A pénteki napon Simicska Lajos nagyon nekiment Orbán Viktornak, elmondta a Fidesz őszödi beszédét, és nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz kormányzását nem “fogságban tartják” oligarchák , hanem oligarchák vezetik. Sokat köszönhetünk Simicskának, hiszen egy ország elé tárta, amit évek óta mondhattunk, de ,megszeretni azért nem fogjuk, ugyanis Simicska ugyanennek az oligarcha-csapatnak a része, és nem válik szenté attól, hogy most nekimegy harcostársának. Simicska pénteken többször is elmondta, hogy ő nem diktatúrát akart épiteni, és nem tetszik neki az oroszokkal szövetkező Orbán. Nyilván egyetértek azzal, hogy nem diktatúrát kell építeni, és nem lehet szövetségese Magyarországnak a putyini diktatúra. De attól még teljesen hiteltelen, amit Simicska mond. És még nagylelkűen azt is elfogadom, amit Csintalan magyarázott az ATV-ben, hogy Lajos belül érvelt a rossz döntések ellen, és próbált javítani a helyzeten, csak épp ez, pestiesen szólva, szart se ér. Simicska Lajos egy korrupt oligarcha, és a Fidesz oligarchája jelenleg is. Hiába mond mást a Fidesz, Simicska nélkül máshogy nézne ki a párt, az ország, az államigazgatás. Simicska emberei ott ülnek az állami cégekben és állami hivatalokban. Az ezermilliárdos áfacsalási botrányról szóló cikkekből például rendre kimaradt, hogy Vida Ildikó Simicska Lajos embere, és hogy az ő kontrollására került a NAV informatikai osztályának élére Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak a testvére. De számtalan más helyen is Lajos emberei ülnek még mindig. Biztos van parlamenti képviselő is a Fidesz frakciójában, aki Lajost választaná, ha döntenie kellene. A kormányzás, a kétharmad Lajoson is múlik. És azt se felejtsük el, a demokrácia élharcosa, Simicska Lajos annak a Közgépnek a vezetője, amely megszámolhatalanul sok közpénzt nyert el az elmúlt években. A hozzá és Nyerges Zsolthoz köthető cégek mind-mind korrupciósgyanús ügyekkel vádolhatóak. És Simicska Lajos segített a Fidesznek megnyerni a választásokat 2014-ben is. Még ha egyes hírek szerint szurkoltak is Simicskáék, hogy ne legyen meg az újabb kétharmad, akkor is milliárdokat, plusz a médiájukat tolták bele a Fidesz kampányába. 2014 előtt pedig végignézték az antidemokratikus, szegényellenes intézkedések sokaságát, az államigazgatás, az oktatás szétverését, a magánnyugdíjak lenyúlását, és egy szavuk se volt, ahogy a médiájuknak se volt egy szava sem. Tehát Simicska Lajos nem megmentő, és nem demokrata, hanem egy korrupt oligarcha, aki jelenleg is része a Fidesz kormányzásának. A következő hetekben pedig maximum azt láthatjuk majd, hogy Orbánék kitolják a kormányzás kulcspozícióból. De azt nem fogjuk megérni, hogy jóvátegye, amit elvett a magyar emberektől, hogy jóvátegye, amit elvett a magyar köztársaságtól. Simicska Lajosnak nem lehet drukkolni, drukkolni maximum azért lehet, hogy a korrupt oligarcha Fidesz kormányzás különböző szereplői kicsinálják egymást.

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Vagyis Simicska egy demokrata, nyugat párti csaló.
Orbán Vitya meg egy illeberális, orosz barát csaló.
Nem gondoltam volna, hogy valaha is ezt leírom: de esküszöm inkább a vidám barakk idők. Kádárizmus forever :)
kakaósbögre
@soljanka: minr a te példád is mutatja Orbánék egy dolgot csináltak jól.de azt nagyon.megcsinálták 5 év alatt azt ami Kádáréknak 40 év alatt sem sikerül.megszerettették a zemberekkel a szocializmust.
Desischado
Nagyon jó, és igaz a cikk! Én is pontosan így gondolom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.