Az M1 híradója mesterien mosott össze három norvég céget érintő korrupciós vádat a magyar civil szervezetek Norvég Civil Alap miatti vegzálásával és a kitiltási botránnyal.

A lényeg röviden: három, nagyrészt állami tulajdonú norvég vállalat korrupciós ügybe keveredett. A norvég központú cégek kenőpénzt fizethettek külföldön, hogy üzleti előnyöket szerezzenek, erről még a norvég parlamentben is szó volt.

A csavar ezután jön, ugyanis az M1 riportja azzal folytatta, hogy Norvégia a Norvég Civil Alapon keresztül több olyan magyar civil szervezetet támogatott, amelyeknél a kormány szabálytalanságokat állapított meg. Majd idézett a Híradó egy Magyar Nemzet cikkből, mely szerint "Norvégia úgy tesz, mintha köreiben ismeretlen lenne a korrupció, másfelől a magyar sajtó egy része és az európai média zöme hajlamos a skandináv országot megbízható, átlátható partnernek beállítani a magyar partnerrel szemben”. Sőt, az is furcsállják, hogy szerintük a magyar helyzettel ellentétben a norvégoknál konkrét bizonyítékok vannak az USA érdekeit is sértő korrupcióra, de bezzeg egyetlen norvég állampolgárt sem tiltottak ki emiatt Amerikából. A riport itt nézhető meg.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nem is értem miért kell hírt adni az M1-en történő egyszerű hírhamisításokról.a nézettsége nullához közeli értéken áll,ha nem olvasnék róla itt nem is tudnám hogy létezik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Hát március 15 től ilyen agymosásra lehet számítani az m1 en, a nap 24 órájában. Jó szórakozást annak aki bírja gyomorral.
Ezek a rohadék maffiózók elvették az m1 et is a tisztességes adófizetőktől.
bretagne
@karma1: Ez így van! Csak az a baj, hogy sokan elhiszik, amit ott hallanak. Tudod, ők az agymosottak.
bencemacska
A nagy különbség is benne van a cikkben, csak el kell olvasni és a valódi következtetést levonni.
3 norvég cég alkalmazottai valahol a végeken korrupciót követtek el, a Norvég kormány megindította ellenük az eljárást. Miért kellett volna valakit kitiltani Amerikából??? Majd ha megkapják a büntetésüket!
A magyar KORMÁNY alkalmazottai részt vettek korrupciós ügyletekben, vagy "elnézték" azokat. A magyar KORMÁNY feljelentette az amerikai ügyvivőt, mert azt mondta, hogy a magyar KORMÁNY nem indított eljárást a korrupt hivatalnokai ellen, akik "persona non grata" lettek Amerikában.

MICSODA KÜLÖNBSÉG!!! És ez benne van a tudósításban elrejtve!
Gyuri Géderről
Hát, a mostani Hír Tv sem piskóta," azemberek" hülyítésében. De a jövőbeni állami hírtv indítása figyelemre méltó. Simicska cég bezárhatja a bazárt.
Juhász István
A TV-s csomagok úgy vannak, és egyre inkább, úgy LESZNEK összeállitva, hogy a legolcsóbbakban benne van, lesz az M1 adó. Az ATV, pl. nem is fogható az egész országban... Sokan, akiknek nincs pénzük, pl. a 30 csatornás csomagra - és nem ez a legdrágább !! - szinte csak az M1- ből fognak tudni TÁJÉKOZÓDNI.. no ezért lesz az M1, a HIRCSATORNA, vidéken, ill. az alacsony jövedelműeknél, csak és csakis a z M1.-et nézzék, ott majd jól megmondják, percről percre, hogy JOBBAN ÉLÜNK, hátha el is hiszik...
mate03
@Dr. Felipe: Azt azért elfelejtették közölni hogy a korrupciós listán,a mi kis országunk az előkelő második helyen van! A Norvégok meg az utolsók között kullognak! Az MTV-a magyar hírközlés szégyene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.