A Kossuth téren elhelyezett, vakoknak és gyengénlátóknak szóló jelről írt cikket a 444.hu. Azt boncolgatják, hogy jelentős probléma merül fel velük kapcsolatban, mégpedig az, hogy nem tudják használni azok, akik rászorulnának.

Kétféle jelzés létezik számukra. Ezek egyike egy párhuzamos csíkos felület, aminek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének állásfoglalása szerint az a feladata, hogy kijelölje “a biztonságos közlekedést biztosító gyalogos folyosó tengelyét, illetve az ehhez kapcsolódó, innen leágazó útvonalakat”.

A másik jel pedig a veszélyt jelző burkolat “a környezetből kiemelkedő, raszterben elhelyezett, gömbsüveg vagy csonkakúp alakú, pontszerű elemekből áll”.

A szövetség direkt felhívta a figyelmet arra, hogy tilos a jelzéseket más jelentéstartalommal elhelyezni. Ezen a fotón az látszik, hogyan használják ezeket mégis a Kossuth téren:

Mintha direkt szívatnák a vakokat a Kossuth téren

Fotó: 444.hu

A problémát a vakok és gyengénlátók szövetsége még azelőtt jelezte a Kossuth tér felújítását végző Steindl Imre Programirodának (SIP), hogy átadták a teret – írja a lap. A jelzést ugyanis könnyű átlépni, tehát nem veszik észre és nincs is olyan veszélyhelyzet, amire figyelmeztetniük kellene.

Érdekesség, hogy a 444.hu cikke szerint a szövetség szakembereit nem vonták bele az előkészítésbe.

Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújításáért felelős Steindl Imre Program vezetője lapunknak azt mondta, hogy ők mindenben a jogszabályoknak megfelelően jártak el, az engedélyeztetési eljárásoknak is megfeleltek. A szövetségnél azt mondták, úgy tűnik, mégis hajlanak valamilyen mértékben az átalakításra, de az álláspontok az egyeztetések során elég lassú tempóban közelednek egymáshoz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Mint annyiszor a hatalmat bitorlók azt hiszik, hogy a bölcsességet is birtokolják, pedig nem!
A folyamat itt is a szokásos volt: nem egyeztetünk (fideSS), hanem kitalálunk, előterjesztünk, aztán felháborodunk, ha nem fogadják el, nem értenek egyet a nem fideSSkdnp-s többség!
1. Bizonyíték: "Érdekesség, hogy a 444.hu cikke szerint a szövetség szakembereit nem vonták bele az előkészítésbe."
2. Bizonyíték: "Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújításáért felelős Steindl Imre Program vezetője lapunknak azt mondta, hogy ők mindenben a jogszabályoknak megfelelően jártak el, az engedélyeztetési eljárásoknak is megfeleltek."
A fentiek szerint a jogszabályok úgy rosszak ahogy vannak!
Nyilván ezt megint az önálló, mindent tudó fideSSkdnp-s elvtársak határozták meg! :-(
justhpeter
Lám, hogy lehet finoman megfogalmazni, hogy le vannak szarva a vakok ! Nem mindennapi cinizmus és aljasság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.