Ma az igazságügyi bizottság döntött három javaslat sorsáról, és a kormánypárti többség mindhármat lesöpörte az asztalról. Az LMP javaslatát az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról - amelyet a párt társelnöke, Schiffer András nyolcadszorra terjesztett a Parlament elé -, is elutasította ma a Fidesz, ami azért érdekes, mert a vasárnapi, Simicska Lajostól eredő ügynökvádak után, azért illett volna valami engedményt tennie a kormánypártnak. Mondjuk a plenáris ülés elé engedni a kérdést, megvitatni a nyilvánosság előtt, és utána leszavazni, ha mást nem. A kormánypárti képviselők kiváló érvelésére jellemző Budai Gyula válasza, aki szerint bevett dolog volt a sorkatonaságban a beszervezés, ezt ő is tudja, hiszen volt sorkatona. Az ellenzéki képviselők kérdésére, miszerint pontosan mi is volt bevett dolog, és ezt honnan tudja Budai, csak habogás volt a válasz. De leszavazták a képviselők vagyonosodási vizsgálatáról szóló LMP-s, és az ellenzéki ezermilliárdos áfacsalásokat vizsgáló bizottságot is. Mindkét esetben arra hivatkoztak, hogy az Állami Számvevőszék elnökének van hatásköre eljárni a kérdésekben, bár az ÁSZ elnöke nem szeret megjelenni az igazságügyi bizottság előtt, így nem tudjuk, az ÁSZ vizsgálatai hogy állnak. Az áfacsalások ügyében pedig azt az érvet is bevetette a kormánypárt, hogy folyamatban lévő büntetőügyben nem lehet parlamenti vizsgálóbizottságot felállítani. Mondjuk Rogán Antal a brókerbotrány kapcsán (amelynek újabb epizódjaként ma becsődölt a fideszes kötődésű Quaestor), egy vizsgálóbizottságot jelentett be a minap - pedig ott is büntetőügy van folyamatban.. Mellesleg pedig sehol nem tart az áfacsalások kapcsán az a büntetőügy, ami blokkolná egy bizottság létrejötétt. Tehát így állunk a mai igazságügyi bizottsági ülés után. Fidesz - átláthatóság: 3-0. Ez a nap tökéletesen megmutatta, hogy a Fidesz nem antikommunista és korrupt. Más oka nem lehet, hogy folyamatosan blokkolja ezeket a javaslatokat. Még csak nem is az elfogadásukat, hanem egyáltalán a megvitatásukat a parlament előtt.

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Sokkal több börtönt kell építeni, mert ezek nem fognak elférni !
Valamennyinek ott lesz a helye !
nyanya001
Sokkal több börtönt kell építeni, mert ezek nem fognak elférni !
Valamennyinek ott lesz a helye !
m.macskosz
@nyanya001: Majd megkérjük VV Putyint, hogy fogadja be őket,
biztos akadna munka számukra a gulágon.
Clavigo
@m.macskosz: Ezeket befogadni ?? A gulagot is tönkre vágnák.
lampa laz
Ezeknél a tetveknél csak az ügy amibe Gyurcsányt és Bajnait bele lehet keverni.
human
@nyanya001: És a börtön költségeit összelopott vagyonukból kell finanszírozni. Ahogy a dakota mondja: "Álom, álom, édes álom".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.