Az M1 híradója mesterien mosott össze három norvég céget érintő korrupciós vádat a magyar civil szervezetek Norvég Civil Alap miatti vegzálásával és a kitiltási botránnyal.

A lényeg röviden: három, nagyrészt állami tulajdonú norvég vállalat korrupciós ügybe keveredett. A norvég központú cégek kenőpénzt fizethettek külföldön, hogy üzleti előnyöket szerezzenek, erről még a norvég parlamentben is szó volt.

A csavar ezután jön, ugyanis az M1 riportja azzal folytatta, hogy Norvégia a Norvég Civil Alapon keresztül több olyan magyar civil szervezetet támogatott, amelyeknél a kormány szabálytalanságokat állapított meg. Majd idézett a Híradó egy Magyar Nemzet cikkből, mely szerint "Norvégia úgy tesz, mintha köreiben ismeretlen lenne a korrupció, másfelől a magyar sajtó egy része és az európai média zöme hajlamos a skandináv országot megbízható, átlátható partnernek beállítani a magyar partnerrel szemben”. Sőt, az is furcsállják, hogy szerintük a magyar helyzettel ellentétben a norvégoknál konkrét bizonyítékok vannak az USA érdekeit is sértő korrupcióra, de bezzeg egyetlen norvég állampolgárt sem tiltottak ki emiatt Amerikából. A riport itt nézhető meg.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nem is értem miért kell hírt adni az M1-en történő egyszerű hírhamisításokról.a nézettsége nullához közeli értéken áll,ha nem olvasnék róla itt nem is tudnám hogy létezik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
M1.Már megint megdícsért a tanítónéni?
A Pisti hülyébb nálam?
nyanya001
Vagyis az a bajotok, hogy a CÖF-nek nem adott támogatást !
kakaósbögre
nem is értem miért kell hírt adni az M1-en történő egyszerű hírhamisításokról.a nézettsége nullához közeli értéken áll,ha nem olvasnék róla itt nem is tudnám hogy létezik.
kkalman
Emmm egy...? Emmm egy...? Ismét, és mindig a fényessegges szolgálatában. Addig buzerálják a norvégokat, míg azok ki nem vonulnak, magukkal víve a pénzüket is.
hetöndöe
Oszt honnan tudják,hogy nem e tíltottak ki Norvégokat is?
Hiszen nálunk maguk az érintettek illetve a felháborodott kormány hozták nyílvánosságra a kitíltás tényét.
Lehet hogy Norvégiában senki nem kiabál az utcán,hogy korrupt vagyok,kitíltottak?:-)))
volvós
Balázska...megint csapkodsz a bilibe ???
F_Viktor
Nem ártana az MTVA-székházához is tüntetéseket szervezni, mert a Zemberek elvárhatják, hogy az évi 80 milliárd közpénzt felhasználó közszolgálati médiák független politikai tájékoztatást nyújtsanak, s ne egyetlen párt hazug szócsövei legyenek!
karma1
3 eves gyerek szinvonala a homokozoban ... Kb ennyi
bretagne
Látjátok, ezért kell nézni ezt a híradót is, mert máshonnan nem tudni meg ezeket az álhíreket. Ha másért nem, legalább elrettentő példának!
wagabund
höhö... az M1-től még jobb hírszolgáltatót építenek fel, ami márc.15-től valamennyiünk határtalan örömére csupa-csupa lányregénybe illő hírt fog közölni(milliárdokért)

na akkor fogjuk visszasírni az M1-et...(párás szemmel)

hihihi...
EGO
Mától a Norvég Alap sem fog lét küldeni!
Senara
USA érdekeit is sértő korrupcióra, de bezzeg egyetlen norvég állampolgárt sem tiltottak ki emiatt Amerikából... honnan a bánatos lószerszámból tudják . Mert mi azt tudjuk a naponta elmondott , ismételt ügyvivő szavaiból , okot csak az érintettek tudják .
tarhonya
vegyék tudomásul drága barátaim !
nálunk nincs !!
mégeggszer mondom : nincs korruoció !!
magyarbakancs
Nem is tudtam,hogy a M1 ügyészség lett?
Nem csak a hír hamisítással foglalkozik?
Gerinctelen népség.
karma1
@bretagne: Elvegre az elrettento pelda is pelda...:o))))
Hofipisti
Az M1 ne sokat kekeckedjen a norvégokkal, mert a végén még szólnak a szomszédaiknak, hogy lebbentsék már fel kicsit a fátylat M.o. Grippen-vásárlásai ügyében.
nezelodo
A férj hűtlenségen kapja a párját, aki úgy védekezik, hogy a szomszédasszony még hűtlenebb. Bizonyára megnyugtatta ezzel a párját.
Hellcat
Norvégia -> Bizonyított korrupció -> Nincs kitiltás
Akkor kérdem én mégis mekkora korrupció lehet idehaza ha innen tiltottak s ki embert? Nem is egyet..
wagabund
@Hofipisti: 10.17: nincs mit fellebenteni...ha csak a fátyol csücske látszódna, akkor már lerántották volna... de a fátylat valami erősen lefedi.

maradnak a csip-csup pár száz millás apróságok...
Dr. Felipe
Hát március 15 től ilyen agymosásra lehet számítani az m1 en, a nap 24 órájában. Jó szórakozást annak aki bírja gyomorral.
Ezek a rohadék maffiózók elvették az m1 et is a tisztességes adófizetőktől.
bretagne
@karma1: Ez így van! Csak az a baj, hogy sokan elhiszik, amit ott hallanak. Tudod, ők az agymosottak.
bencemacska
A nagy különbség is benne van a cikkben, csak el kell olvasni és a valódi következtetést levonni.
3 norvég cég alkalmazottai valahol a végeken korrupciót követtek el, a Norvég kormány megindította ellenük az eljárást. Miért kellett volna valakit kitiltani Amerikából??? Majd ha megkapják a büntetésüket!
A magyar KORMÁNY alkalmazottai részt vettek korrupciós ügyletekben, vagy "elnézték" azokat. A magyar KORMÁNY feljelentette az amerikai ügyvivőt, mert azt mondta, hogy a magyar KORMÁNY nem indított eljárást a korrupt hivatalnokai ellen, akik "persona non grata" lettek Amerikában.

MICSODA KÜLÖNBSÉG!!! És ez benne van a tudósításban elrejtve!
Gyuri Géderről
Hát, a mostani Hír Tv sem piskóta," azemberek" hülyítésében. De a jövőbeni állami hírtv indítása figyelemre méltó. Simicska cég bezárhatja a bazárt.
Juhász István
A TV-s csomagok úgy vannak, és egyre inkább, úgy LESZNEK összeállitva, hogy a legolcsóbbakban benne van, lesz az M1 adó. Az ATV, pl. nem is fogható az egész országban... Sokan, akiknek nincs pénzük, pl. a 30 csatornás csomagra - és nem ez a legdrágább !! - szinte csak az M1- ből fognak tudni TÁJÉKOZÓDNI.. no ezért lesz az M1, a HIRCSATORNA, vidéken, ill. az alacsony jövedelműeknél, csak és csakis a z M1.-et nézzék, ott majd jól megmondják, percről percre, hogy JOBBAN ÉLÜNK, hátha el is hiszik...
mate03
@Dr. Felipe: Azt azért elfelejtették közölni hogy a korrupciós listán,a mi kis országunk az előkelő második helyen van! A Norvégok meg az utolsók között kullognak! Az MTV-a magyar hírközlés szégyene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.