A Jobbik szerint amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja cáfolni Simicska Lajos nagyvállalkozó róla tett, vasárnap nyilvánosságot kapott állításait, akkor le kell mondania – mondta Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus jelezte: egyetértenek a nemzetbiztonsági bizottság összehívásával és minden érintett meghallgatását követelik. Azt is mondta: a kormányfő néhai apósáról is kiderült, hogy állambiztonsági ügynök volt, így nemzetbiztonsági kockázatok lehetnek a háttérben.

Mirkóczki Ádám szerint az is kijelenthető, hogy Orbán Viktor igent mondott a III/4-es főcsoport ajánlatára, "a nagy kérdés, hogy vajon a III/3-as főcsoportnak dolgozott-e, és jelentett-e". Hozzátette: ha a miniszterelnök egykori szobatársa, üzlettársa, fő bizalmi embere ilyet állít, akkor azt komolyan kell venni.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy határozati javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a magyar kormány kezdeményezze: az összes rendszerváltáskor Oroszországba jutott, az állambiztonsági múlttal összefüggő teljes dokumentációját bocsássák Magyarország rendelkezésére és az legyen mindenki számára egészében nyilvános.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Le kell mondania ??? ! Álmodj csak Ádámka !
eszegfu
"Kedves" jobbikos képviselők! Talán az sem ártana, ha előbb ott lennétek a szavazáson a parlamentben. Egy társaság felszámolása is ugy történik: először intézzük a mai feladatokat és utána megyünk vissza folyamatosan a régebbi ügyekhez. Ha ma elbaltáztok a hiányzással 1-1 törvényt, akkor ezt megint lehet majd javitani...nem?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.