Budapest – Újabb brutális kormányzati pofon vár a bankokra? A kormánypártok ugyanis a pénzintézeteket köteleznék arra, hogy kártalanítsák a Quaestor-botrány kisbefektetőit, akik nem számíthatnak sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem a Befektetővédelmi Alap segítségére. – Valamit világossá szeretnék tenni: a Quaestor-csoport kötvénytulajdonosait – úgy, ahogy a Buda-Cashnél –, a pénzügyi szektornak kell kártalanítani – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Napi Gazdaságnak. Ez a 200 milliárd forintos terv szembemenne Orbán Viktor bankoknak tett ígéretével, amely szerint jövő évtől csökkentenék a banki különadót, és nem tesznek olyan intézkedéseket, amelyek hátrányosak a szektornak. Kerestük Rogánt, valóban terveznek-e pluszterheket róni a pénzintézetekre. A Fidesz-frakciótól azt a választ kaptuk: „tisztességes mértékig kell felelősséget vállalniuk a pénzintézeteknek, ennek mértékét vizsgáljuk.”

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
„tisztességes mértékig kell felelősséget vállalniuk a pénzintézeteknek, ennek mértékét vizsgáljuk.” Ez aranyos! A fityisz emleget tisztességet! Na igen! Ezért mer a görény is illatról prédikálni.:-))
eszegfu
Teljesen mindegy, hogy a kormány közvetlenül a bankszektorra háritja át a károk megtéritését...végső soron minden ember megfizeti vagy igy, vagy ugy. Meg kellene állapitani a felelősöket, majd teljes vagyon elkobzás és igy a kár jelentős része talán megtérülne. Mert ennek a pénznek valahol lennie kell, akár "átalakulva" is ingatlanná.
Stancika
Ha én eladósodom és nem tudok fizetni, akkor a szomszédaimon fogják behajtani? Ez kb. pont olyan. Fizessék akik elsikkasztották, hasznuk származott belőle, és aki ezt jóváhagytá.
coni
A Quaestor MNB engedélyt kapott, hogy 70Milliárd már fedezet nélküli vállalati kötvényt eladjon a "kisembereknek", illetve még 150 Milliárdnyit engedély nélkül, olyan magas kamat ígéretekkel ami teljesíthetetlen. A többi bróker cég,, a bankok, akik reális kamatokkal forgalmaztak értékpapírokat és az elemzők figyelmeztették az embereket. Arra is, hogy nincs biztosítás rá.
Logikus, hogy most a bankokat büntetik.
F_Viktor
Tehát Orbán nem akarja vállalni az Eltolcsy vezette MNB mutyizásának következményeit?
Nem akarom a felelősséget csak Windisch László MNB-alelnökre hárítani, aki saját kezűleg írta alá 4 hónapja a Quaestor 70 milliárdos kötvénykibocsájtását, mert a döntéshozó, a parancs kiadója nem ő volt.
De kérdezem, ki adhat ilyen utasítást az MNB alelnökének?
Senara
Arrogáns már megint a bankokkal fizettetné ki a sarukat ! Mi csak találgatunk hogy történhetett , bankok viszont tudják és hülyék lesznek fizetni . Arrogáns Matolcsy ámokfutásával foglalkozna inkább . MNB hibáját akarja rákenni másra . Kajakra üzent nekik , vagy beszálltok vagy kitalálunk új adót nektek !
tivoli
Nehogy sajnáljuk már a bankokat, ott húzzák le az ügyfelet, ahol csak tudják. Valamiért ők is felelhetnének, ha már náluk van a pénzforgalom.
eszegfu
Az paraszti ésszel is megállapitható: felelős az MNB elnöke (akár az ellenőrzések hiánya miatt is), az aláiró alelnök, a Quaestor vezetősége (pontosan tudták nincs fedezet erre!), esetleg a könyvvizsgáló. Felelősségük mértéke pedig az időrendben feldolgozott iratok belső tartalmából megállapitható lenne. Nyilvánvalónak látszik: a bankszektoron hajtják be a kártéritést. Nem sajnálom őket, inkább magamat/magunkat: természetes, hogy most majd ujra minket "huznak le". Ha én lennék egy bank, akkor az ujabb adót én is igyekeznék átháritani az ügyfelekre. Igazságos kártalanitás nem lehet... mindig visszajut hozzánk, a "végfelhasználóhoz", még akkor is, ha nem mi vagyunk a hibásak.
Nemezis
Itt azért felmerül a kisbefektetők felelőssége is. Mégis mit gondoltak miért ígérnek tízszer több hozamot, mint ha bank bankba tennék a pénzüket? Nem volt ez nekik gyanús? Különben is részvénybe, kötvénybe az ember csak a fölösleges pénzét fektesse. Nem véletlenül nem vonatkozik rájuk a betétbiztosítás, mert ez kockázati befektetés. Sokat nyerhet, de mindent el is veszíthet. Most veszítettek, és be kell nyelni.
petike
@tivoli: A kötvényeket a bankok bocsátották ki? Vagy nektek mindegy, csak valaki vállalja a felelősséget helyettetek? Idióta.
human
@silber13: A felelősség szót is a idegen szavak szótárában kereshették.
human
Pár hét alatt lenullázták a bankok biztosítási kasszáját, ezért kell most másokon behajtani.
keresztapa
@tivoli: Az a bank amely befektetéssel üzletel, a befektetők felé semmilyen felelősséggel nem tartozik, hiszen nem kártérítésre szervezték be a nyereségre vágyó befektetőket. A befektetők sajnos bukták a befektetett összeget velem együtt. De én is mohó voltam befektettem, ez az én bajom! De bókeres bankkal soha többé nem álok üzleti kapcsolatba.
tivoli
@petike: ma, 20:49
Te most kihez beszélsz?
levarosbukta
Nnna ezért fogom én most szépen kivenni a kis pénzecskémet a bankból, a ciha alatt legalább nem kopik el.
tivoli
@keresztapa: ma, 21:32
Amikor a biztosító kifizette az életbiztosításom, a zsét bevittem az egyik bankba, ahol igyekeztek velem "üzletet" kötni. Nem kívántam nyerészkedni , így csak alacsony kockázatra vásároltam értékpapírokat. Feltételezem, a legjobbakat.
Nem magyar illetőségű a pénzintézet.
hetöndöe
Aha,tehát a magyar tulajdonosok által okozott kárt fizessék ki a külföldi tulajdonú bankok,mely kárt a magyar állam felügyelete mellett tehették meg és akkor még nem is beszéltünk a mohó,idióta befektettőkről,akik szintén többségében magyarok.
Logikus,mármint az idióták számára.
keresztapa
@tivoli: Kommentedből tapasztalat,hogy ne legyek annyira mohó, a gyors meggazdagodás reményével, kutakodtam az idegen bank tulajdonosi szálai után, Francia érdekeltség 38% Izraeli 62% Bróker alkalmazott 31 fő, 6fö Francia,
7fő magyar, 15 fő zsidó. Fő profil Állam papírok ill. kötvények piaci forgalmazása adás- vevés hasznosítása. Nem tudok nem egyetérteni az egyre fokozódó nemtisztességes Kereskedelmi bank ellenszenvvel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.