Hétfőn jelentette be Bátor Ferenc alezredes Mórahalmon, hogy “elkészült a gyorstelepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Kübekházáig.” A rendőrség kedd reggeli jelentése szerint “hétfőn 1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.” Minek a kerítés?

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

139 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A nemzeti együtküszködés rendszerének legütősebb eredménye.:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
na akkor az elmúlt 2 hónap kerítéses hangulatkeltős bohóckodása nagyon megérte...
verum
Bizony nagyon jól jött az a kerítés.
Orbán szerint milliók jönnének át - ezzel szemben még ezerkétszáz sem jutott át.
Jó arány, nem? ;-)
karma1
Csacsi kerdes! HOGY A VEZIRNEK meg a csokosainak jo legyen, oszt jonapot!
karma1
@verum: Ez a szam a NAPI kvota, de ha minden nap atjon ennyi a het 365 napjan, akkor is csak max. 15-16 ezer menekultrol beszelhetunk,...

Erre mondjak, hogy sikerult jo nagy pofont adni a sz@rnak,...Megerte...
F_Viktor
@karma1: Nagyon késő van már nálatok :-)))))
verum
@karma1: - mondjuk az év 365 napján és mondjuk az 730000 ember.
De ezt az 1199 embert annyira hiszem el, mint azt a hírt, hogy ezer felfegyverkezett migráns támadt a rendőrökre. Mondjuk legyen inkább kétszáz, az reálisabb...
Az meg az év 365 napján is csak 73000 ember, Orbán beígért milliójával szemben.
A kerítés meg biztosan van, akinek megérte. :-/
Ezt az egész problémát nem így kellene megoldani.
F_Viktor
"Minek a kerítés?"

Majd @verőce: barátunk megmondja...
karma1
@foton: @F_Viktor: Csak tesztelni akartalak Benneteket, hihi...(nem igaz, elirtam rendesen!...:o)))) Kulonben tenyleg keso van, mindjart agyiko,...:o))))
hetöndöe
A nemzeti együtküszködés rendszerének legütősebb eredménye.:-)))
karma1
@verum: Koszi a javitast, ma'ma mar nem hasadok tovabb,...:o))) (Atyavilag! Hogy irhattam el ezt en, aki folyton szamolok?Nem baj, kell az onkritika is, elvtarsak...:o)))
verum
@karma1: semmi gond, ilyen extrém időjárás esetén a kialvatlanság és a bakizás teljesen normális dolog. :-)))
Az egyetértés meg úgyis megvan.
foton
@verum: Hivatalosan 100 ezer felett járunk idén. Nem hivatalosan ennél több lehet.
zöldszem
@F_Viktor: "Minek a kerítés?"
Csak!

Remélem, a következő ötlet nem az lesz, hogy kerítést épít a nyugati határra is, nehogy tovább tudjanak menni Abdulah-ék Mert ugye, minek tengődne a rothadó nyugaton, mikor itt van Európa mintaországa?
karma1
@verum: Mentsegemre szolgaljon: Tegnap hazahoztuk a farmra a birkainkat, akiknek a fele mar megszult, de a masik fele meg hatra van, ugyhogy alig aludtunk egypar orat, es az 1199-et nem a napok szamaval, hanem durvan 12-vel, a honapok szamaval, igy jott volna ki az ominozus 13000+... Mindegy, ez meg mindig a kisebb baj, mintha en csinalnam a KSH statisztikakat,...:o((
F_Viktor
@zöldszem: Igen, ki lehet logikázni, meg lehet győzni a birkákat, hogy az Ukrán határ kivételével körbe lehet keríteni az országot.
Ez lenne az igazi trójai faló féle csel...
F_Viktor
@foton: Írod:
"Hivatalosan 100 ezer felett járunk idén. Nem hivatalosan ennél több lehet."

Te is 2 milliót számoltál?
verum
@foton: - 100 ezer osztva 240 nappal (8x30 nap) véleményem szerint négyszáz valahány fő.
Ha a kétszeresét vesszük, az is kb. nyolcszáz.
Az ezerkétszász sehogy sem akar kijönni... ;-)
verum
@karma1: - sok szerencsét és sok sikert a birkákhoz. Ugye nekik van hol legelni? Mert ez fontosabb, mint a fránya statisztika!!!
foton
@verum: Nem akarok számháborúzni. A Csongrád megyei rendőrség feladata, ők meg tájékoztatnak.. ennyi.
zöldszem
@foton: Ha!!! 100 000?? vagy több, akkor miért kerítést épít?
Miért nem a menekültügy munkájának gyorsítására áldoz, vagy, a határhoz közel egy komfortos menekült tábor építésre??
Az egyetlen értelmes út a menekültkérelmek gyors elbírálása. Aki nem az, azt lehet áttenni a határon, amelyiken bejött, aki meg annak minősül, annak megadni a menekültstátuszt. Aki megkapta hihetetlen sebességgel hagyja el hazánkat a nyugati határnál.
verum
@foton: - én meg kételkedem benne, ennyi. :-)
karma1
@foton: Ugy erted, hogy amiota elindult a nepvandorlas, azota van ennyi, vagy - ahogy @verum baratunk szamolta, csak ebben az evben ennyi? Bar szerintem ez a szam csak ugy lehet, hogy ennyit regisztraltak valamilyen modon, aztan vagy tovabb engedtek, vagy boribe csuktak, vagy visszatoloncoltak azokat a szerencsetleneket... Akkor viszont valoban mi a franc ertelme van a keritesnek, ha itthon szepen regisztraljak, majd visszakuldik oket?
karma1
@verum: Hat az utokalkulaciorol Te sosem hallottal? Ez volt a cuclizmus legklasszabb vivmanya! Ha nem volt szep a statisztika, akkor utolag kozmetikaztak rajta, oszt jonapot! Ne felj, vityavezir kurmanya ugy kihozza az 1199 es 1250-es napi atlagokbol az idei 100 ezres szamot, hogy csak na!...:o)))
foton
@zöldszem: Ha már így megkérdezted fogalmam sincs, miért épít kerítést :D

Volt róla szó,h gyorsítanak az eljárásokon, nem?

Véleményem szerint aki Szerbia felől jön az országba az már nem számít menekültnek. Mi elől menekül? Ott béke van. Németország és Szerbia között már a gazdasági különbség a mérvadó számára.
zöldszem
@F_Viktor: ma, 13:36

Én soha nem vitattam, hogy van menekült hullám. Túl nyúlik hazánkon.
Meg is kell oldani! De a kerítés nem megoldás!
Össze kellene fogni az EU-val. Határőröket "lizzinggelni" amit simán meg is kapnánk.
verum
@karma1: - abban bíznak, hogy kevesebben jönnek. Hiába az ellenérv, hogy nem fognak kevesebben jönni. Az ügyintézést kellene gyorsítani. A meglevő menekült táborokat kiépíteni és bővíteni, nem bezárni kellene és nem áttenni/szétszórni kis településre, ahol a markoknyi lakosságra a frász jön, mert nincs semmi körülmény biztosítva. Az ügyintézés meg ilyen távoli kis településen még lassabb. :-(
verum
@karma1: - ma 13:49 -- látod, ez igaz. Ehhez én, a kis pórnép nagyon nem értek, ez már a nagyok tudománya!
karma1
@verum: Hat persze,... Van friss fuvecske, meg persze szena, es kapnak a birik minden napra fejenkent kb. 2 mareknyi tapot is, ugy nez ki, mint a szaraz kutyaeledel, ebbol nem kaphatnak sokat, mert ha vizet isznak ra , akkor felpuffadnak...:o)))
karma1
@verum: Nalunk nem a nagyok, hanem konyvelok es statisztikusok csinaltak. Ezert nem hiszek egyetlen statekben sem...Mindegyik valamilyen iranyban valakinek kedvez...
verum
@karma1: - a könyvelő és a statisztikus azt csinálja, amit a nagyok elvárnak.
Amikor a könyvelőt megkérdezik, mennyi 2x2 - a válasz az, hogy "mennyi legyen?"
karma1
@verum: Pontosan errol szolt az utokalkulacio, lasd Hofi 14 malac a terv c. viccet,... :o))
foton
@karma1: Ennyit kaptak el határsértés miatt a rendőrök idén. Az ő adataik szerint. Azok szépen elirányítják egy befogadó állomásra, ahonnan pár nap/hét pihi után lelépnek. Nem várják meg az menedékjog elbírálását. Valószínűnek tartom nem mindenkit kapnak el, így nem is mindenki lesz regisztrálva. Ezért gondolom a valós szám több lehet ennél.
A kerítés nem megoldás őrizet nélkül. Bár én még mindig nem értem miért nem a határátkelőn jönnek, semmi nem változna.
nena
Minek ? Hogy ne csatangoljanak illegális határátlépőként az ország bármely pontján !!!
verum
@foton: - ha a határátkelőn jön, szinte biztos, hogy regisztrálás, ujjlenyomatvétel után visszaküldik.
Ha zöld határon jön, még reménykedhet benne, hogy szintén zöld határon átjut Ausztriába.
keresztapa
Ennyi gáncsoskodó személy csak a begyepesedett agyakat bizonyítja, vannak még többen is? Botló agyúak számokkal trükköznek, hol ott nem az a lényeg, a kapu a kerítésen miért van? Házon a az ajtó? portán a kerítés kapuval van ellátva, bérházaknál lépcsőház aminek van bejárati ajtaja, kommentelők közül tudja egyáltalán valaki, hogy a birkák is a kapun át közlekednek, nem a kerítést döntik ki, szerencsétlenek tudtok egyáltalán kerítés és kapu közt különbséget tenni, a kommentetek alapján nem! Talán ha tudnátok a kerítés funkcióját és az ajtó, kapu, rendeltetését igencsak szégyellenétek, tudatos tudatlanságotokat.
eszegfu
@foton: 14:06 Szerintem, ha a határátkelőn jönnének, akkor lennének érvényes utlevelük, és akkor nem lennének menekültek, nem kellene regisztrálni őket...sőt, akkor nem kellett volna gyalog megtenniük ezt a kerülő utat, mehettek volna pl. repülővel egyenesen Németországba.
Ha pedig "nem mindenkit kapnak el" és ezért több szerinted a számuk, ezeket tényleg nem regisztrálják, igy mondhatom azt is: nincs gondunk velük, mert u.azzal a "lendülettel" tovább mennek és nincsenek napokig a táborokban.
verum
@eszegfu: - igaz, csak az a csavar a dologban, hogyha a célpontjuk is megtelt, onnan ide fogják visszaküldeni. Szóval azért nem olyan egyszerű ez az egész ám!
eszegfu
@verum: 14:27 Na jóóóól van! Ha egyszerü lenne, akkor én "saját hatáskörben" megoldanám!
foton
@eszegfu: @verum: Úgy tudom határátkelőn is kérhetnek menekült státuszt, papírok nélkül is. De..lehet nektek van igazatok.
verum
@foton: - nézz utána, hányan kapták meg a kérők közül a menekült státuszt!
eszegfu
@foton: Szerintem itt nem az a fontos, hogy melyikünknek lehet igaza... azt hiszem mindnyájan csak tippelgetünk, próbáljuk megérteni a dolgokat. Az fontosabb lenne, hogy a menekültekkel foglalkozó "szervek" helyzetük magaslatán álljanak és korrekt, pontos tájékoztatást adjanak...ne mindegyik szóvivő mást-mást mondjon, hanem egy valami féle "központi" főember! Ezzel elejét lehetne venni ennek a bizonytalanságnak, még akkor is, ha rosszabb a helyzet, mint gondoljuk, de legalább tudjuk "biztos" forrásból.
bundi
@keresztapa: " Talán ha tudnátok a kerítés funkcióját és az ajtó, kapu, rendeltetését igencsak szégyellenétek, tudatos tudatlanságotokat."
oké...lássuk a te verziód...miért is lett az a kerítés odavarázsolva?...már ha előtte is ugyanannyi menekült érkezik mint a kerítésépítés után...
foton
@verum: Minimális, tudom..
@eszegfu: Komolyabb baj ez, hogy a helyzet magaslatán lehessen állni. Egy ország képtelen megoldani, hiszen sok résztvevője van a problémának. EU-s szintű megoldás kellene. Viszont én az EU-t nem látom olyan határozottnak, hogy ezt a problémát meg tudja oldani.
Már az is probléma,hogyan közelítsük meg a problémát..
Toby
A "Nemzeti Drótfonat" működik ! Mint a reformok ! Mint minden a "jobban teljesítző"Szutyokisztánban !
Orbánc -a geci ! -vajon hányszor fogja átadni ?
verum
@foton: - Idény nyolcvanvalahányezer ember (és nem százezer!) jött át illegálisan és ennek nyolc százaléka (kb.hatzázvalahány) ember kapott menekült státuszt.
Egy másik cikk szerint eddig százkétezer emberből kétszázvalahányan.
Bármelyik is igaz -- szerinted aki jönni akar, nem zöld határon próbálkozik mégis?
Akár terrorista, akár tényleges menekült.
Ezért kellene nem kerítést építeni, hanem jobban őrizni a határokat és a meglevő táborokat bővíteni, jobban kialakítani és gyorsítani az ügyintézést.
Mert a kerítés szinte senkit nem tart vissza, az elfogás a leghatékonyabb megoldás.
bundi
@keresztapa: de ha belegondolok a fidesz 2015 ös költségvetése szerint ebben az évben kb 1-2 milliárdot fognak költeni a menekültekre saját forrásból...
uniósból meg kb 5-6milliárdot meg az idei extra támogatás még talán 8 milliárd...
a kerítés eddig 4-5 milliárdba fáj saját zsebből, és a második 3 méter magas meg kb 25 milliárd lesz...már azt is építik...meg a plakátolás eddig kb 1-1,5 milliárdban volt, és most ha külföldön is akarnak plakátolni az még többe lesz...

tehát ha nincs a kerítéshiszti akkor a fidesz elcsettint saját zsebből kb 1-2 milliárdot a menekültekre..és napi 1000-1500 menekült érkezik...de így hogy kerítéshisztiztek...így elmegy kb 30-35 milliárd ebben az évben, saját zsbből és hála a kerítésnek csak napi 1000-1500 menekült érkezik...

ilyenkor kérdezné meg bessenyő pista bácsi: noooóóóórmáááális?
eszegfu
@foton: A menekültügy megoldását nem a regisztráló rendőröktől ill. emberektől várom! Tőlük csak a gyors, korrekt intézést, vagyis ők a maguk területén legyenek a "helyzet magaslatán". Azt viszont nem igazán értem, mit vársz az EU-tól, hiszen M.o-n kivül mindenki ott volt a migrációval kapcsolatos megbeszélésen... mi vajon miért nem képviseltettük magunkat?!
Hellcat
Felesleges volt...nekünk...ő meg jól megszedték magukat.
bundi
@verum: eddig hivatalosan kb 126 000 jött
borsonline.hu/20150818_hoppa_megsem_lopnak_es_keselnek_a_menekultek
a számokkal egyébként nem nagyon vagy tisztában...80 ezernek a 600 kevesebb mint egy százaléka...de 126 614-et regisztráltak hivatalosan augusztusig, és eddig 247 ember kapott menekült státuszt...
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/98810_eddig_247_ember_kapott_menekultstatuszt
tehát ez kevesebb mint 2 ezreléke a menekülteknek...augusztusig...
verum
@bundi: - igazad van, a nyolcvanezernek a nyolc százaléka hatezer körül van.
Viszont ahány cikk, annyiféle adat. Nem az ujjamból szoptam én sem egyiket sem:
promenad.hu/cikk/a-migransok-8-szazaleka-kapott-eddig-menekultstatuszt-156062

444.hu/2015/08/05/iden-eddig-102%E2%80%89263-menekultbol-274-kapott-vedelmet-magyarorszagon/

több cikket már nem is nézek, mert már egyiknek sem hiszek.
F_Viktor
@foton: Írod:
"Véleményem szerint aki Szerbia felől jön az országba az már nem számít menekültnek. Mi elől menekül? Ott béke van. Németország és Szerbia között már a gazdasági különbség a mérvadó számára."

Példádban Németország befogadóország, Szerbia viszont nem!
Egyszerű a történet, Németország ad menekültstátuszt és letelepedési engedélyt, Szerbia pedig nem. Így érthető?
keresztapa
,,Ha a határátkelőn azaz a kapun jönnének, akkor lennének érvényes útlevelük, és akkor nem lennének menekültek, nem kellene
regisztrálni őket...sőt, akkor nem kellett volna gyalog megtenniük ezt a kerülő utat" Ezt olyan nehéz megérteni, hogy három diploma sem elég hozzá
bundi
@verum: nem tudom...az hogy lázár házi újságja mit is ír...hmmm...biztos hogy ez annyira megbízható?
bundi
@keresztapa: ennek fuss neki mégegyszer...
kitől idézted ezt?
és ha valaki a hivatalos határátkelőn menne, attól miért lenne útlevele?...útlevél nélkül a szerb kaput sem hagyhatja el...a magyar oldalnak a közelébe sem mehetne...és ha lenne hivatalos útlevelük, ha nem, vízum nélkül megint visszadobnák a másik oldalról már őket...de mivel náluk háború van, ezért még lehetőségük sincs arra, hogy hivatalos papírokat szerezzenek...nem hogy útlevelet vagy vízumot...főleg úgy hogy orbánék 2011-ben bezárattak minden külképviseletet arrafelé...tehát ezt hogy is gondoltad?
verum
@bundi: - te melyik cikkben bízol...? Mert ahogy írtam, én egyikben sem!
F_Viktor
@zöldszem: Írod:
"De a kerítés nem megoldás!
Össze kellene fogni az EU-val. Határőröket "lizzinggelni" amit simán meg is kapnánk."

Tegnap belinkeltem, a schengeni határok védelmét ellátó uniós szervezet, a Frontex kidolgozta a Poszeidón-műveletet (lényege, Nyugat-Balkánról érkező menekültáradat jelentős része Görögországban lép be az unióba, ezért a tagállamok közös erőfeszítéseit a mediterrán ország külső határaira kell összpontosítani), mely csökkentené a Görögországon és a Nyugat-Balkánon keresztül Magyarországra nehezedő migrációs nyomást!

Ha ez megvalósul, akkor Orbán bukta a gyűlöletkampányát, nem tudná, mert nem lenne kiket végigvonultatnia az országon, elrettentő példát, + saját propagandáját igazolva birkáinak.
Tehát nem Magyarországon kellene szűrni a menekülteket, nem Orbánnak kellene népszerűsítenie magát a birkák szemében, eljátszania Európa csendőre szerepét, hanem az EU határainál, Görögországban és Bulgáriában.

Ezért:
"Megkérdeztük a Frontexet, hogy a magyar kormány miként, s milyen formában járul hozzá a hazánkat közvetve vagy közvetlenül is érintő közös uniós fellépésekhez? A szervezet válaszából kiderült, sem a Triton-, sem a Poszeidón-műveletben nem veszünk részt. Ezzel Magyarország az egyetlen az unió 28 tagállama közül, amely távol maradt a bevándorlás mérséklését célzó közös erőfeszítésektől."
F_Viktor
@verum: Írod:
"A meglevő menekült táborokat kiépíteni és bővíteni, nem bezárni kellene és nem áttenni/szétszórni kis településre, ahol a markoknyi lakosságra a frász jön, mert nincs semmi körülmény biztosítva."

Igazad van, ez lenne a humánus megoldás, de akkor nem lehetne nyilvánosan végighurcolni őket az országon, hogy minél több birka lássa őket, nem lehetne arra játszani, hogy esetleg egy lázadás törjön ki köztük az embertelen körülmények között.

Pedig milyen jó cikkeket tudnának firkálni akkor a Bayer- és a nemzetiarcvonal.hu féle hazugok!
bundi
@verum: én a bevándorlásügyi hivatal adatait említettem...
"Augusztus 3-ig több mint 100 ezer kérelmet regisztrált a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, közülük mindössze 274 ember kapott nemzetközi védelmet "ez több cikkben is megegyező volt...
és a másik az orfk hivatalos adata:
"Idén január óta 126 614 határsértőt regisztráltak a hatóságok, miközben az év első ne­gyedében országosan 61 891 bűncselekmény történt. "
F_Viktor
@bundi: (ma, 15:38)

Végre egy ember, aki érti miért nem a röszkei határátkelőhelyen kopogtatnak, illetve Kósa hazugságát sem hiszi el, miszerint repülhetnének is a menekültek!
bundi
@verum: "Ezért kellene nem kerítést építeni, hanem jobban őrizni a határokat és a meglevő táborokat bővíteni, jobban kialakítani és gyorsítani az ügyintézést."
egyébként kb erre megy el az uniós költségvetésből kb 2-3 milliárd...
tudod debreceni és még kb 2-3 tábor korszerűsítése bővítése...ja és ezeket természetesen be akarják zárni...felújítás után...uniós pénzből...
ja itt a költségvetés...613. oldaltól nézd át...
www.parlament.hu/irom40/01794/01794.pdf
zöldszem
@F_Viktor: ma, 15:41
Az értelmesebb magyarok a Frontexet nélkül is tisztában vannak Orbán agymenésével.
...Kezdődött a felesleges plakátolással. Melyik külföldi tud magyarul?
...Az utóbbi időben a hétvégi 1200-1400 menekült.
...Hétvégi 1200 botos, kapás menekült. Érdekes, sem interjú, sem arról egy meggyőző bizonyíték, hogy az a 30-40 (nem 1200) magyar földön bandukolt. Mindig csak, egy szemtanú, egy tanyatulajdonos...
Vagy a keletinél kialakított ivókút, tartózkodóhely...
Ekkora hülye megoldást.
A rendőrök elzavarják a környékről a hajléktalanokat, mert ugye az rontja a városképet, ée bűncselekmény. Viszont, a menekülteknek ott alakítanak ki tartózkodási helyet!. Azért, hogy tudják verni a tamtamot, lám lám mennyi bevándorló, mennyi gond. Nooooormááális??
Mi ez ha nem gyűlölet keltés. Direkt heccelik velük a népet. Egy újabb abrak a nyájnak, és a jobbikhoz átpártolt barik vissza csődítése.
Magyarország, én így nem szeretlek!
Szeparepa
Ez is teljesen jól reprezentálja (bár a lista szinte végtelen hosszú) a hazaáruló fizeSS maffiát, orsósviktátort és ezt az 5 év tatárjárást, amit produkáltak itt.. hazaárulásért kötél jár...
szaboria1
Kübekházánál tesz egy pici kitérőt a hármas határnál és már nincs is akadály a tovább jutásra.
eszegfu
Átolvastam ujra a tegnapi itteni "termést"...Komolyan azt gondolom, hogy NEM érdeke a kormánynak, hogy M.o. lakossága valahogy is megnyugodjon! Nem kell ahhoz különösebben nagy ész, hogy lássuk, olvassuk a klf. adatokat, ami szinte természetesen egyetlen sorában sem egyezik meg. Már szinte minden ügynek van kormánybiztosa...miért nem lehet, hogy a hiteles, korrekt tájékoztatást is csak egyetlen embertől kaphassuk?! Sajnos csak arra tudok következtetni, hogy ennek a "fejetlenségnek" (a menekültügyben) a fenntartása a kormány érdeke...addig sem foglalkozunk mással.
Csizmás Kond
Minek a kerítés ?...hogyan tud valaki ekkora ökörséget kérdezni ?
papa.49
Mind az 51 km. mondhatni kurva nagy eredmény remélem kitüntetik magukat a hazugovicsék ennek a remek eredménynek a birtokában, az államinyakravalót mind megérdemli)))))))
eugen4402
@eszegfu: Rátapintottál a lényegre. Elrágódhatunk most pár napig azon, hogy vajon miért nem csökkent egyhetedére a migráns-áradat létszáma, háboroghatunk azon, miért nincs közös Uniós fellépés (mert egyedül mi nem veszünk részt benne). A lényeg, hogy a kormány talált "igazi" ellenséget az összes eddigi virtuális ellenségkép helyett, a migránsoktól meg kell védeni az országot, és soha nem látott nemzeti egységbe lehet forrasztani a még itthon rekedt magyarokat. Kit érdekelnek ilyenkor a tíz- és százmilliárdos csalások, sikkasztások, amikor a Haza védelmére kell összpontosítani minden erőnket(!?) Na ugye? Működnek a magyar reformok.
1magyar
A magyarok még toleránsak a németekhez képest, minap hallottam,hogy felgyújtották a menekültek házait.
Felérik ésszel, hogy a gazdasági életüket is veszélyeztetik. Sok eltartottat már nem bírnak el ők sem.
A terroristáktól meg még jobban félnek.
eszegfu
@eugen4402: 8:32 De lehet látni -- itt is többek között -- müködik a migránsok elleni utálat...na persze, hogy "M.o. jobban teljesit"... csak éppen az nem mindegy, hogy miben!
eszegfu
@Laila: 8:06 Nem tudom kihagyni... benne vagy a "menekültszámláló bizottságban", hogy ilyen határozottan kijelented?! Én nem merem állitani, hogy kevesebb, vagy több, mert nem vagyok ott... a klf. hirekben pedig nem lehet eligazodni, mert 2x egymás után sem képesek azonos adatot leirni, vagy mondani!
Laila
@eszegfu: Nem, nem vagyok benne... :-) Csak a tegnapi hírekben olvastam, hogy "minden eddiginél több menekült érkezik Bp-re.." . Vagy vmi ilyesmi. Nekem legalábbis az jött le, hogy több. Ha nem igaz a hír, akkor bocs. :-)) Akkor fogd fel humorosan. :-D
Szép napot.
eszegfu
@Laila: Pontosan ezt irtam! Tényleg meghülyülünk a hiráradattól! Az egyikben "x" fő, a másikban "y" fő... aztán lehet, hogy a "z" fő az igaz. Hát nekem ezért hiteltelen... Neked is szép napot!
Eriksson
Valójában ez a kerítés nyugat-európát is védené a hívatlan(?) vendégektől. Minden európainak az volna az érdeke, hogy ez a kerítés funkcionáljon. Senki nem kötelezhető arra, hogy saját világát veszélyeztető eseményekhez áldását adja. Ez nem szeretet, vagy gyűlölet kérdése, ez fajfenntartási ösztön.
eszegfu
@Eriksson: 9:29 Na ne máááár! Az emberi "fajhoz" minden ember hozzátartozik, bőre szinétől függetlenül, nehogy már ez a fajta védekezés (kerités, stb.) a "fajfenntartási ösztönhöz" tartozzon?!
Eriksson
@eszegfu: Pedig úgy van és mindig is úgy volt. Az állatok is bevédik saját territóriumukat a betolakodóktól. Az emberek is ezt teszik, csak a politikusoknak más az érdekük.
eszegfu
@Eriksson: Az igaz, hogy az állatok ösztönből védik a territóriumukat... de pont ezért vagyunk emberek, hogy mi ne ösztönből cselekedjünk (hiszen nem vagyunk állatok!), hanem gondolkodva!
Eriksson
@eszegfu: Éppen ez az. Ösztönből szerethetjük a tőlünk nagyon különböző embertársainkat is, de a józan ész azt diktálja, hogy kerítés mögül.
Eriksson
Levi tette fel ezt a videót egy másik cikknél:
www.keptelenseg.hu/keptelenseg/egy-lehetseges-jovokep-103575
Ha mi akarnánk is szeretni felebarátainkat, ők szemlátomást nem hálásak ezért. Okuljunk abból, ami már eddig megtörtént, ami nem rémhír, ami világosan megmutatja, hogy mi vár ránk is a nagy szeretetünkből fakadóan.
Az okos más kárán tanul(hatna).
eszegfu
@Eriksson: 9:46 Nekem is megvan a "józan eszem"... mégsem az a véleményem mint Neked. Továbbá azt sem tudod nekem bebizonyitani, hogy "fajfenntartási" ösztönből kell a menekülteket megállitani... még akkor sem ha "csavarsz" egyet az ösztönös és a józan ész által diktált cselekedeten. Én is posztolhatnék Neked egy jólszituált menekült családot, de akkor ez pont olyan "véglet" lenne, mint az Általad küldött utcakép... és valahol a kettő között lehet az igazság. Azt hiszem nem kell nagy bátorság ahhoz, hogy megállapithassam: teljesen más a véleményünk... ettől függetlenül elfogadom, és fogadd el Te is az enyémet.
Eriksson
@eszegfu: Úgy hiszem, megértettük egymást. Te az egyik véglet mellett voksolsz, én a másik mellett. Az általános igazság valahol a kettő között van, de az csak olyan, mint a statisztika. Ezért kellene fenntartással kezelni az ügyet.
Utalsz rá, hogy vannak jól szituált családok. Persze, hogy vannak, de feltételezem, hogy azok nem a menekültáradattal vetődtek ide, hanem szabályos módon, menekült státuszt kérve.
bundi
@Csizmás Kond: ha előtte is utána is ugyanannyi a menekült...akkor tényleg minek is?
eszegfu
@Eriksson: Pontositok... nem tudtam másként érzékeltetni Veled milyen "végletes", amit mondasz, csak ugy, hogy irtam egy példát a másik végletre, mely kettő között lehet az igazság.
Igyekszem minden ügyet "fenntartással kezelni", ill. próbálok objektiv maradni.
Eriksson
@eszegfu: Maradjunk annyiban, hogy jobb félni... és akkor nem érhet meglepetés.
eszegfu
@Eriksson: Na látod, erre az egyre nem vagyok hajlandó! Nem akarok rettegésben, állandó félelemben élni! Előre rettegjek valamitől, ami lehet, hogy nem is következik be, csak éppen megnyomoritja a lelkemet?! Ne üljek vonatra, buszra, stb. mert baleset érhet?! Ezek szerint más a habitusunk is...de ez nem baj, nem kell és nem is lehetünk egyformák.
Eriksson
@eszegfu: Na látod, ezért nem kellenek ide idegenek, akik habitusát nem ismerjük, hogy ne kelljen félnünk. Van nekünk elég bajunk nélkülük is.
Egyébként az egészséges óvatosság sohasem árt. Ha látunk egy gödröt, ne várjuk, hogy kikerüljön. Kerüljük meg mi, ugorjuk át, vagy egyszerűen ne menjünk arra. Vagy temessük be, hogy másokat se veszélyeztessen.
Eriksson
Miért jobb az E.T. mint a migránsok?
– Egyedül jött.
– Van saját biciklije.
– Megtanulta a nyelvünket.
– És állandóan haza akart menni.
Yoda69
Megkerulik mint a Mazsino vonalat a nacik.
Ez a kerites dolog csak egy 30 milliardos mutyi lenyulas volt, lassuk vegre be. Oszt jonapot.
karma1
Valoban bejon finkelstein manipuacioja: mar minden magyar utalja szerencsetlen bevandorlokat, utalja a plakatokat, pedig nem oket kellene utalni, hanem orbant elkapni a grabancanal fogva, es megrazni ot, mint Krisztus a vargat, es megkerdezni tole: ha mar a magyar nep volt olyan hulye, hogy masodszorra is ot valasztja meg es fizeti havonta egy vagyonnal ot is es a tobbi ingyenelot is, akkor miert nem vett reszt az Unio menekultugyi targyalasan, amikor ezt a problemat targyaltak? Azt hiszi, nem fog kilogni a lolab, ha most elkezd mutogatni az Uniora, hogy nem ad eleg penzt a menekultek befogadasahoz, ellatasahoz... Hat meg fogjak kerdezni tole, hogy ugyan mire adjanak penzt, a vicces kis keritesere, ami meg sem epult? Pedig meg a miniszterelnokseg is bejelentette, az asotthalmi polgarmester meg vette a faradsagot, kiment a terepre, es sok helyen nem hogy kerites, de meg a keritestarto colopok se allnak...

Nem verum, bundi, eszegfu, vagy F_Viktor feladata, hogy megoldja ezt a kerdest, hiaba is javasolja egypar itt is uszito blogtars, hogy "akkor vigyel haza magadhoz 500 menekultet!", mert nem mi vagyunk a politikusok, hanem azok, akiket megbiztunk, akik ezert az otthoniak adoforintjaibol nagyurasan elnek, es akiknek az volna a feladata, hogy az orszagunkat civilizalt modra kepviseljek mindenhol a vilagban.

Lustak, nem profik, penzehesek, marakodnak, es tehetetlenek is, mert a vegso szo es felelosseg orban viktore. Bab kormany egy pojaca vezetesevel.
eszegfu
@Eriksson: Én is tudnék "bölcs" közmondásokat idetenni, de azt hiszem ennek a "véleménycserének" kettőnk között már nincs sok értelme...szócséplés lesz belőle...Tényleg maradjunk meg ennyiben...
eszegfu
@Eriksson: 11:42 Ez a vicc viszont jó! Szellemes!
Zsoel
@eszegfu: Pedig nem mai gyerek, és igazából a C típusúakra céloz. A bevándorlók nem lopnak bicikliket. (Legalábbis egyelőre -a jövőt nem látom.)
bundi
@Eriksson: igazàból érdekelne miért vélekedsz így... Ilyeneket legtöbbször olyanok írnak akik beszükültek, vagy tesznek a jövöre..tudom most trend I ssinglinek lenni...de akkor is...
Mert mondjuk...helyettesítsd be a menekült szó helyére a gyerek szót...meet a gonosz kis antiszociàlis törpék odaszarnak hugyoznak mindenhova...sok pénzbe kerül as etetésük...ruhàkat gyorsan kelp cserélni rajtuk...és ha le se szarod öket bandàzni fognak a sarkon molesztàljàka Rendes àllampolgàrokat...tehàt menjenek onnan messzire...így gondolod? És csodàlkoztok hogy fogy a nemzet...
eszegfu
@Zsoel: Segitsél!!! Elvesztettem a fonalat!
Zsoel
@eszegfu: Pedig szerintem teljesen egyértelműen fogalmaztam.
eszegfu
@Zsoel: Visszamentem a "kályhához", ujra elindultam...most már értem, mire gondoltál!
Eriksson
@bundi: Mikor azt írtam amit írtam, semmi ilyesmire nem gondoltam. Nem a mai helyzetet féltem, azzal talán meg lehetne birkózni, hanem a jövő nemzedékét. Lásd nyugaton a bevándorlók évtizedek óta nem tudtak beilleszkedni az európai életbe, azok se, akiknek már a szülei is itt születtek. Más kutúra, más szokások, más habitus, ami tőlünk teljesen idegen. Nem beszélve arról, hogy a befogadóknak kell félniük saját hazájukban. Ezer példa van rá minden nyugati országban, csak meg kell nézni, hogy azok hogy tudják kezelni őket. Sehogy.
karma1
@Eriksson: Na, most ebben nagyon-nagyon tevedsz! bundi, yoda, F_Viktor es en is kulfoldon elunk, dolgozunk, es nagyszeruen beleilleszkedunk az ottani eletbe! Pedig mi sem ismerjuk az angol kulturat jobban, mint barmelyik mas bevandorlo, de mi is, es a tobbiek is nagyon jol beleilleszkednek az uj kornyezetbe... Talan csak a kinaiak es a moszlimok lognak ki egy kicsit, de felenk Ujzelandon meg ez sem problema.
Nemetorszag es Anglia gazdasaga is pilanatokon belul osszeomlana, ha most mindenkit hazakuldenenek, aki ott dolgozik, el, es menekultbol lett allando lakos.

Minden olyan munkat, amit ezek a rohamosan oregedo nemzetek sajat polgarai nem is akarnak megcsinalni (vagy eppen nem tudnak, mert nem eleg tanultak hozza), azt mind a torok, indiai, pakisztani, es nem utolso sorban a magyar emigransok vegzik!
karma1
@Eriksson: A fogorvosom itt egy moszlim holgy, a ferjem haziorvosa indiai, amikor a szememmel volt nagyon komoly problemam, egy kis kinai szakorvos tette ertem a legtobbet.
Viszont a benszulottek kozott nagyobb a munkanelkuliek aranya, mert inkabb elnek a segelybol, minthogy minimalberert elmenjenek dolgozni.

A tejgazdasagokban, erdogazdalkodasban, mezogazdasagban argentinok, chileiek, fidji indianok, orosz es roman bevandorlok elnek es dolgoznak. Egyikuk sem akar hazamenni.
vizinyuszi
@foton: Sőt már az sem menekült, amelyik Görögországba eljut. Ott kellene maradni mindegyiknek, de a legjobb lenne, ha el se indultak volna.
Papírok nélkül özönlik el az országokat és ahova beteszik a cipőt nem ismerő koszos lábukat, ott mindig menekültnek hazudják magukat, hogy ne lehessen azonnal kihajítani egyiket sem.
Egyszerű gazdasági motiváció hajtja ezeket, sok semmirevaló, idióta, gyökér pedig védi és beveszi dumájukat.
Eriksson
@karma1: Nem tévedek a magam világszemléletével. Az afrikai maradjon Afrikában, az ázsiai Ázsiában, az európai Európában, és akkor nem lesz faji összetűzés.
Ha Új-Zélandon élsz, akkor különösen kellene érzékelned a problémát. Szegény Maorik beengedték az első telepeseket, azóta csőstől jött mindenféle náció, az őslakosok meg mehettek a levesbe.
coyote3
Köze nincs a kerítésnek a védelemhez. De nagyon jó pénzszívattyú és elterelés...
Eriksson
@karma1: Fogadni mernék, hogy a most tóduló százezrek között nincs egy orvos, fogorvos, vagy magasan képzett értelmiségi se. Akiket hallottam nyilatkozni, mindegyik azt mondja, itt szeretne tanulni. Ki fogja fizetni a tandíjukat, ahol az őslakos is diákhitelre szorul?
karma1
@Eriksson: Dehat nalunk NINCS semmilyen problema sem! Igaz, ezt allati nehez elmagyarazni olyanoknak, akiknek a vezir eppen agymosasnak szant propagandat csinal, minden vonalon.

Hogy tudj rola: a maoriak NEM az igazi bennszulottek, mert ok Cook Islandrol jottek kb. 150-200 evvel Cook kapitany elott, es az angol korona felulvizsgalta az akkori hoditast, es bar megtartotta felsegjogait, viszont a maoriknak annyi kivaltsagot adott, hogy ihaj. Ennek ellenere ok inkabb visszaelnek ezzel, mint elnek a sok kivetelezo es megengedo torvennyel...

Szoval, engem meg a tobbi bevandorlot nem kell feltened Uj-Zelandon, mert qrva jo helyen vagyunk...:o))
Eriksson
@karma1: Visszatérve a bennszülöttekre, akik inkább segélyből élnek, minthogy dolgozzanak.
Úgy gondolom, hogy a sok bevándorló, akik az ők ősi földjükön találja meg számítását, gazdagodását, jólétét őket kisemmizve, út szélére tolva, tartoznak annyival, hogy akár bérleti díjként is felfogható hozzájárulással segítsék a "lusta" őslakosokat.
Azt viszont nem gondolom, hogy a magyar gazdaságot valaha is a mostani bevándorlók teszik naggyá.
karma1
@Eriksson: 13.14-re: Na, ezt honnan tudod? A magyar hatosagokat EGYALTALAN nem erdekli, hogy mi a kepzettseguk, hany evesek, tudnak-e valamilyen nyelven, stb...

Azert ezek az emberek eddig valahol eltek, laktak, dolgoztak, gyereket hoztak a vilagra, csakugy, mint ahogy mi csinaltuk 1956 elott... Aztan meg kitantorogtunk Amerikaba, Ausztraliaba, de peldaul nekem itt van ket ismerosom is - igaz, nagyon oregek mar -, aki az egyik egyedeti tanar volt 56-ban, geodeziat tanitott, a masik bacsika pedig ferfiszabo volt, es itt is abbol elt meg. Egyikuk sem tudott egy budos szot se, amikor ide behajoztak, menekultkent.
Mindenki olyannak latja most a menekultek keplekeny tomeget, amit a vezir belesulykol az emberek fejebe, es az elso informacio a nyero! Akikbe most azt sulykoljak bele, hogy a bevandorlok kizarolag tudatlan, bunozo, terrorista, fertozo beteg emberekbol allnak, azt Te mar sohasem fogod meggyozni az ellenkezojerol! Mi lett volna, ha annakidejen a magyarokat is ugy fogadjak kulfoldon, - pedig akkor is, most is szep szammal hagyjuk el az orszagot! - mint most a csuti torpe?
karma1
@Eriksson: Nem jo a megkozelitesed... Senkinek nem jar adomany, csak mert befogadott idegeneket az orszagba, ide sem! Tehat a maorinak ugyanugy kotelessege iskolaba jarni, szakmat tanulni, mint barki masnak itt. Itt ugyanis mukodo demokracia van, pontos adofizetessel, automatikus evenkenti adovisszteritessel.

Sot. A maoriaknak rengeteg szolgaltatas jar, amiert egy nem-maorinak (feher kiwinek, = ez pl. a ferjem, akinek mar az uknagyapja is itt szuletett) szep summat kell fizetni. Tandij, orvosi koltsegek, - ezek a legfontosabbak... Ha egy munkara ket ember jelentkezik, egyenlo tudassal, gyakorlattal, es az egyik maori, akkor az itteni torvenyek szerint a maorit kell alkalmazni!
Engem nem fogadtak itt hulye angol nyelvu plakatok, ez igaz, en csak ugyanazt csinaltam, amit otthon is csinaltam volna, ha hagynak: dolgozom, adozom, segitek az embertarsaimon, tanitom az erdeklodo iskolasokat ingyen szakkoron... De a hazamnak nem kellettem, ezert hagytam el...
Itt megbecsulnek, a polgarmester ugy gratulalt az allampolgarra avatasomkor, hogy sok ilyen ember kellene meg a kis kozossegunknek, mint en es a lanyom. Ilyen egyszeru, csak "elni, es elni hagyni", es minden mukodik magatol.
(Ja, es nem eltartani egy here, dilettans, hazug, csalo es tolvaj kormanyt, aki kisibolja az orszag vagyonat kulfoldi cegekbe).
karma1
@vizinyuszi: 13.02-re: Hanem micsoda? Turista?Viccelsz?
Eriksson
@karma1: Kedves Karma! Szeretném felhívni a figyelmed, hogy nem 5 éves vagyok, éltem más rendszerben, más kormányok alatt is, nem gondolhatod komolyan, hogy ez az egy volt akkora hatással rám, hogy sutba dobtam előző 60 évem tapasztalatait csak azért, hogy ennek az egynek megfeleljek.
karma1
@Eriksson: Nem kertem, en is eltem mas rendszerben is, es en sem cserelnem le az utolso 15 evemet az elso 46-ra. Megbantani meg vegleg nem akartalak, de en most bizony egy fair tarsadalomban elek, akarki akarmit is mond, mert a sajat boromon erzem a napi eletet.
Aki eddig itt volt latogatoban, egy sem akart hazamenni, pedig volt, akinek volt mit apritani a tejbe otthon is.
De ez nem erdekes, szia, megyek aludni, itt keso van, joccakat...:o))
karma1
@vizinyuszi:" @foton: Sőt már az sem menekült, amelyik Görögországba eljut. Ott kellene maradni mindegyiknek, de a legjobb lenne, ha el se indultak volna."

Erre a beirasodra kerdeztem vissza, hogyha nem menekult, akkor micsoda? Turista?
Mit nem lehetett ezen erteni? De mindegy, nem erdekes, latom a hozzam-szolasodbol, ki vagy... Vedd ugy, hogy nem erdekel, miert allitottad ezt.
Eriksson
@karma1: Örülök, hogy jól érzed magad, és kívánom, hogy úgy is maradjon.
Én viszont itthon szeretnék élni viszonylagos nyugalomban gyerekeimmel, unokáimmal, mint ahogy eddig is. Mert ugye kormányok jönnek mennek, de nekünk csak ez a kis darab föld van, amit hazánknak mondhatunk.
karma1
@Eriksson: Oszinten kivanom, hogy Neked is hasonloan jo eleted legyen, ne kelljen elmenned sehova sem, hogy megtalald a megfelelo eletlehetosegeket!...:o))
Ha viszont sokaig engedik meg a csuti torpenek az otletelest, akkor az a folddarab egyre kisebb lesz, sajnos, hiszen magatol talalta ki, hogy a hatartol BEFELE epiti meg a keritest, sok szaz hektart lehasitva az amugy is paranyi hazabol...
vizinyuszi
Már Görögország sem az első biztonságos állam még a szíreknek sem, ember! Mire addig eljut, elveszti menekült státuszát, ha egyáltalán volt.
Szíriából is lehet máshova botorkálni (több országgal határos ugyanúgy), mint a szintén fekete pakinak, irakinak, indiainak, stb. Ezért nem menekültek, hanem kecskepásztor szintű, gazdasági kalandorok, amelyekre Eurpának nincs szüksége.
Eriksson
@karma1: Köszönöm a jókívánságot, és kívánok jó éjszakát. :-)))
F_Viktor
@vizinyuszi: Írod:
"Sőt már az sem menekült, amelyik Görögországba eljut. Ott kellene maradni mindegyiknek..."

Biztos, hogy rendőr vagy? Nem nemzetőr? Mert rendőr ismerőseimbe ennél nem kevéssel több ész szorult...

Abban igazad van, hogy ha Görögországban lépnek EU területre, akkor ott kellene regisztrálni őket. De miért kellene ott maradniuk? Onnantól mehetnének tovább az EU-ba ahová akarnak, illetve ott telepedhetnek le, ahol befogadják őket.

No, de mi lesz veled ha a Frontex Poszeidón-művelete (amelyben csak Magyarország nem kíván részt venni) megvalósul?
Mi lesz a kormány propagandájával és a kerítéssel? Talán majd ti játsszátok el a menekülteket? :-)
keresztapa
@vizinyuszi: Ma 13:02 kommented teljes valóságot tükröz, de ezek a suta értettlen értelmiségieknek ez az ország nem hazájuk, soha nem fogják megérteni kommented igaz tartalmát. Ezeknek Boros Péter valóságot kimondó szavai is rasszista pedig csak a menekültek eltérő bőrszínét és genetikai adottságait fejtegette. A menekülteknek is ezek ajánlották fel Magyarországot nagy szeretetükkel pénzért.
keresztapa
Abba kell hagyni az össze vissza beszédet, a belpolitikához " igazított " átlátszó dumát.
Boross úr bőrszín, genetika, és más, tőlünk eltérő emberi, érzelmi, akarati és más különbözőségekről írott szövegét vigye haza, járjon többet könyvtárakba, keressen fel erre szakosodott kutatókat és beszélgessen velük, ne szítsa a közhangulatot.
Aki eddig bejött rajtunk keresztül, menjen tovább azzal, hogy ide vissza nem hozhatják a nyugat európai országok. Cserébe lezárjuk a határt. Rendesen, de véglegesen. Az erőszakos " betörésre " erőszakos választ kell adni, de erről előbb tájékoztatni kell a világot.
keresztapa
. Sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében. (...) A kerítés viszont jól mutatja a kormány eltökélt szándékát a bevándorlók megállítására, többet ebben a pillanatban nem is tud tenni.
bundi
@keresztapa: gondolkodnotok kellene...mert valamit nagyon elbaltáztatok...tudom más csak a libsibolsi demagóg szöveget löki szerintetek...de...
hvg.hu/kkv/20150819_A_hentesek_mar_leleptek_a_mozdonyvezetok
lassan egyedül maradtok...és csak a selejt marad ott...aki sehol sem kell...és közmunkásként fog dolgozni rátok...ő lesz az utcaseprő...a szerelő, az eladó, az ápoló, az iskolai dolgozó, talán az orvos és a tanár is...hoznak törvényt hogy gyorstalpalón nem csak ápolónak de orvosnak is tanárnak is lehessen tanulni...mert minek az egyetem, minek a diploma...a mocsai is lehet professzor ...
de visszatérve ágyhoz asztalhoz...nagy okosságodban ezt találtad kotyogni...
",,Ha a határátkelőn azaz a kapun jönnének, akkor lennének érvényes útlevelük, és akkor nem lennének menekültek, nem kellene
regisztrálni őket...sőt, akkor nem kellett volna gyalog megtenniük ezt a kerülő utat" Ezt olyan nehéz megérteni, hogy három diploma sem elég hozzá
2 augusztus 18., 15:32"
és erre ezt írtam neked:
"@keresztapa: ennek fuss neki mégegyszer...
kitől idézted ezt?
és ha valaki a hivatalos határátkelőn menne, attól miért lenne útlevele?...útlevél nélkül a szerb kaput sem hagyhatja el...a magyar oldalnak a közelébe sem mehetne...és ha lenne hivatalos útlevelük, ha nem, vízum nélkül megint visszadobnák a másik oldalról már őket...de mivel náluk háború van, ezért még lehetőségük sincs arra, hogy hivatalos papírokat szerezzenek...nem hogy útlevelet vagy vízumot...főleg úgy hogy orbánék 2011-ben bezárattak minden külképviseletet arrafelé...tehát ezt hogy is gondoltad?
5 augusztus 18., 15:38"
tehát hogy is van ez?
mondj valami okosat...
és a másik a cikkhez visszatérve...
"A kerítés viszont jól mutatja a kormány eltökélt szándékát a bevándorlók megállítására, többet ebben a pillanatban nem is tud tenni."
mi is a cím? ja...hogy hiába a kerítés...a bevándorlók száma nem változott...mintha ott sem lenne...akkor mire volt jó?
bundi
@Eriksson: te is tudod hogy amit írtál, csak rész igazság...igen vannak akik nem lelik helyüket...látod kormányotok is haza tudott csábítani 11 embert a pár százezerből...
itt ahol élek az eddigi három háziorvosom közül kettő indiai volt...és jó fejek voltak a mostani angol...ő kicsit más...nem olyan nyitott...de tudod ezer példát lehetne mondani, hogy akik idejöttek kevesebb gondot okoznak úgy általában mint az őslakosok...tudom vannak akik visszaélnek, a lehetőségekkel, de a legtöbb nem...és itt a pakisztániaktól kezdve a nigériaiakon keresztül a törököktön át a lengyeleket és a magyarokat is értem...és most volt a rendőrségi nyilatkozatban , hogy magyarországon nem igazán a menekültek akik bűnöznek...
borsonline.hu/20150818_hoppa_megsem_lopnak_es_keselnek_a_menekultek
"A hivatalos rendőrségi adatok azonban ellentmondanak a fideszes kerületvezetőnek. Azok szerint elenyészők a menekültekhez köthető agresszív bűncselekmények.

A Bors az idén január óta Magyarország területére lépett szír és afgán menekültekre kérdezett rá az Országos Rendőr-főkapitányságnál. A hatóság arról tájékoztatott: augusztus 7-ig mindössze 16 olyan bűncselekményt rögzítettek, amelyek szírekhez vagy afgánokhoz köthetőek. Ezekből kilenc esetben afgánok, hét esetben szírek ellen indult eljárás. Számlájukra például két garázdaság, két hivatalos személy elleni erőszak és két lopási eset írható. Ez utóbbiaknál az ORFK megjegyezte: ez a szám a betöréses lopásokat is tartalmazza. Testi sértés – így késelés – miatt egy eljárás sem indult a hét hónap alatt.
A legjellemzőbbnek mégis a közokirat-hamisítás számít, öt ilyen esetet rögzített az ORFK. Ez olyan bűncselekmény, amelyet a menekültek jellemzően a továbbutazásuk érdekében követnek el."
és mennyi is volt a nem menekültek álltal elkövetett bűnesetek száma?
"Idén január óta 126 614 határsértőt regisztráltak a hatóságok, miközben az év első ne­gyedében országosan 61 891 bűncselekmény történt. "
és ez csak az első negyedév...
Eriksson
@bundi: @bundi: Erről a 11 fiatal hazacsalogatásáról az a véleményem, hogy ők mindannyian valakiknek a valakije, mert egyszerű földi halandó ilyen lehetőséghez nemigen jut hozzá. A feltételek annyira személyre szabottak és a keretösszeg is úgy van meghatározva, hogy csak ennyire futja.
Az én egyik gyerekem éppen ma 8 éve, hogy elrepült nyugatra, azóta is ott él. Az ilyen eseteket nem érintettség miatt, hanem általánosan nem tartom menekültügynek, mert Európán belüli szabad munkaerő "csábítás" a lényege, gondolom Te is így kerültél más országba. Ez semmiféle veszélyt nem jelent a befogadó országokra, csak elősegíti a gazdaságuk működését. (Sajnos a miénket meg inkább gyengíti). De kérdem én? Mit lehet kezdeni azzal a rengeteg emberrel, akik más kultúrából jönnek, mindeféle nyelvtudás és képesítés nélkül??
Magyarországon is vannak, meg az egész világon vannak idegennek számító értékes emberek, akik sokat tesznek befogadó országuk érdekében, bőven megszolgálva a rájuk fordított jóindulatot. Az viszont elgondolkodtató, hogy ahonnan jöttek, ott is rengetegen szorulnának rá az ők szaktudásukra, emberségükre, segítségükre, de ők mégis inkább máshol keresik a boldogulásukat. Kitéve magukat ezer veszélynek, mert teszem azt az utcán bármikor rasszista támadás érheti, mert nincs a homlokára írva, hogy ő pl. orvos.
A menekültek bűnözési statisztikájára nem akarok kitérni, mert az mindíg attól függ, hogy kinek a megbízásából készül a statisztika, vagy milyen országban, városban, földrajzi térségben történt a felmérés.
Szerinted ha szembe jön egy 20-30 fős barnabőrű csoprt és nem tudom kikerülni őket, vajon mennyi lehetőség ötlik fel a fejemben, hogy gond nélkül megússzam a találkozást?
keresztapa
@bundi: Ha majd kellő információkkal rendelkezel, akkor közelebb jutsz ahhoz az alap igazhoz amit most még csak meg sem közelítesz, mert csak az okozatot értelmezed, az okot elhanyagolhatónak fogod fel, így részigazságban keringsz.
bundi
@keresztapa: akkor vilégosíts fel kedves barátom...ne bolyongjak sötétségban...
mi a teljes igazság...ja és közben a nagy okosságoddal válaszolhatnál a kérdésre...hogyan is jöhetnének legálisan...meg mi a fenére jó ez a kerítés, ha nem jó semmire...nem állít meg senkit...hen?
bundi
@Eriksson: nézzük sorjában...
a 11 főből van aki a hazacsalogató központban dolgozik, úgy hogy kirugták az ott dolgozókat közben...
példál:
444.hu/2015/07/09/nem-fogja-elhinni-hogy-hozza-haza-a-fiatalokat-a-magyar-allam/
más:
ahol most vagyok a más kultúra elfogadott tehát annyira nem lógnak ki azok a sorból akik muszlimok...apropó tudtad, hogy az iszlám azonos gyökerekkel rendelkezik mint a kereszténység, cak gabriel arkangyal álltal sugalmazott igazi hit az amitól fogva ők magukat igazhitűnek tartják?
"Az iszlám kezdettől fogva úgy tekint önmagára, mint a judaizmus és a kereszténység közvetlen és utolsó utódjára, azaz a három vallás által imádott egyazon Isten legújabb és egyben legutolsó, hamisítatlan kinyilatkoztatásainak birtokosára. Ennek megfelelően a Korán Ábrahámot (Ibráhím), Mózest (Múszá) és Jézust (Íszá) egyaránt prófétának ismeri el, és Mohamedet tekinti a „próféták pecsétjének”, azaz az utolsó, kinyilatkoztatásban részesülő prófétának. A zsidókat, a keresztényeket – és sajátos módon a zoroasztriánusokat[J 3] – ennek megfelelően „könyv népének” tartják, ezért a hódítások kora óta a muszlim közösség (umma) védelmét (dzimma) élvezik.[5]"
a wikiből...
hu.wikipedia.org/wiki/Iszl%C3%A1m
és hidd el amiket az arabokról írtál, az ugyanúgy vonatkozik a magyarokra...a szaktudásuk hiányzik otthonról (no meg az adóbefizetésük, a hozzájárulás a nyugdíjkasszához...a gyerekeik...stb)
sokan képesítés, nyelvtudás nélkül ugranak fejest...mert más választás nincs...annyi különbséggel, hogy velünk szemben az őket külföldön érő atrocitások eltörpülnek ahhoz a veszélyhez képest, ami saját hazájukban fenyegeti őket...
a bűnügyi statisztikát meg a brfk készítette...remélem alhiszed róluk, hogy pártatlanok...nem libsibolsik...
keresztapa
@bundi: ami nem politikai ismeret, hanem út az igaz látásodhoz. ,,Mert az aljas csúsztatás volt. A magyar nép nem genetikailag, hanem mentalitásában szolgalelkű (sajnos), az is azért, mert a folyamatos elnyomatásban generációról generációra ezt nevelték belé. Meg is látszik.
Persze hogy nem a bőrszín okozza a problémát, hanem az, hogy ezek a bőrszínek (éppen a hatalmas tömeg miatt) nem fognak a miénkbe olvadni, hanem önálló közösségeket fognak alkotni. Bőrszín a bőrszínhez húz majd. Ennek az országnak nincs pénze arra, hogy magyarul sem tudó emberek ezreit képezze ki diplomás vagy akár szakmunkás európainak, de a nálunk gazdagabb államoknak is bele fog törni a bicskájuk. Mi a bánatot kezdünk akkor sok tízezer csalódott ázsiaival és afrikaival? Mert attól nem lesznek európaivá, hogy itt élnek.
Hende: Ez a mi hazánk, nem valamiféle átjáróház! Az is igaz, hogy nem mindenkinek.
Igaza van. Pacifista és antimilitarista beállítottságú ember vagyok, de sajnos akkor is igaza van. Túl primitív még az emberiség, hogy szabályozza önmagát, és most még nem képes békében élni. Még mindig túl sok van bennünk az állatból.
Megfosztanák Boross Pétert minden állami juttatásától Olvastad, amit tegnap írtam? Az ember is egy állatfaj, nem áll a természet felett, hanem része annak, és mint ilyen, nem tudja magát kivonni az evolúció törvényei alól! A törzsfejlődés nem valami lefutott dolog, ahogy sokan gondolják, hanem napjainkban is zajlik, még másodpercről másodpercre is, ha nem is érzékelhető. Két, földrajzilag más helyen, más környezeti viszonyok és behatások között élő ember akkor is másként fejlődik, ha a jogvédők megfeszülnek, és ez a változás már néhány száz év alatt is meglátszik az egyes egyedeken. Bizony más lesz, akinek az ősei Közép-Afrikában fejlődtek 5000 évet, és más, akinek Alaszkában. Ez nem rasszizmus, nem fajelmélet, nem nácizmus, hanem BIOLÓGIA"! De ezt a DK agy nem tudja felfogni, mert idegen imádata felülemelkedett értelmi szintjénél.
keresztapa
@bundi: Aki csak a kerítésig lát, az soha nem képes a kerítésen túlra látni, mert nem tudja, hogy a kerítés miért van felhúzva és, hogy a kerítésen van kapu azért, hogy ott legyen a be- kijárat nem a kerítésen átugrálva. Tudom nehéz ezt annak felfogni aki a rend, a fegyelem, a szervezettség ellen volt eddigi életében.
bundi
@keresztapa: mivaaa...
ember ennek se füle se farka...
ennek fuss neki mégegyszer...tehát egy szétvert infrastruktúrájú országból...ahol sem a hivatalok, sem a közigazgatás nem működik...hogyan is jöhetnének legálisan a határátkelőkön keresztül az emberek?...és a kerítésnek mi értelme, ha senkit sem tud megállítani...és mellesleg magyarország miért nem akar beszállni (az unióból egyedül) abba, hogy a menekülteket már a görög határnál állítsák meg..és onnan szervezetten szállítsák a befogadó országokba?...és már mondtam párszor...katonatisztként kezdtem anno..aztán építész lettem az idők folyamán...tudom ezek azok a sportok amik tesznek a szervezettségre a fegyelemre szerinted...de vissza a témához..a kérdésre ha lehet...nem az esti mesére vagyok kíváncsi...
bundi
@keresztapa: de mindegy...ha ilyenhez van kedved...hát legyen...
"VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL

A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák."
SZENT ISTVÁN KIRÁLY INTELMEI IMRE HERCEGHEZ
olvasgasd...
mek.oszk.hu/00200/00249/00249.htm
most pedig romboljátok le szórjátok szét szent istván hagyatékát...oszt csókolom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.