Ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés – mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

"A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz." Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék – fűzte hozzá.

Tarlós István közölte: a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás.

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott – orosz és észt – ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy "az egész jelenség" számára "nem természetes és visszataszító".

Mint mondta, nem "egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Megint kimutatta a ,,foga fehérjét,, ez a fütyi, ez is csak egy megélhetési xarzsák!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Pistike !!! A te bérfejlesztésed rendben van ???
nemjoezigy
@volvós: Az övé rendben van nem kell félteni. De ha 20 évig nem kapna egy Ft béremelést sem, akkor is az átlag többszörösét kapná!
.
Sajnos nincs mit csodálkozni ezen az eljáráson, ez a fideSSkdnp bevett eljárása. Ezt csinálták a választásoknál is a települések megfenyegetésével.: Ha nem fideSSes a vezetés buknak minden támogatást!
Ez van!
Senara
Bérfejlesztése rendben van a 40 éves metrókocsik felújításából újakat is vehettek volna . :-((@volvós:
papa.49
Megint kimutatta a ,,foga fehérjét,, ez a fütyi, ez is csak egy megélhetési xarzsák!!!
Hellcat
A fidesznél ez a szokás...önkorm. választásoknál is fenyegettek, hogy olyant kell választani akivel együtt tudnak dolgozni tehát ha nem fideszes akkor felejtsék el a pénzt...szép kis demokrácia ez no. Sztrájkolnál? Élnél a jogaiddal? Hát barátom akkor felejtsd el a fizetésed...
Freewolf
Pedig világos a képlet! ha a sztrájkkal az amúgy is nehéz helyzetben levő BKK helyzetét saját munkásai rontják, akkor a leendő bérfejlesztésből kompenzálják a kárt! Lehet elgondolkodni!
coyote3
Sarlós Pityu nem hazudtolta meg önmagát :)
Clavigo
Egy gyenge hetes-10 napos sztrájk,,,Lenne felfordulás,,de ezt a prosztót forró zsírban futtatnák meg a választói..
Clavigo
@Clavigo: Kicsit ""leszállna az égből ".
wagabund
Teljesen mindegy lesz-e sztrájk, vagy nem..csak ezt még nem tudják a versenyzők..
úgyis az lesz, ami már réges régen le van írva, és a szerint játszanak az ország vezetői...

az ellenzék meg bután néz...és hallgat, mert lövése sincs mit is kellene tenni...

a ... , a karaván halad.
Bercifiu
Ez már fenyegetés, de finoman szólva, a hatalommal való visszaélés. Pityukám, használd a tököt nyakadon, s nem égsz mint Zsana.
Lechuguilla
Szerény véleményem szerint pedig tahósisván és egész fityeSSkdnps pereputtya "mint az egész jelenség" "nem természetes és visszataszító" s mint ilyen nem méltó a Magyar Köztársaság történelmi környezetéhez. Ergo, menjen a 3,14csába. Inkább szívok a sztrájk alatt, csak a valaki szívassa már meg ezt a felfuvalkodott arrogáns tahót.
csa-csa
@papa.49: minden esetre a Demszky nevű megélhetési fütyi és bandája 25 évig magasról bacott a bkv járműveire, meg jól meg is szedte magát! Persze a Tarlós sem a tökély maga, de nem kéne 25-30 év carát a Tarlósra borítani!
verum
@csa-csa: Demszky le is lett váltva. Tarlós ugyanezért miért nem? Nála is kell várni 25 évet, hogy ő is jól megszedje magát? Mi lesz addig a tömegközlekedéssel?
csa-csa
@verum: jó kérdés, de 25 év carát nem lehet 5 év alatt "lemosni"
verum
Tarlós nem ér rá ilyen pitiségekkel foglalkozni. Neki az a feladata, hogy a gazdáinak tetsző ingatlanokat rendelkezésükre bocsássa.
Meg ugye, a közterek átnevezése. Meg az ágazat vezetői jövedelmének biztosítása. No persze, nem a busz, vagy villamosvezetőké, azok örüljenek, hogy dolgozhatnak. És meg is vannak védve a bevándorlóktól és a "természetellenes melegfelvonulás" elviselésétől.
Hogy szétesnek a járművek és nem lehet megélni a fizuból?
Na és? Nem kell telhetetlennek lenni, miközben a gazdaság dübörög!
verum
@csa-csa: - eddig mennyi lett lemosva? És ki volt aki rendre keresztbe tett Demszkynek? És mennyivel kapott több állami támogatást Demszky, mint Tarlós?
csa-csa
@verum: az az ember 25 évig azt csinált amit akart!
verum
@csa-csa: - amire lehetősége volt. Tarlós az, aki azt csinál amit akar Orbán árnyékában!
verum
@csa-csa: - 25 év alatt ennyi herdálás és káros intézkedés nem volt, mint Tarlós uralma alatt.
csa-csa
@verum: semmilyen intézkedés nem volt. ez ugyanolyan káros!
verum
@csa-csa: - soroljam? Közterület átnevezések, hajléktalanok üldözése, tömeges fakivágások -- és kapásból ez:
www.fogyasztok.hu/cikk/20120625/budapest-uj-testvervarosa-peking
vitriol
@csa-csa: A szoci kormányok nem csináltak azt amit akartak, mert az ellenzék /orbánék/ minden megmozdulásnak keresztbe tett! nem is ellenzék volt, hanem ellenség a javából!
justhpeter
Azt hittem eddig Tarlósról, hogy egy racionális mérnökember. Tévedtem, ő egy közönséges politikai zsaroló. A budapesti polgárok viszont megszavazták ezt a zsarolót. Ezek szerint ez kell nekik. Erre a zsarolásra csak egy válasz lehetséges, a sztrájk. Egészen addig, amíg a zsaroló fel nem teszi a kezét és a kívánt béremelést +1%-kal megemelve nem teljesíti. Aztán magyarázkodhat majd ott ahol akar. Egyébként nem kell hosszú közlekedési sztrájk, Budapest adottságainál fogva is hamar kapitulál.
Lackó50
Ez egy nyílt fenyegetés. Ha erre lemondják a sztrájkot, akkor a szakszervezet vezetőit kell azonnal leváltani. Sajnos azt már kitalálták, hogy a minimális ellátást akkor is kell biztosítani. És mi van,m ha nem biztosítják? Akkor valaki börtönbe megy, mint POLITIKAI FOGOLY? Ezzel is lehet védekezni kb 500 felmondólevelet elhelyeznek egy közjegyzőnél és adnak mondjuk 3 hét határidőt. Nincs sztrájk, de ha ennyien ott hagyják a céget, akkor felborul a közlekedés. Ennyi embert nem tudnak pótolni. Ha tanfolyamokat hirdetnek ingyen, akkor is eltelik egy bizonyos idő, mire ezt valamennyire pótolni tudják. Arról nem beszélve, hogy ez hány milliárdba kerül a fővárosnak. Majd lehet a pénzeket átcsoportosítani és könyörögni a sofőröknek, hogy magasabb fizetésért jöjjenek vissza. Sakk matt. Katonasággal se tudják áthidalni a problémát, mert ott se nagyon tolonganak, akiknek villamosra, vagy metróra lenne jogosítványuk. Harckocsikon szállítani az utasokat, meg kicsit morbid lenne. Egyébként ez jellemző rájuk, ha nem úgy ugrál valaki, ahogy ők fütyülnek, akkor jön a bünti. Még csak azzal nem vagyok tisztában, hogy tulajdonképpen mi is a demokrácia??? Ja és miért szidják Kádárt, ha ugyan azt csinálják. Mi is változott??? (azon kívül, hogy lecserélték a a személyzetet a parlamentben egy éhesebb bandára)
Jozefina
Tarlós mindigis bunkó volt és az is maradt. Ha a fővárosiaknak ez kell, akkor ok. De el is zavarhatnák!!!
A BKV-ok meg addig sztrájkoljanak, amig Tarlós nem mond le. Más közlekedési és fővárosi cégeknek is szolidarításból a BKV-ek mellé kellene állni!!
A melegfelvonulásról meg annyit, hogy bunkókám hivassa meg magát a berlini főpolgármesterrel az ottani felvonulás időpontjára és azután járjon a szája!!!
papa.49
@csa-csa: A sarlós Tarlós olyan messze van Demszkytől hogy nem is látja maga felett, persze neki is volt hibája de amit ez a ,,tajtparaszt,, művel a város élén az már teljesen megfelel a fütyiszes elvárásoknak!!!
mate03
@papa.49: ! Már maga az a tény,hogy fenyeget,vérlázító! Nem tisztem megítélni Tarlóst,mert nem vagyok Pesti.De hogy egy szemét ember,azt kimerem jelenteni!
wagabund
azt sajnos figyelmen kívül hagyjuk, mert hajlamosak vagyunk felejteni, hogy tarlós már kellően öreg..-na jó, idős-...és öt évre választottuk szabad akaratunkból...

érthetőbben..leszarja, ki mit mond...ő viszont azt mond, és tesz, amit akar, már senki nem tudja felelősségre vonni. ez igen erős motiváció. illetve csak ez.

fizetése rendben
ismertsége rendben
nyugdíja rendben
vasárnapi pihenése rendben
hatalma rendben
főnökei elégedettsége rendben.
na, itt a pont.
papa.49
@mate03: Én se lakom már Pesten, de még mindig felbosszant, mikor az ilyen xarzsákok osztják az észt...Nem mellesleg a BKV. működését ismerem mivel külsős vállalkozóként sokat dolgoztam nekik, még a Demszky polgármestersége alatt, akkor azért tudtak vásárolni, pl. 2002. 16 db. új targoncát vettek amiket fel kellett szerelni emelőkosaras kivitelűre, ami nem volt éppen 2 fillér akkor se...
csa-csa
@papa.49: annyira utáljátok, hogy csinálhat bármit nem számít!
pedig csak többek között - nem hagyja 25 év carát a fejére önteni!
csa-csa
@Jozefina: Eddig sem törődtej a bkv kisemberei fizetésével. Ma sincs másként és nem is lesz! Fő hogy a vezérkar zsebe dagadjon!
verum
@csa-csa: - no, álljon meg a menet! Azért ő is volt menet közben polgármester, ő is öntött ám a bilibe!
És nem azért utáljuk, mert ő a Tarlós, hanem azért, amiket csinál, illetve nem csinál!
És igérte nagy mellénnyel, hogy majd megmutatja. Azóta is mutatja, csak mást.
papa.49
@csa-csa: Nincs neki szüksége a más xarára csinált ő már eleget ha csak azt ráborítanák 10 évig ki se mászna belőle!!!
A III. ker. polgármestersége idejéből talán még emlékszel ,hogy összetörte az egyik képviselő szemüvegét!!!
Ez a pali, nem kell ennek pódium, ez is csak egy megélhetési xarzsák!!!
csa-csa
@verum: egyébként meg ígér itt mindenki nagy mellénnyel, múlt és jövő időben egyaránt!
csa-csa
@papa.49: ".. talán még emlékszel ,hogy összetörte az egyik képviselő szemüvegét!!!"
mindent félretéve emlékszem! elismerem az tényleg nagy bunkóság volt!
nekem úgy rémlik, hogy "csak megfenyegette", hogy "rálépek a szemüvegedre!" nem?
mondjuk az ilyen hangvételű stílus is nagy bunkóság volt!
verum
@csa-csa: látod, abban egyetértünk, hogy egyik sem jobb a másiknál.
Bercifiu
Tapló Elvtárs! Ezt a kijelentés úgy hívják, hogy zsarolás, a Btk szerint büntetendő cselekmény, még egy ilyen vén hülyének is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.