Nagy a feszültség a Fideszen belül Rogán Antal és Lázár János párharca miatt. Az Orbán Viktort ismerő források szerint a miniszterelnök közismerten szereti versenyeztetni a munkatársait, rájátszik a beosztottjai közt lévők ellentétekre, hogy aztán a párt őszi tisztújító kongresszusa előtt békéltetőként léphessen fel – írta a hvg.hu.

A kormányfő ugyanis legújabb tervével – miszerint Rogán Antalt kabinetfőnökeként venné maga mellé -"kétfejűvé" tenné a Miniszterelnökséget, így már nemcsak Lázár vinné egy személyben.

János halálosan komolyan gondolja, hogy lemond, ha a Miniszterelnökség hatásköreit összekuszálják, és nem lesz világos, ki miért felel

- mondta a lapnak Lázár egyik kollégája.

Egy másik miniszterelnökségi forrás úgy magyarázta:

Nem világos, hogy Rogán döntéseiért ki viseli a felelősséget, kit kérhet számon, interpellálhat a parlamentben majd az ellenzék: Rogánt, Orbán vagy Lázárt.

Így az is tisztább helyzetet teremtene, ha Rogán inkább külön minisztériumot kapna. Rogán környezete eközben nem érti Lázár kifogásait: miután állítólag kétszer is egyeztettek, úgy tűnt, sikerül megegyezésre jutniuk.

Kikészíti a Fideszt Orbán "oszd meg és uralkodj" játéka
Fotó: Túry Gergely (hvg.hu)

A frakcióvezető egyébként azt szeretné, ha ő kaphatná meg a 25 milliárdos kommunikációs közbeszerzést bonyolító Nemzeti Kommunikációs Hivatalt. Ezt Lázár környezetéből volt, aki úgy értékelte: "Tóni lényegében propagandaminiszter lesz". Ám ennek kapcsán volt olyan államtitkár, aki attól tartott, Rogánnal együtt Habony Árpád ismét naponta járna be a Miniszterelnökségre, aki ugyan semmiféle poszttal nem rendelkezik, de már az előző ciklusban is utasítgatott kormányzati vezetőket – fejtette ki a hvg.hu.

Orbán egyébként Lázárra úgy tekint, mint a bürokrácia, apparátus hajtójára, míg Rogánra, mint aki képes lehet a kormány és a frakció munkáját összehangolni. Utóbbira szükség is van, hiszen a pártban úgy érzékelik, mostanában hiányzik a politikai koncepció, "elveszítették a fonalat".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha már ilyen balfácán az ellenzék, legalább egymást nyírják ki !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ha már ilyen balfácán az ellenzék, legalább egymást nyírják ki !
Jozefina
Már épp ideje, hogy pukkanjon!!! A koncon marakodnak és ez lesz a vesztük szerencsére!!!
A Jó Isten és Gyurcsány mentsen meg tőlük!! :)
Freewolf
Liberálisék csak szeretnék, hogy ez legyen!
silber13
Mindenkit kijátszik mindenki ellen és hazudik, hazudik szemrebbenés nélkül. De hát ez a lételeme, minden cselekedetének mozgatórugója! A hatalom görcsös féltése, amiért bármit hajlandó odadobni, feláldozni, még az országot is, csak hogy elmebeteg vágyai, ötletei teljesüljenek!
Aki Én
Jó választás. Ha van tökéletesen hiteltelenné vált, megbízhatóan korrupt, közutálatnak örvendő, milliónyi kétes ügybe keveredő embere, hát akkor az ő.
Az ilyeneket nem inkább eltávolítani szokták?
Hellcat
Nesze nektek...káosz uralkodik az oszrágban...lehet tapsolni mellé.
JAJMÁR
Teljesen mindegy, hány fejű lesz a kabinet, a felelősség senkié. A népé.

De tényleg a népé, mert eltűri a tűrhetetlent.
(Csak nem mindenki olyan ostoba, hogy tapsol hozzá?)
Cicamama55
Rogán feladata szerintem az lenne, hogy figyelni kellene Lázár Jánost és jelentgetni róla Orbán Viktornak. Másra nem való... "Felhúzható szajkózó huszár. " Bármilyen témában, bármely területen meggyőződés nélkül, tartalmatlan hazugság áradat ömlik belőle.
Anna Mária
"Tóni lényegében propagandaminiszter lesz" - már bocsánat, az minek egy demokráciában? :)))
soljanka
Nincs itt semmiféle látnivaló kérem: egyszerű cicaharc a közönségnek.
Csak nem gondolja bárki is, hogy AntiLop vagy Lézer inkább összevesznek, mint hogy tovább harácsoljanak?
Janónk csak egyik fiának vett kéglit.
Rogánnak három gyereke van.
Meg élni is kell valamiből.
Szóval cirkusz a népnek.
Anna Mária
Az utolsó propagandaminiszter Európában Göbbels volt.
Egész elképesztő, hogy a fidesz már náci poziciót is kitalál, nyíltan beszél róla.
Reméljük, egyszer feltűnik egy okosabb újságírónak ez a kis tervecske, és rákérdez.
No persze, akkor jön a duma, hogy "mindenki félreértette".
nemjoezigy
"...hiszen a pártban úgy érzékelik, mostanában hiányzik a politikai koncepció, "elveszítették a fonalat"."
- Nem a fonalat, hanem a gyógyszert!
@Anna Mária írod: '"Tóni lényegében propagandaminiszter lesz" - már bocsánat, az minek egy demokráciában? :)))'
Már bocsánat, de hol van itt demokrácia?:(
volvós
A képet nézegetve elképzelem, ahogy a Csillagban
a 15-ös börtöncellában beszélgetnek
életfogytiglan...csak más ruhában !!
Lackó50
Semmi új nincs a nap alatt. ez is a tipikus "oszd meg és uralkodj" szisztéma része. Lázár az utóbbi időben elég sokat szerepelget a TV-ben és nyilatkozik össze vissza. Gondolom figyeli a közhangulatot és próbál olyan nyilatkozatokat mondani, amivel kicsit a közvélemény felé húzzon. Mintha nem mindenben értene egyet a kormány politikájával. Próbálkozik a tisztára mosdatással. Hogy a hitelét már rég elvesztette és ez az egész csak porhintés, hogy ha netán bukna a kormány, akkor ő elmondhassa, hogy nem az ő oldalukon állt. Mindezt finoman, hogy azért nagyon ne menjen szembe a főnökével. Ezt látva Orbán már a pártján belül is próbálja az "oszd meg és uralkodj" elvét alkalmazni, hogy az egymásnak ugrasztott embereket kicsit lekösse. Aztán majd ő az igazság bajnoka rendet tesz.Ezt csinálja az országgal is. Mindenkit próbál egymásnak ugrasztani, hogy ő páholyból nézze, miközben a barátainak és a családjának a vagyon gyarapodását rendezgeti. A diktátorokra jellemző, hogy ők is keresztül tapostak mindenkin, hogy elérjék amit akarnak.
justhpeter
Nincsen Göbbels Hitler nélkül... folytassam ?
Nincsen Rogán ...nélkül !
HHHHHHHHHHHHHRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Desischado
Lackó50 megfogalmazta a lényeget. És az is igaz, hogy ezek a hatalomért mindenre képesek. Megölnék egymást egy kanál vízben, de összetartanak, a hatalomért, és az ebből eredő lopási/harácsolási lehetőségért. Ilyen mocskos, undormány kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen országnak. És megválasztották őket másodjára is. Remélem, akik rájuk szavaztak, és akik nem mentek szavazni, azok is megérzik ezeket az átkos körülményeket. Őket nem sajnálom-. Magunkat és az országot annál inkább!
Toby
Helyes ! Rogán kapojon egy újabb minisztériumot, mondjuk a "Lakóparkügyi - és Ingatlanmutyi Szervezési és Lebonylítási Minisztériumot" 20 államtikárral, 40 helyettessel, 130 osztlyvezetővel, 260 osztályvezető-helyettessel, 300 gépíróval, 30 kávéfőző és bevásárló "irodatechnikai" munkással és akkor már egyetlen egy darab fidesznyik sem marad állás nélkül a Kárpát-medencében !
silber13
@Toby: Olyan " Mutyisztikai Minisztériumra gondolsz? Azt kimondottan Rogánnak találják ki!
mate03
@Freewolf: Nem érzékeled,hogy repedeznek a falak!?Ez a hatalmi harc fogja szétverni őket,ugyan úgy mint az MSZP-ét ! a megalománia furcsa betegség,de ők is ebben szenvednek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.