A gyűlöletkampány véget érhet, de a gyűlölet marad. Az egyik ismerősöm távolsági buszra száll, hogy hazautazzon. Mögötte a sorban áll egy anya, 12 éves forma kislányával. A kislányon Kárpátia-pulcsi (Kárpátia, te jó ég, Kárpátia, egy 12 éves kislányon Taylor Swift vagy Violetta helyett). Telik, telik a busz, meséli az én kedves ismerősöm, és úgy tűnik, hogy anyuka és lánya nem fognak fölférni. Az anya azt mondja kislányának, lehet, hogy vonattal fognak utazni. De ugye nem a Keletiből?, kérdezi a kislány. Én oda nem megyek a retkek közé, de ha oda megyünk, jól megrugdosom őket. Aztán ott az a történet, melyben óvodások vegzálják fekete bőrű csoporttársukat, akivel néhány hónappal ezelőtt még minden bizonnyal semmi bajuk nem volt, vagy, ha volt, hát csak a szokásos barátnős sértődés, veszekedés a kék játékmotoron, az összeszerelős, fa vasúton, meg ilyenek. A Mario és a varázsló Cipollája, pardon, Arthur J. Finkelstein és helyi megbízója, valamint lokális segédcsapata, ahogyan...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Sajna ezek a gyerekek már ilyenek maradnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Anna Mária: 17:03 Pár hete, hónapja éppen azt próbáltam neked elmondani, hogy a társadalom nevel, és azt is, hogy a kormány is. Örülök, hogy ez most már nyilvánvaló. Erről beszéltem.
Számít, hogy milyen a hatalom, hiszen "fejtől büdösödik a hal", és a gyűlöletkampány mindig sikeresebb mindegyiknél.
Sok ember örül, ha valamiben, vagy valamiért mások fölé helyezik - mert akkor nem ő van alul. Ahol ez a nézet befészkeli magát a közösségbe, az önpusztítás elindul, az a közösség már nem fejlődőképes.

Az ellenzék hiánya, a másfajta értékrend megjelentetésének hiánya a társadalomban, a legnagyobb baj. Nincs egy erős, emberekre befolyással bíró és hiteles erő, amelyik a helyes értékeket hangsúlyozza, amelyik kijelölne egy másik igazodási pontot. Azt mondtad anno' lehet enélkül is gyereket nevelni. Nem, a gyerek is tudni akarja a határait, a világot pedig eleinte a szülei szemével látja.
Anna Mária
@JAJMÁR: Akkor is, most is félreértettél.
Igen, lehet gyereket nevelni ideológiák nélkül, nekünk például egész jól sikerült.
És biztosan tudom, hogy sokaknak szintén remekül megy, bármilyen rezsim is van hatalmon.
Ezeknek a kis szörnyetegeknek, akiknek a gyereke imígyen nyilvánul meg: "Én oda nem megyek a retkek közé, de ha oda megyünk, jól megrugdosom őket", azoknak nem megy a gyereknevelés.
Igen, nincs ellenzék, nincs olyan erő, amelyik világosan megmondaná, mi a véleménye ezekről a dolgokról és hogyan tovább. Kollaboránsok viszont vannak.
Anna Mária
@JAJMÁR: Baloldalon van egy-két okos képviselőnő. És ennyi.
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:15 Az ideológia értelmezésében kell keresni a véleménykülönbség okát köztünk. Nem tudom, hogy te mit értesz alatta - én nem a szélsőséges, élesen meghatározott eszméket -, de tény, hogy a közösségek csak úgy tudnak jól működni, ha lefektetik az alapvető, mindenki által elfogadott, közös, morális szabályokat. Ez adja a rend alapját. Abban a családban, ahol ez nincs, ott a gyerek bizonytalanul lóg a levegőben, nem tanulja meg mi a helyes, ezt ő saját magától nem fogja tudni eldönteni, de még az érzelmeit sem tanulja meg uralni. Ott az éppen pillanatnyi érzés és ötlet irányít. (Láttam olyat, hogy a gyerek megrugdossa az édesanyját, ha éppen ahhoz van kedve, vagy mert az nem elég gyors.)
Ezért fontos, hogy egy jól behatárolt értékrend legyen családban, és fontos, hogy legyen a társadalomban is. Ha a társadalomban ez fellazul, vagy eltűnik, akkor szélre sodródnak az emberek, mert "kell"! Szükséges.
Az alapvető, emberi értékek vannak a földbe taposva már, mert nagyon sokan nem tudják eldönteni saját maguktól, hogy mi a helyes, és nem tudják uralni az érzelmeiket.
Igen, az ellenzék jelenleg kollaboráns, én még mindig reménykedek egy új létrejöttében.
Anna Mária
@JAJMÁR: Én nem reménykedem. Többek között azért nem, mert az ellenzék helyén kollaboránsok ülnek baromi kényelmesen, tovább rontva az amúgy is rossz levegőt.

propeller.hu/itthon/3130999-menekultek-kerites-tobbi?all#c1381310
JAJMÁR
@Anna Mária: Legalább már odáig eljutott egy-két gondolkodó, hogy leírja a keserű igazságot. Már ez is valami :)

Találtam egy-két Ancsel Éva idézetet, igazán jók:
„Látni akarni kell, de ennyi sem elég, még el is kell viselni azt, amit látunk.”

„Sokszor csak a sors ökölcsapása képes arra, hogy kiüssön minket a hamisság ringjéből.”

„Ha az igazság nem is szokott győzni – vagy nagyon ritkán –, azért minden igazságtalanságon fel kell háborodni, mert ha mindenki vállat von, nem áll meg a lábán a világ.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.