A fideszes Bencsik János 22 pontban szedte össze, szerinte miket rontott el a kormány – írja az atv.hu. A fideszes parlamenti képviselő honlapján tette közzé a kormány intézkedéseivel kapcsolatos kritikáit.

Többek közt arról ír, hogy a közmunka programmal rövidtávon sikeres gazdaságpolitikai műtétet hajtott végre a kormányzat, ugyanakkor a társadalmi szerkezet roncsolódása is tovább folytatódott. Szerinte a jelenleginél nagyobb szerepet kell szánni a hazai kis- és középvállalkozói szektor felépülésére, a családi gazdaságok megerősödésére, valamint termelői és fogyasztói szövetkezetek létrejöttének elősegítésére. A külpolitikával kapcsolatban azt fogalmazza meg: "egy nyitott gazdasággal rendelkező kicsiny ország diktátumokkal aligha érhet el tartós sikert a nemzetközi erőtérben, sokkal inkább célravezető az érdekeink érvényesülését elősegítő alkupozíció kialakítása."

Bencsik a társadalmi párbeszéd kialakulását is szorgalmazza: " A társadalom – ahogy manapság szokták mondani, a magyar emberek – részéről mostanság kezd megmutatkozni az igény közös sorskérdéseink megvitatására. Kérdés, hogy a kormányzat részéről is jelentkezik-e hasonló szándék a közeljövőben”.

Bencsik János legutóbb az útdíj bevezetésével kapcsolatban kritizálta a kormányt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Bencsik elvtárs! Azt írja le mit nem rontott el a kurmány. Az sokkal rövidebb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Bencsik elvtárs! Azt írja le mit nem rontott el a kurmány. Az sokkal rövidebb.
pbalage
nem érdekel a 22 pont, az mindenképpen kevés.
Sziszifusz
Talán sejt, vagy tud valami Bencsik és ez az oka a kritikus megnyilvánulásnak.
Helyezkedni tudni kell. Ebben van már gyakorlata. Egy több helyen léket kapott hajóról időben el kell menekülni, mielőtt az a víz alá merült.
Ámbár az is lehet, hogy ez a megnyilvánulás csupán egy taktikai lépés.
papa.49
@Sziszifusz: Nyitogatja a pali az ejtőernyőt, de el kell vágni a zsinórokat, oszt. jónapot...
lampa laz
Ez a Bencsik elég sokszor kiszavazott már, fizetett is érte rendesen.
Fradigege
Mindjárt repül ő is, Ángyán mellett landolhat. Meghallgatnak mindenkit az utolsó szó jogán.
Mányecska54
@Dr. Felipe: Eddig Ő is "vakon" nyomogatta a gombot, csak véletlenül nyomta mindenre az igent?
vonotok
Bízom benne,hogy egyre több Bencsik lesz. És egyre kevesekben maradnak a korhadó hajon.
wagabund
Ez csak játék!... élvezi a hatalom, ahogy a nép beszopja ezt is... ilyen harmatos ellenzék mellett persze élvezet az oroszlán bajszát rángatni.. sőt, a farkán a bojt még aranyosabb...

Most kell játszadozni, amíg hideg van, és az oroszlán szundikál... majd, ha jön a tavasz, jön a meleg, na akkor már veszélyesebb... talán felébred az oroszlán ... és a tüntetők is...

ez olyan szép...brühühü...
oncogito
Őt sem az igazság, a jobbítás hajtja, bizonyára egyéni érdeke vezérli.
Mint mindegyiket. Egyik sem az igazság bajnoka.
73
Most azt nem tudom,hogy ez a bencsik ennyire köpönyegforgató.Vagy most vált le a narancsszínű köd a retinájáról?
Everest
A megtévedt, eltévelyedett bárány. Tessék értékelni, h végre meg akar térni. Felismerte, h rossz lóra tett, mert nem volt másik.
human
Bencsik szerint meg kell erősíteni a családi gazdaságokat. Jó reggelt. 5 éve ezt csináljátok. A műkörmösök, gázszerelők úgy megerősödtek, hogy milliárdosok lettek. Nem kellene ezt tovább erősíteni. Szerintem egy ember 100 millió forintból élete végéig nagyon jó körülmények közt tudna élni. De ezeknek ez nem elég. Ők milliárdosok akarnak lenni néhány év alatt. Ezért kiszorítják a többi vállalkozót és megszüntetik a versenygazdaságot, ez pedig egy drága államot eredményez.
Strassnoff Ignác
Teológus. Volt SZDSZ-es. Volt már fideszes polgármester és kétszer is államtitkár. (Minimum.) Most kezd neki feltűnni, hogy valami nem oké?
Gondolom kihagyták valami bizniszből. Gyorsan befogják majd a száját. Vagy így, vagy úgy.
Hofipisti
Ha vettétek a fáradtságot, s az adott link alapján elolvastátok a Bencsik facebook-oldalán a tanulmányt, bizony bizony nagyon óvatos, és nagyon általános az a 22 pont.
Oldalakat töltene be, ha ez egy nyilvánosság számára lehetőséget teremtő vitairat lenne, s elkezdeném elemezni, s - legalább az én - kételyeimet, észrevételeimet leírnám. Ez a fórum erre alkalmatlan.
Desischado
Eddig miért hallgatott? Számomra hiteltelen.
nezelodo
Szegény ember, megszólalt a lelkiismerete. de csak huszonkettőig tanult meg számolni...
nezelodo
Ja, nem ismerheti a fekvőnyolcast, a végtelen jelét, kérdezze a Kiss Tibit, mit spriccel a nótájukban... na az a fidesz.
eszegfu
@Hofipisti: Többször is nekifutottam a 22 pontnak... Lehetséges, hogy "óvatos"-ra sikeredett, de szerintem első lépéseknek esetleg jó. Pl. "közmunkaprogram átmenetileg részben kezeli az egyre sulyosabb problémát, de nem helyettesiti...", "a rezsicsökkentés...valóban nagyobb kedvezményben részesültek a többet fogyasztók, mint az alacsonyabb státuszuak", majd a MGNY pénztárakról és a 16 %-os SZJA-ról "társadalompolitikai fordulat féloldalra sikeredett...rövid távon sikeres gazdaságpolitika, ugyanakkor a társadalmi szerkezet roncsolódása tovább folytatódott" (egyre több a szegény). Az is lehet: csak szeretném hinni ennek alapján is, hogy valamiféle bomlás megindult a Fideszen belül.
mate03
@Desischado: Mert nem recsegett a hajó! Most hogy léket kapott,próbál keresni egy mentő övet!
nezelodo
Ma reggel az egyik TV csatornán megint az Orbán kormányt alázta az egykori import államtitkára, pedig nem olyan régen még fenyegetőzött, hogy Orbán nevét ne merje a szájára venni az egyik ellenzéki képviselő.
Így van ez amikor elhessentik a kegyvesztett korifeust, a búbos bankájával együtt.
wagabund
@nezelodo: de amikor erre figyelmeztetik, akkor megpróbál valami rendkívüli nyájassággal, mosolygós magyarázatot adni, hogy ő már rég megmondta.. és az áldottjó miniszterelnökúrnakehhezsemmiköze..

ő már Bős-Nagymarosnál is harcosan kiállt...őőő...miért is? na mindegy...kiállt valamiért..
nezelodo
wagabund

Ismerjük a fajtáját, ezek "döntögették" magas pozícióban a Kádár rendszert is alapjaiban, belülről, csak nem ismertük akkor föl, hogy mekkora ellenzéki reformerek. Aztán eljött az ő idejük, akár a hittudományok fellegvárában is taníthatnak, persze hitelesen.
kkalman
Valami forgószél kifújhatta Bencsik fejéből a narancsködöt. Csak arra vigyázzon, hogy véletlenül, az esti órákban ne kerüljön egy osztrák rendszámú autó elé egy elhagyatott úton.
kamazuka
Ma láthatjuk,hogy a közmunkaprogramban is vannak leépítések,elbocsájtások.Allig 1 hete a településeknek harmadával kellett csökkenteniük a foglalkoztatottak létszámát.
Vegyünk egy vállalkozást,mely nem tud többet foglalkoztatni,mert akkora az adóteher,hogy nem termelhető ki a béreket terhelő költséghányad.
Jó lenne,ha a kormány azon munkálkodna,miképpen lehetne segíteni a vállakozásokat,és a munkanélkűl tengődőket.
Belegondolok,mint naív művész,hogy a közhasznú dolgozó a településen egy vállalkozás keretén belűl végzi közhasznú tevékenységét,melynek munkaideje kiszélesedik az aktív foglalkoztatottakéval,azzal a különbséggel,hogy bérének közhasznú hányadát az önkori állja a különbözetet a vállalkozó.Így a minimálbért már haza tudná vinni a dolgozó,és a létezés felzárkóztatására egy frappáns lépést tehetünk.
A vállakozó a foglalkoztatott részmunkaidelyét terhelő adót mondjuk teljes mértékben visszaigényelhetné,mondjuk félévent.Csak egy gondolat.
Elképzelem,hogy,hogy erre volna igény!

Ami a családi gazdaságok megerősítését illeti,azzal az a szitu,hogy megfelelő szakembergárda szükségelteti hozzá.
Ma ezzel a háttérrel a kormány nem rendelkezik.Ezért van ,hogy húzóágazatként az ipart favorizálja.
3 szénbánya azonnali megnyitása is növelné a vidék lakosságának esélyeit,de most fontosabb a stadionépítés!
Na ezért vagyok naív művész!
kukac50
Ez is haladás van egy politikus aki már kezd tisztulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.