Rogán Antal szerint vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegű befektetése volt a bedőlt pénzügyi vállalkozásoknál.

Éppen ennek anyagi alapjait kívánják megteremteni azzal a törvényjavaslattal, amely lehetővé tenné, hogy még a büntetőeljárás befejezése előtt a bíróság zárolhassa a károkozó pénzügyi szervezetek, illetve a tisztségviselők, továbbá érintett könyvvizsgálók személyes vagyonát – közölte a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a TV2 Mokka című műsorában kedden.

Úgy vélekedett, hogy vállalati kötvénykibocsátás esetén a befektető-védelemnek is kártérítési kötelezettsége van, ám azt tudomásul kell venni, hogy például egy kötvény megvásárlása esetén nagyobb a személyes kockázat, mint egy bankbetétnél.

Rogán Antal kifejezte reményét, hogy az Országgyűlés még márciusban elfogadja a törvényt, ami már húsvét előtt érvénybe léphet. Ehhez az kell, hogy az ellenzék is hozzájáruljon a házszabálytól eltéréshez – emlékeztetett a kormánypárti politikus, megjegyezve: ellenkező esetben ugyanis azt nyilvánítaná ki, hogy nem a befektetők, hanem a brókerek oldalán áll.

Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e furcsának, hogy miközben a Buda-Cash-ügyben már előzetes letartóztatások is voltak, a Quaestor vezetőit még ki sem hallgatták, Rogán Antal azt válaszolta, hogy furcsának tartja, és gyors cselekvést vár a nyomozó hatóságtól.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A nagy részét??? Egyébként meg rohadjatok meg ott ahol vagytok...emlékszem nem 1 esetre amikor pár száz milliókért agyon húzkodták az embert...a Simont a mai napig...ez meg több száz milliárdos csalás és semmi...innen lehet tudni, hogy nyakig benne volt a fidesz is...ha szoci mutyi lenne már akasztva lennének a felelősök.
silber13
Tonyó, te címeres gazember! Visítsd mán el ugyan mennyi is a kisbefektetők elveszett és többé soha nem látható pénzének " nagy része ", annál is inkább, mert rutinos rókák vagytok az ilyen pénzek igen magas százalékának végérvényes lenyúlásában!
nyanya001
Meg, hogy rohadnátok meg, ezt is mi fizetjük meg te mocskos aljadék g...!
coni
"Úgy vélekedett, hogy vállalati kötvénykibocsátás esetén a befektető-védelemnek is kártérítési kötelezettsége van"

Törvény szerint a vállalati kötvényekre nem vonatkozik rá a Beva biztosítás (ami csak 20% lenne), de itt nem bedőlés hanem bűnügy történt.
Olyan mintha én árulnék a sarki piacon otthon nyomtatott kötvényeket magas hozam ígérettel. Csak engem hamarabb lecsuknának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.