Budapest – Újabb brutális kormányzati pofon vár a bankokra? A kormánypártok ugyanis a pénzintézeteket köteleznék arra, hogy kártalanítsák a Quaestor-botrány kisbefektetőit, akik nem számíthatnak sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem a Befektetővédelmi Alap segítségére. – Valamit világossá szeretnék tenni: a Quaestor-csoport kötvénytulajdonosait – úgy, ahogy a Buda-Cashnél –, a pénzügyi szektornak kell kártalanítani – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Napi Gazdaságnak. Ez a 200 milliárd forintos terv szembemenne Orbán Viktor bankoknak tett ígéretével, amely szerint jövő évtől csökkentenék a banki különadót, és nem tesznek olyan intézkedéseket, amelyek hátrányosak a szektornak. Kerestük Rogánt, valóban terveznek-e pluszterheket róni a pénzintézetekre. A Fidesz-frakciótól azt a választ kaptuk: „tisztességes mértékig kell felelősséget vállalniuk a pénzintézeteknek, ennek mértékét vizsgáljuk.”

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@tivoli: Az a bank amely befektetéssel üzletel, a befektetők felé semmilyen felelősséggel nem tartozik, hiszen nem kártérítésre szervezték be a nyereségre vágyó befektetőket. A befektetők sajnos bukták a befektetett összeget velem együtt. De én is mohó voltam befektettem, ez az én bajom! De bókeres bankkal soha többé nem álok üzleti kapcsolatba.
tivoli
@petike: ma, 20:49
Te most kihez beszélsz?
levarosbukta
Nnna ezért fogom én most szépen kivenni a kis pénzecskémet a bankból, a ciha alatt legalább nem kopik el.
tivoli
@keresztapa: ma, 21:32
Amikor a biztosító kifizette az életbiztosításom, a zsét bevittem az egyik bankba, ahol igyekeztek velem "üzletet" kötni. Nem kívántam nyerészkedni , így csak alacsony kockázatra vásároltam értékpapírokat. Feltételezem, a legjobbakat.
Nem magyar illetőségű a pénzintézet.
hetöndöe
Aha,tehát a magyar tulajdonosok által okozott kárt fizessék ki a külföldi tulajdonú bankok,mely kárt a magyar állam felügyelete mellett tehették meg és akkor még nem is beszéltünk a mohó,idióta befektettőkről,akik szintén többségében magyarok.
Logikus,mármint az idióták számára.
keresztapa
@tivoli: Kommentedből tapasztalat,hogy ne legyek annyira mohó, a gyors meggazdagodás reményével, kutakodtam az idegen bank tulajdonosi szálai után, Francia érdekeltség 38% Izraeli 62% Bróker alkalmazott 31 fő, 6fö Francia,
7fő magyar, 15 fő zsidó. Fő profil Állam papírok ill. kötvények piaci forgalmazása adás- vevés hasznosítása. Nem tudok nem egyetérteni az egyre fokozódó nemtisztességes Kereskedelmi bank ellenszenvvel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.