A rokkantnyugdíj feltételein még 2012-ben szigorított a kormány, azóta több mint 190 ezer rokkantnyugdíjas jogosultságát vizsgálták felül. Az RTL Klub híradójának egy nő beszélt a "felülvizsgálatról", ahol az orvos gyakorlatilag hasraütésre lőtte be, hogy mostantól 52%-os legyen a rokkantsága.

A Mozgás Korlátozottak Érdekvédelmi Szövetségének adatai szerint a rokkantak 20%-a esett ki a rendszerből, 35%-uk pedig jóval alacsonyabb besorolást kapott, ami miatt kevesebb anyagi támogatás jár nekik. Az érdekvédelmi szervezet szerint a felülvizsgálatok átlagos időtartama kevesebb, mint 10 perc, ennyi idő alatt pedig képtelenség egy átfogó, objektív vizsgálatot elvégezni. Az RTL híradója kereste a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, szerintük az érintettek 17%-ának javult az állapota.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Miért, az olyan szellemi rokkantakat, mint Orbán szintén munkakápesnek nyilvánítják.

Alkalmasint a választói is.
Ez a magyar csoda kérem szépen.
Másutta tizedéért lángolnának az utcák
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@csa-csa: Akkor ha megengeded mondok neked egy jó párat. Csak a mi kórházunkból!
rosalinda57
@mate03: De csak az. Aki viszont ezeken a helyeken van a határozatban kifelejti a súlyos betegségeket (hallásprobléma, hangképző szervek problémája, COPD, stroke - ami baloldali részleges bénulásban is megnyilvánul, belső szervek betegségei stb ), de azt be tudja írni, hogy fogazata rendben, de hiányos. Ráadásul a rehabilitáció kérdését eldöntő orvos - aki mellesleg előttem nem ismert - is véleményt alkotott, de sem az orvosi leleteket, sem a pácienst nem látta, csak arra építette a véleményét, amit a súlyos betegségeket kihagyó határozatában látott, ami természetesen nem a valóságot írta le. Na így lett a súlyos és maradó betegségből jobb eü-i állapot.
levarosbukta
Akik itt sokat tehetnének az a mozgáskorlátozottak egyesülete, de azok vezetői is csak a saját pecsenyéit sütögetik.
szandokan
@Toby: Azért megnéztelek volna a tatárjárás idején...
csa-csa
@miazavalami: akkor arrafelé külön szerencsétek van!
kukac50
Az új Fidesz törvények besorolási pontoknak megfelelően a felülvizsgáló orvos azt dönti el melyik pontnak felel meg a beteg.
A betegség fokozatát a politikusok döntötték el a parlamentben, az szerint mennyi pénzt akarnak elvonni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.