénybe venni.
A kormány következetesen az oszd meg és uralkodj elvet alkalmazza, az élet minden területén.
Sajnos sikerrel. Ezért teheti meg pl az embereinek a folyamatos javadalmazás emelését. Kitől kaptak erre felhatalmazást?
Január
Unalmas már ez a fantáziátlan öntömjénezés a regnálók részéről. Egyebet sem hallunk éve óta. Nem csinálnak semmi érdemit csak átkeresztelnek dolgokat - pl. segélyezést közmunkabérre, mert ezeknek a munkahelyeknek a nagy része a vizetgereblyézéssel ér fel, és legfeljebb az ott résztvevők az idejüket töltik el. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, de ez néhány kreatív ember munkájának és nem a regnálóknak az érdeme.

Az ilyen tevékenységekből nem fog az ország meggazdagodni, csak azt a pénzt, amit adók címen behajtanak - rakják egyik zsebből a másikba.
kisangyalom13
Kedveseim a gyógyszerek árának emeléssel akar segíteni?
A kormány által bejelentett 30 milliárd forintos egészségügyi megszorítás csaknem fele a gyógyszerektől származik. Ezek szerint áprilistól drasztikusan drágulnak majd egyes gyógyszerek. Az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint áprilistól harmadával emelkedik a szívbetegek gyógyszereinek ára: a vérnyomáscsökkentők, a koleszterinszint-csökkentők és a ritmuszavar kezelésére szolgáló szerek. Ebbe a körbe tartoznak a szemcseppek, a hormonkészítmények és a köszvény kezelésének egyik hatóanyaga is. Megháromszorozódhat a gyomorbetegek gyógyszereinek ára. Aki eddig 70 százalékos tb-támogatást kapott, annak 50 százalékkal nő majd gyógyszerének térítési díja, valamint elvonják a tb-támogatást több, az idősek által szedett úgynevezett pszichostimulánstól. Mások még rosszabbul járnak. A népnyelvben "agyfényezőknek" nevezett szerektől a teljes tb-támogatást megvonják. Az emelések érintik a rákbetegeket is.
mgyk.hu/index.php?id=20100212brutalis_gyogyszeraremeles_aprilistol
vonotok
@coyote3: Ne haragudj, de Te ebben az országban élsz?, Ha igen akkor gyorsan vesd le a szem ellenződet. Nem kell messzire méned, hoy a mély szegénységben élőkkel találkázol. Kérdezd meg őket, mit segít rajtuk dicső kormányunk?
brutus
Az elsö megkeresett Forint utan mar adozik (16%) az ember, nagyon human...
kakaósbögre
íme a bizonyíték az alternatív valóságok létezésére.
Desischado
A címre nézve, kibukott belőlem a nevetés. Ezért veszik el a segélyt és más juttatásokat? Ezért fizetnek éhbért a közmunkáért? Ezért lesz szociális temetés? Hát akkor én valamit nagyon elnéztem, mert eddig úgy tapasztaltam, hogy szegénynek lenni bűn ebben az országban, mióta a maffia banda regnál! Ha így "segítenek" a szegényeken, akkor az égiek mentsenek meg az ő "segítségüktől"!
kkalman
Ezt az orbitális hazugságot hányan hozták össze, mennyi idő alatt, és mennyi pénzért? Úgy látszik, a fidesznyikek nemcsak akkor hazudnak, ha mozog a szájuk, hanem akkor is, amikor a kezük mozog.
nezelodo
Az ilyen cikkek címének olvasásakor azon tűnődök, hogy csak azért nem Vastagbőr a kormány lapjának, tv csatornájának, pártlapjának, weboldalának a címe, mert már ez foglalt volt?!
mate03
@Desischado: Ott tartok hogy egyszerűen nem találok jelzőket ezekre a csótányokra!
m.macskosz
"...soha többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, ahogy az a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt volt."
Nem az energia ára volt rohadt magas, hanem a jövedelmünk nem európai színvonalú. Akkor sem, most sem. Csak akkor volt valami világválság vagy micsoda...
...most meg van a f.sza 16%-os adó, meg a 27%-os ÁFA. Kösz, ezt isszátok meg!
kukac50
ORBÁN VETTE EL NAGYON NAGY RÉSZÉT A JUTTATÁSOKNAK A ROKKANTAKTÓL A MUNKANÉLKÜLIEKTŐL A KÖZMUNKÁSOKTÓL AKKOR MIÉRT A BALOLDALRA MUTOGAT.
NEM TUDNAK REÁLISAN BECSÜLETESEN GONDOLKODNI?
Hellcat
Na ez sem kis hazugság meg kell hagyni...
kisangyalom13
Kedveseim a Szegeden Bedrogozva rabolták ki a trafikot a Szegedi és Üllési férfi, 2015-01-09-én, mennyi pénzért hallgat a média?
A rendőrök tudták, a kábítószeres két férfit, akkor milyért várták meg a rablást?
Mi ez a nagy halgatás Csongrád megyében kábítószer fogyasztók és terjesztők végett?
Szegénységet segítik ezzel is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.