A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület közleményben jelezte, tiltakozik a Magyar Úszó Szövetség közleménye ellen.

Azt írják, az Úszószövetség a 2017-es „Vizes VB” kabalájának lecserélésével kapcsolatban a következőt tette közzé FB oldalán: „BOL-DOG KIMÚLT. KORASZÜLÖTT VOLT.”

A KORE nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető, nagyjából minden 10. újszülött koraszülött.

A koraszülés traumatikus élethelyzet, amely súlyosan megviseli az érintett családokat, következményeit gyakran élethossziglan viselik, ugyanakkor a társadalomban rengeteg negatív sztereotípia él ezzel kapcsolatban.

Álláspontjuk szerint a koraszülöttség ilyen kontextusban való említése a téma súlyához képest méltatlan és ízléstelen.

A reakció sem maradt el. A legutolsó poszt a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán egy bocsánatkérés. Azt írják:

Mélyen tisztelt Koraszülöttekért

Közhasznú Egyesület!

Elnézést kérünk, a legcsekélyebb szándékunk sem volt a koraszülötteket megbántani. Arra utaltunk, hogy 2021 helyett 2017-ben lesz a vb, azaz ideje korán kellett a kellékeket, igy a pulit, Bol-dogot biztosítanunk.

Felelősségteljes munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Tisztelettel:

Magyar Úszó Szövetség

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Ebben az országban már mindenki hülye??? Hogy lehet egy szófordulatot egy egyesületnek magára vennie??? Minek kell mindenbe valami marhaságot belemagyarázni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Ebben az országban már mindenki hülye??? Hogy lehet egy szófordulatot egy egyesületnek magára vennie??? Minek kell mindenbe valami marhaságot belemagyarázni?
verum
@levarosbukta: - szerinted marhaság, ha valaki gyerekének a halálával szóviccelnek?
Persze, kis hazánkban fene sem törődik a másik lelkivilágával.
lópicigáspár
@verum: Azt hiszem túlságosan érzékeny vagy.
verum
@lópicigáspár: - talán te vagy túlságosan érzéketlen.
lópicigáspár
@verum: Lehet, viszont, ha belém rúgnak, nem futok el sírva!
verum
@lópicigáspár: - ezért aztán te is bátran belerúgsz másba és kigúnyolod, ha az jelzi, hogy fáj, igaz?
lópicigáspár
@verum: Soha nem ütök elsőnek, és a gúnyolódás se az esetem, de ha valaki megtalál, nem hagyom magam. Viszont az ellen nem tudok mit tenni, ha valaki a tavaszi szellőt tornádónak éli meg! Mindenkinek szíve joga, hogy az őt ért megjegyzést agresszív támadásnak, vagy kedves bóknak vegye. Téged itt egy reálisan gondolkozó kedves embernek ismertelek meg, hatalmas szívvel és lélekkel. Sajnálom, hogy ezt a szívet-lelket túlságosan is megterheled. (csak megjegyzem, ezt komolyan így gondolom és a sértés legkisebb gondolata nélkül írtam, még mielőtt félreértenéd)
Zsoel
Ebben az országban már nehéz bármivel is viccelődni úgy, hogy valamilyen csoport azonnal magára ne vegye.
levarosbukta
@verum: Ebben az aspektusban igen is marhaság!
nemkati
Katasztrófa ez az ország! Egyre rosszabb itt élni. Ez egy 93000 négyzetkilométeres bolondokháza.
Zsoel
Akárhányszor ránézek erre a hírre a címlapon, elsőre mindig sikerül azt olvasnom: a kabuli ízléstelenség.
verum
@Zsoel: - talán mert nem vagyunk egymásra tekintettel, nem vigyázunk arra, hogy mást meg ne sértsünk, bántsunk.
Megbántódni ma egyet jelent a marhasággal, gyengeséggel.
Rideg, közönyös, irgalmatlan lett a világ.
verum
@lópicigáspár: - sajnálatos lehet, ha csupa érzéketlen emberrel lehetsz körülvéve. Én sem gúnyból mondom, de ha már csak a durva közönségességet és a fizikai bántalmazást veszed észre, szegényebb lehet a szókincsed, a megnyilvánulásod és ettől az egész egyéniséged.
Gondold meg...
lópicigáspár
@verum: Talán a családomat kihagyhatnád a becsmérlésből! Ezek szerint már észre sem veszed, hogy mily alpári megjegyzést teszel, szóval nem csak nálam a hiba!
verum
@lópicigáspár: - eszembe sem jutott a családod. Gondolom, vannak munkatársaid, ismerőseid, sőt fórumtársaid is. Elsősorban rájuk gondoltam.
És elnézést, ha félreérthető voltam, családról tényleg a legkisebb gondolatom sem volt.
human
@Zsoel: Viccelődni a duma színházban kell. Ott szabad a pálya. Gyárfás pedig képviseljen álláspontot a helyett, hogy poénokkal próbálja bagatelizálni, hogy ki tudja mennyiért pályáztatás nélkül csináltattak egy esztétikailag megkérdőjelezhető kabalafigurát, amit nem csak Felcsút fog látni, de az egész világ. Ez van, ha csak pénzt akarnak költeni, és a mögöttes érték harmadlagos.
lópicigáspár
@verum: Szerencsére nem vagyok gondolatolvasó! Ha belelátnék az emberek fejébe, valószínűen már börtönben ülnék többszörös gyilkosságért!
Zsoel
@human: Alapjában egyetértek azzal, amit mondtál, bár a dolog pályázati és pénzügyi hátterét nem ismerem.
Amivel viszont nem értek egyet, az ez a rohadt hiperérzékenység, hogy ma az országban minden nyilvánosan kimondott szót kétszer meg kell rágni, nehogy valaki megsértődjön rajta. Nekem ebből, hogy azt írták erről a pamutgombolyagról: koraszülött volt, teljesen világos, hogy azt akarják mondani vele, túl elhamarkodottan készült el és került nyilvánosságra. Elcseszték, nem jött be, kész. Más miért nem intézi el ennyivel? Nem ez az első kabalafigura, és nem is az utolsó, amelyet nem komál a közönség, oké, a ráköltött pénzzel meg számoljon el az, aki kiadta rá, de miért kell ebbe koraszülött gyerekeket belekeverni? Biztos vagyok benne, hogy annak, aki ezt írta, a legcsekélyebb szándékában sem állt őket bántania. Nem egy nagy poén egyébként, de azért fennakadni sem kéne rajta.
Fradigege
Beszarás. Mindig mindenki valamibe beleköt. Miköze ennek a mondatnak a koraszülöttekhez. Ha én azt mondanám, ami igaz: nem eszem a dinnyét, mert nem szeretem, akkor a Magyar Dinnyetermesztők Szövetsége ultimátumot ad és joggal háborodik fel? Bocsánatot kell kérjek a dinnyéktől???
pbalage
@Fradigege: várjál csak, a Magyar Dinnyevédők Egyesülete támogatni fogja a hozzáállásodat.

www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw
human
@Zsoel: Persze túlérzékenynek sem szabad lenni és biztos nem gondolt rá, hogy ennyire megsértődnek egyesek. Nekem a fő gondom, hogy gyakorlatilag adóforintok millióit poénkodják el. Ez az arogáns viselkedés nagyon divatos a fidesz kormányban is.
nemkati
@Zsoel: ma, 09:11-re

Én a Klubrádió "Reggeli Gyors" c. műsorát olvastam rendszeresen reggeli gyros-nak. :DD
Ki mire van ráhangolódva. :)
Zsoel
@nemkati: Az is könnyen félreolvasható: én amikor egyetemistaként átmenetileg Pestre kerültem, rendszeresen "gyors"-nak olvastam a "gyros" feliratot az utcai árusok bódéin, és nem voltam vele egyedül. (Ezt könnyen elkerülhették volna, ha magyarosan, gírosznak írják.)
nemkati
@Zsoel: Engem nem zavar, hogy gyros-nak írják, csak reggel, éhesen a reggeli gyors-ot nem volt nehéz reggeli gyros-nak olvasni. :)
Zsoel
@nemkati: Éhes disznó makkal álmodik, mi? :D
wagabund
ez népi félreolvasás...a 7-es gyorsot rendszeresen girosznak olvastam...néha nekifutok újból, ha furcsának tartom a környezetben.. vagy gyors, vagy giros...

ettől nagyobb bajom sose legyen...
Zsoel
@wagabund: Na igen, az volt a másik, amit rendszeresen félreolvastam. Akkor még a régi, kék-piros, BPO rendszámú Ikarusok jártak a gyors 7-es vonalán, virított az oldalukon a "7-173 gyros" felirat.
nemkati
@Zsoel: A gyros nem makk, és én nem vagyok disznó! :))
Zsoel
@nemkati: Persze, hogy nem, de ezek a fránya közmondások már csak ilyenek, hogy képekben és hasonlatokban beszélnek. :) Örülj neki, hogy kivételesen az irodalmilag szabályos formában írtam. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.