A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 29 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben. A gyanúsított a vád szerint egyedül utazó nőket szólított le azt hazudva, hogy szikrázik az autójuk kipufogója vagy a kocsijukból folyik az olaj, egyúttal figyelmeztette őket, hogy így nem biztonságos továbbmenniük az autóval.

Azt is mondta a nőknek, hogy autószerelő és a helyszínen megjavítja az autót. Felajánlotta, hogy elmegy helyettük egy közeli szaküzletbe vagy benzinkútra, ahol megvásárolja az olajat, illetve a szükséges alkatrészt, majd visszamegy és kijavítja a hibát. Elkérte a megvásárolandó termékek árát – átlagosan 15.000-20.000 forint körüli összeget –, majd annak érdekében, hogy a bizalmukat megerősítse, megkérte őket, hogy amíg vissza nem ér, addig vigyázzanak a táskájára.

A férfi ezek után az értéktelen dolgokkal kitömött táskáját hátrahagyva távozott a helyszínről, az átadott összegekből pedig semmit nem vásárolt, hanem magára költötte.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2011 júliusa és 2013 májusa között Budapesten, illetve egyszer Dunaharasztin összesen 29 nőt csapott be. A csalással összesen csaknem 500.000 forint kárt okozott a sértetteknek

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
És mit vett belőle a szélhámos mindig ?
Drága táskát ,amit a következő alkalommal megint otthagyott :-)
Hellcat
A kormány márpedig nem tűri a konkurenciát...elvenni mástól a pénzt és magukra költeni? NANA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.