Meglehetősen jól jártak azon politikusok, akik valamilyen fővárosi vagy kerületi tulajdonban álló cégnek lettek az igazgatói vagy a felügyelő bizottság tagjai – írta meg összeállításában a NOL.hu. Ezeket a munkaköröket másodállásnak nevezik, mégis 90-500 ezer forintig terjedő járandóság üti a markukat, csupán havi egy-két ülésen való részvételért.

Ez egy főállású igazgató fizetése pár órányi munkáért cserébe, ráadásul a nagy pénzzel nem jár nagy felelősség, ugyanis ha hiba történik, azt sem rajtuk kérik számon – jegyzi meg a lap. Ezeknél az önkormányzati vállalatoknál minden ciklusban újabb igazgatósági és felügyelőbizottsági helyre jelölnek ki embereket. Ez több mint száz pozíciót jelent.

A NOL.hu szerint míg régen ezek a testületek szakmai szempontok alapján válogattak embereket és a politikai ellenőrzést szolgálták, mára már inkább a vezetéshez való elkötelezettség és hűség a fő szempont a pozíciók kiosztásakor. Így jutott hely a "csapatban" többek közt Kitzinger Adriennek, aki korábban Németh Szilárd rezsibiztos csepeli szóvivője volt.

A csatornázási műveknél is megéri másodállást vállalni, ugyanis az igazgatótanácsi és a felügyelőbizottsági elnöknek havonta 355 ezer forintnyi juttatás jár. Ezek után világos, miért keresettek ezek a munkakörök, hisz nem kevés pénzt kap, aki a vállalatok felügyelőbizottsági vagy igazgatótanácsi tagságát megkapja, az elnöki posztról nem is beszélve.

Jelenleg a legnagyobb fizetést a tavaly óta működő Budapest Városigazgatóság Holding Zrt. IT-elnöke viszi haza. Ő 1,9 millió forintot kap havonta fizetésként, de emellett csupán azért, mert betölti a posztot, még plusz 500 ezer forint jár neki alapfizetése mellé. Ez egyébként korábban is ennyi volt. Az igazgatósági tagoknak az eddigi években kapott 357 ezer forint helyett januártól már 450 ezer forint jár.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.