84%-os feldolgozottságnál a baloldal által támogatott független Kész Zoltán vezet 43%-kal, a Fidesz-KDNP-s Némedi Lajos 33%-on áll. A Nemzeti Választási Iroda szerint rendkívüli esemény nélkül zajlott a választás.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke elmondta, 25 településen szavaznak és 18 külképviseleten.  A 17.30-as részvételi arányokról szólva azt mondta, a választásra jogosultak 42,02 százaléka ment el szavazni, tavaly áprilisban ez az arány 58,44 százalék volt. Pálffy Ilona összehasonlításképpen elmondta: tavaly novemberben, az újpesti időközi országgyűlési választáson 17.30-ig a választásra jogosultak 28,93 százaléka ment el szavazni, vagyis – mint mondta – most Veszprémben "nagyobb az érdeklődés és jobb a megjelenési arány".

Pálffy Ilona elmondta: a névjegyzékben 73 674-en szerepelnek. A külképviseleti szavazásra 42-en jelentkeztek, a legtöbb külképviseleti szavazó, Londonban kívánt voksolni, ott tizen jelezték ezt a szándékukat. Egy választópolgár jelentkezett Szingapúrba, de ő végül nem ment el voksolni, hiába várta a külképviseleti választási iroda.

A választókerület területén belül, de a lakóhelyüktől eltérő településen, 57 választó jelezte, hogy átjelentkezéssel szavazna, és 222-en kértek mozgóurnát.

Az NVI elnöke beszámolt arról, hogy Veszprém 51-es szavazókörében a szavazatszámláló bizottság tagjai azt észlelték, hogy a névjegyzéket vezető bizottsági tag jegyzeteket készít a névjegyzékből. A szavazatszámláló bizottság tagjai felszólították a tagot, hogy fejezze be a jegyzetelést, és határozatban tiltották el a névjegyzék további vezetésétől – mondta Pálffy Ilona. Hozzátette: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a tagot nem tiltották ki, ehhez nem is lett volna joga a szavazatszámláló bizottságnak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Senara: Majd csinálnak utólag renkívüli eseményt,ha nem nyer a fitymasz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Horizont: Szurkolok érte, hogy 2016-ig legyen egy erős ellenzék egy elfogadható emberrel és leváltható lesz a stadionos Orbán.
1magyar
@Horizont: De az Orbán kormány úgy gondolta nagyobb szükség van stadionra mint kórházra.
Lassan az éhes gyomrok meggyőzik az embereket.
human
Nagyon remélem, hogy az ellenzék teljes létszámmal fegyelmezetten minden szavazáson ott lesz, hogy gátat szabjon az ex2/3 rombolásának. Ha pedig valamelyik ellenzék a fideszhez szavaz, akkor legalább megmutatja valódi arcát.
bencemacska
Nem mertem volna fogadni rá, hogy sikerül.
Olyan boldog vagyok, mintha valami közvetlen érdekem fűződne hozzá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.