A rokkantnyugdíj feltételein még 2012-ben szigorított a kormány, azóta több mint 190 ezer rokkantnyugdíjas jogosultságát vizsgálták felül. Az RTL Klub híradójának egy nő beszélt a "felülvizsgálatról", ahol az orvos gyakorlatilag hasraütésre lőtte be, hogy mostantól 52%-os legyen a rokkantsága.

A Mozgás Korlátozottak Érdekvédelmi Szövetségének adatai szerint a rokkantak 20%-a esett ki a rendszerből, 35%-uk pedig jóval alacsonyabb besorolást kapott, ami miatt kevesebb anyagi támogatás jár nekik. Az érdekvédelmi szervezet szerint a felülvizsgálatok átlagos időtartama kevesebb, mint 10 perc, ennyi idő alatt pedig képtelenség egy átfogó, objektív vizsgálatot elvégezni. Az RTL híradója kereste a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, szerintük az érintettek 17%-ának javult az állapota.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Miért, az olyan szellemi rokkantakat, mint Orbán szintén munkakápesnek nyilvánítják.

Alkalmasint a választói is.
Ez a magyar csoda kérem szépen.
Másutta tizedéért lángolnának az utcák
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat igen,... 17 %-uknak elkezdett noni a laba a hir hallatan,... A rehab kozpontokrol nyilatkozonak meg az orra, mint Pinocchioe...
kkalman
Az egyik legnagyobb aljasság részükről amit a rokkantakkal művelnek.
GeoCravker
Miért, az olyan szellemi rokkantakat, mint Orbán szintén munkakápesnek nyilvánítják.

Alkalmasint a választói is.
Ez a magyar csoda kérem szépen.
Másutta tizedéért lángolnának az utcák
Desischado
Valami tévedés lesz. Hiszen ez a becsületes kormány azt ígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén...
Ha az embertelenség fájna, egyfolytában üvöltenének!
kkalman
@Desischado: Ha még növesztene is, hason fekve nyalnák a Holdat.
apali
@karma1: valahogy teljesiteni kell az ötéves tervet.
apali
@kkalman: Ezek nem emberek ,ezek klónok.
nezelodo
Ez nagyon szomorú de ismerek olyanokat, akiknek hosszú évekig élt a rokkantnyugdíjas státusza, de vígan dolgozott a kocsmájában házi boltjában stb. kutya bajuk nem volt.Tehették, hiszen a falu polgármesterének felesége volt, vagy a falu főerőszakosának ifjú neje. Hála Istennek ezek a disznóságok most nagyrészt érvényüket vesztették.
Ismertem olyant is aki kajánul elmondta a tarifát is, amiért leszázalékolták, mellette meg keresztény erkölcsre oktatta az általa egykor a pártnál feljelentetteket.
Toby
Ennyire mocskos világ még nem volt Magyarországon, mint a fideszcsürhe alatt, a tatárjárás, a török hódoltság, a Habsburg- uralom egy hétvégi dzsembori ezekhez a patkány húzásokhoz képest, sőt, a Szovjetunió volt a világ legdemokratikusabb állama, összevetve Patkányisztánnal !
human
Ilyen ez a statisztika. Papíron beírjuk, hogy kinőtt a lába és máris 17%-al több ember gyógyult meg papíron.
1magyar
Egy ismerős gyerekkora óta rokkant, lábak nélkül született. Fideszék munkaképessé nyilvánították.
Egy orvos és egy gépíró ült ben, és felszólítja az orvos a belépőt, hogy "na sírjon"!
Gazemberek, akik így megalázzák a betegeket!
apali
@nezelodo: Kedves szomorú ember! Én nem az ön jó ismerőseiről írtam. Azok most már a hatalom berkein belül találhatóak,mert ott jobb a lóvé!
human
@1magyar: A történelem majd Orbán Mengele-törvényekét fogja emlegetni az intézkedést, mikoris a társadalmat szembe fordították az elesettekkel az állami média segítségével, feltüntetve őket csaló, lusta emberekként.
apali
@nezelodo: @1magyar: Kedves magyarom ! Akivel az Ön ismerőse ott találkozott az egy fizetett klón volt. Én is voltam ilyen vizsgálaton,még attól sem riadtak vissza hogy sántával vizsgáltassanak hátha lelkiismeret furrdallás vesz elő és meggyógyulok a 40 éves bajomból.Ja és ismert az eredmény azonnal dolgozhat,sőt kenyérharcot lehet folytatni.
nemjoezigy
Ilyenkor hol vannak legalább a NÉP-barát kdnpsek? balogh, semjén, harrach, rétvári, soltész,
Ilyenkor hol vannak az ellenzéki képviselők
Ilyenkor hol van olyan fellebbezési lehetőség, hogy legalább a bizonyítható eseteket felülbírálják? Úgyis csak azok mennének oda, akiknek jogos.
A csókosoknak továbbra is egészségügyi alap nélkül, de a fideszkdnp alkotta jog szerint továbbra is jár a kedvezmény.
És ezen nincs, mit csodálkozni, mert ők hozzák a törvényt.
Mint: "Bármi Áron :
Amit tegnap ki adott a ""nemzeti rehab intézet", a következő volt:---minden felülvizsgálaton 3-4 orvos van jelen, így nem mondható az, hogy ..."""--/tv-ben volt/
-Mikor én voltam, 1!!!, azaz egy büdös köcsög mengele volt jelen, de be bekapcsolt telefonnal mentem be, ami fel is vette az elhangzottakat...az egész 4!!! perc volt...( ja, és a titkárnő) Hát ennyit erről ..."
Jankó123
Aki elesett emberekbe képes belerúgni, az bármilyen más aljasságra is képes!

-Soha ne feledjék a törvényalkotók és az sem aki vezérli őket, hogy a sérült emberek klubjába nem felvételi kérvénnyel lehet bekerülni, ám egy váratlan pillanatban az örökös tagság lehetősége megnyílhat bárki számára!
nezelodo
"apali"
Nem vagyok szomorú ember, még akkor sem, ha én is átéltem egy ilyen vizsgálatot, elesettségem idején. Átvészeltem, igaz nem szokás a családunkban sírni, így már volt aki a "téppénz csalásba" halt bele fiatalon. Velem is megesett hogy a heroinon élő ítész annak nevezett nyíltan, de egy rokon egészségügyi dolgozó amikor meglátott, és felismerte mi a baj, másnapra már a sebész kezére juttatott, hát nem ok nélkül.
Nagyon sok érthetetlen esetet lát az ember, kontrasztként meg ott van az általam korábban leírtak. És még szerencse, hogy mindezt a zemberekért teszi a kormányunk.
karma1
@nezelodo: Igen, volt nagyon sok kivetel is, sokan "elinteztek" egy kis kenopenzzel a leszazalekolast, de azert nem ez a trend, es nem ebbol van a tobb, hanem a valoban raszorulokbol.

Az, hogyha valakinek nincs laba, keze, vagy valamilyen mas, korhazi zarojelentessel igazolt komoly baja van, azt egy ilyen kocos tarsasag, mint a leszalekolasi bizottsag, nem nagyon biralhat felul 10 perc alatt.
Gusztustalan ez az egesz, mint amibe orban belenyult, MINDEN! Akarmihez nyult, csak szart dontott azokra az emberekre, akiknek inkabb konnyebbsegre, igazsagra lett volna szukseguk.
A szegenyeket, hajlektalanokat bunozoknek titulalja, a testileg vagy lelkileg betegeket munkakeruloknek, a devizahiteleseket szukseges rossznak, akik vagyoni elonyokhoz akartak (szerinte) jutni (szerintem meg csak lakini akartak valahol, tisztessegesen), a munkanelkulieket nemzethy rabszolgasorba taszitotta, a fiataloktol elvette a jovojuket (pedig azok csak MOST tanulhatnak, 14-18 evesen!!!, mert kesobb mar csaladot kell alapitani, valahogy penzt keresniuk), valamint az egesz nepet le-"felazsiai"-zta, es aki nem az o hata moge sorakozik, a fideSSbe tomorulve, az nem magyar.

Ekkora ellensege meg nem volt a tortenelemben a magyar nepnek, plane nem 3x is megszavazva...
magyarbakancs
Minden hol van csalás.
Aki beteg az nem tud fizetni az orvosnak pénzt,hogy leszázalékolják.
Örül ha szelel a hátsóját.
10-12 perc alatt nem lehet megvizsgálni senkit és nem lehet eldönteni ,hogy beteg vagy csaló.
Akit ki írtak munkára az nem tud elhelyezkedni mivel még egészségesnek sincs némely térségben Magyarországon állása.
m.macskosz
@karma1: Nem kérdés, hogy a leszázalékolás tömeges volt, az indoka kevésbé. De egyáltalán nem vetem meg azt, aki leszázalékoltatta magát és azt sem, aki leszázalékolta,
feltéve, hogy előbbi nem korrumpált, utóbbi meg nem korrumpálódott! De amikor az ország észak-keleti részében egyik pillanatról a másikra emberek tízezrei veszítették el a munkahelyüket, de fennállt ez a kiskapu, hülye lett volna nem kihasználni valaki, pláne, ha már nem harminc éves jó szakmával, nyelvtudással rendelkező volt! Nem csodálkozom azon sem, hogy életerős,--ám a leszázalékoló bizottság szerint munkára alkalmatlanok ezrei mentek Q.rva jól fizető roki nyugdíjba a belügytől. Ha a törvény nem tiltja, nem vagyok a magam ellensége. Így lett egy rakás BV-s, rendőr, finánc 45 évesen dúsgazdag rokkant nyugdíjas. Ezek is tények.Nemakarásnak azonban nyögés a vége!
Ahhoz nem kell még orvosi és közgazdász diploma sem, hogy tudjuk: egy fél lábú, félig vak és süket embernek esélye nincs elhelyezkednie, főleg 50 év felett, pláne olyan térségben, ahol ép, egészséges ember sem kap munkát. Tehát disztingválni kellene, Na, de ez a kormány pont nem erről híres!
Jankó123
A német háborús bűnök a világháború alatt.

... "Másik oka az a rideg racionalizmus ami nem csak a nácikat, de az összes "modern" eszme hordozóját is megfertőzte.
Ez a hideg racionalizmus vezetett ahhoz a logikához, hogy ha egy nyomorék napi eltartása 1 Birodalmi Márka, akkor ha kiírtjuk a nyomorékokat és fogyatékosakat, akkor naponta fejenként 1 Márkát lehet megtakarítani és ez mekkora spórolás.
Valóban még a kristályéjszaka előtt likvidálták a fogyatékosokat."...

priskos.atw.hu/Haborus_bunok/kepek/nemet/bunok-ger.htm

-Csak felfedezni véltem némi hasonlóságot!
73
Mindenkinek,akinek dobog a szíve takarodjon arra a munkaerő piacra dolgozni.Ami nincs is ebben az országban.Fő,hogy pártunk és vezetésünk gyarapodjon!
Feraj49
Sok jogos felháborodást olvastam tőletek . Tegnap egy török egyetemi tanártól hallottam az alábbi mondatot -'a puccs olyan mint a daganatos beteg embernek az operáció ! Eltávolítja a beteg gócokat ". / állítólag náluk kb.10 évente a katonai vezetők távolítják el egyes politikusokat./ Nálunk puccs helyett a választások lennének ezekre a dolgokra a gyógyszer.
m.macskosz
@Jankó123: "Csak felfedezni véltem némi hasonlóságot!"
..nem véletlenül...:(
karma1
@Feraj49: A hasonlat kivalo, akarki is mondta...:o)) Igaz, nagyon jo lenne, ha nalunk nem lenne meg egy '56-szeru forradalom, de mivel olyan fortelyosan atszabta a fideSS a valasztasi torvenyeket, hogy nem lehet elorehozott valasztasokat kiirni, akkor sajnos nem marad mas valasztas, csak egy fegyveres puccs, felkeles, forradalom, vagy csak egy Kennedy-tipusu gyilkossag...:o((((
1magyar
Szerintem ott vannak az orvosi papírok, ami alapján eldönthetik,hogy ki mennyire beteg. Ha a hamis leleteket és a vizsgáló bizottságot valaki lefizeti, azokat az orvosokat büntessék meg! Volt már rá példa. De ne a pontokat szigorítsák,hogy láb,kéz nélkül vagy egyéb komoly betegségek után valakit munkaképesnek nyilvánítsanak!!!
Hamis leletet - magára valamit is adó orvos - nem ad ki.
apali
@Jankó123: Való igaz, csak egyet tudok érteni. Volt egy költönk a 30-as években aki így en szólt .Anyám mondj egy új mesét faSzista kommunizmusét. Szerintem is nagyon aktuális erre a technokrata rendszerre.
Nil
Ezeknek az "orvosoknak" dr mengele a példaképük?
Strong
Ez tényleg olyan mint a háborúban: ha van két kéz - két láb, máris mehet a frontra...tökmindegy, hogy nő, gyerek, öreg, vak...
dr. prédikátor
Előbb az "ingyenélő " nyugdíjasokat ,utána meg a valóban rokkantakat kell eltüntetni az útból, hogy többet tudjanak lenyúlni !!! Minél több kiszolgáltatott embert tüntetnek el, annál többet tudnak lopni!!!Igaz kdnp sek???Hol a keresztényi szeretet???
m.macskosz
@Nil: Tudod, az orvosnak is pénzbe kerül a gyereke uzsonnája...
apali
@m.macskosz: A ragadozó is azért harapja el az áldozata torkát. Bocs. az erős hasonlatért.!
m.macskosz
@apali: Nincs semmi gond, Te így érzed. Én meg orvos párti vagyok, meg mentő párti meg peagógus párti, meg tűzoltó párti, ... és egyik sem vagyok.
Ezért aztán úgy gondolom, hogy nem a senkiházi zsigamarcelleknek, szőcsgézáknak, krizaákosoknak kellene sokmillás jövedelmet biztosítani, mivel Q.vára elkanászodtak,
hála a többi patká
csa-csa
ez az eredménye annak, hogy évtizedeteken keresztül vastagon megkent körzeti (egyéb felülvizsgáló) orvosok egy fél (ha nem egész) falut leszázalékolhattak: Most aztán olyan emberekkel is kibacnak - köszönhetően a sok parazita lusta szemétnek - akik tényleg, láthatóan súlyos betegek!!
Knapp75
Az igaz, hogy érzéketlen tahókból áll ez a kormányzat és mindig a legnyomorultabb helyzetben lévőkön akarnak spórolni, de érdemes lenne egyszer politika mentesen is átbeszélni a témát!
Például a leszázalékoltak mentségére megemlíteni, hogy sokan pont ezzel őrizhették meg a munkahelyüket (ugyanazt, ahol korábban dolgoztak!), mivel a cégeknek olcsóbb ugyanazt az embert foglalkoztatni, ha megváltozott munkaképességűek.
Szóval azért nem kéne általánosítani, mert a "könyörgős" leszázalékoltatás nem csak a munka elkerülését szolgálhatta, hanem annak megtartását is.
Tudok cégeket, ahol a 90-es években közölték, hogy ezentúl csak az maradhat alkalmazásban, aki megváltozott munkaképességű.
Van, ahol most is kifejezetten ilyen embereket keresnek munkakörökre ("megváltozott munkaképességűeket is a keresünk" = őt vesszük fel, ha megfelelő) , de ez legalább két évtizedes történet.

Ugyanakkor azt is érdemes megemlíteni, hogy a technológiai változások és a munkaerőpiac átalakulása miatt növekszik azon munkakörök száma, ahol egy megváltozott munkaképességű is teljes értékű munkát végezhet.
Adminisztratív munkakörökben vagy mondjuk egy telefonos ügyfélszolgálaton kb. mindegy, hogy hány lába van az ügyintézőnek. Elnézést a durva példáért!
Egyre több a számítógépen végezhető munka, még az értékesítésben is.

Sőt, ismerünk olyan láb nélküli embert is, aki futóként ért el sikereket és az olimpiai részvételért harcolt az egészségesek között!

Szóval a valóban megváltozott munkaképességűek gondolkodásmódján - na meg az egész társadalomén - is lenne mit gyúrni, mert mindenki jobban járna, ha hasznos tevékenységekkel tudnák elütni az idejüket.
miazavalami
@Knapp75: Van benne valami, de sorold már ebben a fene nagy demorkáciában hova mehetnének dolgozni azok akiket visszaírtak a munka világába? Közmunkásnak?
Knapp75
@miazavalami: Közmunkásnak menjenek utoljára, mert annak semmi haszna nincsen!

Akiket visszaírtak a munka világába, azok számára ugyanazok a lehetőségek érhetőek el, mint akiket sosem érintet a megváltozott munkaképesség. Ez nem elég? Éppen egymillió új munkahely teremtésében vagyunk, ebből elég egyetlen egyet megcsípni!

Na most viccen kívül: innentől ugyanazok a problémái vannak az álláskeresőknek, mégpedig az, hogy nem készítették fel őket a változásra, a folyamatos tanulásra.
Ezért írtam a gondolkodásmód változtatást.
Fogalmam sincsen, egy-egy munkanélküli milyen munkát tudna elvégezni. Ami a nagyobb baj, hogy ezt az emberek magukról sem tudják.
papa.49
Az a legnagyobb baj hogy ez koszfészek kontár elkurmány mindenben spórolni akar saját magán , meg a csókosain kívül...
Ezek a túlkapások pont ezért történnek meg...
kkalman
@nemjoezigy: Csak megerősíteni tudom. Egy orvosnak csúfolt íróasztal fogadja a beteget és egy orvosírnok. Nem merném bizottságnak nevezni.
mate03
@csa-csa: A csalókat valóban ki kell szűrni! De egy magára valamit is adó orvos,elolvassa egy beteg ,műszeres vizsgálattal alátámasztott zárójelentését,az nem kekeckedik akkor sem,ha ez az egészségügyi miniszter utasítása!
kukac50
Az orvosok kaptak egy táblázatot a minisztériumtól ennek alapján döntik el melyik beteg hány százalékos rokkant. Ők ennek tesznek eleget, gondolom jutalmat kapnak akkor ha sok embert visszaminősítenek, kevesebb rokkant nyugdíjat kell fizetni,több marad a rogán féléknek.
apali
@mate03: Nem kekeckedik. Pontoz, úgy mint a box-ban.
Hellcat
Sajnos tudok olyanról akinek ez miatt elhunyt az édesanyja...munkahelyén lett rosszul mert nem bírta a szíve...egyértelműen a felülvizsgálatok miatt történt az eset. Ezek a halálesetek mind a fidesz lelkén száradnak.
miazavalami
@Knapp75: Mivel nincs gazdaság, nincs termelés, nincs mezőgazdaság, nincs munkahely.
csa-csa
@mate03: na ilyen orvosból elvétve ha akad! nagy úr a kenőpénz!!
miazavalami
@csa-csa: Akkor ha megengeded mondok neked egy jó párat. Csak a mi kórházunkból!
rosalinda57
@mate03: De csak az. Aki viszont ezeken a helyeken van a határozatban kifelejti a súlyos betegségeket (hallásprobléma, hangképző szervek problémája, COPD, stroke - ami baloldali részleges bénulásban is megnyilvánul, belső szervek betegségei stb ), de azt be tudja írni, hogy fogazata rendben, de hiányos. Ráadásul a rehabilitáció kérdését eldöntő orvos - aki mellesleg előttem nem ismert - is véleményt alkotott, de sem az orvosi leleteket, sem a pácienst nem látta, csak arra építette a véleményét, amit a súlyos betegségeket kihagyó határozatában látott, ami természetesen nem a valóságot írta le. Na így lett a súlyos és maradó betegségből jobb eü-i állapot.
levarosbukta
Akik itt sokat tehetnének az a mozgáskorlátozottak egyesülete, de azok vezetői is csak a saját pecsenyéit sütögetik.
szandokan
@Toby: Azért megnéztelek volna a tatárjárás idején...
csa-csa
@miazavalami: akkor arrafelé külön szerencsétek van!
kukac50
Az új Fidesz törvények besorolási pontoknak megfelelően a felülvizsgáló orvos azt dönti el melyik pontnak felel meg a beteg.
A betegség fokozatát a politikusok döntötték el a parlamentben, az szerint mennyi pénzt akarnak elvonni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.