Már egy ideje megy az adok-kapok Csányi Sándor és Lázár János között. A háború újabb fordulójában most Csányin volt a sor, hogy megint beszóljon a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, amit meg is tett – írta a napi.hu.

Az üzletember az OTP közgyűlését követő sajtótájékoztatón válaszolt újságírói kérdésekre, ahol többek közt a Quaestor-károsultak kifizetéséről azt mondta: tisztességtelen, hogy utólag emelik fel a kártalanítás összegét 30 millió forintig. Tarsoly Csabáról, akivel évekig együtt dolgozott, úgy fogalmazott, aktív elnökségi tag volt, sokat tett a futballért, ám ez "nincs összefüggésben egyéb tevékenységével". Egyébként a Quaestort szakmai körökben "mindig is körüllengte bizonyos gyanú" – fűzte hozzá az OTP vezére.

Csányi arról is beszélt, igazságtalan, hogy a tisztességes bankokkal fizettetik meg a tisztességtelenek okozta hiányt.

Lázár Jánossal kapcsolatban pedig azt nyilatkozta:

Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Csányi szövege, ami Lázárt illeti, " aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani."annyiban hibádzik, hogy az az emlegetett kéz felettébb ragadós
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@nemjoezigy: A végére marad a konkluzió. A mai kormány egy rossz, aránytalan és felelőtlen erőátcsoportosítással, szűklátókörü nomenklatúra építéssel, a hazai oligarcha klán feltöltésével, a középosztály további zsugorításával, az alsóbb társadalmi rétegek totális kiszolgáltatottságával eljutott a kézivezérlés könnyed állapotáig.Kézi vezérléssel elintézi korábbi legbiztosabb pénzforrását biztosító oligarcháját, kézivezérléssel kurtítja a a kis és középvállalkozások életterét, hitelfelvevő képességét, ami pedig a bővített újratermelés alapja, sarokba szorítja a multikat a kereskedelmi szektorban, erővel kényszerít a munkaerőfelvételre , egyben a munkaerőtől való megszabadulásra, az adópolitika manővereivel amit ad balkézzel, visszaveszi a jobbkézzel, szociálpolitikai hasba akasztásokkal megtéveszti a közvéleményt, a közép - kelet európai régióban a legmagasabb az Áfa, kirívóan alulfinanszírozott a humán elosztó rendszer valamennyi eleme, így az oktatás, az egészségügy és a nyugdíj. A mikrovállalkozások ezrével csökkennek és kényszerből nőnek. A fiatal értelmiségi deklasszálódik, külföldre megy és többségük haza sem kíván jönni. Az általános elszegényedés mérhető, hiába a fogyasztás növekvő mértékét igazoló statisztika.A GDP. 1 - 2 % át is eléri a hatalom erejét bizonyító presztizs beruházások mértéke, ahelyett, hogy a legfontosabb tételek fokozatos rendezésére fordítanák.
Nem törődnek a közszolgáltatási erőforráshiány gondozásával, ami néhány év múlva a z energetikai, egészségügyi, közoktatási, kulturális újraelosztási alrendszerek dominószzerű összeomlását hozza. Nem is szólva a demográfiai gondokról, a lakásépítés lemaradásáról, további termelőtevékenységet biztosító ipari, szolgáltató bázisok , kertészeti, élelmiszerfeldolgozó vállalkozások életre hívásáról. Miközben, a jogrend erodálása mindennapos, a túlméretezett állami bürokrácia tele dilettánsokkal, a hatékonyság pedig romlik.A 6 vidéki régióból 4 az EU.legszegényebb régiójához tartozik. Mi kell még ?
Lepényleső
Ez csak akkor lehet sértés,ha nem állja meg a helyét,egyéb esetben lemondani illene.
nemjoezigy
@világlátó: Írod többek közt: "A 6 vidéki régióból 4 az EU.legszegényebb régiójához tartozik."
Én is ilyen adatok és egyéb tapasztalatok tükrében írtam, hogy kell adni lehetőséget a segélyen és közmunkán élőknek a földön való munka végzésre az önfenntartáshoz.
Minőségi életszínvonal változás jönne rájuk.
OK, hogy nem ismerik a földdel való munkát, de minden településre rakott ez a kormány mezőgazdászt, akkor legalább lenne feladatuk.
A felszerszámozást és az induláshoz szükséges alapanyagokat meg adhatnák az oligarchák az állam nevében a mi pénzünkből.
Csak akarni kellene, de nem akarják, inkább hagyják a jobbágyi körülmények közt a felnőtteket és a gyerekeket.

Írod: "...akkor nem kapitalista, hanem szocialista társadalomban élnénk."
Ezzel viszont azért nem értek egyet, mert körülöttünk és máshol is van kapitalizmus, de az nem így működik, ahogy nálunk működteti ez a rablóbanda!
Nálunk most a XIX. század vége, XX. század elejei ős-rabló kapitalizmust műveli ez a csürhe! Nem fejlődtek ezek semmit, csak a nép nyúzásban.
világlátó
@nemjoezigy: Ma reggel véletlenül láttam a főszerkesztők vitáját a HIR Tv.-n Megnyugodva konstatáltam, hogy tegnap mi ketten nem írogattunk butaságokat egymásnak.A hazai újburzsoáziára az egyik főszerkesztő azt mondta : " lumpenburzsoázia " Tökéletes minősítés, még akkor is, ha ezek azért nem akárkik, rendelkezhetnek sokféle tudással, képességgel.
Amitől lumpenburzsoázia, az nem más, mint hogy állami javadalmat, uradalmat, földet, telket kapnak az államtól, a kormány közbenjárására de csak azok, akik feltétlen hűségükről biztosítják a királyt.Lánczi szerint ez nem korrupció, hanem a fidesz tudatos politikája egy magyar tőkés csoport létrehozása céljából. Szükség van egy tartósan, folyamatosan gyarapodó, magyar kapitalista felső ezerre, akik ha megerősödnek, újabb vállalatokat vesznek vissza a multiktól, újabb vállalkozásokat generálnak középvállalkozói és kisvállalkozói szinten, munkahelyet létesítenek, , ha a piacon akarnak maradni költeniök kell a kutatás - fejlesztésre, a szakember képzésre. Ez nem megy máról holnapra.Mindez csak ilyen brutális módon történhet, hibákkal, igazságtalansággal, de kíméletlen következetességgel.
Ami a vidéket illeti és a falusi ember visszatérítését a földhöz, ennek több féle módja lehet. A legkeményebb ha olyan drágaság lesz az élelmiszerpiacon, hogy a létminimumon élő vidéki már nem tudja azt megvenni, kénytelen lesz saját maga termelni. Ez sem sokkal kevesebb ráfordítást igényel, mert mint már írtam, kapája sincs, vetőmagot, műtrágyát, növényvédőszert kell vennie, gondoznia kell a veteményét, ültetvényét. A régi módszereket már nem tudja, az újakat még nem ismeri. Nem lesz minden kisgazdálkodó rögtön bio-, öko - kertész. Évek alatt szorgalommal, kitartással juthat el egy bizonyos szintre, de ez nem könnyű, sokféle ismeretre van szükség. Jobb ha felülsz a vonatra és elutazol a közeli faluba és szóba elegyedsz néhány fiatallal és idősebbel. Ők majd elmondják miért nincs kiskert, baromfi, sertéshízlalás, tehéntartás ma vidéken.
világlátó
@nemjoezigy: Folytatom ha nem untatlak ezzel. A 800 ezer cigány sorsa is hasonlóképpen érdekes és szorító kérdés. Miért nem segítenek a falugazdászok? - írod. Mert egyedül van, és a földek körüli csűrés . csavarás, a támogatások, a földbirtokok mérete és a belevetett mag várható hozama és annak sorsa, a birtoknagysághoz meghatározott zöld terület / lucerna, szója stb / méretének ellenőrzése, a számtalan törvénytelenség miatt eszébe sem jut a falusi kisember sorsa.A cigányságról is ez a helyzet. Nincsenek a z érintett falvakban erre a célra vállalkozó állami alkalmazott, aki kézben tarthatná a helyi cigány lakosság önellátó gazdálkodásának szakmai, emberi segítését. Szakmai, mert kell egy falusi géppark, raktárak, eszközök, vetőmagok, és egy szakmailag felkészített cigány csapat, akik a művelés egy - két fázisát már jól végzik, mert megtanulták .Csak a nem cigány segítők türelmes és kitartó munkája vezethet eredményre, mert a cigányságnak általában nem sajátja a kitartó munka. Nyilván sokezren vannak , akik szalag mellett, vagy más munkakörben ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Ez így van, de hogy vidéken ez még messze van a megvalósulástól. Odalök a kormány néhány milliárdot és ezzel nyugtatja a lelkiismeretét. Évek óta tartó dilettantizmus ez, ami ráadásul megalázó és semmit nem visz előbbre.
Máris a falusi szövetkezeteknél tartunk. Persze ez emlékeztet egyeseket a kádári szocialista időkre. Máris NEM KELL ! Akkor pedig kedves vidéki, falusi gazdák, küzdjetek egyedül!
Vannak dolgok, feladatok, időszakok, amikor kell a szövetkezés. Az nem helyes hogy két egymás mellett művelt földekkel rendelkező gazdának két kalászos betakarító kombájnja van, vagy két egyforma dominátora a kukoricára, napraforgóra. Több hasonló példával lehetne itt bemutatni az összefogás, az együtt gondolkodás hiányát.Talán érdekes lehet a számodra a Móraker Zrt. esete. Nézz utána.Azt is kutasd fel, miért ment tönkre.
wagabund
..."olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani."...

Lázár úr! Ez igaz? Ugye nem? ...mert ha mégis, akkor szarban vagyunk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.