A kormány közzétette, hogy mennyiért és hova utaztak a Miniszterelnökség államtitkárai és helyettes államtitkárai – írja az Origo.

A kormany.hu oldalon közzétett listában olyanok szerepelnek, mint Sonkodi Balázs államtitkár 503.700 forintos luxemburgi útja, vagy éppen Szalay-Bobrovinczky Vince helyettes államtitkár németországi utazása, aki oda több mint 360 ezerért, Belgiumba pedig több mint 280 ezerért utazott.

A listát átböngészve az Origo azt találta, hogy Brüsszelbe rendkívül drágán, akár 378.500 forintért is lehet jegyet venni. Szétnéztek a napidíjak területén is, ahol általánosságban elmondható, hogy a 20-60 ezres tiszteletdíjak gyakran előfordulnak, de például Latorcai Csaba helyettes államtitkár egy franciaországi útja során csaknem 70 ezres napidíjat kapott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A természetes, hogy a luxus jár nekik eközben a hazai nyomorról
lila gőzük sincs !
Dicséretes, hogy a magyar kormány elszánt a hiánycsökkentésben, ám ez leginkább szociális kiadásokat és az oktatást érintette. A közoktatásra relatíve keveset költ Magyarország, ami még rossz hatással lehet a hosszú távú gazdasági kilátásokra - áll OECD Magyarországról szóló átfogó elemzésében. Eszerint a jóllét általános szintje a tagállamok között a legalacsonyabbak között van Magyarországon.

A léhűtőkből sem volt eddig elég, nosza Lázár egyszerre nevezett ki 19 miniszteri biztost !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A természetes, hogy a luxus jár nekik eközben a hazai nyomorról
lila gőzük sincs !
Dicséretes, hogy a magyar kormány elszánt a hiánycsökkentésben, ám ez leginkább szociális kiadásokat és az oktatást érintette. A közoktatásra relatíve keveset költ Magyarország, ami még rossz hatással lehet a hosszú távú gazdasági kilátásokra - áll OECD Magyarországról szóló átfogó elemzésében. Eszerint a jóllét általános szintje a tagállamok között a legalacsonyabbak között van Magyarországon.

A léhűtőkből sem volt eddig elég, nosza Lázár egyszerre nevezett ki 19 miniszteri biztost !
human
Orbán 2010-ben még valami szerénységről hablatyolt, mikor megnyerték a választásokat.
eugen4402
Gondolom, amikor az egykori oligarcháink hatlovas hintójukkal a Császárvárosba látogattak, az se lehetett filléres kiruccanás. Nekik még hotel se kellett, legtöbbjüknek volt Bécsben egy kis kuckója. Viszont megöl a kíváncsiság: Latorcai mit adott elő napi 70 rongyért?
m.macskosz
Mondanám, hogy költsék gyógyszerre, de ezeknek még a szűrővizsgálatok, a konditermi, uszodai, masszázs, szauna, szolárium is ingyen van, az esetleges gyógyászati kezelésekkel együtt, a cafeteriából is telik nekik egészséges ételekre, ezért aztán a patikában sem hagynának sokat, ha az nem lenne szintén ingyenes. Ezek után mit is kívánhatnék nekik, a főnökeikkel egyetemben? Semmi jót!
m.macskosz
@eugen4402: " Latorcai mit adott elő napi 70 rongyért?"
A lopott holmit biztosan nem...
eugen4402
@m.macskosz: Látod, ez eszembe se jutott. Csak gondoltam, ha már Párizsba beszökött ez az úr, esetleg szép régi érzelmes sanzonokkal szórakoztatta a nosztalgiára éhes párizsi járókelőket. :-)) A többieknek nyugodtan kívánhatod a gyógyszerfogyasztás növelését, mert az az évek múlásával amúgy is bekövetkezik.
m.macskosz
@eugen4402: "...ha már Párizsba beszökött ez az úr..."
he-he-he :)
www.kormany.hu/download/d/fa/30000/Latorcai%20Csaba%20%C3%A9letrajza.pdf#!DocumentBrowse
Elképzeltem, amint ékes latinsággal előadta Villon egy-két pikánsabb versének megzenésített változatát. :)
m.macskosz
@m.macskosz: Ja, nem tévesztettem össze Adyt és Villont, csak valahogy ez ugrott be. :)
eugen4402
@m.macskosz: Hajjajaj!!! Nagy az én bűnöm, nem ismertem az előéletét. Ha ezt tudtam volna, inkább keveselltem volna a napi hetvenet. Most már azon dohogok, hogy a csigazabálók féláron jutottak hozzá egy nemzeti kincsünkhöz...:-)
eugen4402
@m.macskosz: Na jó. Ezt el kell mesélnem: volt régen egy osztálytársam, aki szép nagy közönség előtt a "Szent Mihály útján suhant nesztelen" helyett "Szent Mihály lován suhant nesztelen"-t mondott, ami azért enyhén szólva meghökkentő különbség...
m.macskosz
@eugen4402: Tudod, az a fránya tudatalatti mocskos egy gazember!
Középsuliban író-olvasó találkozó volt, Berkesi Andrást hívta meg az iskola.
Feltettem a kérdést, mi a véleménye arról, hogy Berkesi Andrást ponyvaírónak tartják.
Szerencsére a magyartanárom a döbbent csend után rákérdezett, nem Rejtőre gondolok-e.
Persze, hogy azt szerettem volna kérdezni. Nem tudom, égtem-e ennél jobban. Fránya dolgok ezek. :(
eugen4402
@m.macskosz: :-))) Ezzel kész is vagyok. Nem bírom abbahagyni a röhögést...
nemjoezigy
Megint felvetődik bennem a kérdés: ugyan már minek van az ellenzék a parlamentben a nagy fizetésén kívül?
Mert, hogy én nem kérdezhetem meg ezektől a megélhetési szemétládáktól, hogy mit csináltak ennyi pénzért, milyen hasznot hoztak az országnak? Fogjuk rá, hogy az elfogadható, mert lehet, hogy nyolc napon túl gyógyulnának.
De az ellenzék, miért nem?
Minden meg kellene próbálniuk, hogy mi a nép és a szemellenzős külföld is lássa, a hatalmas pazarlást, amit az új arisztokráciánk csinál.
PUSZTULJANAK!
m.macskosz
@eugen4402: Szégyelld Magad!
Még közel negyven év elteltével is pirulok, Te meg kikacagsz?!
:)
Levendula
Sok álom-miniszter, sok utazás, sok pénzbe kerül...
m.macskosz
@m.macskosz: ...a közel negyven FÖLÜLrRŐL közel, sajnos...
m.macskosz
@nemjoezigy: Tudod, amikor olyan tetves törvényeink vannak, hogy egy ogy.- képviselőnek bírósághoz kell fordulnia, hogy megkapja az információkat...
amikor egy nav-os vidaildikó leszarja, hogy adatokat -közérdekű adatokat! bocsásson egy képviselő számára, sőt egyáltalán hajlandó legyen fogadni őt,
amikor egy tényfeltáró újságírónak perelnie kell, hogy elláthassa a munkáját, azaz korrekt módon tájékoztassa az olvasóit..
A fideszesek szerint jogállam van, sajtó-és szólás szabadság, de valahogy mégsem!!!
nemjoezigy
@m.macskosz: Igazad van! De éppen ezért kellene minden nap minden ellenzéki (jóérzésű) képviselőnek interpellálni, (ha úgy tetszik szét trollkodni a "munkájukat" addig se csinálnak kárt, vagy kevesebbet.)
Január
@nemjoezigy: Plágiumot akarsz elkövettetni az ellenzékkel, hiszen anno az ő ellenzékük ugyanezt csinálta a nagy konsruktivitásukban? :)))
eugen4402
@nemjoezigy: Egy kicsit vitatkoznék Veled, ugyanis kérdeznek ők (az ellenzéki képviselők), akár ötször is feltehetik ugyanazt a kérdést, és válasz helyett kapnak egy kupac mellébeszélést, egy rakás kioktatást, hogy az nem így van, hanem úgy, és ha bizonyítani kellene valamit számokkal, a csillagos eget is letagadják. Emlékezz: A negatív növekedés is növekedés.
Ez a Fidesz Company kezdettől gúnyt űz az európai politikai normákból, minden más indítványt, véleményt lesöpör, ami nem az ő köreikből indul ki. Jellemző volt a halálbüntetés napirenden tartása, és igaza volt annak, aki azt vetette a szemükre, hogy ez olyan, mintha a pedofília büntethetőségéről vitatkoznának. Szóval kérdez az ellenzék, de "nem hangzik a mennyországba..."
Toby
A magyar parazita politikus, közpénzen "jobban teljesít" !
Ezért nem ismerik a hazai helyzetet, mert gőzerővel megy a "Tejben-vajban" projekt 1.0 !
nemjoezigy
@Január: Nézd, valamit tenni kell, mert az eddigi tempó és módszer nem vezet jóra, mert ide vezetett ahol/ahogy vagyunk.
És ez nem jó!
kkalman
Arra kíváncsi lennék, hogy példának okáért, ha Mezei Dávid helyettes államtitkár január elején tudott 106 ezer Ft-ért Brüsszelbe repülni, akkor egy hónap múlva miért került ugyanez az út
kkalman
@kkalman: Kár, hogy nem lehet törölni a hsz-emet. Véletlenül elment,
Tehát elölről. Arra kíváncsi lennék, hogy példának okáért, ha Mezei Dávid helyettes államtitkár 2014 január elején tudott 106 ezer Ft-ért Brüsszelbe repülni, akkor decemberben miért került ugyanez az út 278 ezerbe? Talán rájött, hogy a 172 ezer jobb helyen van a saját zsebében?
nemkati
Ezt kellene ezeknek a luxusutazóknak egyszer egy magyarországi luxusutazás alkalmából megtekinteni:

444.hu/2015/06/08/kepek-a-magyar-egeszsegugybol-amiktol-elsirod-magad/
kkalman
@nemkati: További képek az egészségügyből. www.facebook.com/media/set/?set=oa.861653937249656&type=1
Vezetőinknek további luxusutak, luxus ellátással.
spu00
Önök szerint, ha nem tudják minimum egy évvel hamarabb lefoglalni jegyüket, akkor ne utazzanak sehová. Úgy, de bár. Tanulhatnának a szociktól, ők biztos sokkal olcsóbban utaztak, azért van ilyen nagy hangjuk. Ja, hogy ez nem igaz, kit érdekel, most az Orbán kormányt kellene lenullázni, hátha hoz egy két elégedetlen szavazót.
nemkati
@kkalman: Úristen, csak beteg ne legyek!

És aki már az??
kkalman
@nemkati: Aki már beteg, az csak imádkozhat, hogy a magyar egészségügy hathatós segítsége nélkül is meggyógyuljon.
Desischado
Akármelyikünk röhögve el lenne egész hónapban ebből a pénzből, amit ezek elherdálnak! Közben az ország java része dögrováson van, már ami az állapotokat illeti! Éljen, gratulálok mindazoknak, akik rájuk szavaztak, meg azoknak is, akik otthon maradtak!
kamazuka
Különös,hogy az egyesűlt államok elnöke a saját fizetéséből utazik.
Ha azt nézem hogy sok sok közkórházban az ápolók,nővérek a havi illettményükből dobják össze az egészségügyipapírra,kéztörlőre,védőitalnak szánt ásványvízükre a pézt akkor ez így már gyalázatos is lehet!
evacica
@kkalman: Magyarország és a Fidesz jobban teljesít, mármint a pénz elverésében!
evacica
Érdekes amikor Lázárnak a saját pénzherdálásáról van szó,makkor nem jutn eszébe, hogy ez pofátlan dolog! Hiába amikor az uborkafára kapaszkodunk, elfelejtjük a tisztességet is!
Jozefina
Nagyon jó a lista!!! Azt is elemezni kellene, hogy milyen célból utaztak és milyen eredménye volt a kiruccanásnak??? Oszt szépen vissza fizettetni a lóvét. De ezt már a következő Gyurcsány kormánynak kéne megtennie!!! Nagyon határozottan és nagyon keményen!!!
christike
Bevezetni újra a 31 Ft. napidijat , osszák be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.