Az Egyenlítő blog kormányzati forrásokra hivatkozva azt állítja, a kormány és az RTL Klub közötti legutóbbi egyeztetésen abban is megállapodtak, hogy a kormány módosítani fogja a médiatörvény 38. paragrafusát, aszerint, hogy a kereskedelmi tévéknek ne kelljen híradót készíteniük.

Eddig ugyanis a legalább 15 százalékos közönségaránnyal bíró rádió- és televízióadóknak kötelező volt híradót sugározniuk, sőt, jelenleg azt is előírja a törvény, hogy bűnügyi hírekkel maximum a híradó 20 százalékát tölthetik meg.

A blog forrásai szerint első körben az RTL Klub élne a lehetőséggel, hogy megváljon a költséges és konfliktusokat szülő híradózástól. "Mivel a kereskedelmi tévé csak a reklámadó miatt, nem pedig küldetéstudatból készített a közelmúltig valódi hírműsorokat, így a rájuk vonatkoztatott adó mérséklése után ez okafogyottá válik" – jegyzik meg.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Szerintem a híradó túl nagy nézettséget jelent (mostanság) az RTL-nek ahhoz, hogy megszüntesse..
Viszont amennyiben törvény kötelezi rá, akkor az ismét az IL liberális építkezés egy új jele lesz..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bercifiu
,Csak reklámot sugározzatok, azt úgysem nézi senki.
miazavalami
Ha jól emlékszem az MSZP regnálása alatt jött ki egy olyan rendelet hogy a tévé híradók kötelesek egy bizonyos időt a bel illetve külpolitikának szentelni.
Na ezt az rtl maradéktalanul betartja.
Most jön a hátramenet. Meg kell tiltani a politikai híradásokat, mert így nem lehet terelni a népet egyik karámból a másikba. Aztán majd a neten is szétnéznek...
karma1
Valoszinu azok neztek eddig is az RTL-t, akiknek nincs otthon internetuk, viszont realis(abb) kepet akartak kapni a napi esemenyekrol.

Ha az RTL lemond a hiradokeszitesrol, akkor mar most keresse elo a nagyborondoket, es kezdjen el pakolni... Reklamokra a rosseb se kivancsi, foleg, ha atlag 5 percenkent toljak az ember arcaba, es a ket reklam kozti musoridoben is csak lagymatag a program.
Hofipisti
Ha ez igaz, akkor ez a Bertellsmann csoport, az RTL és a magyar RTL hitelességét is tökéletesen aláássa - remélhetőleg nem itthon. Éppen ezért nagyon bízom aban, hogy ez csak egy lufi.
Strong
Szerintem a híradó túl nagy nézettséget jelent (mostanság) az RTL-nek ahhoz, hogy megszüntesse..
Viszont amennyiben törvény kötelezi rá, akkor az ismét az IL liberális építkezés egy új jele lesz..
lópicigáspár
"előírja a törvény, hogy bűnügyi hírekkel maximum a híradó 20 százalékát tölthetik meg"
Ez így ebben a formában elég kivitelezhetetlen, hisz a "belföld" rovat kizárólag politikai bűnözésről szól az elenyésző rablások, gyilkosságok mellett és persze az 1% időjárás! :-)
Knapp75
@karma1: Sajnos, a "nem internetezők" ugyanúgy nézik majd a reklámokkal tarkított műsorokat és értelmetlenre vágott filmeket, mint eddig. Ráadásul ez "Ingyé" van.

Ha a Fidesz biztosra akar menni, akkor az eddig kötelező híradó készítési követelmény ezután "tilosra" változik. :)
Bár azt nem tudom, miért olyan nagy probléma ez az RTL-nek, mikor lassan egy tucatnyi csatornát kell műsorokkal megtöltenie, talán egy 20 perces napi híradó is elférne a palettán...
(RTL Klub, RTL2, RTL+, Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV, tudtommal mind hozzájuk tartozik.)
troppauerhumer
Sztem ez megint a FideSS szarkavarása,Orbán Tállai -alias Mkövesdi FideSS Csák Máté birtokán megvilágosodott ,hogy a szavazó hívőik jó része elpártolt a tolvajoktól,de nem középre(?),nem balra álltak,hanem a neonáci jobbikuSSokhoz.
Jól példázza ez Vona lájftos évértékelője aki a régi orbáni populista szöveggel akarta szalonképessé tenni a nyilasait...na nem mintha kis Dunnyhástesvérek ettől megtértek volna.
Na ezeket akarja Orbán egy tálból cseresznyézésre összeterelni ,ez ennek a népbutításnak része.
Ha nem látom ,hallom a napi korrupciót ,tán a faékértelmi képességű néző beveszi,hogy a szarból virágoskert lett.
human
Elég életszerűtlennek hangzik, hogy megszűnjön a híradó. Szerintem sokan nézték régebben is és manapság még többen.
dr. prédikátor
Ezek a szemét himivarsejtek miért nem szüntetik be a tv adást???és csinálnak egy echte fütyi-sz tv, ahol csak a viktor szopkint dicsőitő müsor megy???!!!
soljanka
@dr. prédikátor: Már csinálják: Deutsch nyomul internet fronton, Habony Fantom Árpi a hír tévésen, Rákay Kálmán-Filip meg a többin, miközben az Emmi kiadja az "Újbeszél" utasítást.
Hajrá Észak-Korea, hajrá magyarok!
Rózsika Hatházi
Hogyaszondja: a bűnügyi hírekkel, maximum a híradó 20 %-át tölthetnék meg. Szerintem, amelyik híradó a mai, magyar politikáról szól, az 100 %-ban bűnügy.
kakaósbögre
ugyan.a "kormányzati források" megbízhatósága közismert.mondjuk úgy hogy minden info ami "kormányzati forrás"-ból jön,0.25-ös szorzóval értendő.
keresztapa
A visszataszító az ha média alárendeltségbe vonható, a végtelen emberei szabadság nyugatról jön, igaz az is, hogy az öldöklést is ott emelik állami szintre!
amaramaistanna
Szeretném tudni,hogy az Egyenlítő blognak milyen érdekei fűződnek a dezinformáláshoz? Beállt a Fideszhez?
Yoda69
"a kormány módosítani fogja a médiatörvény 38. paragrafusát, aszerint, hogy a kereskedelmi tévéknek ne kelljen híradót készíteniük."

Ne kelljen, vagy nem lehet majd hiradot kesziteniuk. Azert ez fontos kulonbseg, mar csak annak tukreben is, hogy a hirado hozta fel az RTL K nezettseget. Ha ez nem lesz valszeg a nezettseg is esni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.