A hvg.hu interjút készített az RTL Klub új, ideiglenes vezérével, Andreas Rudassal. Rudas azt mondja, a reklámadóval kapcsolatban ő sem tud többet, mint ami a sajtóban megjelent: az Európai Bizottság vizsgálata miatt annak beszedését az eljárás lezártáig felfüggesztették.

Ugyanakkor szerinte sosem voltak olyan tárgyalások a kormány és az RTL között, amelyben alkudoztak volna annak mértékéről. Az egyeztetéseken pedig minden alkalommal két dolgot mondtak el a kormánynak: a reklámadó nemcsak az RTL-nek, az egész országnak rossz, másrészt még diszkriminatív is, sérti az EU elveit.

Rudas arról is beszél, nem zsarolta őt meg Lázár János, sőt, Berlinben nem is tárgyaltak, csak véletlenül összefutottak és 10 percet beszélgettek.

Dirk Gerkens menesztésével kapcsolatban úgy fogalmaz: hálával tartozik neki az RTL Csoport, mert sikeres céget és kiváló stábot épített fel. A távozásának oka, hogy egyrészt 2001 óta volt vezérigazgató és 14 év sok idő, ideje volt a változásnak. Másrészt úgy érezték, Gerkenst a harc megviselte, külföldre kellett vinnie a családját a  fenyegetések miatt, testőröket fogadott és ahhoz, hogy valaki jól tudjon dolgozni, jól is kell, hogy érezze magát Magyarországon. Egyébként az afrikai régió felépítését akarták rá bízni, de ő ezt nem fogadta el.

Rudas szerint az RTL nem "pártos", hanem kritikus, hiszen ez a "közszolgálatiság lényege". Ő egyébként csak két hónapig lesz Magyarországon, de arról még nem született döntés, hogy ki legyen hosszú távon a magyarországi vezérigazgató.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Én ebben mindig biztos voltam.Lassan már az is hazugság lesz,hogy a fideszesek levegőt is vesznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.