Nem hisz a PM a Belügyminisztériumnak, ezért kész az "igazságpróbára". EP-képviselőjük, Jávor Benedek közérdekű adatigénylés keretében kikéri a márciusban a paksi vezetőtől ellopott pendrive-okon lévő "nem titkos" atomadatokat.  Mint írták:  "a 30 évre mindent titkosító kormány szerint nincsenek minősített adatok az egyik paksi vezetőtől ellopott adathordozókon. Ez az év vicce is lehetne, ha nem lenne inkább tragikomikus".

A párt közleményében azt fejtegette:

Három hónapja kiemelt ügyként nyomoznak a márciusban egy paksi vezető autójából ellopott laptop és adathordozók után. A BM azt állítja: nincsenek minősített információk az eltulajdonított eszközökön. Sajnos a belügyi tárca titkosságra vonatkozó állítását nem lehet komolyan venni: az atomtörvény legutóbbi módosításával a bővítésre vonatkozó összes dokumentumot és adatot titkosították, amit a bíróságok az eddigi adatigénylési ügyekben akár visszamenőleg is érvényesnek tekintettek.

A PM közleményét azzal zárta, a kormánynak előzetesen azt javasolják: ha nem akarnak állandóan a saját korábbi hazugságaikba akadni, mondjanak gyakrabban igazat – nem csak az atomerőmű-bővítésről.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyuszicsibe
@Anna Mária: van egy film, a "Hanta boy". Na minimum ilyenek lennének.
paolo006
@dr. prédikátor: soha nem is tudták!!!
human
Jávor leleményességéről jut eszembe. Valaki beküldte az Országos Választási Bizottsághoz Orbán bevándorlásról kiküldött kérdéseit szóról szóra. Tudja valaki, hogy a bizottság vizsgálta-e e már a kérdéssort?
Főlökött
@human: Nagyon halkan megkérdezem, szoktad olvasni a blogját ? Igen érdekes és velőtrázó dolgokkal foglalkozik és vette a bátorságot, a tényeket le is karcolja-írja :)

Amúgy ebben a Paksi dologgal már én sem vagyok képben :) Megy a mosdatás 1000-el ! 1-2 napja, valamelyik agyament cikke szerint olyan fájlok vannak a gépen, melyek megnyitásakor, ha nem tudja a jelszót a megnyitó, törli a merevlemezt a rendszer, azaz formatál! Szerintem a nyilatkozó túl sok 'mission impossible' filmet nézhetett, hogy ráizgult a témára-ezen vonalra. Ha tényleg a tartalom miatt lopták el, bizti csináltak legalább 1, ha nem több másolatot már, a wincsiről. Ezután azért felvetődik a következő kérdés, mizus az 5 db 'pendrive'-val és annak tartalmával, amit írt a cikk. Vélelmezem nem 1-2 G-sok voltak. 1-2 adat ráfér, csak az a nem mindegy, milyen tartalommal és milyen tartalmi minősítéssel rendelkeznek !

Szó ami szó, érdekes a helyzet ! Jávorkánk kűzd és kűzd, hogy végre valamilyen adatot megkapjon végre Paksról - jogosan és törvényesen, míg valaki halmozza az élvezeteket, elveszik az adathalomban. Jó kérdés, tudja-e, mi van a bírtokában - kezében és azzal mit kezd - mit tud kezdeni.
Ha viszont tudja, érdekes dolgokról olvashatunk szerintem a közeljövőben :) Már várom ! + az illetékes elvtársak, nevetséges magyarázkodásait is utólag, mivel az pedig igen szórakoztató lesz szerintem!
human
@Főlökött: Nem szoktam olvasni, de köszi hogy felhívtad rá a figyelmem. Majd belenézek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.