Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.

Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.

Szerinte, ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. Ezért nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt szeretnénk adni a fiataloknak, hanem használható tudást, és vele a jövőt – mondta a kormányfő a háromnapos rendezvényt megnyitó köszöntőbeszédében.

A Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezik meg a szakmunkástanulók tanulmányi versenyeinek országos döntőjét, valamint a SkillsHungary nemzeti döntőt, amely a nemzetközi szakmai versenyek – az EuroSkills és a WorldSkills – magyarországi válogatója. A megnyitó ünnepségen bejelentették, hogy 2018-ban Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A fiatalok pont miattaok húztak el az országból...szóval akkor, hogy is van ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Ez megint egy " politikai pillanat " azaz egy semmitérő politikai végtermék, amit Parragh úr csikart ki Orbán Viktorból.
Azt hiszem beigazolódnak azok a teóriák, miszerint Orbánt dróton rángatják . Hol Semjén, hol Habony, hol Lázár, hol Rogán, most éppen Parragh.
Az ifjúság nevelése, oktatása, képzése, felkészítése a felnőtt kor feladataira, az ön és a család fenntartására, az alkotóképes tudásra, az új érték előállítására, a munkahelyi alkotó közösségek kialakítására, az abban való értelmes és felelős részvételre, az önmegvalósítás képességének elsajátítására, ország egyik legfontosabb kötelessége, feladata.
Most éppen az AD HOC időszakában, azaz a kátyús, sáros, rossz utat választotta a nemzet vezére, okos tanácsadója rögeszméje következményeként.
Az kétségtelen tény, hogy ahogy van, az úgy nem biztosíték a fenti követelmény teljesítéséhez.Ezért nem halasztható követelmény a kérdés rendezése.
sentinel216
@világlátó: Mintha csak Kádár Jánost hallanám. Kora előrehaladtával ő is rájött, hogy a fiatalokat kell megszólítania, mert a körülötte és rendszere körül tüsténkedő funkcionáriusok már beépítették magukat a nekik hasznos rendszerbe, amiből állóvíz lett, nem rohanó hegyi patak.
mate03
@Desischado: Azoké a fiataloké a jövő,akik elhagyták ezt a kurva országot!
JAJMÁR
A fiataloknak kell jövőt adni?
Ezek szerint beismeri, hogy elvették tőlük. Nemcsak tőlük. Na, de most, valamennyit visszaadnak belőle a fiataloknak...
azért, hogy Magyarország emelkedjen...
vagyis rájött, hogy süllyedünk? -
na, ugye, mekkora hülyeség ez?
Desischado
@mate03: De jól mondod! Ebben is egyetértünk!
kukac50
Akkor miért akarjátok az oktatást lebutítani? Barmok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.