Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester nemrégiben visszautasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány ételosztási felajánlását. Ezt azzal indokolta, városa nem ez által, hanem gazdasági sikerei miatt szeretne a figyelem középpontjába kerülni. Úgy tűnik viszont, ha az egyház szervez ételosztást a városban, azzal már nincs problémája a helyi Fidesznek.

Ugyanis ma a Magyarországi Evangélikus Egyház tartott Köszönjük elnevezésű, 1 %-os kampányhoz kapcsolódó ingyenes ételosztást Miskolcon, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium udvarán. Az eseményen a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin is segédkezett a négyszáz babgulyás kiosztásában.

Az egyház az alábbi közleményt írta az ételosztásról:

A rászorulókat két órán át várták ebédidőben a tartalmas fogással, akik folyamatosan érkeztek az asztalokhoz.

Az ételosztásban részt vett Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP), Miskolc egyik országgyűlési képviselője is, aki azt MTI-nek elmondta: senkit sem lehet éhen hagyni az országban, oda kell figyelni a felnőttekre, a gyerekekre egyaránt. Emlékeztetett arra, hogy a kormány határozata értelmében szeptembertől a bölcsődébe és óvodába járók 90 százaléka ingyen jut majd ételhet.

Kiemelte azt is, hogy az evangélikus egyház már nem először kezdeményezett ilyen ételosztást.

Megjegyezte, hogy az ilyen kezdeményezéseket megfelelően kell előkészíteni és megszervezni, hogy elkerülhető legyen a minden résztvevő számára méltatlan tolongás.

A miskolci Fidesz fordulata azért is különös, mert mikor a polgármester kijelentése miatt a helyi civilek ételosztást szerveztek, amelyen az éhezők gyakorlatilag egymást taposták az élelemért, Kriza csak azt sérelmezte utólag, hogy letaposták a frissen ültetett rózsákat és szakmaiatlan volt a szervezés. 

A fideszes Csöbör Katalin ételt oszt
Vajda János (MTI)A fideszes Csöbör Katalin ételt oszt
Rászorulók étkeznek
Vajda János (MTI)Rászorulók étkeznek

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
"... Kriza csak azt sérelmezte utólag, hogy letaposták a frissen ültetett rózsákat és szakmaiatlan volt a szervezés. ..."

Én a magam részéröl a hozzáállásod miatt
azt a hatalmas nagy üres fejedet, meg a jólakott
beledet tapostattam volna le az éhezökkel !!! Szemét !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Ne feledjük hamar itt lesz a májusi adó bevallás amikor is az 1%-ért kuncsorognak.
human
És az egyház mögé bújva próbálják kiköszörülni a csorbát, amit Kriza okozott a párt népszerűségén. Szomorú, hogy az egyház asszisztál egy ilyen képmutatáshoz.
nemkati
Annyira tragikus ez a kép, ahogy ott ülnek a szerencsétlenek maguk elé nézve és esznek! Borzasztóan szívszorító. Főleg, hogy milliókat láthatnánk ugyanilyen képeken. :(
human
@nemkati: És a szociális olló szépen tovább nyílik. Itt volt egy cikk ahogy egy helikopterrel emelnek be egy lakóház tetőterébe egy jacuzzit.
Cicamama55
@szaboria1: Ennek a KDNP -nek semmi köze a valláshoz, csak a nevüket bitorolják! Én az egyházakat okolom, hogy nem tesznek ellenük lépéseket hitelesség rombolása miatt. Az adó bevallásnál én a Katolikus Egyháznak ajánlom fel mindig az 1 %-t, hívő ember lévén, a mellett hogy ezt a képmutató társaságot úgy ahogy van, kiebrudalnám a Parlamentből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.