"Keletről nyugatra" vonultak hétfő este a Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen politikája ellen tüntetők Budapesten. A hvg.hu videójában több ezer tüntető felszólalt az orosz melegek jogai mellett, megidézték Simicska Lajos mondatait és keményen beszóltak Orbánnak is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
MÉCS IMRE NYILATKOZATA
Alulírott az ÖTVENHATOS EMLÉKBIZOTTSÁG elnöke magam és társaim, valamint minden demokratikus érzelmű polgár nevében felháborodottan tiltakozom az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékének meggyalázása ellen a Kerepesi úti Nemzeti Sírkertben. Az internetről értesültem, hogy az ’56-os szovjet agresszió során meghalt szovjet katonák parcellájában történelemhamisító egykori feliratot restauráltak „ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.
Ellenforradalomnak nevezni a forradalmunkat – gyalázatos. A történelmünk újabb meghamisítása mellett erkölcstelen, és népünk büszke napjainak és áldozatának meggyalázása. Éppen akkor vették el a pár napja kivívott szabadságunkat, amelyet csak 33 év múlva szerezhettünk vissza.
A halott katonák szintén a szovjet önkény áldozatai voltak. A Szovjetunió megszűnése után Oroszország első elnöke, Borisz Jelcin megkövette a magyar országgyűlésben a magyar népet a kéretlen szovjet agresszió miatt, és bocsánatot kért. Mi ezt a gesztust elfogadtuk. Felháborítónak tartom, hogy a jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja ’56 emlékét. Minden erőmmel azon leszek, és arra hívok minden tisztességes embert, hogy ’56 méltó helyére visszakerüljön.
2015-02-16 éjjel
Mécs Imre
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
A demokrácia az az, hogy tiszteletben tartjuk mindenki világnézetét, érzéseit, megértően viseltetünk az olyan megnyilvánulásaikkal, viselkedésükkel szemben is, melyek nekünk nem annyira sajátunk. Utána cserébe elvárhatjuk, hogy minket is megértsenek.
Amíg ez nem így van, addig nincs demokrácia és nincs is miről beszélni.
picike
„ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.Amen
picike
@amaramaistanna: „ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.Amen
picike
@tivoli: „ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.Amen
TASzSz
"NEM LESZÜNK GDYAPMAT!" Már az vagyunk... jóideje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.