A Simicska-Orbán háború kitörése óta a miniszterelnök egykori jó barátja úgy próbál meg közbeszerzéseket nyerni, hogy a lehető legalacsonyabb árat ígéri. Ez most sem jött be neki – írta a Népszabadság.

Az M0-s déli szakaszára 8,5 kilométer hosszú zajvédő fal megépítésére írt ki közbeszerzést a kormány. Erre többek közt a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép is pályázott: míg a kormány 1,8 milliárd forintra becsülte az építési költségeket, a cég ezt 1,063 milliárdért vállalta volna. Ám a hasonlóan olcsó ajánlatot benyújtó KÉSZ Kft.-vel együtt kizárták őket a versenyből "az aránytalanul alacsony ár miatt".

A közbeszerzés nyertese a Zajép lett, de a vállalat mellett az Euroaszfalt és a Duna Aszfalt is felszólítást kapott a hiánypótlásra. Ennek viszont különös módon csak a Duna Aszfalt tett eleget, így végül ők építhetik a zajvédő falat. Hogy a Zajép miért nem küldött hiánypótlást, arra nem válaszolt az Indexnek.

A Duna Aszfalt az a cég, amelyet többen az "új Közgépként" emlegetnek, már többször kapott megbízást Mészáros Lőrinc vállalkozásával közösen.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Erről remélem értesül az EU korrupciós elleni hivatala !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@mekkelek: Bízok abban, hogy nem így lesz.
Cicamama55
@mate03: Talán az igazság oldalán még többen állnak, inkább úgy fogalmaznék.
mate03
@Cicamama55: ! Azért tud alámenni az áraknak,mert neki már nem kell fizetni a párt kasszába!
evacica
Orbán kistül és , bosszúálló. A nagy vonalúság nem az ő műfaja, olyan mint a kedves papa ö is padlóra rakta Zarándok barátját, nem csinált belőle problémát. Pedig az Orbán család sokat köszönhet Simicskának.
human
Azért kíváncsi lennék, hogy végülis mi miatt lett Orbán közpénznyelő emberéből közellenség. Talán Orbán olyan terveket kezdett el szövögetni, amihez az érzékeny lelkűnek nem mondható Simicska sem akarta már a nevét adni. Ez pedig nagyon nem jó jel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.