Ez. Nagyon. Durva.

Veszélybe került a nyolcadikosok középiskolai jelentkezése a miskolci Fazekas utcai általános iskolában. Erről Béres Ildikó, az iskola egyik pedagógusa beszélt, aki a Pedagógusok Szakszervezetének városi titkára. A határidő holnap jár le – hívta fel a figyelmet az Észak-Magyarország című lap.

A jelentkezési lapok az interneten elérhetőek, az osztályfőnököknek kellett letölteniük és kinyomtatniuk, illetve fénymásolni annyi példányban, ahány gyerek jelentkezik. A gépből azonban kifogyott a festék.

Az iskola vezetői a miskolci tankerülethez fordultak, hogy kellene festékpatron, de ott azonban elhajtották őket, mondván, oldja meg az iskola a saját alapítványából, mert a Kliknek nincs költségvetése március végéig, és addig semmit sem lehet tenni.

Mint kiderólt, az iskola alapítványának egy fillérje sincs most, mert számítástechnikai terem bővítésére költötték a pénzt.

Az egyik szülő vállalta volna, hogy a 150 jelentkezési lapot lemásoltatja, de az iskola nem adhatja ki a hivatalos papírokat, hiszen rajta vannak a gyerekek adatai, meg az is, hogy ki hová jelentkezik.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ide vezetett csipkerózsika halott agyú ötlete.
tivoli
És ilyen agyilag erősen fejlett tantestületre bízzák a fiatalok nevelését, akik egy egyszerű patroncserét se tudnak megoldani?
tivoli
@hetöndöe: ma, 14:11
Ez esetben nem magyarországgal van probléma, hanem a benne élők gondolkodásával, tesze-tosza hozzáállásával.
hetöndöe
@tivoli: Akkor nem is Magyarország teljesít jobban?:-)))
silber13
Hát kérem, ilyenkor szokták azt mondani, hogy az ész megáll és ácsorog, a pofám meg leszakad!
Dr. Felipe
Hát kréta van? Ha nincs akkor vegyen a tanár, festékpatront is. A klikk nem azért van.
bundi
@tivoli: tehát...létrehozták a klik-et...jópénzért ugye...ha a sulinak bármire szüksége van azt csak is és kizáróan az ő engedélyükkel lehet...a sulinak nincs pénze...a múltkor panaszkodtál nem elég kreatívak a magyarok...te mit javasolnál nekik...úgy kreatívan...?
cseréljék ki a patront? mire-?
ha nincs másik...
másolóba toner kazetta 10-20 000 festékpatron meg típustól függ... te utalsz nekik pénzt hogy tudjanak venni?
soljanka
Mi ebben az új? Évek óta magam vettem a papírt, aztán két éve már délutánonként mentem a könyvtárba másolni ( 15.-Ft/db), ha gyakoroltatni akartam rendesen.
Tavaly mondtam azt, hogy na most elég... Gondoltam, akkor váltunk:éjszakákat csináltam a feladatokat az interaktív táblához, de nem mindig jutott olyan terem, ahol az használható volt. ja a saját laptopot vittem, mert akkor lehettem csak biztos benne, hogy működik. de ha kiégett egy lámpa az "okos táblán", akkor az már nem lett kicserélve.
Ha meg szóltam, akkor "minek morogsz". Persze a csókos még a maszek óráihoz, meg a nyelvtanfolyamaihoz is a suliban nyomtatott.
Szóval fellégeztem mikor kirúgtak...
simmering73
Tündérország. Ahogy a maffiakormány megálmodta.
tivoli
@bundi: ma, 14:47
Annyi pénzt kunyerálnak a szülőktől a tanerők különböző dolgokra, éppen ez az egy szenvedhet késedelmet? Vagy ez is egy sztrájk része, hogy ha nem adnak pénzt klikkék patronra, akkor a kölkök juszt se fognak jelentkezni továbbtanulni?
bundi
@tivoli: elnézést de már így is rázzák az emberek a lábukat ha valamire pénzt kér az iskola...ha még erre is a szülőknek kellene adományozni akkor lényegében meg lehetne őket kérni hogy részben vagy egészen szálljanak be a rezsiköltségekbe is, mert a kliknek így olcsóbb...de hol lehet a határ...mert akár a béreket is összedobhatnák...és a kliknek akkor többje maradna ...nem gondolod?
bundi
@tivoli: ja...és utána lehet jutalmat osztogatni egymás között...mert ugye mennyi pénzt spóroltak meg az adózó szülőknek...
tivoli
@bundi: Nem lehetne megkérni a civil szervezeteket, hogy hasznos dolgokra is áldozzanak az adómentes zsebpénzükből?
bundi
@tivoli: öööö...ezzel most azt akarod mondani, hogy a klik helyett ami az adózóknak az oktatásra befizetett összegéből működik a jelek szerint ...minőségben, a szülők (az adójukon felül még pluszban támogassák azokat az intézményeket amiket a kliknek kellene...és ha ez nem lenne elég akkor a civil szervezetek a külföldi adományozók álltal összekalapozott összegekből fizessenek be még erre úgy hogy azt az összeget amit másra kaptak azt erre költsék...ergó ha valami elszámolási vita van mondjuk az állambácsival, vagy a kehi vel, maguk alól rúgják ki a kissámlit
bundi
@tivoli: erre gondoltál?
de akkor minek a klik?
tivoli
@bundi: Csak arra gondoltam, hogy a potyaadományokat továbbadományozhatnának közérdekű célokra is.
Mint ahogy a krisnások osztják az ingyenkaját. Jószívűségből.
bundi
@tivoli: egyébként ha visszakeresel a neten arra, hogy a klik nem fog kijönni a pénzből a pokorni már azelőtt felhívta a figyelmet mielőtt ez a dicső intézmény nekiállt volna a felügyeletére bízott iskolákból összerekvirálni asztalt szőnyeget számítógépet csak hogy a irodistáinak szebb legyen a napja...
hvg.hu/itthon/20121009_Pokorni_lyuk_van_a_Klebelsbergprogram_bud
vagy itt:
index.hu/belfold/2013/11/22/pokorni_a_klik_tobbet_art_mint_hasznal/
a klikről meg itt:
scripter.hu/pecomp/index.php/kultura/oktatas/3038-iskolaktol-veszi-el-a-klik-a-butorokat-szamitogepeket
m.macskosz
@bundi: A Klik azért kell, hogy a csókosoknak legyen jól fizető állásuk. Az nem volt cél, hogy hasznos, ésszerű tevékenységgel segítsék az oktatást. :(
bundi
@tivoli: csak arra költhetik amire a törvény engedi...másik cikknél olvashatod...
ha nem arra teszik, vissza kell adniuk...
tivoli
@bundi: ma, 16:20
Olvastam olyasmiről, hogy az elosztó saját civil szükségleteit finanszírozta, sőt egyre inkább ez a tendencia volt megfigyelhető.
Ettől rágtak be a feljelentők.
freemanpetya
@tivoli: ne általánosíts. Nincs minden civilnek norvég nagybácsija. Sokan nem "szabad zsebpénzzel" nem rendelkezünk, de még a bankszámlára vagy a könyvelési díjra való sincs meg hónapról-hónapra. A zsebünkből, a családtól elvonva finanszírozzuk a fennmaradásunkat. Mert ha mi is bedobnánk a törölközőt azokkal csesznénk ki akiknek utolsó mentsvárai vagyunk akkor, amikor már mindenhonnan elhajtották őket. Az egyedüli szervezet amely szóba áll velük és ingyen próbál meg segíteni a bajbajutottakon. Persze csak akkor ha tud segíteni és mostanában egyre kevesebbszer tudunk segíteni...a civilek nem az ellenségeid, azok az ellenségeid akik civilnek álcázva politikai célokat szolgálnak. A cikkhez szólva pedig a szülők bevihettek volna nyomtatót és hordozható fénymásolót is az iskolába és utána akár jogi lépéseket is tehettek volna. Kamerával rögzítették volna az eseményeket, jegyzőkönyvezhettek volna mindent és utána az igényüket előterjesztették volna a helyzet okozójánál. Én biztos, hogy nem ültem volna otthon a babérjaimon ha a gyerek egy festékpatron miatt nem tud továbbtanulni...
bundi
@tivoli: ööö...a tényire gondolsz?
soljanka
@m.macskosz: Ebben lehet valami. Nálunk 20%-os leépítés volt. Majd kineveztek még egy igazgató helyettest. :)
coyote3
A lényeg, hogy stadionok épüljenek :)
KERKA
@tivoli: 15.40.Két civilszervezetnek vagyok a tagja, de ilyenről, hogy adómentes zsebpénz, még nem hallottam. Önfenntartók vagyunk, vagyis a tagok által befizetett éves tagdíjakból gazdálkodunk. Csörgedezik vajmi támogatás az adók 1 %-kából, de az molyfing. Önkormányzati támogatás nem jár, mert nem vagyunk közhasznú társulat. Te szerinted nekünk lenne kötelességünk megsegíteni azt a KLIk-et, amelyik állami támogatással gazdálkodik?
tivoli
@freemanpetya: ma, 16:58
Az iskolai témához szólva: Végre egy konstruktív hozzáállás. Valami ilyesmire gondoltam megoldásilag.

A civilekkel kapcsolatban: Elnézésed kérem, nem akartam én mindenkit egy kalap alá venni, de az is kézenfekvő, hogy a kormánynak nem tetszik, hogy külföldi adományokat ellenük használják fel.
tivoli
@KERKA: ma, 17:20
Bocsi, lehet, hogy elvetettem a sujkot.
tivoli
@bundi: ma, 17:03
Nem zörög a haraszt..
KERKA
@tivoli: Igen, valóban:)) Ha megváltozna a rendelet , amely a civil szervezetek működését szabályozza ( éppen most kell megírni a szervezeti és működési szabályzatokat és beadni az önkormányzat felé) sokkal nagyobb lehetőségeink lennének.
palika
Most képzeljünk el egy mélyszegénységben élő falut, ott mi lehet!!!
bundi
@tivoli: olvass utána miket csinál... Nála nem csak a haraszt zörög...
Desischado
Erre csak azt mondhatom, hogy megáll az eszem! Egy nyomorult festékpatronra nem tud az iskola beruházni, de a maffia banda rázza a rongyot ezerrel! Hol élünk?4 Ez már nem emberi, ami itt folyik!
papa.49
@Desischado: Ebben az országban míg EL NEM ADJÁK A FEJÜNK FELŐL...
papa.49
Elkérem az igazgatótól a patront megveszem oszt. jónapot, gondolom ezt is tették a szülők...
m.macskosz
@Desischado: No, az eü.-ben ugyanez a helyzet:
Tegnap hallgattam egy férfit az ATV Fórum c. műsorában, aki amerikai-magyar kettős állampolgár és --viszonylag kívülállóként--azt mondta, hogy nem új kórházat kellene építeni, hanem például a Dél-pesti (alias Jahn Ferenc) kórházat kellene karban tartani.
Konkrétan elmondta, hogy az édesanyja a belgyógyászaton feküdt, és neki, mint férfi látogatónak azon az emeleten (3.) nem állt használható WC a rendelkezésére. A 2.emeleten meg kettő közül egy volt használható, mivel a kórháznak arra nincs pénze, hogy ezeket használható állapotban tarthatná.
tivoli
@m.macskosz: ma, 09:20
Nem túlzás elvárni a kórházaktól, hogy a szűkös anyagi lehetőségeikből a betegeken kívül még a látogatók komfortját is biztosítsák?

(Azt viszont megtehetnének, hogy megbíznak egy külső céget látogatói vizelde működtetésével).
bundi
@tivoli: na szóval...erre a harasztra gondoltál?
KERKA
@tivoli: 10 12 néha azt hiszem, te szemellenzővel nézed a világot!
Nem, nem túlzás azt elvárni a kórházaktól, hogy a látogatók konfortját is biztosítsák(ahogyan te fogalmazol)
Nem lenne szabad a betegeknek és a látogatóknak egy -ugyanazon WC-t használni!!! Nagy a fertőzés veszélye!!!
Ugyanakkor biztosítani kell a látogatóknak is mosdó helységet, nem mindenki megy látogatóba a saját személykocsijával, van aki busszal, vonattal. Képzeld el, vannak még ilyen emberek!
KERKA
A KLIK a Rózsika bosszúja a józan ész gondolkodása ellen!
m.macskosz
@tivoli: ma, 10:12 Viszonylag kevés olyan cég van a világon, amelyik puszira, azaz ingyen és bérmentve üzemeltetne egy illemhelyet bárhol is. Egy.
Kettő: az illető, --érthető okok miatt nem számolhatott be róla, vajon női toilette ügyében mi lehet a kórház helyzete.
A tapasztalatairól szóló beszámoló meg nem a látogatók komfortját hívatott érzékeltetni, hanem nemes egyszerűséggel arról szólt, hogy a kórháznak még ilyen elemi szükségletet sem áll módjában finanszírozni.
tivoli
@m.macskosz: ma, 10:46
Fizetős illemhelyre gondoltam. Ma már minden pénzbe kerül, a WC-k takarítása is.
Régen az átkosban ez nem volt probléma, nem volt annyi hajléktalan se, akik a kórházi WC-ket használták ingyen a szükségleteik elvégzéséhez.
m.macskosz
@tivoli: Említette már valaki, hogy a XXI.században élünk?
Talán elvárható lenne, hogy miközben órákig várunk a sorunkra,
addig legalább ingyen pisilhessen az ember.
bundi
@tivoli: "Ettől rágtak be a feljelentők." a feljelentők egyedül volt..."Nem zörög a haraszt.."
az illetőnek mindig zörgött a haraszt..."2013 elején a Szersa (Szegényeket és Rászorultakat Segítő Alapítvány) Oktatási Központ nevű, felnőttképzéssel foglalkozó intézmény lefújta a szalagavatóját, miután egy volt tanárjuk egy Bagdad 2003-as bombázását ábrázoló videót osztott meg a Facebookon, és annyit írt alá, hogy

“nagyjából ez marad az iskolából.”"vagy másik...
hvg.hu/itthon/20130619_Fidelitasos_tanar_bejelentese_nyoman_zarn
“Visszautasítom, hogy bármilyen bosszú vezérelt, vagy vezérel, tekintettel arra, hogy a Szersa ellen a bejelentés 2012 szeptemberében készült, amikor Matiszlovicsné még nem volt a Szersa munkatársa. Intézményvezetői „kinevezésére” – véleményem szerint jogellenesen – 2012. december 16-án került sor. (…) A kirúgásom utáni napon – mikor átvettem a munkaügyi igazolásokat –elmondtam neki, hogy ebből az iskolából – az ellenőrzések után – semmi nem fog maradni.”
de azóta is zörög ez a haraszt rendesen...
“2014 nyara óta nagyjából egy tucat feljelentést tettem. Szerintem azonban nem én vagyok a „Boszorkányüldözési Főosztály” vezetője.”
és a neve itt is felmerül...
na de...akkor visszatérve hozzád...a jelek szerint tet most olyan szerepkörben tetszelegsz magad és a társaid előtt mint azok akik az 56 körüli koncepciós perekben az akkori meghurcoltakat kivégzetteket kapitalista burzsoá kémeknek bélyegezve köpdösték le, és hangoztatták, hogy a dicső szocialista vezetésnek biztos igaza van mert nem zörög a haraszt...
tivoli
@bundi: ma, 11:14
Kösz az infót bundi, de ilyen mélységekbe sosem ástam le. Mint ahogy írtam már, NEM vagyok érintett. Egyetlen Civilt se ismerek.
kukac50
Orbán szüntesse meg a Klikket és a számlákra és munkabérre költött pénz megmarad abból a helyi önkormányzatok az iskolák működtetéséhez szükséges dolgokat vegyék meg vagy az igazgatókkal vetessék meg!
Orbán Viktor rosszul teljesít!
bundi
@tivoli: és tudod aki harasztok közé keveredik...maga is harasztá válhat...
index.hu/belfold/2015/01/30/elszolta_magat_a_rendorseg_okotars-ugyben/
mert mit ad isten...
mert ugye az ügy önjáró lett
mno.hu/ahirtvhirei/meg-mindig-nem-zarult-le-az-okotars-ugye-1270098
még ha alaptalan is...tehát kedvenc harasztod öncélúan zörgött...
"Törvénytelen volt az Ökotárs Alapítványnál tartott házkutatás. A bíróság döntése szerint nem állt fenn bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőri fellépésnek nem volt törvényes indoka."
hír mno-s
mno.hu/ahirtvhirei/torvenytelen-volt-az-okotrasnal-tartott-razzia-1270240
tehát nem vad libsibolsi ellenzéki gyurcsánybajnais...
"a feljelentő Tényi Istvánról kiderült, hogy személyesen is érintett az ügyben, mert a lap szerint elsősorban az őt kirúgó egykori munkaadója miatt tett feljelentést.

Tényi korábban a SZERSA Oktatási Központnak dolgozott, amelynek vezetője Matiszlovicsné Horváth Éva tagja volt a Norvég Civil Alapok támogatásairól döntő bírálóbizottságnak is. A férfi azért tett feljelentést, mert szerinte Matiszlovicsné bírálóként a SZERSA-nak is juttathatott pályázati pénzeket, ezért a Népszavának elmondta, költségvetési csalás miatt tett feljelentést ezzel a szervezettel kapcsolatban, ennek ellenére az V. kerületi rendőrség az Ökotárs ellen indított nyomozást, amelyről Tényi azonban mindössze a sajtóból megismert információkkal rendelkezett."
cikk:
hvg.hu/itthon/20141015_Tobb_sebbol_vereznek_az_Okotars_elleni_vi
tehát még egyszer kérdem biztos hogy ezek között a harasztok között érzed jól magad, és az ő kezükbe teszed a családod gyerekeid jövőjét...a döntés rajtad áll...
bundi
@tivoli: én sem vagyok érintett...de tudod a volt szakmám miatt meg kellett tanulnom, hogy amit leírok vagy mondok, annak nézzek mindig utána...mert magamból csinálok bolondot, ha csak szóbeszédre hivatkozva marhaságokat írogatok...és ezért kérlek sokszor titeket is, hogy a forrást jelöljétek meg ami alapján azon a véleményen vagytok, hogy ezek a harasztok előre viszik az ország kerekét...
tivoli
@bundi: ma, 11:29
Kedves bundi. Én eredetileg egyetlen kérdést tettem fel, hogy "kik azok a civilek?" Ez egy egyszerű kérdés volt, melyre egyszerű választ vártam volna. Te cserében elkezdtél bombázni linkek garmadával, amit megköszönök, mert így legalább van rálátásom a témára. De ez már több is, mint amennyit szerettem volna tudni.

Ha hiszed, ha nem, az én szakmám is olyan, hogy elhamarkodott következtetéseket előre megfogalmazni főben járó bűn. Mindig csak objektívan, a körülményeket körbejárva. Éppen ezért nem támaszkodok - mint törvényerejű bizonyítékra egy-egy konkrét linkre, mert azok tartalma mindig az adott téma értékelőjének elfogult szempontját tükrözi.
bundi
@tivoli: "Éppen ezért nem támaszkodok - mint törvényerejű bizonyítékra egy-egy konkrét linkre, mert azok tartalma mindig az adott téma értékelőjének elfogult szempontját tükrözi."
öööö... talán ez magyarázhatja a "linkek garmadáját"...mindkét oldalról...csak hogy ne az elfogult szempontot hangsúlyozzam...
de térjünk vissza miért is kezdtelek el bombázni...
"Én eredetileg egyetlen kérdést tettem fel,"
tehát az elejéről...
"És ilyen agyilag erősen fejlett tantestületre bízzák a fiatalok nevelését, akik egy egyszerű patroncserét se tudnak megoldani?"
vagy ez"Ez esetben nem magyarországgal van probléma, hanem a benne élők gondolkodásával, tesze-tosza hozzáállásával."
gondolom emlékszel régebbről...vesszőparipám a magyar oktatás, a diplomások elvándorlása...és ha visszaolvasol idéztem pokornit is, aki felhozta hogy a klik ilyen mértékű uralma pont a fent említett gondokat fogja okozni ugyanis wc papírtól a villanykörte beszerzéséig mindenhez a nagytiszteletű helytartók engedélyét kell kérni dokumentálva két példányban személyesen a helytartó területi képviseletén...ismerősök között van pár iskolaigazgató...erre panaszkodnak ...tehát a cikkre visszatérve a fent említett dolog kódolva volt a rendszerben...és ergó hogy most nekiállsz hőbörögni az oktatók a szülők fatökűségét hangoztatva az azt minősíti aki ezt a hatalomkoncentrációt keresztülerőltette a törvényhozáson és az olyanokat is akik magukat "Ha hiszed, ha nem, az én szakmám is olyan, hogy elhamarkodott következtetéseket előre megfogalmazni főben járó bűn. Mindig csak objektívan, a körülményeket körbejárva."..ilyeneknek tartva mégis ezt a rendszert támogatják...
tehát ennyit az okaimról...
és most az egy kérdésedről...
"tegnap, 15:04"
"tegnap, 15:40"
"ma, 10:53"
ja meg a civiles kérdésed...
és közben harasztoztál is...
tehát ...?
tivoli
@bundi: ma, 12:04
Szegénykém. Te szerelmes vagy belém?
36
Tanár ismerősöm, igazgató barátom már évek óta emlegeti, hogy a fizetésükből veszik a festékpatront. Ez már nem ügy, Zalában falun. Ha a munkájukat el akarják végezni, itt nincs kihez fordulni. De minek is fordulnának. Csak az idő menne vele.
bundi
@tivoli: igazából szabin vagyok...ma kezdődik a half term, és mostr épp unatkozom, mivel a kölkök még suliban...de visszatérve indokaim olvashattad...te miért is hiszel ennyire a harasztok uralmában? mi győzött meg arról, hogy ők azok akik előre viszik az ország szekerét...és tudod ha megtámogatod az írásod valami adattal nem sírom el magam...
mert mint utaltam rá pokornitól kezdve mindenki megjósolta, hogy ezek a hibák elő fognak jönni...na most pont a legrosszabbkor...
bundi
@tivoli: esetleg te is visszautasíthatatlan ajánlatot kaptál a párttól...
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1731/5589/original.jpg?w=600&h
amivel meggyőztek enteroval cicussal az ő szekerüket kell tolnotok?
tivoli
@bundi: Nem értelek kedves bundi, hogy ott a távoli újhazádban miért éppen a magyarországi norvégpénzek sorsa a legégetőbb problémád? S ha már az, miért rajtam kéred számon?
Kijelentem Neked Isten és Ember előtt, nincs hozzá semmi közöm és nem is volt soha.
Ám, hogy ne unatkozz annyira, küldök szeretettel egy kis szórakozást:
youtu.be/BcUUtvPzgpA
bundi
@tivoli: hát ha visszanézel láthatod hogy én nem a civileken rágtam be, hanem amit az iskolákról szülőkről írtál...
mégegyszer a te kedvedért...
"És ilyen agyilag erősen fejlett tantestületre bízzák a fiatalok nevelését, akik egy egyszerű patroncserét se tudnak megoldani?"
vagy ez"Ez esetben nem magyarországgal van probléma, hanem a benne élők gondolkodásával, tesze-tosza hozzáállásával."
ezeket a problémákat kb 3 éve is jelezték rendszerszinten...
a civilezést és a nemzörögaharasztot meg te hoztad ide...olvass vissza...
de mint mondtam az előbb ma, 12:04 ott kezdtél igaán civilezni...ez a cikk a közoktatásról szól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.