Közleményben adott hangot véleményének a "Nancy" néven emlegetett meggyilkolt lány kapcsán a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE). Ebben többek közt azt írták, a magyar szexmunkás közösség nevében elutasítják Nancy, az Akácfa utcai lakásban meggyilkolt szexmunkás halálát követő, az áldozatot hibáztató cikkeket, médiában megjelent riportokat és véleményeket, melyek Nancy feltételezett klienseire helyezik a hangsúlyt.

Ehelyett szerintük a szexmunkásokat izolációba, bujdosásba kényszerítő, személyüket stigmatizáló állami szabályozást, rendőri erőszakot és társadalomban jelenlévő szexmunkások elleni diszkriminációt és gyűlöletet kéne vizsgálni.

Úgy látják, a szexmunkások elleni erőszak sok esetben a nőgyűlöletből, homofóbiából, transzfóbiából és romák elleni kirekesztésből is táplálkozik. Az ezek elleni harcot közös feladatuknak tekintik más szociális mozgalmakkal, a társadalom széles rétegeivel, a médiával és a döntéshozással együtt.

Nancy egy lakásban dolgozó szexmunkás volt, aki rengeteg társához hasonlóan elszigetelt körülmények közt dolgozott a rendőri védelemhez, szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés szinte teljes hiányában

- tették hozzá.

Kiemelték: Magyarországon hozzávetőlegesen 15 000 szexmunkás dolgozik. Közülük a lakásban dolgozó szexmunkások biztonságát legnagyobb mértékben az fenyegeti, hogy az ellentmondásos szabályozás következtében az egyéni vállalkozó szexmunkások kizárólag egyedül, a saját tulajdonú ingatlanukban folytathatják legálisan tevékenységüket. Ugyanis ha más szexmunkással dolgoznak együtt – mely növelné biztonságukat –, prostitúció elősegítéséért szabadságvesztésre büntethetők – írták. Holott hazánkban bármely más vállalkozás az ingatlaninfrastruktúra tulajdonviszonyától függetlenül – akár bérleményben – is végezheti tevékenységét és az adójából költségként számolhatja el a vállalkozáshoz használt ingatlan költségeit.

Ezen ellentmondás napjainkra olyan fél-illegális helyzetet és olyan kényszermegoldásokat teremtett, melyben a szexmunkások bujkálva és a segítségkérés hiányában önmagukra utalva vagy különböző mértékben kizsákmányolva végzik tevékenységüket. Emellett folyamatos fenyegetettséget, kiszolgáltatottságot, nagyfokú kockázatokat kénytelenek nap mint nap elviselni – mutattak rá.

A SZEXE szerint szintén gátolja a rendőrségi védelemhez való hozzáférésüket és rendőrök iránti bizalmukat, hogy a rendőrség célzottan bünteti őket: 2012-ben 26 125 esetben szankcionálták a szexmunkásokat szabálysértési eljárások keretében, a kiszabott pénzbírságok, helyszíni bírságok pedig átlépték az 1 milliárd forintot. A 2012-es évben egyetlen főre kiszabott legmagasabb pénzbírságok több megyében is meghaladták a 10 millió forintot.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A legszomorúbb, hogy nem tudni hány nőt, hány fiatalkorút kényszerítenek prostitúcióra. Mert oly könnyű ítélkezni, hogy mind ezt tartja élete céljának. És hova fordulhat, akit kényszerítenek? Főleg, ha cigány származású. Ki hinne neki, hogy bizonyítja? Néhány pofon? Az benne van a pakliban.
Erőszak? Ugyan kit érdekelne, hogy egy prostituáltat megerőszakolnak? Még a nem prostinak is nehéz ezt bizonyítani.
Olyan szeglete ez a mocsoknak, amit ha valaki föllibbentene, sok más mocsokságra derülne fény.
Sajnos, sokaknak nem érdeke - viszont marad az ítélkezés.
Pedig az ítélkezőknek, a közönyösöknek és a szemet hunyóknak is szól:
"Monda nékik Jézus: Bizony mondom néktek: A vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Teljesen igazuk van, rohadt álszent, nyilván férfiak által alkotott a szexmunka szabályozása.
legacy
Férfi vagyok. Soha nem kurváztam, és nem is tervezem. De nem ítélek, mert nekem is van saram, más értelemben.
Isten embere vagyok (nem hivatásos!), ami talán... biztos, hogy a hozzászólásaim alapján nem látszik, de a "kicsapongásom ellenére" tartom magam az eredeti elhatározásomhoz.
Velem az a baj, hogy túlfejlett az igazságérzetem, és érzem az emberekből sütő gonoszságot.
A kormányunk... nos, úgy ahogy van pokolra való.
Ha ez baj, akkor bajom van.
Ha nem baj, akkor nincs bajom.
Néha szeretnék szuperhős lenni, hogy megmentsem a világot... Magyarországot, de már 2000 évvel ezelőtt volt egy szuperhősünk, aki megmentette a világot, köztük a magyar embereket.
Már csak ki kell várni, hogy újra eljöjjön, és benyújtsa számlát.
Márpedig el fog jönni újra!
Márpedig be fogja nyújtani a számlát!
És lesz ott sírás és fogcsikorgatás!
legacy
Jónak lenni jó!!!
A rosszakat JÓL elküldeni a sunyiba, az nem annyira jó, de segít kiengedni a fölösleges gőzt, segít megérteni a lényeget, és segít erőt adni a továbblépéshez.
Nálunk mostanra a továbblépés, lelépést jelent innen - CSAK!!!
Mindenki, aki képes rá egy kicsit is, AZ MENJEN INNEN!!!
Vajon mit kezdenének orbánáé egy kiürült országgal, ahol csak a gonoszok és a bűnözők maradnak?...

www.youtube.com/watch?v=W87mQWK0OT4
Anna Mária
@legacy: Figyi, te most itt miért orbánozol, meg miért éppen egy nagyon fontos témát tárgyaló cikk alatt engeded ki a gőzt?
Hellcat
Na azt ne mondja már nekem valaki, hogy bejelentett egyéni vállalkozó volt a csaj...meg adott számlát meg minden. Na ezt nem fogom elhinni.
Mobil123
@Hellcat: NAV -hoz bekötött pénztárgépe volt ! nem tudtad??!! :-DDD
Hellcat
@Mobil123: Ott a kihomályosított kép ahol iPhone-al selfizik közben meg megy a hablaty itt a ossz megélhetésről meg a többi marhaságról. Nagy szarkavarás van az ügy körül. 19 éves kurva volt mert esze nem volt máshoz. Ezt kár szépítgetni. Magánvállalkozó...eszem megáll...
legacy
"itt miért"

- Tatán azért, mert Nancy egy kurva volt?
Talán azért, mert én soha életemben nem kurváztam? (bocsánat, hogy a kurvákról az jut eszembe, hogy soha nem kurváztam)
Hogy árut kapcsoltam, mert Magyarország mostanra egy qrva ország lett?

Igazából a gőzt legutóbb a nővérek engedték ki az utcán, akik életeket mentenek, annyiért egy hónapban, aminnyit egy qva pár nap alatt megkeres.

Szóval, mit is kérdeztél?
Anna Mária
@Hellcat: Nem mondta senki, hogy ez a lány bejelentett vállalkozó volt.
A prostituáltak helyzete attól még rendezetlen, baromi álszent, diszkriminatív szabályozás vonatkozik rájuk.
A szolgáltatásukra nagy az igény, nem igazán ízléses viccelődni a prostituáltakon. Kemény, veszélyes munkát végeznek, nem érdemelnek megvetést.
Anna Mária
@legacy: Tudsz olvasni, tudod, hogy mit kérdeztem.
Aki Én
Ezt a ,,rendőri védelem hiánya" dumát nem pontosan értem. Én sem rendőri védelem mellett dolgozom a munkahelyemen.
Borzalmas, hogy így van, de ha valaki olyan munkát választ, ahol az átlagosnál több aberrált fordul meg, akkor sajnos ez benne van. Mást kell választani, vagy kizárólag rendőrökkel dolgozni. Mégsem állhat minden örömlány mellé egy rendőr.
Anna Mária
@Aki Én: A rendőri védelemhez való hozzáférés szinte teljes hiányáról ír a cikk.
Gondolom, arról lehet szó, ha egy prostituált fordul bármilyen ügyben a rendőrséghez, egyszerűen lerázzák.
legacy
@Anna Mária: Tudom mit kérdeztél.
Válaszoltam rá.
A visszakérdezésem költői volt.
Hellcat
@Anna Mária: A "tisztelet a kivételnek" hiányzik a mondandód végéről. Nyilván a testét árulni egyszerűbb volt mint elvégezni egy iskolát. Hivatkoztak a rossz anyagi helyzetre...amit mint fent említettem nem hiszek el. A NAVot se zavarja, de ha mondjuk én kereskednék úgy, hogy hasonló bevételem legyen mint a lánynak és nem jelenteném be úgy b@sznának meg hogy csak úgy nekkennék...Nem fogom sajnálni sajnálni ezt az esetet őszintén megmondom...lehet hogy ettől rossz megvilágításba kerülök de akkor se fogom. Csak idő kérdése volt ez szerintem...
Aki Én
@Anna Mária: 15:18 Lehet, hogy erre gondol, de ha kettesben vannak munkaidőben, akkor nem védi senki. Gondolom ha előre félne egy ilyen tettől a lány, akkor nem is menne el.
verum
A legszomorúbb, hogy nem tudni hány nőt, hány fiatalkorút kényszerítenek prostitúcióra. Mert oly könnyű ítélkezni, hogy mind ezt tartja élete céljának. És hova fordulhat, akit kényszerítenek? Főleg, ha cigány származású. Ki hinne neki, hogy bizonyítja? Néhány pofon? Az benne van a pakliban.
Erőszak? Ugyan kit érdekelne, hogy egy prostituáltat megerőszakolnak? Még a nem prostinak is nehéz ezt bizonyítani.
Olyan szeglete ez a mocsoknak, amit ha valaki föllibbentene, sok más mocsokságra derülne fény.
Sajnos, sokaknak nem érdeke - viszont marad az ítélkezés.
Pedig az ítélkezőknek, a közönyösöknek és a szemet hunyóknak is szól:
"Monda nékik Jézus: Bizony mondom néktek: A vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában."
Anna Mária
@Hellcat: Nem dolgod sajnálni, szíved joga.
Én azt sajnálom, hogy gyerekek ilyen rémes körülmények között, egy alkoholista anya mellett, apa nélkül nőhetnek föl egy nyilván rettenetes környezetben és nem kapnak megfelelő segítséget.
És sajnálom azt is, hogy nagy számban léteznek olyan férfiak, akik egy nagyon fiatal lány szolgáltatásait igénybe veszik.
Ez egy szociális dráma, nem az a gyereklány a hibás. Ő az áldozat, ezt ne felejtse el senki.
Hellcat
@Anna Mária: Azzal együtt tudok érteni, amit írtál, viszont szerintem őt nem kényszerítette senki arra hogy prosti legyen.
verum
@Hellcat: - nem hiszem, hogy olyan könnyű a testet árulni. Főleg nem olyanoknak, akiknek csak tárgyat jelent a női test, megvásárolható tárgyat.
Én úgy vélem, hogy sokan kényszerből teszik. Akár rossz családi körülmény, akár mi miatt.
Bizonyára vannak, akiknek életcél az ilyen életforma, de úgy vélem, sokkal több az áldozat.
Ugyanakkor mélységesen elítélem azokat, akik pénzért vesznek női testet és aztán taposnak rajta fizikailag és morálisan is. Alja embereknek tartom, mert ők nem kényszerből teszik!
Hellcat
@verum: Tehát aki árulja a testét azzal minden ok aki pedig kihasználja ezt a kínálatot az meg semmirekellő? Szerintem a testét áruló emberek között is lehet semmirekellő és az ilyen szolgáltatást igénybe vevők között "rászoruló". Nancy ha tanul akkor lehet egy jó állással megoldja az anyagi gondokat. Csak hát tanulni nehezebb mint beállni prostinak.
Anna Mária
@Hellcat: Nem tudom, hogy kényszerítette volna-e valaki.
A környezetében biztosan volt előtte elég példa, pénze nem volt, anyja-apja nem törődött vele, hát a fiatal gyerek számára a prostitúció elfogadható megoldásnak tűnt.
Nem lehetett szegénykének sok öröme az életben. A munkájában még úgy se.
Hellcat
@Anna Mária: "Nem lehetett szegénykének sok öröme az életben. A munkájában még úgy se." Erre ne vegyél mérget.
Anna Mária
@Hellcat: 15:53
Arról ne feledkezz el, hogy manapság tanulni nem olyan egyszerű, akkor pláne nem, ha a gyerekről nincs, aki gondoskodjon, nincs felnőtt mellette, aki a tanulást támogatná. És az éhség is nagy úr.
Ne gondoljuk, hogy a szociálisan hátrányos helyzetűeknek ugyanolyan választási lehetőségeik vannak, mint azoknak, akik működő, normális, támogató háttérrel rendelkeznek.
verum
@Hellcat: - bizonyára van a testét árulók között is semmirekellő, de van áldozat is.
Viszont a testet pénzért igénybe vevő, az mind semmirekellő.
Hogy egy gyerek hogy nő fel, mi lesz belőle, az elsősorban a környezettől függ. Akár kényszerítik, akár nem törődnek vele, nem tanítják, a fiatal az áldozat, ha prostituált lesz belőle, mert a környezet megakadályozhatná.
Elsősorban azzal, hogy nem veszi igénybe szolgáltatásait!
verum
@Hellcat: - bizony, a legtöbb nőnek nem lehet nagy élvezet a sok büdös, piszkos, piás, drogos férfivel az együttlét, még pénzért sem.
Csak a férfi hiúság véli úgy. Pedig pénzért vette az "örömöt".
Hellcat
@verum: @verum: Hát ti tudjátok...nekem ez a véleményem nektek meg más. nemhiszem, hogy az a férfi aki például egy testét áruló hölgyet elvisz egy wellness hétvégére+fizet neki cserébe néhány együttlétet vár az egy mocskos gazember lenne...de ha ti mondjátok biztos.
Hellcat
@Anna Mária: @verum: Aki meg annyira rá van szorulva az nem iPhonal fotózgatja magát a tükörben...
Anna Mária
@Hellcat: Én nem gondolom, hogy mocskos gazember lenne.
Anna Mária
@Hellcat: Azt a vackot nyilván a nehezen keresett pénzéből vette.
Jajjj, hagyd már azt a halott kislány békén!
verum
@Hellcat: - végső soron Andy Vajna is egy szexisten lehet, nem? Mecsoda élvezet lehet egy nőnek ;-)
verum
@Hellcat: 16:19 - ha van pénz, van iPhon is -- ha nincs pénz,nincs kaja és lakás sem.
Hellcat
@verum: vajna :D Na igen...az ilyen gazdag öregek mellé szegődő fiatal lányokra van egy aranyos kifejezés: PÉK...Pénz Éhes K...Róluk se szép a véleményem elhiheted.
verum
@Hellcat: - bizonyára, de ki tudja, hogy kezdték. Aztán meg kiugrani sem lehet már belőle. Nem hagyja sem a stricije, sem a magadfajta elítélő, aki ha megismeri a múltját, taccsra teszi morálisan.
Holott mindenki kurva, aki pénzért adja nem csak a testét, de a lelkét és a hitét is. És ezek nem csak nők lehetnek!
Hellcat
@verum: Kiugrani nehéz ezt alátámasztom. ha egyszer belekeveredik az ember hajajj...ez még a pornóra is igaz úgy ahogy.
verum
@Hellcat: főleg, ha a "belekeveredés" erőszak miatt történt.
Hellcat
@verum: Igen, de ha önként kezdi el valaki az se piskóta. Mind1 hanyagoljuk a témát. szerintem a nézeteink nem ettől fognank megváltozni. :)
verum
@Hellcat: - újra leírom. Van, aki önként kezdi és van akit kényszerítenek.
Azonban a prostituált szolgáltatását aki igénybe veszi, az mind önként teszi.
No comment.
Hellcat
@verum: "Igen (tehát egyetértek veled, hogy akit erőszakkal visznek bele az nehezen mászik ki belőle), de ha önként kezdi el valaki az se piskóta." nem tudom, hogyan kavarodtunk ide vissza. Ez amit írtál nagyon nagy általánosításban igaz...viszont azt is be lehet ismerni, hogy nem minden ilyen "önkéntes" ember rossz ember.
verum
@Hellcat: - mint ahogy nem minden prostituált rossz nő.
verőce21
Arra, hogy valaki milyen művész a "munkájában", s eredetisége mekkora fokú, nincs föltétlen mértékünk. Ha tevékenységét másokéival vetjük össze, vagy a kortársakra való hatását figyeljük, csalatkozhatunk a megítélésünkben. Azt se hihetjük, majd a múló idő tünteti föl és szökkenti értékét. Mert az idő gyakran hűtlen sáfára a rábízott kincseknek, még ha egy örömlányról van is szó.
Nekem azonban van erre egy egyéni, megbízható ellenpróbám. Lehunyom a szemem, és képzeletem minden hevével azt igyekszem elképzelni,vajon milyen űrt hagyott hátra a pornópiacon? (Vagy ha egyáltalán meg sem születik, vajon milyen hézag támad érzelmi életünkben, gondolkodásunkban?)
Hellcat
@verum: Dettó. Ezt is leírtam már :)
KERKA
Aki kurvának öltözik, azt bizony leszólítják. Ez egy alapigazság.
Meg az is, hogy ki van téve sok atrocitásnak. MIndenféle perverz hajlamú féregnek. Aki az útszélén áll az is, és aki drága konzumhölgy az is.
Ez a kis nő hamar akart nagyon sok pénzt keresni, szerintem ez lett a veszte.
Mobil123
@Hellcat: Hát istenem ! jól megy a magánvállalkozóknak eme iparágban is :-D
KERKA
@Mobil123: Azt nem értettem már az elején sem, hogy főleg a kínaiaknál volt népszerű! Miért éppen a kínai ment hozzá? Leírta az adójából, vagy mi a fene vonzotta őket?
Mobil123
@KERKA: Hát ezt elképzelni sem tudom . De lehet tudot egy kínai figurát . :-D
Anna Mária
@Mobil123: @KERKA: Gondolom, jól szórakoztok, de mégiscsak meghalt szörnyű körülmények között egy gyereklány és az eset kapcsán a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete nagyon komoly problémákra hívja föl a figyelmet.
Érdemes elolvasni a cikket és elgondolkodni rajta.
Hímeknek is, nőstényeknek is.
Mobil123
@Anna Mária: És ??Mi közöd ahhoz hogy én vagy Kerka jól szórakozik vagy sem ??? Semmi!! Sajnálatos hogy meghalt de attól még az volt ami! Ő választotta . Vannak szülei akik meg talán még éltek is abból amit a lányuk kereset a keféléssel ( hogy finoman fogalmazzak !) Ne hogy te akarj kioktatni engem vagy mást a véleményem miatt !! Ha nem tetszik akkor lapozz , és olvasgass másokat.
Anna Mária
@Mobil123: Nézd, ha sötét bunkó módjára szeretnél viselkedni, akkor részemről semmi akadálya.
Mobil123
@Anna Mária: Hát az aki itt sötét bunkó az nem én vagyok hanem te magad . Már rendesen bizonyítottad az össze - vissza szövegeiddel. én nem kötök senki véleményébe mint te. Elfogadom olyannak az itt kommentezőket amilyenek de te képtelen vagy normális szavakkal szólni bárkihez is . Úgy látszik itt éled ki ezt az alpári hajlamodat mert az otthon nem bírod. A kisebbségi érzésed nem véletlen ahogy olvassuk sokan. Tehát bunkónak meg hívd csak a családod , meg azt akivel együtt őriztél libákat.Hát hajrá csak így tovább:-))
Anna Mária
@Mobil123: Nem sikerült javítanod a helyzeten! :)
Mobil123
@Anna Mária: Fuss neki többek közt @Freewolf: -nak vagy @mézike:-nek azt tovább fokozod mások élvezetét a magad lejáratásával :-))) csá nacsasszony:-))
KERKA
@Anna Mária: Muszály neked mindenkibe belekötni? Kommentelj, a többit bízzad másokra.
Nem kell mindenhez megjegyzést fűznöd. Egyszóval dugulj el egy kicsit.
justhpeter
Honnan indult ez a vita. Csomó hozzászóló és nem ment előre a dolog. Bizony, egy fiatal nő meghalt és nem önszántából. Maradjunk abban, hogy a bűnügyi szál a rendőrségé, amivel ha igaz az elterjedt pletyka a politikai szálról, sosem lesz kibogozva. Ettől még a szexmunkások körülményeiről lehetne beszélni. Csak nem érdemes. Ameddig a férfiak csak az intim-szolgáltatást látják benne és minimális befektetésből a maximális élvezetet akarják kihozni, nincs más mint haszonélvezet. Ameddig a hölgyek ezt a szolgáltatásukat az átlagtól kiemelkedőbb jövedelemszerzésként gyakorolják, addig az üzleti logika ural mindent. A bökkenő az, hogy az üzletben résztvevők körének szexuális kultúrája keveredik a soha nem tanult üzleti kultúrával. Kölcsönösen gyengítik is egymást.
Ettől még tény marad, a fiatal hölgy halála és bízom benne, hogy valaki felel érte.
Anna Mária
@KERKA: Bocs, de a muszájra ly-nal allergiás vagyok. :)
Anna Mária
@justhpeter: Dehogynem érdemes beszélni a szexmunkások körülményeiről. Ugyanúgy érdemes, mint bárki máséról.
KERKA
@Anna Mária: Ez éppen ollan, mint a tavaly-tavaj, ott is mindíg vita van.

Jó neked, ha csak erre vagy allergiás.
Tényleg, nem kell véletlenül vasalnod, vagy mosogatni , vagy pulóvert kötni, nincs egyéb más teendőd?
Anna Mária
@KERKA: A tavalyon kár vitatkozni. Egy jó megoldás van. Örülök, hogy segíthettem: most megtanultad, hogy kell írni a muszájt. :)
KERKA
@Anna Mária: Különben tudtam, hogy j-vel kell írni, csak téged teszteltelek:))
Anna Mária
@KERKA: Akkor jó! Én is biztos voltam benne, hogy tudod, hiszen az általánosban elég jól megtanítják, és rögtön gondoltam, hogy nagy ravaszul engem tesztelsz! :)))
bakegya
@KERKA: @Anna Mária: ami azt illeti nem bánnám ha egy hangyányit a szekszmunkára is koncentrálnátok-mert engem pl mindíg nagyon nyugtalanított a nőiség kiszolgáltatottsága,amikor egy szegény ország ekkora himsoviniszta erőszakkal terheli meg az édesanyánakvalókat is pl.MINT AHOGY A FENTI CIKK IS TAGLALJA MINDEN ÉRDEKVÉDELEM NÉLKÜL-EZ EMBERTELEN-ÉS A BŰNOZÉSSEL HATÁROS.(potenciálisan végzetes )
KERKA
@bakegya: Jó, hogy jössz, bakegya, tudtad, hogy a csak-ot 1- kával kell írni és nem kettővel??
Bocs, de elvetted a szavam járását, ez a kedvelt kifejezésem, hogy hímsoviniszta barom.
Amúgy nem is olyan régen, Kecskeméten történt, hogy egy strici megölte azt a nőt, aki ugyan terhes volt tőle, de az utcára kényszerítette. Az a szerencsétlen nő nem kapott ekkora hírverést, mint ez a Nancy. Persze, nagy hírértéke van, mert egy lottyadt farkú keresztény politikus itt játszotta el a RED BULL szárnyakat ad, című kisded játékát.
Jó lenne, ha minden nő ugyanakkora figyelmet kapna, mint ez a nő.
Anna Mária
@bakegya: Az én véleményemet olvashatod feljebb, ha érdekel.
Anna Mária
@bakegya: Ha lehetne, ne nevezzük már a nőket, lányokat "édesanyának valóknak". A nők ugyanúgy valók bárminek, mint a férfiak. Jó, apák elég nehézkesen tudnának lenni, de az apaszerepet is kiválóan alakítják közülük nagyon sokan.
kamazuka
Ezzel a pénztárgépes bejegyzéssel vitatkoznék,de miért ne lehetne bevezetni a bárcás,a 7 próbás,vagy az ótvaros,a nagy,vagy a büdös minőségjelzőt?

Ha már az adóelkerülés is szóba jött.

Vizsont ha az asszony annyit szó este,hogy old meg,akkor remek dolog,hogy létezik!
human
Ha lesz piros lámpás ház fogadjunk, hogy fideszes lesz a tulaj és kdnp-s az első vendég.
Desischado
@human: Nem fogadok, mert tuti, hogy igazad lenne! Ez is egy szolgáltatás, adok kapok alapon. Nem lopnak meg senkit, csak kielégítenek bizonyos igényeket. Nem kéne bűnözőként kezelni őket! Prostitúció mindig volt, van és lesz!
Sics
Szerintem azért ha adót fizet a jövedelméből ( SZJA-ra vagy vállalkozói nyereségadóra gondolok) akkor kérjen rendőri védelmet ... a munkája kapcsán. Magánszemélyként persze jár neki - ugyanúgy minden mindenki másnak.
Knapp75
Azoknak a bunkóknak akik itt "osztják" még ezt a szerencsétlen halott lányt is, felhívnám a figyelmüket arra, hogy az az egész ország szégyene, ha tízezernyi fiatal inkább prostitúcióból vagy egyéb szexuális szolgáltatásokból próbál megélni.

Aki meg nem értené a cikket: a szexmunkások dolgozhatnak egyéni vállalkozóként - vagy megteszik vagy nem, ezt most hagyjuk - de ha megteszik, hogy legálisan próbálnak szolgáltatni, akkor azt csak kizárólag a saját lakásukon, egyedül, azaz lényegében védtelenül tehetik meg.
Ha van ott más is ("strici", kolléganő), akkor nem nagyon kérhet segítséget, mert "kerítésért" őket fogják büntetni.

Tehát lényegében kizárja egymást, hogy legálisan szolgáltasson és biztonságban legyen egyszerre.
bakegya
@Anna Mária: @KERKA: újra csakkk annyi mondandóm lenne-jelen téma kapcsán,nekem a kettőtök itt lefolytatott párbeszéde nem igazán tetszett-két normakövető nőt követtem ezidáig a beírásaitok vetületében és akkor egy ilyen véleményem szerint súlyozott tragikus
téma mentén egymást kóstolgattátok?!
@Knapp75: súlyozottan osztom a véleményed...ez működik és ennek értelmében a bűnözés melegágya,a kiszolgáltatottság, mint ahogy a cikkben is olvasható-óriási
karma1
@Knapp75: Azt hiszem, Te fog@Knapp75: altad ossze a legfrappansabban ezt a szitut, az alszenteskedesnek pedig a kormanyunk adja a fo gerincvonalat... Ok kotelezik "vallalkozova" lenni a prostitualtakat, merthogy ez egyfajta "szolgaltatas" (teny: de megis milyen? Egeszsegugyi? Lelki? Szamaritanus? Mindegyik egyszerre?) Borzaszto, hogy egy 19 eves lanyt MEGOLTEK, es valami aljas fereg tette, aki esetleg nem akart fizetni az "elvezetert".
Igen, vannak, akik nem "nagy penzert", hanem egyaltalan: az etelert, a megelhetesert, egy-egy jobb ruhaert, es egy mobiltelefonert is akar "szolgaltatnak", mert mas munkalehetosegre meg csak eselyuk sincs. Ezek a lanyok, erettebb nok nem feltetlenul bunkok, sotetek, tanulatlanok! En talalkoztam egy olyan csinos fiatal novel, aki nappal altalanos iskolai tanarno volt, es hetente haromszor felment a Varba, az egyik nagyon jo barba, mert hatarozott celjai voltak: lakast akart venni, mert a Mamajaval elt egy lepukkant lakasban, es eselye sem volt, hogy maskepp szert tegyen extra penzre. MEG A MAMAJAT IS SEGITETTE EBBOL A PENZBOL!!! Mindig viccesen emlegette a Boci Tejbufeben, amikor ott beszelgettunk, hogy egy napot csinal a "napi uzletmeneteert, megelheteseert", "egyet a Mamajaert" es "egyet az uj lakasaert"... Igaz, ez meg a 90-es evek elejen volt, de nem hiszem, hogy azota ez sokat valtozott volna, max. sokkal tobb alszent mano papol ellenuk a mediakban, es probalja oket adofizetesre, bejelentett munkara kotelezni amellett, hogy mindezert a vilagon semmit nem ad cserebe.
En nem viccelodnek sem ennek a kislanynak, sem mas , barmilyen okbol prostitualtta lett embertarsunk sorsan sem...
1magyar
Az egyetlen jó megoldás a szexmunkásoknak is legyen egy normális munkahelyük ahol bejelentve dolgoznak!
Ha van rá igény és van vállalkozó rá akkor miért ne lehetne? Álszent duma erkölcsre hivatkozni mert az embereket az ösztöne viszi a szex irányába.
Nem lennének kitéve a striciknek akik lenyúlják -adózatlanul- a keresetüket és betegséget sem terjesztenének orvosi ellenőrzés mellett.
eszegfu
@Knapp75: 00:24 Hasonlókat gondolok az ügyről. Pontosan azért az ország szégyene:
bármilyen "vállalkozási" formában is dolgozna és adózna, azt lehet (persze tanuk nélkül)!
Abban a pillanatban, hogy a saját védelmében tanuk is vannak a környezetében, azt már büntetik. És "amig lószar van, addig veréb is" alapon, mindig lesz igény a szexmunkásokra, igy --legalábbis szerintem -- mindenképpen egy körültekintő törvénnyel kellene valamennyire is biztonságossá tenni. Gondolok itt egészségügyi, fizikális dolgokra. Az pl. nem megoldás, hogy 1-1 területről kitiltják őket. Mindettől függetlenül véleményem szerint senki sem "érdemli" meg, hogy igy végezze.
mariaberta
Szexmunkások? Kurvák! Nincs mit szépítgetni.
mate03
@Hellcat: Tudod te hogy hány egyetemista ,főiskolás lány kénytelen kurválkodni,mert nem tudja másként kifizetni a tandíjat,meg az albérletet!?
Hellcat
@mate03: És még többen dolgoznak suli mellett becsületesen ugyan ezen célból. Fiúk is végeznek ám egyetemet/főiskolát rossz anyagi háttérrel ők viszont nem tudják csak úgy széttenni a lábukat.
magyarbakancs
"Nancy meggyilkolása kapcsán csak a lényegről nem volt szó."
A lényeg az sűrűn toszott elvtársnő.
Mi a büdös francot foglalkoznak vele ennyit evvel a ribivel.
Más fontosabb hír is van az országban mint egy kurvával ennyit foglalkozni.
mate03
@Hellcat: Addig amíg lehetett legálisan dolgozni ,tanulás mellett!Ők is inkább a tisztességes munkát választották! A kertészeti egyetem hallgatói a kivételek! Mert Budán a milliomosoknál,mindig akad egykis kertészkedni való!
karma1
@Hellcat: A becsuletesen dolgozo egyetemistak alol eppen most huztak ki a vasarnapi bezarasokkal kapcsolatban az extra kereseti lehetoseget. A nepeert felelos miniszterelnok bosz hozzajarulasaval. Es ha azt nezzuk, akkor egyre tobb no kerul az utcara, valik munkanelkulive,... Sajnos, ez meg az erosebb kozeposztalyban is elkezdte szedni az aldozatait, ket baratnom lett hirtelen munkanelkuli, magas kvalifikacioval. Ok mondjuk nem mennenek el prostitualtnak, de halvanylila elkepzelesuk sincs, hogy hogyan tovabb? Ugyanezert - az idosebb koruk miatt - a kulfoldi munka sem lehet a szamukra megoldas, egyikuk nyugdijat is alig fog kapni 4 ev mulva, mert 10 evig a Mamajat apolta, akkor azt igertek, hogy az bele fog szamitani a nyugdijba, de aztan megse!...

Senki sem mehet elve a sirba, mert elerte a nyugdijkorhatart, es mert nem a testebol akarna megelni.

Na, lehet javasolni a munkalehetosegeket - komolyan!
Hellcat
@karma1: Egy pöppet elkanyarodtunk nem? Mindenki hatalmas általánosításokat vág a fejemhez meg ország szintű problémákat amikre nyilván NEM tudom a megoldást. Szögezzük már le, hogy én CSAK ezt az esetet szerettem volna megvitatni. Mert jelen esetben NEM fogom sajnálni a hölgyeményt. Szerintem azért csinálta mert ez volt a legegyszerűbb, esze nem volt máshoz...mint már annyiszor mondtam...aki rá van szorulva a pénzre az nem iPhonal selfizik...a butasága lett a veszte is. Kész vége. téma lezárva.
sentinel216
"Nancy meggyilkolása kapcsán csak a lényegről nem volt szó"

KI ÖLTE MEG A LÁNYT?

Mindenféle szervezetek próbálnak szakmai, politikai vitákat generálni, saját hasznukra. Csak a rendőrség és az ügyészség hallgat.
karma1
@Hellcat: Oke, valaszt nem varok, de az egyetemistak becsuletes munkajat Te hoztad fel, es a mobile phone az ezeknel a lanyoknal a kapcsolattartas fo kelleke es ez volt "A luxusa" is.

Mindegy, a fenti peldaban leirtam, hogy TANARNO volt kenytelen elmenni prostitualtnak, de ezt sem ismetlem meg, mert valoszinu ugyis elsiklottal felette, meg egyebkent sem illik bele abba a kepbe, amit eroszakkal kialakitottal Magadnak errol a szerencsetlen kislanyrol. Bar a valot sosem fogjuk megtudni rola sem, nyugodjek bekeben.

Neked is szep hetveget...
Anna Mária
@Hellcat: Ne mondd már, hogy mindenki hatalmas általánosításokat vág a fejedhez. Én például tuti nem.
Egyszer már megbeszéltük, hogy szíved joga nem sajnálni ezt a gyereklányt. Azt is mondtam neked, hogy a hátrányos helyzetben, primitív környezetben, alkoholista anyával, apa nélkül, nagy nyomorban élő gyerekek számára nem választás kérdése, hogy tanulnak-e vagy nem. A tanuláshoz támogató háttér kell. Ez volt a helyzet ezzel a kislánnyal is.
Azt is megbeszéltük, hogy nem minden férfi aljas csirkefogó, aki prostituáltak szolgáltatásait veszi igénybe. (Nekem persze személyesen felfordul a gyomrom annak hallatán, hogy valaki képes egy ilyen fiatal lányt használni.)
Mondtad, hogy részedről a téma lezárva. Ehhez képest... szóval, na...
Hellcat
@karma1: Köszi, hogy megérted. Elolvastam amit írtál, de nem tudtam válaszolni. Ennél a résznél picit belefáradta. Biztos vagyok benne, hogy történt már olyan is, hogy diplomás emberrel építkezésen történt halálos baleset mert rá volt szorulva, hogy elmenjen szarér hugyér segédmunkásnak és ott történt a baleset. Úgy siklana el felette mindenki hogy csak na. Ekkörül meg jól felkavarták a port a politikusi szarkeveréssel, egyébként csak egy prosti volt akit megöltek, mint ahogy a példám is csak annyi lenne, hogy meghalt egy segédmunkás. Mind a kettő szörnyű dolog, sőt! Itt viszont nem kéne a bolhából ekkora elefántot csinálni. Remélem megérted az álláspontomat. És neked is szép hétvégét kívánok.
Hellcat
@Anna Mária: Próblok kigrani de látod nem hagynak. Olvasd majd el 11:37 es kommentem is kérlek. Köszönöm.
Anna Mária
@Hellcat: Oké, teljesen egyetértek, hogy a politikai szál rezegtetése meg az egész habverés undorító ennek a szörnyű esetnek a kapcsán.
De: azzal nincs semmi baj, hogy ennek a történetnek a révén fény esik egy óriási, rettenetes helyzetben lévő embercsoport problémájára és a munkájukkal kapcsolatos szabályozás visszásságaira, na meg arra, hogyan nyilatkoznak a prostituáltakról még olyan emberek is, akik szorgosan igénybe veszik a szolgáltatásaikat.
Ugorgyunk. :)
Hellcat
@Anna Mária: Erre azt mondanám, hogy a politikus is ember...na de az álszent politikustól hányingerem van nekem is, és szerintem neked is :)
karma1
@Hellcat: Sem piszkalni nem akarlak, sem megbantani, mert most ebben a dologban teljesen mas a velemenyunk - ez igaz. Akarmiert kerult eloterbe ez az eset, azon a tenyen akkor sem fog valtoztatni, hogy egy EMBERNEK vettek el az eletet eroszakosan, es en EZT nem fogadom el: akkor sem, ha egy hajlektalant vernek agyon a cigijeert, Akkor sem, ha Fenyot robbantjak fel az Aranykez utcaban, vagy eppen Nancynek vagjak el a torkat, de a 22 ezerert megolt trafikoslany halala is felhaborito es verlazito.
Az embereket nem a tudasuk, munkajuk, borszinuk, vallasuk szerint kellene megitelni, hanem csak azert kene oket sajnalni, mert EMBERKENT, es EROSZAK ALTAL haltak meg.
A tobbi rizsa... Egyebkent megertettem a Te allaspontodat is, meg ha nem is ertek vele egyet, de ez meg itt az enyem...

Ja, es persze senkinek nem kell velem sem egyeterteni...
(Azert majd figyelj oda, hogy kb. 8-10 ev mulva, amikor azoknak a gyerekeknek az eselyei csokkentek nullara, akik valamilyen oknal fogva most nem tudnak elmenni iskolaba, es a szulok ezert buntetesbol meg csaladi potlekot sem fognak kapni, az allasukat meg mar regen elvesztettek, szoval amikor ezek a gyerekek elerik a serdulokort, 16-18 evesen magukrol kell majd gondoskodniuk, mert SENKI sem fog roluk gondoskodni, akkor ki lesz a buta gyerekekert a felelos? Olyan spiral ez, amibol az emberek nem maguktol mentek bele, de a jelenelegi antiszocialis politika ezt adja nekik. Csak evek mulva fogjuk megtudni, mekkora kart okozott a mostani kormany a fiatalok eleteben, kulturajaban...)
Hellcat
@karma1: Na ezzel amit írtál egyet tudok érteni elejétől a végéig.
Anna Mária
@Hellcat: Nézd, nekem semmi bajom azzal, ha felnőtt emberek megegyeznek abban, hogy nemi kapcsolatot létesítenek fizetség ellenében.
Azzal viszont van bajom, hogy ha bárki - legyen az politikus -, egy ilyen nagyon fiatal, rémes körülmények között élő lányka szexuális szolgáltatásait veszi igénybe. Ha már ember, akkor viselkedjen minden helyzetben emberi módon.
karma1
@Hellcat: Akko' ugorgyunk, Te meg menjel fozni, mert mar mindjart del van!!!...:o))
Knapp75
@Hellcat: Azért nem tudod sajnálni, mert még mindig irigykedsz az iPhone-jára?
Túlléphetnél már ezen.
Az internetadó elleni tüntetésen is sikerült azon nyammognia sokaknak, hogy okostelefonjuk van a tüntetőknek. (ami mondjuk már 20,000 ft-ért vagy havi 5000 ft-os részletre is kapható)

Valójában az sem számít, hogy mivel foglalkozott, mert akár egy rendőrségi pszichológus is eshet egy perverz, primitív gyilkos áldozatául az elmúlt évek tapasztalatai alapján...

Egyébként a halálbüntetés hívei szerint egy prostituált halálát is halálosztással kéne államilag büntetni, vagy az esetükben nem számít, hogy "valaki gyermekét ölték meg"?

@mariaberta: Könnyen címkézel. Vannak olyan szexmunkások, akik fizikai kontaktus nélkül küldik az ipart, pl. telefonon vagy webkamerán keresztül.
Elméletileg akár még szüzek is lehetnek... :)
T.T.
@Hellcat: Sokan dolgoznak egyéni vállalkozóként, fizetve minden járulékot. Pont a "lakásos", egyedül dolgozó lányok. Nancy esetében ez biztos, hogy nem így volt, de a régi, a szakmában több éve dolgozók így próbálják legalizálni a szolgáltatást. Mellesleg számla tömbjük is van...
Hellcat
@Knapp75: Tényleg az iPhone-os dolgon akadtál fent? Elolvastad egyáltalán a többi kommentem?
@T.T.: A NAV erre is figyelhetne...ja a NAV egy rakás szar...visszavonom.
kukac50
Sajnálom a lányt ,de a hatóságnak az a kötelessége,hogy megtalálja a gyilkost!
Arról nem olvashatunk,hogy hol tart a nyomozás. Vagy a halott lány keresse meg a gyilkosát,mint Vida Ildikó is maga vizsgálta magát,ez az elv működik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.