Bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) – hangzott el az M1 péntek esti Híradójában. 

Az M1-en a határozat alapján azt mondták: a hatóság szerint nem a vízminőséggel van baj. A probléma az, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

A járási hivatal arra kötelezte a standok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, akár egymillió forintos, többször is megismételhető bírságra számíthat.

Dávid Zoltán strandüzemeltető az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a tájékoztatást július végén kapták meg, a "strandszezon kellős közepén". Hozzátette: "békésebb és barátságosabb lett volna", ha a megfelelő hatóságok időben intézkedtek volna.

Tóth István (Fidesz-KDNP), Gárdony polgármestere arról beszélt: a kormány 15 milliárd forrást biztosít a településnek, amiből a jövő évtől hozzá kezdhetnek a Velencei-tó partszakaszainak felújításához.

A Híradó megkereste a Fejér Megyei Kormányhivatalt, de a hatóság egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ha a strandok bezárásáról szóló határozatok jogerőre emelkednek, az érintett partszakaszon nem lehet fürödni. Ha valaki a tiltás ellenére a vízbe megy, az önkormányzat vagy a rendőrség akár harmincezer forintos bírságot is kiszabhat rá – hangzott el.

Az ÁNTSZ június 5-én tájékoztatta az MTI-t a szabadvízi fürdőhelyek vízminőségéről. E szerint a magyarországi 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 pedig tűrhető minősítést kapott, mindössze 4 esett az elmúlt négy év adatai alapján a kifogásolt kategóriába. Az ÁNTSZ honlapján is megtalálható lista szerint a Velencei-tó Agárdnál és Gárdonynál, valamint Velencén a Drótszamár Park és Kemping strandnál kapott jó minősítést. A többi velencei, valamint a velencefürdői strand vízminőségét kiválóra értékelte a hatóság.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Vízi mentő nincs a parton, hogy lehessen fürdeni, de rendőr majd lesz, hogy bírságolhassa az illegális vízbevándorlókat! Értem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
Vízi mentő nincs a parton, hogy lehessen fürdeni, de rendőr majd lesz, hogy bírságolhassa az illegális vízbevándorlókat! Értem.
verum
Mi van, a felcsúti Mészáros, vagy Tiborc strandot akar venni a Velencei tónál?
verum
Vagy inkább nemzeti strandokat létesítenek?
A pályázat nyerteseire lehet fogadást kötni?
Feraj49
Vajon kinek az utasítására intézkedett a hivatal,hivatalos eljárást imitálva ? Esetleg a hivatalnokok nem kaptak jattot ? Korrupció a legtöbb hivatalban van Mo.-on.Lásd most bukott meg 16 VÁM-os.
barew7
Ilyen drasztikusan diktatórikus intézkedést tömeges fertőzés, vagy baleset esetén szoktak elrendelni. Tudomásom szerint a Velencei tavi szabad strandokon ilyen nem történt. Álljon ki a nyilvánosság elé és vállalja fel személyét az a felfuvalkodott barom, aki hatalmával visszaélve emberek ezreinek teszi tönkre,lehetetleníti el a tóban való ingyen fürdését.
Az indoklásban szereplő hiányosságok az elmúlt évtizedekben vajon miért nem tüntek fel a nagyhatalmú betílóknak? Netán ezeket rendezni lehetett volna a strandidényt megelőző időben. Netán nem lehetett volna valami emberhez méltó, kevésbé diktatórikus közbenső megoldást találni??? NORMÁLIS???
m.macskosz
Csak finoman érdeklődöm:
emberek nem is élnek ebben az országban?
Jankó123
Amikor egy frusztrált hivatalnok ül az irodájában és rohadtul unatkozik, mert nem tudja mit kezdjen magával.
Hát rendeletet hoz, vagy azért mert emiatt még évek múlva is megemlékeznek róla meg a kedves jó édesanyjáról, vagy az imént említett nőnemű felmenőági rokon bérli valamelyik (esetleg több) fizetős strandot a tó körül.
De ha a pógárok a szabadstrandokon pancsikálnak, akkor hogyan lesz ebből a jó ... édesanyjának haszon őszire?
nemjoezigy
Érdekes volt a polgármester megszólalása az ügyben: "új lendületet adhat a tóparti területek fejlesztésének."
Kérdem én: miért? hogyan?
Egy polgármesternek nem az emberek érdekeit kellene szem előtt tartani?
Minden embert be akarnak terelni a fizetős standokra? 1. A NÉPnek nincs erre (SE) pénze, 2. a fizetős strandok nem bírnák a terhelést,
3 ahogy mások is írták, kell valamelyik bérencnek a tavi üzlet!
m.macskosz
@Jankó123: A helyzet csak kicsit rosszabb, mint a Rákosi rendszerben, illetve azt megelőzően!
Akkor a proli gyerekek ingyen nyaralhattak.
De lehet, hogy rosszul tudom, mert a Balaton és a Velencei tó az valami furmányos dolog..., lehet, hogy nem is a hazám része..
Jankó123
@m.macskosz: Sok a hasonlóság a múltszázad elei országképpel, sok gyerek ma sem tudja milyen a Balaton, mert a szülők anyagi helyzete nem olyan, hogy megengedhessék maguknak.
Végül is azt az időt majmolják a jobberek. A Kormányzó Úr nevének hallatán, meg egyenesen elélveznek!
Demokrácia van, csak kissé diktatórikus. Az van, amit az emberek akarnak, csak megmondják nekik, hogy mit akarjanak!
Mi meg csak ...
kkalman
Ha idén már nem is, de jövőre kiderül, melyik gennyládának fájt a foga a szabad strandokra.
m.macskosz
@Jankó123: Nem titkolom a koromat, a Kádár-érában nőttem fel. Óvodásként a Balaton partján, Siófokon, kisiskolásként Csobánkán nyaraltam, a csepeli strandon napközis tábor
nem cifrázom tovább, de helybe jöttek a kulturális program résztvevői...
kicsit off, de én láttam Latabár Kálmánt és www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s
Horovitz Ernő
'44-ben is így kezdődött...
...teleszarták a vizet megint...
Jankó123
Én is akkor nőttem fel, hozzád hasonlóan sok felé nyaraltam az országban és valóban úgy volt ahogy írtad, helybe jöttek a nagy színészek Hofi Gézát többször a Balatonnál, de a Mikroszkópban is láthattam, sajnos Latabárt nem láttam, csak filmen, viszont nagy élmény volt élőben látni a Lencse és kaviárt Vojth Ágival és Bodrogi Gyulával.
Igazán szép idők voltak, legalább is ebből a szempontból.
:-)
Jankó123
@m.macskosz: Bocsánat, már megint az a fránya válasz gomb!
:-)))
tevje02
Nocsak! Az ÁNTSZ fogja a vizirendőri feladatokat elvégezni ezentúl, a Rendőrség meg elemezni fogja a székletmintákat? Nincs itt valami jogkör összecserélve? Mindeközben a felújított kórházban a vízhálózatot -amit az ÁNTSZ.-nek kellett volna ellenőriznie és engedélyeznie- fekáliával szennyezetten adták át. Meg valamiért tömegesen rosszul lettek emberek az aluljárókban!!! Az ÁNTSZ miért a mély vízzel foglalkozik, vagy az a baja, hogy nincs vízimentő? Akkor holnap a közúti közlekedést is betilthatná, annyi kátyú van az utakon ami életveszélyes és mentőautók sincsenek 2-300 méterenként. Érdekes hír lenne; az ÁNTSZ lezáratta az M7 autópályát, mert nincs elég mentőautó és túl sok a kátyú. Kicsit szerintem rosszul pozicionálják magukat. Esetleg ha mintát vennének néha a közlekedési eszközök kapaszkodóiról, üléseiről, a vonatok mellékhelyiségeiről, kicsit elemezgetnék és utána elkezdenének intézkedni, ... -csak úgy gondolkodom-.. az emberek ki se tehetnék a lábukat a lakásukból..Tisztelt ÁNTSZ! Mikor volt utoljára patkányirtás Budapesten? Rágcsáló irtás ipari méretekben, rovarirtás, parlagfűirtás... stb? Mikor mosatták le utoljára a fővárosi közterületeket, járdákat, padokat, játszótereket? Mikor vitték el a hajléktalanokat tisztasági fürdőbe, TBC szűrésre? Mikor vizsgálták át utoljára a kórházi ágyneműket, ételhordók, az orvosi várótermek tisztaságát? Hány villamost vagy buszt zártak ki a forgalomból, miután megvizsgálták az üléseket, kapaszkodókat, ...stb? Ha a víz minősége megfelelő (s igen, ezt rendszeresen ellenőrizzék!), akkor a település vezetőit kell megbüntetni, ha az üdülőhelyi díjakból nincs kint elég mobil wc, folyóvíz, szemétgyűjtő, nem vettek 10-15 db mentő kajakot és nem adtak közmunkabért a diákoknak akik örömmel vállalják ezen vizimentő feladatokat. Koncentráljanak inkább a kaki minta kiértékelésre, a többit hagyják a polgármesterekre és a vizirendőrségre.
Mostanában már nem dicsekednek azzal, hogy Budapest patkány mentes, pedig annak idején Bábolna...
Jankó123
@Horovitz Ernő: És neked kell megenned megint ...? Pedig már akkor is nehezen nyelted le az utolsó falatokat.
:-)))
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@Jankó123: Bocs, én nem arról beszélek, hogy felnőtt koromban láttam Hofit, hanem arról, hogy gyermekkoromban láttam "egy" LATABÁR KÁLMÁN-t , aki eljött el a csepeli proligyerekhez.Felnőtt fejjel, persze tudom, hogy nem önszántából...
Árnyalatnyi különbség, hogy Charlie is itt volt nemrég, "ingyen", --nem láttam, sajnos,

d
eugen4402
Valahogy időzavarba estem. Július utolsó napján derült ki, hogy problémák vannak? Május-június-július folyamán még volt úszómester, csak most mondott fel, vagy mi van? WC-ket ellopták? Eddig kellett hogy legyenek, mert hiszen nyugiba fürödtek a népek. Vagy a tilalom csak szept. 30-ig tart, és október 01-től újra lehet fürödni egész télen?
paolo006
@Horovitz Ernő: te büdös tahó! Miért nem húzol már bőrt a fogadra? Te komunnistából lett fasiszta seggnyaló!
verőce21
@verum: (21:45) Mit képzelsz? Még a feltételezés is kicsinyes és rosszindulatú!
Az egész Velencei tavat meg akarják venni felesben.
argos
@m.macskosz: Na igen, ami ingyen volt, az persze hogy jó volt...
argos
@paolo006: A te stílusod mennyivel volt előkelőbb?
paolo006
@argos: semennyivel. Nem volt cél, hogy előkelő legyen.
nemsemmi
Ilyen alapon az összes szabadstrandot be lehetne záratni az országban. Nem lepne meg ha a velecei tó fizetős strandjainak tulajdonosai között fixeszes haverok nevei bukkannának fel.
nyanya001
Csak úgy belegondoltam, hogy a tengerparttal rendelkező országoknak
ilyesmi eszükbe sem jut !
Na ebbe az országba ingyen csak a Vajna féléknek jár, hogy legyen miből
luxus életet biztosítani a riherongyának, na meg a politikai elitnek
ingyen VIP ellátás, sok százezer Ft. benzinpénz még a nyári szünetbe is,
hogy legyen miből furikázni a családot !
Egyes hozzászólók IQ-ja még a cipője méretét sem éri el, fel sem fogják,
hogy a kisebb keresetűektől zárták el azt a lehetőséget, hogy megmártózhassanak,
ne kelljen ezreket fizetni a strandbelépőkért, miközben zsíros kenyerüket majszolják.
kakaósbögre
én csakaszondom hogy erről is a Gyurcsány tehet.
bakegya
A vicctor és csapata pl a révfülöpi habokban fejelgetett a valamikori...másfészkében álomra hajtva tököcskéjében a hatalmas tervvel az emútnyócévben-ma ott EGYEZERHÁROMSZÁZ EGYETLEN NAPRA A BELÉPŐ a kikötőbe-a horgászokat folyamatosan zaklatják méregetve a centiket a keszegeken-ÖTVEN EZER A BÜNTI-és hát a helybéli villatulajdonosok is csakkk a saját levükben otthon főhetnek,mert le van kerítve a teljes parti sáv a vastagbuxás helyi-campinglédi jóvoltából-évtizedek óta jóhaszonnal-a többi meg haljon éhen alapon. Kálomista,krizsán -lézer-vajna-szeremlei BEZZEG BEFOGLALHATJA a teljes panorámát.két vállalkozóval a vályúhoz ültetve az ide látogatókat..már polgármester sincs akinek panaszt tehetne az ingatlanadózó...a fizetős strand is csakkk este telik meg ,záróra után.Ábrahámhegy alatt viszont tovább osztják lasztovicáék mellett a haveroknak a parti telkeket-építik a fenyvesi mólót a zorbánfamilia kikötőmániája már györökig ér -fénysebességgel...dobgépzene hajnal négyig-zánkaiak-szepezdiek,fülöpiek se aludjanak nyugodtan-lézerfény Boglárról-van itt minden ami fityiss ékeknek ingere-csakkk szabadstrand-járható közutak-csapadékvízelvezetés,fogorvosi ügyelet,hétvégén szomjan is dögölhet az átutazó,kórház nincs-minek???A gyerektáborok sehol-pontosabban új gazdára várnak-a dasi kivételével ott a diákok már mercikkel-bmw-el parkolnak stb.stb...
Csizmás Kond
újabb nyifi-nyafi...ha meg valaki belefúlad akkor az a baj, hogy Orbán nem mentette ki nem törődött hogy a strand nem biztosítja a szükséges feltételeket a megfelelő működéshez...
nyanya001
Arról nem is beszélve, ismét itt van a hőség, ezek a barmok a legnagyobb melegben
tiltják be a szabad strandokat, nem tudtak várni még 1 hónapot ! !
Gratulálok a rohadékoknak !
Sziszifusz
@nyanya001: 9:06
A legújabb információim szerint csak részben igaz a strandbezárás hír. A vaklármát a közszolgálati Tv. híradója alapozta meg .
nyanya001
@Sziszifusz: Na ezért nem nézem azt a szennycsatornát de ha már így belengették
a hírt, biztos lesz valami belőle !
JAJMÁR
Hát, remélem, hogy ez kacsa, mert olyanok jutottak eszembe, hogy:
-kijárási tilalmat kellene elrendelni az ország egyes helyein, mert kevés a rendőr. Főleg vasárnap, amikor még a boltok is zárva vannak, parkokba, sötét helyekre menni tilos, hiszen a kórházak se állnak rendelkezésre, ha baleset éri őket. Lányokat és asszonyokat különösen nagy összegre büntetnék, hiszen ők mindig felhívják magukra az ártatlan férfiak figyelmét :)))
soljanka
L.Szájmon - vagy a felesége- terjeszkedni szeretne. Főleg a bedőlt barackmag biznnisz után.
Mészáros&Mészárosnak sincs még strandja.
Meg hát Alcsúthoz-Felcsúthoz a Velencei tó mégis közelebb van, mint a Balaton. A királyi vő meg eladta Keszthelyt.
mtsl
Mert a magyarnak nem elég, hogy neki sok van, akkor igazán boldog, ha közben elveheti mástól még azt a keveset is, amije van.

Neki mindent, másnak meg semmit, esetleg egy kis alamizsnát, hogy tudja mutogatni neki milyen sok van, hogy ő milyen sokra vitte (csalással, lopással, hazugsággal, vagy mert beleszületett, vagy mert más jó szándékát kihasználva törtet előre, és ledarál mindenkit maga körül, mert senki más nem érdekli, csak saját maga. De ahogy mondani szokták: "Jön még kutyára dér." - mert van valaki, aki mindent számon tart, és aki elől nincs rejtve semmi!).
Sajnos ez is az egyik rossz tulajdonságunk, amitől meg kéne szabadulnunk, mert többek közt ezért is tartunk ott, ahol.
A magyarnak nem való a sok pénz és a hatalom, mert nem tud mit kezdeni vele; nem tud élni vele csak visszaélni - zsarnokoskodni másokon, és lenézni másokat.

Míg ezek több százezer forintért wellness-hétvégéznek, addig a másik már el sem indul, hogy egy kicsit megmártózzon a Velencei-tóba, mert a vonat jegy, a kaja, meg a strandbelépő együtt már túl sok, azt már nem tudja megfizetni.
A rendszerváltozás óta szabad-strandolnak az emberek, a rendszerváltozás előtt meg generációk tették ugyanezt, és jó volt, és öröm volt, és egy csomó embernek egy csomó szép emléke volt/van, sőt, sokaknak életük legjobb, legszebb nyaralása sikeredett valamelyik szabadstrandon.

De a furmányos urak a mi 'védelmünkre' hivatkozva megfosztanak a kikapcsolódástól, az örömtől, az emlékektől.
Mindene elvesznek, ami jó, és mindent ránk erőltetnek, ami rossz.
Régen mi voltunk a legvidámabb barakk a térségben, most már mi vagyunk a legszánalmasabbak.
A hülye gazdagja még azt sem fogja fel, hogy egy ország állapotát nem az mutatja, hogy mennyire gazdagok a gazdagok, hanem mennyire szegények a szegények, és milyen sokan vannak.
Szóval akár hová mész a világba a sok pénzeden, a szemedbe nem mondják, de a hátad mögött csak egy szerencsétlen hülye magyarnak tartanak - az egész ország megítélése alapján.
Mobil123
Tuti nem tejelt valakinek az üzemeltető!!
sokanvagyunk
Miért a vízbemenőket bünteti - a víznek semmi baja -, a parton sétálókkal mi lesz?
silber13
@m.macskosz: Mi a bajod a koroddal? Az annyi, amennyi, nem lehet rajta változtatni.
Mobil123
Most azért komolyan kinek lett a bögyébe @m.macskosz: ???
silber13
@Csizmás Kond: 8:22-re: Ezt miért irtad, mikor jól tudod, hogy marhaság, mert vannak arra illetékesek, akiknek az a dolga! Annak hiányában meg mindenki vigyázzon magára.
bencemacska
@m.macskosz: Hát a Velencei tóhoz nekünk tényleg semmi közünk! Az Orbán felségterület. A Sukorói pernek vége lesz mielőtt az ellenfelek kimúlnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.