Úgy tűnik, hogy a Fidesz vezette Miskolc bár nem kér a gyermekeknek szánt ételosztásból, de azt örömmel venné, ha sheriffek járőröznének az utcákon. Így Miskolc lehet az első olyan magyar város, ahol bevezetik a sheriff-rendszert – számolt be a közmédia.

Az ötlet a Fidesz-KDNP képviselőcsoporttól származik és már január óta egyeztetnek róla a lakosokkal. A képviselőcsoport szóvivője, Hollósy András azt mondta, a lakosság visszajelzése szerint szükség van egy olyan közösségi rendészre, aki a nap 24 órájában elérhető minden polgár számára. Az emberek ugyanis nem szeretnek rendőrt hívni, de szívesen fordulnának olyan valakihez, aki velük él és ismeri ügyes-bajos dolgaikat. A rendészek nem a rendőrök sorai közül kerülnének ki.

A tervezet szerint Miskolc mind a 20 választókörzetében lenne egy-egy sheriff, aki közvetlen kapcsolatban állna a hatóságokkal. A képviselők azt várják az új rendszertől, hogy csökkentse a bűncselekmények számát. Az indítványt áprilisban terjesztik a városi közgyűlés elé.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Csak kéretik a túlbuzgó helyi honatyákat a fokozott figyelemre, nehogy a seriff csillagának ágait eggyel megtoldják, mert abból éktelen patália lesz! Bár amilyen hülyék...:-))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tibor43
Valamikor körzeti megbízottak voltak,de az nem volt jó.
Most lesz : "Sheriff a miskoci kopó"...
Csizmás Kond
...nevezhetik akárminek ha nem tudják a törvényt betartatni egyesekkel akkor soha nem lesz rend.
Mézike
Miért nem szeretnek az emberek rendőrt hívni?
silber13
Minden lánykákoknak és fiúkoknak Boldog és Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok ezzel a csodás zenével!
www.youtube.com/watch?v=cSwU735RZ4o
Mézike
@silber13: :-) Locsoló verset is tudsz?
a-ha
Lelki nyomásgyakorlás. A megfélemlítés újabb bugyra.

Az Európia Unióban Magyarországon van a legtöbb rossz ember a politikában. (nem a posztjukon rosszak, hanem az emberi értékek tekintetében a velejükig rossz gazemberek).
Ha Albániai is tag lenne, akkor az utolsó előttiek lennénk.
De amire Albánia is uniós tag lesz, nálunk jobbak lesznek, tehát akkor is az utolsók leszünk.
Magyarország mindenben az utolsó lesz - az agitprop statisztikák ellenére.
silber13
@Mézike: Valami dereng, egy valamikori, nadrágomba rejtezett locsoló alkalmatosságról és esetleges előkerülése esetén a felharsanó gúnykaczajról.
Derégen volt...!..
kakaósbögre
törvényi háttér?mert ha nincs akkor szarba léptek
silber13
Csak kéretik a túlbuzgó helyi honatyákat a fokozott figyelemre, nehogy a seriff csillagának ágait eggyel megtoldják, mert abból éktelen patália lesz! Bár amilyen hülyék...:-))))))
Mézike
@silber13: Húúú...:-) Nadrágba rejtett locsoló alkalmatosság...
És mondd csak ? Mindig kinevették a lányok?
Mobil123
És ki lesz a fő sherif ? Chuck Norris??
lópicigáspár
És milyen jogai lesznek? Mert, ha csak a rendőrével egyenlő, akkor semmit se fognak érni!
Rózsika Hatházi
@Mézike: ma 15:03. Ma olvastam eme locsolóversikét. Megosztom veled. Tele van a hajad kosszal, meglocsollak Domestosszal. :)))
csergolec
" Az emberek ugyanis nem szeretnek rendőrt hívni, de szívesen fordulnának olyan valakihez, aki velük él és ismeri ügyes-bajos dolgaikat. "

Aranyos,és ha a sheriff se szereti a rendőröket???akkor mi van???pufff lelövi a rossz fiút???
Senara
Miskolc mind a 20 választókörzetében lenne egy-egy sheriff, aki közvetlen kapcsolatban állna a hatóságokkal."Plusz húsz ember , plusz húsz fizetés , aki jelent :-(
papa.49
@Senara: Nálad a pont, semmi egyébre ez nem jó csak arra hogy jobban szemmel tudja tartani a román polgi az embereket, meg annak a kiválasztott 20 nak legyen jó fizuja, ennyi az értelme!!!Érdekes módon a cocilizmusban a körzeti megbízott eltudta látni ezt a feladatot is a többi mellett, pedig akkor még a középiskola se volt kötelező a számukra...
Levendula: A Kriza nem főseriff, hanem főg..i Simicskásan fogalmazva...
member
Seriffek?
Akkor lesz autós üldözés is?
Ott a helyem!
Fast & Furious 8 és fél

:)
Mobil123
@Bercifiu: Igaz ! van előélete hozzá:-)
karma1
@lópicigáspár: 17.40-re: Deres, kaloda, pallosjog, kormos, tockos, hatlovetu gumibot elsutese, lasszozas, vadtereles... Itt Kamcsatkan a rendor az rendor, nem veszed meg kilora, az tuti, nem is dumalod meg, ha meg akarnad vesztegetni, akkor azonnal letartoztatna, nemcsak gyorshajtasert buntetne meg, (akkor meg igazan nagy bajban lennel) Viszont megallithatom en is az utcan, es ha pl. gumit kell cserelni az automon, siman megteszi, vagy ha gyorsan el kell jutnom valahova, gondolkodas nelkul vagy o odavisz, vagy elemall szirenazva, felvezet. (Baratnommel megtortent, eperohammal, 65 km-re az ugyeletes korhaz).
Kivancsi leszek, kikbol fog rekrutalodni a sheriff-seg, mert meg az amcsi limonade filmekben is ok a feddhetetlenseg mintakepei. (Igaz, ha megallitanak valakit ittas vezetes miatt, bennuk se lehet magasabb maligan, mint a megallitottban, sot, azt se mondhatja az autos, hogy "Jozsi, ne orulj man meg, hiszen az elobb ittunk egyutt a kocsmaba, most meg itt izegetsz engom?"
Vizual
Ebből semmi jó nem fog kisülni. Csak a szervezés és a FIDESZ hűség ami feltétel lesz. Honnan lesznek ? Nem kell találgatni.
panellproli
Ezek a szarháziak már akkora testőrséget és rendőrséget állítanak a maguk védelmére / ld, TEK, kövér, áder- tudatosan kis betűkkel-/ hogy még véletlen se lehessen megközelíteni őket.
kukac50
Mi a picsának az a sok ingyenélő? A szegényeket kell támogatni abból a pénzből amit a seriffek fizetése irodája számlák fizetésére fordítanak. meg lenne oldva a probléma.
levi
Az alapötlet nem lenne rossz, de a fidesz jól el fogja cseszni.
aremy
@Levendula: kriza az húzzon vissza erdélyországba és hány ilyen tetű ide szökött gerinctele van a politikában és a vezetésbe.
Senara
Önkéntest rendőrt átkeresztelik Seriffnek ? :-))Napi 24 órában elérhetőség mennyibe fájna Krizsa önkormányzatának

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.