A Jobbik határozottan elutasítja a magyar katonai részvételt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcban – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján. Értékelése szerint egy ilyen lépés "ide importálná a terrorizmust", beláthatatlan fenyegetésnek tenné ki Magyarországot.

Gyöngyösi Márton jelezte: elítélik az Iszlám Állam ámokfutását és a békés lakosság – különösen a keresztények és az iszlám szélsőséges irányzatait elutasító muszlimok – ellen irányuló népirtást.  Azt hangoztatta: a terrorszervezet az Egyesült Államok és nyugati szövetségeseinek széleskörű támogatásával jött létre, s a NATO európai haderejének volt főparancsnoka, Wesley Clark is elismerte egy interjúban, hogy az IÁ-t a nyugat szövetségesei toborozták, hogy a Bassár el-Aszad szír elnököt is támogató Hezbollah ellen harcoljanak.

Az évtizedeken át tartó közvetlen katonai beavatkozás, valamint az arab tavaszt beindító titkosszolgálati akciók közvetlenül előidézték  a közel-keleti térség destabilizációját és az Iszlám Állam előretörését Szíria és Irak nagy részén – vélekedett Gyöngyösi Márton, aki ellentmondásosnak nevezte, hogy a kormány azon iszlám szélsőségeseknek üzenne hadat, akiket néhány éve még szövetségesei támogattak. Arra szólította fel a kormányt, hogy kerüljön minden lépést, ami terror célpontjává teheti Magyarországot.

A jobbikos politikus kérdésre azt is elmondta: semmiféle katonai akciót, fegyverszállítást, kiképzésben betöltött szerepet nem támogatnak, a humanitárius segítésnyújtást azonban igen.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Micsoda bátor hazafiak! Itthon cigányozni meg zsidózni, az megy könnyen! Ide vissza az "elrabolt" magyar területeket, az rendben van! A szövetségesek mellett kiállni egy igazi harcban, na attól tele a gatya! Fostos, hőzöngő, gyáva bagázs!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakurasz
Micsoda bátor hazafiak! Itthon cigányozni meg zsidózni, az megy könnyen! Ide vissza az "elrabolt" magyar területeket, az rendben van! A szövetségesek mellett kiállni egy igazi harcban, na attól tele a gatya! Fostos, hőzöngő, gyáva bagázs!
oncogito
Pedig most a jobbikosok és a szimpatizánsai megmutathatnák, mi a magyar virtus.
Ők nem a lakosságot, nem a kerszténységet féltik, hanem saját bőrüket.
De majd ha Putyin atyuska meggyőzi őket az ellenkezőjéről, hirtelen fognak színt váltani.
Ezt szentül hiszem, mert én sem akarom magyar katonákat külföldön - és ha a jobbik sem, akkor vagy nekem nincs igazam, vagy az ő véleményük fog gyorsan változni.
Mert ezekkel nem lehetek sokáig egy véleményen.
pbalage
@oncogito: nekem azért van egy olyan véleményem is, hogy a Putyin ezzel a kérdéssel egyáltalán nem törődik, Oroszországba nem mernek bemenni az isis-esek, mert a ruszki ember sokkal nagyobb állat annál mint egy tucat fostalicska isises.
Például ha egy középszintű szibériai ruszkinak megmutatsz egy ilyen csuhás izét, az jó eséllyel két perc alatt akkora pofont ad neki, hogy még azt is elfelejti merre van kelet.
Amúgy persze rühellem én is ezt a csürhét, tegnap megint a közös értékeinket tették tönkre.
A jobbik pedig azt hiszi magáról, hogy egy ruszki párt, tehát akkor mi mást mondhatna?
freemanpetya
@pbalage: nagyon tévedsz, az orosz fiatalok körében a nacionalista és szélsőjobboldali eszmék népszerűek. Olvass utána! Olyan mintha a nagyapáik sírjának a közepébe szarnának, aztán még rá is köpnének. Az új ruszki már nem a régi ruszki. A pofonról meg annyit, hogy nem hiszem, hogy tudnának adni egy pofont, ugyanis 24 órából, 23-ban általában matt részegek...
oncogito
@pbalage: - én olvastam valahol, hogy ezek a szélsőséges iszlamisták Putyint is megfenyegették. Lehet, hogy az orosz köznép nem fél, de a vezetők mindenütt a világon betojnak a gatyájukba. úgy féltik "értékes" életüket.
Szóval lehet ebből még színváltás - de egyáltalán nem ideológia, vagy humanitárius alapon.
nena
Fura mód egy zsidó vallású sem esett még áldozatul. Helyesbítve, még nem vágták le a fejét egynek sem... Valszeg az amcsik már az atomot is ledobták volna, ha a kiképzettjeik meg mernék tenni... :P
pbalage
@freemanpetya: lehet igazad van, én csak a ruszki videókat szoktam látni, ott mondjuk ilyen elszánt fullgyökerek vannak, abból gondolom, hogy két gyökér egy csárdában nem nagyon fér össze.
oncogito
@nena: - belőled jó szélsőséges iszlamista lenne, megvan benned bőséggel a gyűlölet és az előítélet.
Csizmás Kond
Az iszlám államot a nyugaton nevelkedett arabok alapították, hát bassza meg a nyugat.
oncogito
@Csizmás Kond: - bocsánat, inkább úgy kérdezem, hol nőttél fel, mert nevelkedésről nem nagyon lehet beszélni.
nena
Ne hidd. de neked nem fura ?! Nem persze aki így szemléli a világot annak ez " normélis ".
nena
"normális" Még ha Francia idegenlégiós is vagyok.. zsidót ne őlj..
Csizmás Kond
@oncogito: ...most akkor az én kilétem érdekel vagy az iszlám izé ?
oncogito
@Csizmás Kond: - az érdekel, hogy a nyugatot miért basszam meg jobban!
Csizmás Kond
...valamit félre értettél...
azt írtam, hogy az iszlám államot a nyugat nevelte ki, ...az is lehet akaratból...előregyártott ellenségként...tehát az ő bajuk a megfékezés is.
nena
@oncogito: Mert azt hisszük csak rólunk szól a világ...
oncogito
@Csizmás Kond: - nem az iskola hibája, ha az ott tanultakat rosszra fordítják.
A késsel is lehet kenyeret kenni és gyilkolni.
A te feltételezésed, hogy ki nevelte ki az iszlámot.
Az enyém meg az, hogy semmit sem tudsz sem az iszlámról, sem a népek közötti ellentétekről. Sem nyugaton, sem keleten.
Csak azt, hogy szerinted mi a jó a magyarnak és mi nem. Mert te ennyit tanultál az iskolában.
csa-csa
maradjunk is ki ebből! ezekre a fanatikus őrültekre elég ha "csúnyán ránéznek" és kiirtja a fél országot! Csak hagyjuk egymást békén!
Csizmás Kond
@oncogito: ...szerintem meg le vagy szarva...
nena
@csa-csa: Pusztítsák egymást.. Maradjanak vonalon belül..
oncogito
@nena: - csakhogy az a baj, hogy nem maradnak.
A szélsőség sosem marad.
Linna
Kivételesen szóról szóra egyetértek!
Így is félek egy kicsit, pedig én eléggé "remete-módra" élek.

Jobbikosok, van köztetek normálisan gondolkozó ember is!
csa-csa
@oncogito: talán ha jó távol maradunk a "dolgaiktól" békén hagynak minket.
Félelmetes ami a fejükben van. Nem ismernek kegyelmet. Mindegy gyerek, felnőtt.
Van egy pár elvakult népség. Valamelyik nap olvastam, hogy Afganisztánban egy apa megölte az 5 éves kislányát, mert nem hittel el hogy szűz. Nem is tudja az ember mit mondjon az ilyen eszement tettekre. Még kevésbé lehet megérteni ezeket a rettenetes fanatikusokat.
oncogito
@csa-csa: - egy darabig távol lehet maradni. De csak egy darabig.
Mint a zsidóknak a jobbikosoktól...
Pálinkafőző Rézüst
Ezek szerint nem csak az oroszoktól csurog a píz...
freemanpetya
Pont a szélsőjobb marad távol tőlük, akik látványosan barátkoznak irániakkal, palesztinokkal és arab-magyar baráti napokat tartanak? Átlátszóak már megint, mint a lyukas tanga. Gabriella ne ezzel foglalkozzon, látogasson inkább melegbárt...
freemanpetya
@Linna: erre magad is tudod a választ, miszerint: NINCS. Azok akik normális gondolkodásúak azok messziről kerülik még a helyet is ahol ezek levegőt vesznek.
miazavalami
@Csizmás Kond: :-) Még húsz like 17.10.-re! :-))))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Szia.
Homályosítsd már fel elmémet..mi a fene van?
nena
@oncogito: Jogos,, Álmodjunk szépeket... Segíts...
nena
Kezdjük a cimmel Az Egyesült Államok által kiképzett, Az elkövetkezendő öt tíz éven belül kiképzett
postás
@bakurasz: Akkor járj elöl jó példával és indulj harcolni! (Vagy tele a gatya?)
cacus
@bakurasz: Szeretnél menni háborúzni Te eszetlen? Az ilyen szájhősök mint Te vagy az elsők, akik bebújnak az egérlyukba ha veszély közeleg...
papa.49
@bakurasz: Miért te mást vártál tőlük, ezek befostak volna ha éjjel őrségben kellett volna lenniük, ezek csak olyan ,,operett huszárok,, igaz énekelni nem tudnak, viszont bámulatosan gyávák...
freemanpetya
@papa.49: Menetelnek a putrik előtt kéményseprőnek öltözve, ebben merül ki minden haditudományuk. Rájuk néz az ember nem megijed tőlük, hanem elfogja a röhögőgörcs. Válogatottan a legeslegalja...szégyen még keveredni is velük. Egy komolyabb kiállású ember ha rájuk kiabál, lábszárig összefossák magukat.
bakurasz
@cacus:@postás: Ennyire ismersz engem? Őriztünk mi együtt libát, hogy eszetlenezel te fasz? Ha annyi eszed van a másik barommal együtt, akkor keresd ki a kommentemből, hol írtam arról, hogy menni kell harcolni? Már ha megy a szövegértés!
tivoli
Azt gondolom, hogy nekünk magyaroknak nem kellene ebbe az ügybe avatkozniuk, semmilyen formában. Nem a mi ügyünk, oldják meg azok, akik a kakit kikeverték.
Dr. Felipe
Csak hát a jobbik seggét is szétrúgják ha ideérnek a muzulmánok, mert az már nem kérdés hogy rövidesen Európába is betör az iszlám állam. Nekik minden keresztény megsemmisítendő ellenség, még a jobbikos faszok is.
Boszniában már szerveződnek a muzulmán szabadcsapatok akik nem a Közel-keleten hanem itt Európában fognak harcolni.
oncogito
@Dr. Felipe: - addigra a jobbikosok már rég kiderítik, hogy az iszlámot a régi magyarok találták ki és ők, az igazi leszármazottak a legiszlámabb iszlámok!
Linna
@bakurasz: Drágám én nem magamat féltem, hanem a két fiatal fiamat, akiket esetleg odadobnának eléjük.
(Azt meg soha nem akartam, hogy Magyarországot visszaállítsák nagymagyarországgá. Még csak az kéne!)
bakurasz
@Linna: Nekem is van két fiam! Én is féltem őket! Nem hivatásos katonák, a Fityesz nem küldi Irakba vagy Szíriába egyiket sem. Az a kérdés, ha a bosnyák-muzulmán szabadcsapatok alkalmasint Magyarországon akarják dicsőíteni Allahot, akkor mi lesz? Mérgesen nézünk?
Linna
@bakurasz: Remélem, nem. Itt van megint egy pici pont, amit csak súgva merek mondani: én sem akarom ezt az országon átjárkálást! Pszt!
Azt viszont láttam a tévében, fordították, alá írással, hogy azt beszéli két valami onnanfelől jött fiatalember, hogy: ugyan, ezek szegények, tovább kell menni.
nena
Azért jó hogy néha néhány Jobbikos idetéved. különben hülyét csináltok saját magatokból..
Feraj49
@tivoli: tegnap 22,10-re .Egyetértünk.Néhányan emlegetik a "szövetségesekkel kell együtt menni".Kedves barátaim ! A történelmünk folyamán "szövetségeseink" belevittek többek között két világháborúba is,melyből ismételten vesztesen jöttünk ki . Aki menni akar háborúzni, menjen és jelentkezzen. Ott nem a "számítógépen" háborúznak,hanem igaziból visszalőnek. Nekem nem hiányoznak a Mo.-i robbantgatások akárhol is.Talán mégsem kéne az "oroszlán" bajszát húzogatnunk. Nem szeretném sem a gyerekeimet,sem unokáimat feláldozni egyes politikusok jólétéért. Persze a politikusok családjaik elsők közt menekülnének ki az országból.Talán jó volna már végre megjegyezni:-minden nem a saját védelmünket szolgáló háború, "rabló háború",mely arra irányul,hogy más népeket kifosszanak,leigázzanak.ű
Hát szép temetést a háború pártiaknak.
mate03
@bakurasz: Ne felejtsd el hogy a jobbik a legtöbb kampány pénzt, a közel keletről kapta!
1magyar
Mo valahogy mindig ütközőpont volt eddig, ennek a régi szokásnak véget kellene már vetni!
tivoli
@Feraj49: ma, 07:45
Úgy van! Mert akik kitalálják és szítják a háborúkat, azok biztonságos távolságból élvezik a fejleményeket, őket semmilyen közvetlen veszély nem fenyegeti. A háború sohasem igazságos, mert nem a népek érdekében történik.
mate03
@nena: Mi a Jóisten bajod van neked a zsidókkal?Bántottak téged valaha?Hányszor akarták őket kihajtani Izraelből?Az a pöttömnyi ország,sokszoros túlerővel szemben,eddig még mindig megvédte magát!Ne gyere a Palesztin néppel,mert addig nem kellett nekik a sivatag,míg a zsidók termővé nem tették!
tivoli
@1magyar: ma, 10:00
Az ütközőpont köszönhető országunk földrajzi fekvésének, és a népesség összetételének is.
De okos politikusokkal lehetne mérleg nyelve is.
Vizual
Hát igen. Jobb lenne ma egy diktátor mint egy iszlám. Pld. Kadhafi.
@tivoli: Ezt az "Ohéber" szöveget felejtsük el. Ez a "bátor nép" nem meri megvédeni magát egy , az országát veszélyeztető hordától? Tisztelt nagy szájú úrak ! "Kőll a vitézség" a hazáért. Akkor nem kellett volna amikor egy várost szétvertek 100 millió forint értékben. Amikor a magyar állampolgárokat támadtak meg, öltek le, valamiféle idea miatt. Nem a diktatúra elől menekülőket kellene csépelni, segítés helyett. Ja, hogy azok is az iszlám elől menekülnek? Hát ez érzékenyen érinthet egyeseket. DE hogy megnyugodjon ez a hazáért minden kész alakulat, a menekültek nem lőnek vissza, nem fejezik le őket. csak bátran fiuk. Most a hazát védhetitek. !
wagabund
hááát marhára nem szívesen, de egyetértek a jobbikkal...
..ezek ott nem viccelnek...csak elhatározás kérdése, és már itt is vannak.

változatlanul abban reménykedjünk, hogy a TEK résen van...
Bercifiu
@tivoli: Igazad van. Aki elkúrta, hozza helyre. Mindketten tudjuk, hogy ki volt, hát a föld csendőre: USA.
tivoli
@Vizual: ma, 11:50
Kadhafival semmi gondja nem volt a népének. Béke, nyugalom, jómód jellemezte az országot, amíg az USA nem akart odavinni egy kis demokráciát, az ország összes aranyáért cserébe.
Azóta se pénz, se posztó, csak súlyos gazdasági és politikai anarchia.
Vizual
@tivoli: És ugye ha figyeled, akkor már az USA is azt mondja, hogy nem kell neki sehol ott lennie. A demokrácia éppen olyan amilyen a kommunizmus. Exportálni nem lehet. Mert ez volt, Iránban, Irakban, Egyiptomban is és ha jól emlékszem most Jemenben van iszlám előretörés. Lehet azt mondani, hogy vonuljon ki de akkor az iszlámmal kell számolnunk, mert ugye már Olaszországot fenyegetik. Hogy fel voltak háborodva amikor Hollandiában megvonták a támogatást a muzulmánoktól Hát igen Nincs pénz akkor semmi nincs. És nem beszivárognak, hanem őslakosok válnak az iszlám hiveivé. Mint ahogy láttuk. Mit gondolsz, majd a szocikat fogják lefejezni először ? Hát nem várok választ, majd ha a kis pokrócon imádkozol lesz időd elgondolkodni ezen. De ha sz@r van azt el kell takarítani. Majd ha az asszony valamilyen lepelben közlekedik és állandóan otthon kell lenni a családdal, hát sorolhatnám. Talán ha kivettétek a fejeteket a múltból és kiszellőztettétek akkor itt az ideje, hogy gondolkodjatok. Az hiú álom, hogy bennünket nem fog elérni. Csak tudod, arról van szó, hogy az oroszok évtizedekig támogatták az arabokat pótolandó a kivált országokat. Most olyan mélyen vannak, hogy megint csak Marx-t é s Engelst veszik elő. Egy gazdasági válságot csak egy meleg háború hozhat ki a bajból. Mert egyenlőre a diplomácia csődöt mondott. És azt tudjuk a világot a nagyhatalmak 5x pusztíthatják el. De most az iszlám meg is teszi. Csak ne legyen igazam !
Vizual
Csak megjegyzem Memoárokban magyar hírszezők, mert lepcses szájúak, elmondják, hogy a szocializmus alatt a terroristák kis hazánkban pihenték ki magukat és készültek fel a következő feladatra.
No comment !
kukac50
Nem is kellene egy távoli ország háborújába beavatkozni! Veszélyes lehet a későbbiekben.
Toby
Nos, mi a helyzet - beszari etel-köziek ?
Meghátrálni a terrorizmus elől ?
Parasztgatyás hunnak öltözve ?
Meg horthy mikulásnak ?
Rovásírással védeni a Kínától az Atlanti-óceánig terjedő Nagy-Magyarországot ?

Szarházi operett-társulat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.