A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület közleményben jelezte, tiltakozik a Magyar Úszó Szövetség közleménye ellen.

Azt írják, az Úszószövetség a 2017-es „Vizes VB” kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: „BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.”

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontjuk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

A reakció sem maradt el. A legutolsó poszt a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán egy bocsánatkérés. Azt írják:

Mélyen tisztelt Koraszülöttekért

Közhasznú Egyesület!

Elnézést kérünk, a legcsekélyebb szándékunk sem volt a koraszülötteket megbántani. Arra utaltunk, hogy 2021 helyett 2017-ben lesz a vb, azaz ideje korán kellett a kellékeket, igy a pulit, Bol-dogot biztosítanunk.

Felelősségteljes munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Tisztelettel:

Magyar Úszó Szövetség

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Ebben az országban már mindenki hülye??? Hogy lehet egy szófordulatot egy egyesületnek magára vennie??? Minek kell mindenbe valami marhaságot belemagyarázni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Zsoel: Engem nem zavar, hogy gyros-nak írják, csak reggel, éhesen a reggeli gyors-ot nem volt nehéz reggeli gyros-nak olvasni. :)
Zsoel
@nemkati: Éhes disznó makkal álmodik, mi? :D
wagabund
ez népi félreolvasás...a 7-es gyorsot rendszeresen girosznak olvastam...néha nekifutok újból, ha furcsának tartom a környezetben.. vagy gyors, vagy giros...

ettől nagyobb bajom sose legyen...
Zsoel
@wagabund: Na igen, az volt a másik, amit rendszeresen félreolvastam. Akkor még a régi, kék-piros, BPO rendszámú Ikarusok jártak a gyors 7-es vonalán, virított az oldalukon a "7-173 gyros" felirat.
nemkati
@Zsoel: A gyros nem makk, és én nem vagyok disznó! :))
Zsoel
@nemkati: Persze, hogy nem, de ezek a fránya közmondások már csak ilyenek, hogy képekben és hasonlatokban beszélnek. :) Örülj neki, hogy kivételesen az irodalmilag szabályos formában írtam. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.