Ha bántják a magyarokat Kárpátalján, és menekülniük kell, mindenkinek segíteni fogunk és mindenkit befogadunk; erre a legrosszabb verzióra is kész a magyar kormány terve – mondta a Napi Gazdaságnak adott, szombaton megjelent interjújában Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a legfontosabb célunk az, hogy a kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön boldoguljanak, ezért új segélyezési programokat vezetünk be. A magyar kormány minden kárpátaljai magyar pedagógus bérét kiegészíti, minden kárpátaljai magyar gyermek étkeztetését kifizeti, és segítjük a nehéz helyzetbe került önkormányzatokat is – fogalmazott.

Lázár János szerint súlyos aggodalomra ad okot, hogy Munkács utcáin lövöldöznek. Az ukrán államtól elvárjuk, hogy minden magyar honfitársunk és polgártársunk személyes biztonságát garantálja – szögezte le. Hozzátette: a magyar kormánynak minden magyart meg kell védenie.

A miniszter a bevándorlásról szólva azt az egész európai baloldal Waterloojának nevezte. Hozzátette: évtizedeken át azt sulykolták, hogy Európa határait meg kell nyitni, mert a bevándorlókkal az egész földrész erősebb és gazdagabb lesz. Most súlyos ideológiai visszavonulót kell fújniuk, mert minden itt élő számára világossá vált, hogy a gazdasági bevándorlók súlyosan veszélyeztetik az európai emberek életminőségét, hiszen részesülni akarnak az itteni életszínvonalból anélkül, hogy ahhoz bármit is hozzá akarnának vagy tudnának tenni – mondta. Hozzátette: szó nincs arról, hogy az európai országok tervezett gazdasági betelepítést hajtanának végre munkaerő-piaci okokból.

Majd ha erre szükség lesz, mi, magyarok akkor sem Szíriában, Afganisztánban vagy Észak-Afrikában keressük a leendő itthoni munkavállalókat, hanem a határaink túloldalán élő magyarok között – fogalmazott.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Hmm. Emlékszem, kb. egyszerre kezdtem egy kisvárosban dolgozni két ukrán és két erdélyivel. Később letették az államplgári esküt.
Én az utolsó percig piaci alapon béreltem lakást. (Mások meg- eredeti "őslakosok" vásároltak, vagy építettek) Nekik mindig jutott önkormányzati. Még válás után is kapott az egyik fél egy pluszt. És valahogy mindig sikerült nagyobbat is kapniuk. Aztán megint jött valaki. Neki is jutott.
Amikor 30%-os leépítés volt, akkor ő védettek voltak. Őslakos meg mehetett világgá.
Nem ellenük írtam, hiszen emberileg kedveltem is őket, meg segítettem költözésnél stb.
De úgy gondolom, hogy sokkal több kedvezményben részesültek, részesülnek, mint az eredeti állampolgárok.
Vagyis szokás szerint ebben is a ló tulsó oldalán kötünk ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Anna Mária:! Minden mondatoddal egyetértek!
kukac50
Azok is megélhetési bevándorlók lesznek?
Elveszik a Magyarok Közmunkáját?
kakaósbögre
@Tekla: Tengelycsere?Mire?szerinted vannak a MÁV-nak széles tengelytávú vagonjai?Mert Kárpátaljával egyet sem fogsz kapni.Csorog a víz a csapból?Rá kellene kötni őket a magyar rendszerre,amely nagyságrendekkel nagyobb nyomáson működik mint az ukrán,mivel az ukrán oldalon-teljesen jogosan-azonnal elzárnák.Nem kapnál egy buszt,egy teherautót.Ezeket azonnal pótolni kell.A bányák,az üzemek-már amit meghagynának belőlük-nem működtethetőek mert nem EU szabványosak.A jelenlegi tulajdonosaiknak pedig milliárdos kártérítést kellene fizetni.Komolyan kérdem,felétek az elemi matematika tiltott tantárgy?
Lackó50
Én inkább attól tartok, hogy az a pénz, ami oda megy, hogy lesz elosztva. Lehet, hogy akiknek szánták semmit (vagy csak minimálisat) nem kapnak belőle, viszont fegyverekre el lehet majd költeni. És akkor ki kit támogat??
GeoCravker
@kukac50: Nem. Vamzerek lesznek a déli közmunkatáborokban
mariaberta
Meg az egész Kárpátalját, legyenek új fidesz szavazók, mert fogy a régi gárda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.