A volt miniszterelnök támogatja Orbán kerítéspolitikáját, háttérbe szorítaná a humán megfontolásokat.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Laila
Ez a cím eléggé hatásvadász így, és eléggé elferdítik a szavait... Tény, hogy mondott olyat, hogy genetikailag mások, mint mi, - ami egész egyszerűen nem igaz, hiszen mindannyian emberek vagyunk.
De a legfőbb mondanivalója nem ez volt, hanem az, hogy valóban nem kell beengedni a menekülteket, és a kibocsátó országokban kellene rendezni ezt a problémát az EU és USA együttműködésével.
Ezzel pedig csak egyet érteni lehet. :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Laila
Ez a cím eléggé hatásvadász így, és eléggé elferdítik a szavait... Tény, hogy mondott olyat, hogy genetikailag mások, mint mi, - ami egész egyszerűen nem igaz, hiszen mindannyian emberek vagyunk.
De a legfőbb mondanivalója nem ez volt, hanem az, hogy valóban nem kell beengedni a menekülteket, és a kibocsátó országokban kellene rendezni ezt a problémát az EU és USA együttműködésével.
Ezzel pedig csak egyet érteni lehet. :-)
1magyar
Éppen a kultúrájukkal és vallásukkal van a probléma. Nem mondom, hogy menjen be egy katolikus templomba, de felejtse el min. a kendőt és azt a vallást amit hoz.
Nehogy már mi biztosítsuk nekik a feltételeket!!!
Laila
@1magyar: Igen, ha itt szeretne maradni, neki kell(ene) alkalmazkodnia a MI életmódunkhoz, szokásainkhoz, vallásunkhoz, kultúránkhoz, stb. Tanulja meg a nyelvünket, tartsa be a törvényeinket, felejtse el a sariát! Dolgozzon, tanuljon, fizessen adót... :-) Ha mindezt megteszi: Én elfogadom őt honfitársamnak. Ha nem, felejtsük el egymást.
A bőrszíne messzemenőkig nem érdekel senkit.
1magyar
@Laila: Bár elég nagy álom, hogy dolgozzon... hol??? A munkájukat elveszítő magyarok, akik 30 évig fizettek adót,járulékot, havi 22 ezres segélyen tengődnek, de igyekeznek azt is elvenni tőlük, hogy kikerüljenek a rendszerből és csökkentsék a munkanélküliek számát.
Laila
@1magyar: Sajnos ezek tények. :-(
De esetleg ő maga is teremthet munkahelyet. Pl. nyithat éttermet: sokan szeretjük a közel-keleti kajákat... :-) Én legalábbis nagyon.
1magyar
@Laila: Az is van bőven, alig élnek, sok bezár.
Laila
@1magyar: Ez is igaz. De ha itt akar élni, neki kell megtalálnia a módját, hogy hogyan éljen meg. Mi is azt keressük...
Eriksson
Vladimir Putyin - Röviden, tömören a bevándorlókról
"Ha a bevándorlok a sharia törvényei szerint akarnak élni, akkor menjenek oda, ahol ez alaptörvény. Oroszországnak nincs szüksége bevándorlókra. A bevándorlóknak van szükségük Oroszországra, tehát nem kapnak kiváltságokat és nem változtatjuk meg törvényeink..."
Szerintem ez az egészséges hozzáállás a menekültkérdéshez, mert túlzott elnézés következtében az a helyzet állhat elő, hogy "engedd be a tótot, kiver a házadból"
eugen4402
@Laila: 07:59 A cikkíró a címadással felvételt nyert a most alakuló hatásvadász alakulatok törzskarába.:-)
Zsoel
Jellemző az Indexre, hogy nem az okkal foglalkozik, hanem az okozattal: nem a menekültáradat a gond, hanem Boross Péter, aki kimondja, amit úgyis mindenki tud. (Aki letagadja, az is.) Szeretném megérni azt a napot végre, amikor kimondják, hogy nem minden ember egyenlő, jobban mondva: nem egyforma, és nem lehet őket ugyanolyan mércével kezelni. Mi emberek is csak egy állatfaj vagyunk, amelyik együtt él a természettel. Mi sem tudjuk magunkat kivonni a környezet hatásai alól, és aki ősei révén évezredek óta Közép-Afrikában, Dél-Ázsiába, Ausztráliában fejlődött, az soha a büdös életben nem lesz olyan, mint akinek az ősei ugyanennyi ideje Észak-Európában fejlődtek. Ez nem rasszizmus, csupán biológia, amit minden épeszű ember belát.

Vagy ha rasszizmus, akkor rasszizmusra épül az egész rendszertan, mert nem szabad különbséget tenni, példaként mondom, a 20 kilós, satnya alkatú, rövid, sárgás szőrű arab farkas és a 80 kilós, nagy testű, dús, fehér bundájú sarki farkas között, elvégre egyforma és egyenlő "szürke farkas" (Canis lupus) mind a kettő.
Az mellékes, hogy mindkét alfaj a saját élőhelyéhez alkalmazkodott, és a másikén rövid idő alatt elpusztulna, hiába mindketten farkasok - akkor is rasszista dolog megkülönböztetni őket. :)
Eriksson
@eugen4402: Különösen ez a megjegyzése (nem) tetszett: "A soha nem szellemi nagyságáról ismert, a média nagy részében mégis valamiért mértéktartó személyiségként elkönyvelt volt miniszterelnök..."
Talán ezt mégsem kellett volna. Azért, mert nem ért egyet Boros volt miniszterelnökkel, még nem kellene lehülyéznie.
Eriksson
@Eriksson: Mármint a cikkíró megjegyzéséről beszélek.
eugen4402
@Eriksson: Értettem, sőt egyetértek. Van (vagy csak volt?) egy határ, amit szögesdrót-kerítés nélkül is tiszteletben kell(ene) tartani...
Eriksson
@eugen4402: Kellene, pláne ha magát mértékadónak szeretné feltüntetni a cikkíró.
eugen4402
@Eriksson: ... Most elbizonytalanodtam. Számít az még valamit? Valami azt súgja, hogy manapság már nincs is ilyen követelmény, kiment a divatból...
Eriksson
@eugen4402: Sajnos igazad van, a tisztesség nem feltétel. Ezért nem tudjuk sokan, kire hallgassunk, mit higgyünk, merre van a mettől - meddig. És csodálkozunk, hogy megint át vagyunk verve.
Hol van már az a világ, amikor a kimondott szónak súlya volt?
Mogyi
@Zsoel: Ezt a sunyi,alattomos beírást!Szégyelld magad!
magyarbakancs
"Boross Péter szerint a menekültekkel az a baj, hogy más a bőrük színe"
Magával meg az a baj ,hogy nyomja a baromságait már 25 éve.
Köpönyeg forgató volt komcsi ki mindig megtalálja a helyét a világban.Talál egy hátsót mindig ahol a nyelvét megpihentetheti.
Nem egy szemérmes ember az biztos.
Zsoel
@Mogyi: Ugye nem nagy baj, ha mégsem teszem? :) Egyébként miért is kéne?
Vosztok
@Mogyi: Ennyire futotta? Racionális okfejtésre egy érzelmi kitörés?
vizinyuszi
@Zsoel: Ahogy írod: nem vagyunk egyformák, lényeges különbségek vannak a kultúra, az életvitel, a hozzáállás, stb terén. Ezeket sokan nem veszik figyelembe, kizárólag a biológiai egyezőség a szempont.
Az alapproblémát kell megoldani, amely aktiválja a társadalmi feszültségeket. Jelen esetben nem Borossal van gond, hanem az idegen, vándorló hordával. Ha kitakarítanák ezeket Európából, akkor azonnal megszünne az általuk okozott gond.
Zsoel
@vizinyuszi: Azt kéne, de látod, hogy mindenki rasszista, aki nyíltan ki meri mondani, mit gondol.
Eriksson
A menekültekkel az a baj, hogy amíg az ők élőhelyükre elvisszük a demokráciát, cserébe megkapjuk tőluk a sariát.
Valójában hol kezdődött a népességcsere?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.