Magyarország álláspontja szerint "nevetségesen kevés" az Európai Bizottság által az országnak megítélt 64,1 millió euró a bevándorlási helyzet kezelésére – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A miniszter arra reagált, hogy az Európai Bizottság 2,4 milliárd eurós támogatást hagyott jóvá hétfőn a 2014-2020-as időszakra tizenkilenc EU-tagország megsegítésére, ezen belül 64,1 millió eurót Magyarországnak, hogy javítsák a menekültek befogadására szolgáló kapacitásaikat, illetve a határaik biztonságát.

Lázár János szerint méltánytalan és igazságtalan, hogy ebből a keretből Magyarországnak ilyen kis összeg jut, holott az egyik legveszélyeztetettebb ország.

Azzal kapcsolatban, hogy a támogatás két fő kedvezményezettje Olaszország és Görögország, 558, illetve 474 millió euróval, a miniszter azt mondta, a régi tagállamok javára "lobbizás történt rossz értelemben", és ezt Magyarország szóvá teszi Brüsszelben.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Kevés??? lézerannyitisérfácánvadász jankó:!!! kevesebbet kell ellopni és akkor elég lesz!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Szerintem addig is fizettek, amíg a dakotáék elfelejtették teljesíteni a megállapodást! A tavasszal Merkel nem az Orbán buksiját jött megsimogatni, mert másnap már tudták, mi a dolguk, és ezerrel vadásztak a migránsokra az ország nyugati felében, a pályaudvarokon. Érdekes, hogy nem a munkaügyi központokban tülekedtek a magyar emberek elől elvenni a munkát! Most meg keveslik a lenyúlni valót!
troppauerhumer
Elnézve többek között a Józsefvárosi helyzetet, azt az embertelen bánásmódot, ahogy ez a kormány kezeli a menekültkérdést, felvet egy komoly aggodalmat.
Gyakorlatilag a civilek által nyújtott segítségen kívül, semmiféle további segítséget nem nyújt a kormány. Parkokban fekszenek, mellékhelyiséget nem biztosítanak, a szemetet nem viszik el a környezetükből. Semmilyen tisztálkodási lehetőséget nem biztosítanak, de azt könnyen rájuk verik, hogy koszosak, büdösek. Boltokból elzavarják őket, már a taxisok sem vihetik őket.
Meglehetősen embertelen bánásmódban van részük, sőt már a segítőket is kikezdik. Sólyomnak is nekiment a CÖF.
Pedig a kormány rengeteg pénzt kap az EU-tól ennek e kérdésnek a korrekt kezelésére.
De nagyon úgy néz ki, hogy ami velük történik, az bizony nem véletlen. Legalábbis nekem nem tűnik annak.
Tudatos provokációnak tűnik, hergelik a menekülteket, és gyanítom egészen addig fogják ezt csinálni, amíg az embertelen bánásmód okán egy-két menekültnek elgurul a gyógyszere és megbolondul...
És akkor igazolva látszik a menekültek veszélyessége és nekik lehet menni a karhatalommal. Mert úgy érzem ez a végső cél, az erőszakos megoldás, a rendvédelmi megtorlás...
Még csak komoly fantázia sem kell, hogy ezt el tudjam képzelni erről a kormányról...
papa.49
Lézeres, lázas, szarJankó SOKKALTA KEVESEBBET KELLENE LOPNOTOK, akkor maradna pénz arra is amire adta az Unió))))))))))))))))))
zöldszem
@papa.49: Na de @papa.49: miből lenne a kölyöknek ház, miből állna saját lábon a "Récsöljány", miből fizetnék a külföldi kufircolásokat, miből újította volna fel kakadúfejű a házát amikor a vásárlás is "segítséggel" történt... soroljam még???
Szeparepa
A fosztogató hazaáruló parazitának mindig kevés az a pénz, amiből nem tud jó bőven magának lenyúlni... innen igényelt lézerjanika, amit megszokott, pár száz millát, ami nem jött be, hát berzenkedik... amikor az igazság pillanata jön, és a nép előtt kell felelni, sok év pusztítás, fosztogatás és élősködés, azaz hazaárulás miatt... akkor majd hogy fog vinnyogni... aztán majd a lámpavason persze, el is halkul elég hamar a nyüszítése...
Jozefina
Talán túl keveset tud ellopni belőle??? Minden fillérrel el kellene számolniuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.