Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.

Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.

Szerinte, ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. Ezért nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt szeretnénk adni a fiataloknak, hanem használható tudást, és vele a jövőt – mondta a kormányfő a háromnapos rendezvényt megnyitó köszöntőbeszédében.

A Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezik meg a szakmunkástanulók tanulmányi versenyeinek országos döntőjét, valamint a SkillsHungary nemzeti döntőt, amely a nemzetközi szakmai versenyek – az EuroSkills és a WorldSkills – magyarországi válogatója. A megnyitó ünnepségen bejelentették, hogy 2018-ban Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A fiatalok pont miattaok húztak el az országból...szóval akkor, hogy is van ez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Minden hazug kormány ezt mondja. A jelent nem tudja megoldani, ezért kétes jövővel kecsegtet.
Márpedig a jelen a bölcsője a jövőnek. Csak előbbről lehet előbbre lépni.
Most meg sajnos csak hátrálunk...
Anna Mária
Gyenge duma, semmi, de semmi nincs mögötte.
Aki Én
Így van! Ezért aztán ahol van jövőjük a fiataloknak, azok az országok emelkednek is.
De mi van velünk ember? Mi már elkergettük a fiataljaink jó részét. Nem kéne már végre megfordulni a lovon? Muszáj nekünk mindig későn kapcsolni? Ezt azért nem volt olyan nehéz megjósolni.
silber13
Ilyesmi, kreténekre valló szöveget még a Hernádi " közhelyszótárába" sem raknak be!! Mindazonáltal sommásak a megállapításai ennek az amúgy két lábon járó szellemi katasztrófának. Mert ugye:
"...ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs..."
Majd kissé lejjebb:
"... ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. "
A fiatalok, meg tán a középkorúak viszont a lábukkal nyilvánítottak eddig véleményt te csúti kerge birka! Vinnyoghatsz itt soha be nem következő felemelkedésről, mert hát van itt akadály, legelsősorban becses személyedben! És kilóg a lóláb, neked és a csinovnyikjaidnak, a Semjén és Lázárszerű képződményeknek a max. 8 általánossal rendelkező félművelt kétkezi melós az aki számít! b+ !!! A tanulni vágyóktól titeket a hideg kiráz! ( Bár valaki a gatyátokból rázna ki)
Mobil123
Hát te agyatlan a szakmunkásképzés már eleve egy nagy rakás szar!!!
Hellcat
A fiatalok pont miattaok húztak el az országból...szóval akkor, hogy is van ez?
Senara
Hétvégén tüntettek , igaz nem sokan , de utakat zártak le , maffia kormányoztak jövőjüket követelték . Orbán elvtárs próbálja oltani a tüzet .
pbalage
Nem merte kimondani, hogy
"A fiatalokat agyát kell átprogramozni, hogy tovább maffiózhassak."?
Levendula
Akik elmentek, azok már soha nem fognak hazajönni... csak látogatóba. Örüljön az orbán viktor, hogy a kivándorlók pénzt küldenek haza, hogy ne kelljen nélkülözni a családtagjaiknak!
nemjoezigy
Az orbáni beszéd és a balogi beszéd (propeller.hu/itthon/3095581-balog-osszetartozas-erzesetol-lesz-eros-egy) a sz@r kenés és a propaganda, a valóság pedig: propeller.hu/itthon/3095585-soha-tobbe-hazug-kormanyt-koveteltek-iskolabezarasok , + az egészségügy, + a szegénység, + az alacsony bérek, + az igazságtalan igazságszolgáltatás, + az esélyegyenlőtlenség, + az óriási osztály és bérkülönbségek pl: www.portfolio.hu/gazdasag/benne_van_a_csaladod_a_legjobban_kereso_10-ban.213166.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&utm_campaign=kapcsolodo_cikkek ,+..., +...
silber13
@Levendula:Akkor ezen felbuzdulva ez a csúti macskajancsi azt fogja mondani, hogy mivel a kintiek támogatják az itthon maradó családtagokat, nosza, az itthoni járandóságjukból csípjünk le egy darabot! És le fognak csípni.
Nil
Legalább odafigyelne arra mit olvas fel - persze az is jó lenne ha elgondolkodna rajta- akkor rájönne hogy már rég elvette az emberek jövőét- de a jelenét is.
És bocs de a középkorúak is szeretnének élni és tervezni -és az öregek is.
De minden jó tervet megsemmisítenek az életellenes törvényeikkel.
justhpeter
Vezetés közben, a déli hírekben hallottam részletet ebből a magas szintű dumából, aztán majd lementem az útról. A célállomásig gondolkodtam rajta, arra jutottam, hogy ezt a primitív, süket dumát már a 70'-es években hallottam az mszmp rendezvényein. Abban, amit hallottam egy deka értelem nem volt, csak lózungok.
bence
Már megint miről beszél ez ?! A fiatalok jövőjét te vetted el ! Miattad mentek százezrek más országokba , hogy jövőjük legyen , mert itthon a jövő csak álom maradt volna számukra !
Desischado
És el is hiszi, amit hazudik? Akkor minek üldözi el az embereket?! Hazug, süket duma, semmi egyéb! a kérdés, hogy ki hiszi ezt el neki, mert én nem!
nezelodo
Viktorunk, nem jövő kell nekik, hanem Nemzeti Jövő, és majd hazajönnek a fiataljaink, a többi meg el se megy, erre még nem gondolt a Habony, hogy ez hibádzik?
nemjoezigy
Azt is mondta ez a ..., hogy értelmes munkáért, megfelelő fizetés,...
Akkor most miért nem kapunk megfelelő fizetést?
Mert:
1. vagy nem adnak a munkaadók értelmes munkát, és ezért nincs megfelelő fizetés
2. mert ezért a kevés fizetésért is dolgozunk nekik. Ez megint ennek a minősíthetetlen kormánynak a produktuma.
Minden kormány-fideszkdnp-gazdagok által elkövetett intézkedés a szegénység további növelését, az ország gazdasági szétszakítását eredményezi.
Jankó123
"Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs."

Mondta azután a bugrisbunkó, miután a szakképzési kereteket " qrvára igazságosan" felosztották a képzőintézmények között!
(Majd ők megmondják, melyik intézmény, milyen szakmára, mennyi diákot vehet fel!)
világlátó
Ez megint egy " politikai pillanat " azaz egy semmitérő politikai végtermék, amit Parragh úr csikart ki Orbán Viktorból.
Azt hiszem beigazolódnak azok a teóriák, miszerint Orbánt dróton rángatják . Hol Semjén, hol Habony, hol Lázár, hol Rogán, most éppen Parragh.
Az ifjúság nevelése, oktatása, képzése, felkészítése a felnőtt kor feladataira, az ön és a család fenntartására, az alkotóképes tudásra, az új érték előállítására, a munkahelyi alkotó közösségek kialakítására, az abban való értelmes és felelős részvételre, az önmegvalósítás képességének elsajátítására, ország egyik legfontosabb kötelessége, feladata.
Most éppen az AD HOC időszakában, azaz a kátyús, sáros, rossz utat választotta a nemzet vezére, okos tanácsadója rögeszméje következményeként.
Az kétségtelen tény, hogy ahogy van, az úgy nem biztosíték a fenti követelmény teljesítéséhez.Ezért nem halasztható követelmény a kérdés rendezése.
sentinel216
@világlátó: Mintha csak Kádár Jánost hallanám. Kora előrehaladtával ő is rájött, hogy a fiatalokat kell megszólítania, mert a körülötte és rendszere körül tüsténkedő funkcionáriusok már beépítették magukat a nekik hasznos rendszerbe, amiből állóvíz lett, nem rohanó hegyi patak.
mate03
@Desischado: Azoké a fiataloké a jövő,akik elhagyták ezt a kurva országot!
JAJMÁR
A fiataloknak kell jövőt adni?
Ezek szerint beismeri, hogy elvették tőlük. Nemcsak tőlük. Na, de most, valamennyit visszaadnak belőle a fiataloknak...
azért, hogy Magyarország emelkedjen...
vagyis rájött, hogy süllyedünk? -
na, ugye, mekkora hülyeség ez?
Desischado
@mate03: De jól mondod! Ebben is egyetértünk!
kukac50
Akkor miért akarjátok az oktatást lebutítani? Barmok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.